Genre: Komedie / Drama
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 12 oktober 2006
Bekijk via Videoland
Plot The Devil Wears Prada
"Meet Andy Sachs. A million girls would kill to have her job. She's not one of them."
Andrea verhuist van een klein dorpje naar New York waar ze een baan versiert bij één van de grootste modebladen. Ze wordt de assistente van de hoofdredactrice Miranda Priestley. Het werken voor de grillige Miranda blijkt echter onvoorstelbaar lastig.
Andy Sachs
James Holt
Richard Sachs
andrea.
ja leuke film!
erg vermakelijk, maar wel een echte meiden film, ik heb samen met mijn vriend gekeken, maar ik acht deze film meer geschikt voor een girls-night.
meryl streep was geweldig op haar plek!
vooral het einde toch wel grappig, als je ziet dat ze toch een beetje ""smelt"" en zich dan omdraait en heel bitchy naar de chauffeur roept ; GO
Apster
Even 2 opmerkingen vooraf:
The Devil Wears Prada; gemakzuchtig, vlak, slechts bij vlaagjes humoristisch en vooral veel te serieus voor haar onderwerp: 1*.
Wat een quasi-intelectueel gelul, over een nogal lichtvoetig filmpje. Ok het is allemaal voorspelbaar en het rolletje van Hathaway hebben we al vaker gezien in soortgelijke films. De film is gebouwd rondom de rol van Streep en de oppervlakkigheid van het wereldje is gewoon lekker dik aangesmeerd, zonder verdere serieuze bedoelingen. Het is gewoon een chickflick, die ik zelf wel kon waarderen.
mariposa
Ik heb hem gister nog in de bioscoop gezien dus hier mijn mening:
Geweldige film!
Ik heb gehoord dat Meryl Streep wat moeite had om eens een keer de duivel uit te hangen, maar daar merkte ik nauwelijks wat van. Verder heel goed geacteerd, leuk verhaal en prachtige mode! In dat geval toch een meiden film. Wat ziet Anne Hathaway er trouwens goed uit als ze eindelijk wat aan haar kledingstijl doet! Vooral dat jurkje op het eind, (als ze eindelijk met haar baan stopt) prachtig!
Ik vraag me alleen af of het verhaal echt zo is gebeurd of dat ze toch grote veranderingen hebben aangebracht.
O ja, en sinds deze film heb ik voor het eerst van: maatje 30, gehoord. Is dat wel gezond???
Keane1983
Ik vond het een supper film waar ik eigenlijk al heel erg lang op aan het wachten was, ik had namelijk het boek eerst gelezen....
maar in tegenstelling met het boek is deze beter..
De film wijkt heel erg van het boek af en ik weet zeker dat menig persoon die het boek ook heeft gelezen dit kan beamen...
Miranda was me in de film toch nog iets te menselijk.....jammer....
Maar...des al niet te min een supper film
otherfool
Wat een quasi-intelectueel gelul, over een nogal lichtvoetig filmpje.
Ach, ik had ook gewoon kunnen schrijven dat het een klotefilm is, maar dat vind ik ook weer zoiets...
Stemmertje
Lekkere zondagmiddagfilm, geen MUST, maar ook geen verspilde tijd. Aardig verhaal met goede actrices!
Kisje
Aan mariposa, een maatje 30 is ongeveer hetzelfde als een maatje 38 begrijp je ?
nummervlinder
Dan ga je naar de bioscoop...
Weet ik..., maar koop hem liever...
flipske
Als manzijnde niks van verwacht, gekeken en was toch wel een boeiende film, 3,0*.
robbertt
Ik vond deze film niet echt boeiend. Blijkbaar hebben hoofdredacteuren van de grotere mode bladen een grote stem in het mode beeld en de ontwerpen.. zou dat ook zo gelden voor bijvoorbeeld auto of meubelontwerpers?
Enige positieve was dat Meryl Streep een uitstekende rol heeft gespeeld in de film. Voor de rest veel cliché.
AnoukJ
Ik vind het een hele goede film, er komt af en toe wel wat droge humor in voor maar hij is erg leuk.
Raider
Echte meidenfilm, maar wat heb ik genoten als jongen zeg! Heerlijke (soms droge) humoristische film, goede plot en waanzinnig goed geacteerd. Streep is geniaal in deze film! Ze tilt in haar eentje het niveau van deze film de wolken in.
Film(verhaal): 3 sterren
Streep: 5 sterren
Gemiddeld: 4 sterren
moviefreak1984
Streep zit helemaal op haar plek in de film! super acteer werk... Vond een leuke film, idd lekker voor zondag middag!;p Ik geef 4 sterren......
missy85
ik heb de film vorige week in de bioscoop gezien.
vond het een onwijs leuke girl-film
echt aanrader
Andrea99
Prachtig geacteerd, mooi gefilmd, beetje slap verhaal, maar heel erg leuk! Een echte aanrader
Een 4,0 *
Louisa
Jaaaa weer een lekkere meidenfilm met al die mooie schoenen en kleren!!!
het is zeer goed geacteerd, ben een grote fan van Meryl streep, zij heeft zoveel goede films gedaan, nog eentje erbij.
Yuppie_Scum
maar in tegenstelling met het boek is deze beter..
Miranda was me in de film toch nog iets te menselijk.....jammer....
Maar...des al niet te min een supper film
Inderdaad enorm afgeweken van het boek...maar Anne Wintou is dan ook een ijzige legende. Helaas was deze dame ZO sub zero dat dit niet te slijten was op het witte doek.
Misschien doet men nog ooit een echt realistische versie. Dit zal echter een beperkter publiek trekken, hoofdzakelijk van mensen uit het wereldje die al voor het zien van de film wisten wie Wintou is...
Meer filmhuis materiaal dus. Ik kan niet wachten!
Hoe meer mode er in een film zit hoe beter...ook iets wat zo heerlijk was in Alfie.
[edit]er schijnt een vervolg op het boek "the devil wears Prada" te komen...
Ik heb me laten vertellen dat dit over het Tom Ford - Gucci debacle zal gaan...jeeee![/edit]
Ook Dior krijgt een nieuwe designer Hedi gaat de deur uit en er komen zoals het er nu voor staat 2 Bulgaarse (broers) voor terug....ik zeg: film waardig
Kisje
Zalige film! Zeker de prestatie van Streep is heerlijk om naar te kijken. Ik denk niet dat je geinteresseerd moet zijn in mode, want mijn vriend is mee gaan kijken en vond hem ook goed! Vermakelijke film die mij zeker bij blijft!
4.5 *
Nachtgruwel
Ik ben hem vandaag gaan kijken en had beter verwacht moet ik zeggen.
zaten wel leuke stukken tussen maar het verhaal trok op niks en vond het grotendeels saai.
een 2 omdat het wel goed geacteerd was
Knisper
Een zeer vermakelijke film, het wordt nergens hoogstaand, maar de leuke personages die goed gecast zijn houden het geheel fier omhoog.
Vooral Emily Blunt (mijn nieuwe favoriete actrice) speelt werkelijk fenomenaal. Ze heeft er nog een half puntje bijgekregen, waardoor het geheel po een 3,5* uitkomt.
mamungroop
Ik vond em best wel saai, raar, en voorspelbaar
basketballerke
Maar hij is wel 4 sterren waard..
panicdoll
Deze film viel me een beetje tegen eigelijk.
Het was nogal voorspelbaar en saai.
matthijs_013
Maar hij is wel 4 sterren waard..
Inderdaad beetje vreemde manier van stemmen.
soom
Anne Hathaway is de ster van deze film. Meryl Streep heeft haar beste tijd gehad. Ze is gewoon niet zo gemeen, en dat ze dat speelt komt een beetje nep op mij over.
En natuurlijk zijn de kleren geweldig. Ik wou dat ik maar half zo glamorous en stylish was als het personage Andy zich ontwikkeld tijdens de film. Natuurlijk gewoon een luchtige film, het is hap, slik en dan doorslikken... En daarna min of meer vergeten.
matthijs_013
Anne Hathaway is de ster van deze film.
Het is zeker Meryl Streep die deze film steelt! Anne Hathaway was ronduit saai. Gewoon niets wat we nooit eerder hebben gezien. Streep aan de andere kant was wel leuk in de rol die ze speelde.
soom
Ik vond Anne Hathaway verre van saai overkomen, het was juist Andy Sachs die de film nog een beetje draaglijk maakte voor mij.
Knisper

My Sister's Keeper
Drama, 2009

The Perks of Being a Wallflower
Drama / Romantiek, 2012
parijs, frankrijknew york cityjournalistgebaseerd op boekjournalistiekfashion journal assistantjob entrant job intervieweditor-in-chiefmodefashion magazine bulliedcity lifefashion industry