• 9.378.048 stemmen

The Devil Wears Prada (2006)

Komedie / Drama | 109 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: David Frankel

Met onder meer: Meryl Streep, Anne Hathaway en Stanley Tucci

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 12 oktober 2006

Plot The Devil Wears Prada

"Meet Andy Sachs. A million girls would kill to have her job. She's not one of them."

Andrea verhuist van een klein dorpje naar New York waar ze een baan versiert bij één van de grootste modebladen. Ze wordt de assistente van de hoofdredactrice Miranda Priestley. Het werken voor de grillige Miranda blijkt echter onvoorstelbaar lastig.

avatar van andrea.

andrea.

ja leuke film!

erg vermakelijk, maar wel een echte meiden film, ik heb samen met mijn vriend gekeken, maar ik acht deze film meer geschikt voor een girls-night.

meryl streep was geweldig op haar plek!
vooral het einde toch wel grappig, als je ziet dat ze toch een beetje ""smelt"" en zich dan omdraait en heel bitchy naar de chauffeur roept ; GO

avatar van Apster

Apster

otherfool schreef:

Even 2 opmerkingen vooraf:

The Devil Wears Prada; gemakzuchtig, vlak, slechts bij vlaagjes humoristisch en vooral veel te serieus voor haar onderwerp: 1*.

Wat een quasi-intelectueel gelul, over een nogal lichtvoetig filmpje. Ok het is allemaal voorspelbaar en het rolletje van Hathaway hebben we al vaker gezien in soortgelijke films. De film is gebouwd rondom de rol van Streep en de oppervlakkigheid van het wereldje is gewoon lekker dik aangesmeerd, zonder verdere serieuze bedoelingen. Het is gewoon een chickflick, die ik zelf wel kon waarderen.

avatar van mariposa

mariposa

Ik heb hem gister nog in de bioscoop gezien dus hier mijn mening:

Geweldige film!

Ik heb gehoord dat Meryl Streep wat moeite had om eens een keer de duivel uit te hangen, maar daar merkte ik nauwelijks wat van. Verder heel goed geacteerd, leuk verhaal en prachtige mode! In dat geval toch een meiden film. Wat ziet Anne Hathaway er trouwens goed uit als ze eindelijk wat aan haar kledingstijl doet! Vooral dat jurkje op het eind, (als ze eindelijk met haar baan stopt) prachtig!

Ik vraag me alleen af of het verhaal echt zo is gebeurd of dat ze toch grote veranderingen hebben aangebracht.

O ja, en sinds deze film heb ik voor het eerst van: maatje 30, gehoord. Is dat wel gezond???

avatar van Keane1983

Keane1983

Ik vond het een supper film waar ik eigenlijk al heel erg lang op aan het wachten was, ik had namelijk het boek eerst gelezen....

maar in tegenstelling met het boek is deze beter..

De film wijkt heel erg van het boek af en ik weet zeker dat menig persoon die het boek ook heeft gelezen dit kan beamen...

Miranda was me in de film toch nog iets te menselijk.....jammer....

Maar...des al niet te min een supper film

avatar van otherfool

otherfool

Apster schreef:

Wat een quasi-intelectueel gelul, over een nogal lichtvoetig filmpje.

Ach, ik had ook gewoon kunnen schrijven dat het een klotefilm is, maar dat vind ik ook weer zoiets...

avatar van Stemmertje

Stemmertje

Lekkere zondagmiddagfilm, geen MUST, maar ook geen verspilde tijd. Aardig verhaal met goede actrices!

avatar van Kisje

Kisje

Aan mariposa, een maatje 30 is ongeveer hetzelfde als een maatje 38 begrijp je ?

avatar van nummervlinder

nummervlinder

Deze wil ik zo graag zien...

avatar van gotti

Dan ga je naar de bioscoop...

avatar van nummervlinder

nummervlinder

gotti schreef:

Dan ga je naar de bioscoop...

Weet ik..., maar koop hem liever...

avatar van flipske

flipske

Als manzijnde niks van verwacht, gekeken en was toch wel een boeiende film, 3,0*.

avatar van robbertt

robbertt

Ik vond deze film niet echt boeiend. Blijkbaar hebben hoofdredacteuren van de grotere mode bladen een grote stem in het mode beeld en de ontwerpen.. zou dat ook zo gelden voor bijvoorbeeld auto of meubelontwerpers?

Enige positieve was dat Meryl Streep een uitstekende rol heeft gespeeld in de film. Voor de rest veel cliché.

avatar van AnoukJ

AnoukJ

Ik vind het een hele goede film, er komt af en toe wel wat droge humor in voor maar hij is erg leuk.

avatar van Raider

Raider

Echte meidenfilm, maar wat heb ik genoten als jongen zeg! Heerlijke (soms droge) humoristische film, goede plot en waanzinnig goed geacteerd. Streep is geniaal in deze film! Ze tilt in haar eentje het niveau van deze film de wolken in.

Film(verhaal): 3 sterren

Streep: 5 sterren

Gemiddeld: 4 sterren

Streep zit helemaal op haar plek in de film! super acteer werk... Vond een leuke film, idd lekker voor zondag middag!;p Ik geef 4 sterren......

avatar van missy85

missy85

ik heb de film vorige week in de bioscoop gezien.

vond het een onwijs leuke girl-film

echt aanrader

avatar van Andrea99

Andrea99

Prachtig geacteerd, mooi gefilmd, beetje slap verhaal, maar heel erg leuk! Een echte aanrader Een 4,0 *

avatar van Louisa

Louisa

Jaaaa weer een lekkere meidenfilm met al die mooie schoenen en kleren!!!

het is zeer goed geacteerd, ben een grote fan van Meryl streep, zij heeft zoveel goede films gedaan, nog eentje erbij.

avatar van Yuppie_Scum

Yuppie_Scum

Keane1983 schreef:

maar in tegenstelling met het boek is deze beter..

Miranda was me in de film toch nog iets te menselijk.....jammer....

Maar...des al niet te min een supper film

Inderdaad enorm afgeweken van het boek...maar Anne Wintou is dan ook een ijzige legende. Helaas was deze dame ZO sub zero dat dit niet te slijten was op het witte doek.

Misschien doet men nog ooit een echt realistische versie. Dit zal echter een beperkter publiek trekken, hoofdzakelijk van mensen uit het wereldje die al voor het zien van de film wisten wie Wintou is...

Meer filmhuis materiaal dus. Ik kan niet wachten!

Hoe meer mode er in een film zit hoe beter...ook iets wat zo heerlijk was in Alfie.

[edit]er schijnt een vervolg op het boek "the devil wears Prada" te komen...

Ik heb me laten vertellen dat dit over het Tom Ford - Gucci debacle zal gaan...jeeee![/edit]

Ook Dior krijgt een nieuwe designer Hedi gaat de deur uit en er komen zoals het er nu voor staat 2 Bulgaarse (broers) voor terug....ik zeg: film waardig

avatar van Kisje

Kisje

Zalige film! Zeker de prestatie van Streep is heerlijk om naar te kijken. Ik denk niet dat je geinteresseerd moet zijn in mode, want mijn vriend is mee gaan kijken en vond hem ook goed! Vermakelijke film die mij zeker bij blijft!

4.5 *

Ik ben hem vandaag gaan kijken en had beter verwacht moet ik zeggen.

zaten wel leuke stukken tussen maar het verhaal trok op niks en vond het grotendeels saai.

een 2 omdat het wel goed geacteerd was

avatar van Knisper

Knisper

Een zeer vermakelijke film, het wordt nergens hoogstaand, maar de leuke personages die goed gecast zijn houden het geheel fier omhoog.

Vooral Emily Blunt (mijn nieuwe favoriete actrice) speelt werkelijk fenomenaal. Ze heeft er nog een half puntje bijgekregen, waardoor het geheel po een 3,5* uitkomt.

avatar van mamungroop

mamungroop

Ik vond em best wel saai, raar, en voorspelbaar

avatar van basketballerke

basketballerke

Maar hij is wel 4 sterren waard..

avatar van panicdoll

panicdoll

Deze film viel me een beetje tegen eigelijk.

Het was nogal voorspelbaar en saai.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

basketballerke schreef:

Maar hij is wel 4 sterren waard..

Inderdaad beetje vreemde manier van stemmen.

avatar van soom

soom

Anne Hathaway is de ster van deze film. Meryl Streep heeft haar beste tijd gehad. Ze is gewoon niet zo gemeen, en dat ze dat speelt komt een beetje nep op mij over.

En natuurlijk zijn de kleren geweldig. Ik wou dat ik maar half zo glamorous en stylish was als het personage Andy zich ontwikkeld tijdens de film. Natuurlijk gewoon een luchtige film, het is hap, slik en dan doorslikken... En daarna min of meer vergeten.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

soom schreef:

Anne Hathaway is de ster van deze film.

Het is zeker Meryl Streep die deze film steelt! Anne Hathaway was ronduit saai. Gewoon niets wat we nooit eerder hebben gezien. Streep aan de andere kant was wel leuk in de rol die ze speelde.

avatar van soom

soom

matthijs_013 schreef:

Ik ben het daar niet mee eens.. Ik vond Meryl juist helemaal niet leuk, terwijl ik wel genoot van de perikelen die Anne moest doorstaan. Misschien heeft het wel te maken met identificeren, ik weet het niet, maar ik kon gewoon helemaal niks met het personage van Meryl.. Ik ergerde me een beetje aan de manier waarop ze haar rol invulling gaf, en daarbij kwam ze totaal niet geloofwaardig over, als een soort superbitch die dan opeens haar masker laat afvallen? In mijn ogen komt dat gewoon gemaakt over, terwijl ik Emily en Anne juist wel goed vond.

Ik vond Anne Hathaway verre van saai overkomen, het was juist Andy Sachs die de film nog een beetje draaglijk maakte voor mij.

avatar van Knisper

Knisper