• 9.378.606 stemmen

The Devil Wears Prada (2006)

Komedie / Drama | 109 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: David Frankel

Met onder meer: Meryl Streep, Anne Hathaway en Stanley Tucci

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 12 oktober 2006

Plot The Devil Wears Prada

"Meet Andy Sachs. A million girls would kill to have her job. She's not one of them."

Andrea verhuist van een klein dorpje naar New York waar ze een baan versiert bij één van de grootste modebladen. Ze wordt de assistente van de hoofdredactrice Miranda Priestley. Het werken voor de grillige Miranda blijkt echter onvoorstelbaar lastig.

Vermakelijk.

avatar van sofripa

sofripa

Triple G schreef:

Na lange tijd nog eens bekeken. Kon me herinneren hier ooit van genoten te hebben. En terecht want ik deed het weer. Blijft een strakke film. Goed acteerwerk, geen origineel verhaal maar wel zeer aangenaam uitgewerkt, goed gecaste personages, menselijk en hier en daar met prettige humor. Niks mis mee.

Eens! Scheelt mij typwerk...

avatar van juliegirlxoxo

juliegirlxoxo

Ik vond dat hij een beetje tegen viel.En er zat ook niet echt een verhaal in

avatar van mystica

mystica

Geweldig leuke film met knap acteerwerk van de beide hoofdrolspeelsters. Onderhoudend verhaal, mooie scenes en onverwachte plotwendingen. Daar hou ik wel van. Er zit vaart in de film en het is leuk met name voor vrouwen.

avatar van Kippie.

Kippie.

Vandaag dan eindelijk gezien. Films over mode interesseren me normaliter niet, maar nadat deze film veelvuldig de hemel in was geprezen door een vriendin besloot ik om de gok te wagen en hem te gaan kijken. Ik heb, in tegenstelling tot sommige anderen, absoluut geen hekel aan Anne Hathaway maar hier was ik niet erg van haar onder de indruk. Meryl Streep vond ik zoals gewoonlijk wel weer geweldig. Maar nee, modefilms interesseren me niet en deze film deed dat ook niet. Beetje zonde van m'n tijd, helaas.

avatar van runrunrun

runrunrun

Modefilms interesseren mij normaal ook niet echt maar deze was best vermakelijk,

vooral Emily Blunt was leuk

avatar van Zinema

Karikaturaal diabolisch.

Een rommelig cliché-verhaaltje dat zich afspeelt in de modewereld, met een diabolische en karikaturale Streep die eigenlijk behoorlijk tegenvalt. Een en ander biedt genoeg stof voor een sterke komedie, maar het is vooral de tegenvallende humor die niet veel meer dan een glimlach om de mond tovert.

Doorsnee.

avatar van blauwe pikachu

blauwe pikachu

Kijk ik wel graag eens van tijd tot tijd.
Hij kijkt vlotjes weg, leuk geacteerd, geen doorsnee romantisch komedietje en soms komen er wel eens ironische schertsen op de modewereld langs.

Alleen jammer dat Anne Hathaway effectief begint te veranderen van kledij en maten.. Dat was toch een tegenvaller. Streep zit gegoten in de rol als evil bitch en Hathaway doet het ook goed. De leukste rol vond ik toch die van Emily Blunt! Toffe actrice!

3,5

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Omhoog naar een dikke 3,5*. Heerlijke film met een zeer knappe Anne Hatheway en een zeer goed acterende Meryl Streep. Wat een kreng was dat zeg.

avatar van mnrk

mnrk

Can you please spell 'Gabbana'?

Dit was een leuke film, met een leuk verhaal erin verwerkt....

Het acteerwerk was ook prima, Anne Hathaway was niet alleen aagenaam om naar te kijken maar speelde ook nog eens goed, Meryl Streep was prima op dreef als de bitch Miranda en ze worden leuk bijgestaan door Emily Blunt en Stanley Tucci.

Ook is de leuke soundtrack in deze film goed gekozen...

avatar van J.Ch.

J.Ch.

Goed geacteerd, matig verhaal. Erg voorspelbaar, ééérg voorspelbaar. Dat zou nog enigszins verholpen kunnen worden als het de film niet zo ontbrak aan zelfspot. De armzalige pogingen daartoe zijn lang niet voldoende en sterken mijn vermoeden dat Amerikanen het begrip 'zelfspot' nog altijd niet helemaal begrepen hebben. Deze film neemt zichzelf veel te serieus, maar verdient desondanks 2,5 sterren door de goede prestaties van de actrices.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Vervelend.

Vanaf de eerste minuut loopt het eigenlijk allemaal mis. Eerst krijgen we dat vreselijke nummer te horen, en dan komt er de stortvloed aan clichés, soms in de vorm van komisch bedoelde maar grandioos mislukte oneliners, soms in de vorm van wat melig drama.
Helaas blijkt niets geslaagd. Het feit dat Andrea buigt voor de modewereld en zich aanpast door zich anders te kleden en gewicht te verliezen is dan nog het ergste.

De belangrijkste reden waarom ik dit prulleding toch een kans wilde geven, was de cast. Anne Hathaway, Meryl Streep, Stanley Tucci en Emily Blunt hebben me al minstens een keer kunnen overtuigen. Helaas is Hathaway hier maar matig, Streep is zelfs slecht. Tucci als nicht en Blunt als semi-bitch vallen nog mee.

Zo nu en dan passeert er eens een bekend nummer - helaas geen enkel goed nummer -, maar eigenlijk is dit gewoon een kleine twee uur afzien.

Snel vergeten is de boodschap.
1,5

avatar van Driello

Driello

Cliche verhaal, cliche figuren, cliche plot (alhoewel: plot?) cliche muzak. Wat een vervelende film. En op dekeper beschouwd had dit van alles kunnen worden. Het is een beetje als Freek de Jonge ooit zei:

'daar zit nou van alles in en ik kan er niets uithalen'.

avatar van Keutul

Keutul

Ver-schrik-ke-lijk

avatar van Ajacied16

Ajacied16

Ik zag hem weer in de gids staan en kwam erachter dat ik hem nog niet beoordeeld had. En dat kwam dan weer door de kwaliteit van deze film. Dat het gemiddelde boven de 3* ligt verbaasd me echt, want ik vond het niks. Het verhaal spreekt niet aan, heeft geen duidelijke lijn en Anne Hathaway brengt nou niet echt iets. Streep redt de film met haar zeer sterke rol, waardoor ik het nog net 2* kan geven.

avatar van stipstap

stipstap

Aardig, maar niet meer of minder. Streep speelt medogenloos scherp, en Hathaway die via deze film bekend werd doet gewoon wat ze moet doen. De film doet een ironische knipoog naar de bekende bazin van Vogue (anna wintour), en dat is wel geestig dat er wordt gelachen met pretentieuze vakmensen die zich omwille van hun hoge functie iets beter wanen dan de rest.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Tegen elke verwachting in een leuke film, vooral om het bitchy karakter van Meryl Streeps personage (en ook goed gespeeld!) Leuke film die de modewereld laat zien met een knipoog. De tweede helft wordt het allemaal wat minder (Dat Andrea en haar man uit elkaar groeien en elkaar weer opzoeken mag geen verassing heten), maar nog steeds goed te doen.

avatar van blurp194

blurp194

Anne Hathaway heeft wat bijzondere ogen. Doet mij altijd onstuitbaar aan een bassethond denken - en ik vind die beesten echt afgrijselijk lelijk. Sorry, kan er niks aan doen, en die associatie gaat ook niet meer weg.

Erg sterk speelt ze hier ook niet, in deze wat te voorzichtige satire op de idioterie van de modewereld. Dat valt misschien nog wel sterker op doordat ze door Meryl Streep volkomen weggespeeld wordt. En Emily Blunt is ook stukken sterker. Die twee te zien spelen is beslist geen straf.

Bedoeld als reclame voor de modewereld of toch als satire er op, de film gaat wel volledig mee in de gekte - kritiekloos loopt de eerst nog nuchtere Andrea achter de andere dames en de modehuizen aan. Daarmee ziet het er af en toe best prettig uit. Soms - best vaak eigenlijk - ook niet. Zoals dat met alle mode gaat. Gaat eigenlijk nergens over. Net als de film.

avatar van Filmfan74

Filmfan74

Heerlijke film. Het verhaal is flink aangepast ten opzichte van het boek, maar het blijft goed staan. Absoluut hoogtepunt is een geweldige Meryl Streep die de Miranda Priestly stijlvol, elegant en bruut neerzet zonder een ordinaire heks te worden.

Stanley Tucci is ook heel leuk.

avatar van tattoobob

tattoobob

Eens met me bovenbuurvrouw....leuke film zelf voor mij als man!!!!

avatar van markel

markel

Nooit verwacht, maar, ik vond het een goeie film.

Goed neergezet door de cast. vooral Streep.

avatar van DDT

DDT

Is net gedaan op VTM ,was ff geleden ik deze nog gezien had.Goeie film,zelfs te doen voor mannen.

avatar van stefan dias

stefan dias

Veel beter dan gevreesd. Met uitzondering van het verschrrrrikkelijke einde, vond ik 'm net niet al te voorspelbaar (met een Emily die haar continu een hak probeert te zetten bijvoorbeeld, wat gelukkig niet gebeurde).
Ondanks dat Streep niet veel meer te doen krijgt dan het kreng te spelen en wat jassen en tassen op een bureau moet smijten weet ze er toch weer een kantje aan mee te geven, dat heel verrassend is. Vandaar ook mijn teleurstelling op het einde nadat ze Andy met haar neus op de feiten drukt en de auto uit stapt. Wat een raspaard toch, die Meryl. Als je van zo'n eendimensionale rol nog iets weet te bakken, dan ben je echt top. Maar dat is ze natuurlijk al lang.
Op dat moment grijpen de scenaristen of een of ander test-publiek in en breien er alsnog een draak van een einde aan. Gemiste kans om hier een echt goede film van te maken, ondanks Hatthaway ook met haar Manga-ogen. Te licht toch wel.

avatar van HNCX700

HNCX700

Van de week voor mezelf, vanwege die spannende omslagfoto...uhhh... voor m'n vriendin... gekocht

En we gaan hem vanavond tijdens de WK-finale (DUI-ARG) bekijken

avatar van Decec

Decec

Trailer

Ben benieuwd

avatar van Decec

Decec

Een goede komedie/drama/romantiek film...

Leuk verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende actrice Meryl Streep speelt goed...

Ook een bekende acteur Stanley Tucci ...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van HNCX700

HNCX700

Aardig niemanddalletje, speelde voor groot gedeelte in één van de WTC Towers af in N.Y.

waar `Runway` gevestigd was.

avatar van D-pulse

D-pulse

Niet zo'n beste film dit. Vooral door een gigantisch voorspelbaar plot dat dicht tegen een bouquet reeks aanschurkt. Gelukkig zijn daar de lichtpunten in de vorm van Meryl Streep (is er een type dat ze niet kan spelen?), Stanley Tucci en ook Emily Blunt bewijst haar veelzijdigheid maar eens (zet dit type maar eens weg tegen haar rol in Edge of Tomorrow!).

Verder is de film een overtuigende advertentie wat make up en kleding kan betekenen voor de uiterlijke verschijning van een vrouw. In de woorden van Meryl: That's all.

avatar van Movsin

Movsin

Het verhaaltje stelt weinig voor, maar wie van kleding en mode houdt zal wel waarderen dat de film voor de costumering voor prijzen werd voorgedragen.

Wat wel iets voorstelt is de act van Meryl Streep die op een schitterende wijze die onmogelijke, bazige bedrijfsleidster uitbeeldt, maar eigenlijk kon de gehele film weinig boeien en flirtte hij vaak met verveling.

avatar van Pollypeachum1

Pollypeachum1

Ik ben oud en heb absoluut geen gevoel voor mode, maar wat een ongelooflijk leuke film. Meryl Streep en Emily Blunt zijn perfect en Anne Hathaway is schattig.

De blikken die geworpen worden naar Andrea zijn kostelijk en zo arrogant dat het vermakelijk wordt.

En ja, ik ben het ook eens met al die mensen die zeggen dat het een niemendalletje is, maar een heerlijk niemendalletje dat je keer op keer kunt blijven kijken met een glimlach op je lippen.