• 9.377.559 stemmen

Rambo (2008)

Actie / Thriller | 92 minuten / 99 minuten (extended version)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 92 minuten / 99 minuten (extended version)

Alternatieve titels: John Rambo / Rambo IV

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Julie Benz en Matthew Marsden

Releasedatum: 21 februari 2008

Plot Rambo

"Live for nothing, or die for something."

Vietnam-veteraan John Rambo leeft al geruime tijd in een afgezonderde levensstijl in Bangkok. Op een dag wordt hij ingehuurd door een groep christelijke zendelingen om hen per boot te vervoeren naar Birma. Niet veel later wordt het dorp waar de zendelingen hun humanitaire missie uitvoeren aangevallen. Dit komt Rambo te weten als hij door diezelfde christelijke beweging wordt ingehuurd om een groep huurlingen te brengen naar het punt waar hij ze heeft achtergelaten in Birma. Samen met het team gaat hij op zoek naar de vermiste zendelingen.

avatar van *Chrissie*

*Chrissie*

Hi-Tek schreef:

lol ben ik nu echt de enige die dit poster best stijlvol vind. Vind het wel zijn charme hebben door die donkere look en zijn overgrote survival-mes. Ziet er stukken beter uit dan het poster van Rambo 2 & 3.

Je bent niet alleen, ik vind de poster ook wel wat hebben...

avatar van kiriyama

kiriyama

Volgens mij wordt dit echt heel erg slecht (flop 100) maar we zullen zien. Veel slechter dan 2 en 3 kan het toch niet worden.

avatar van lowhusky

lowhusky

deel 2 is zeker niet slecht en deel 3 wat matig maar ik verwacht toch wel dat een paar duizend anti-stallonemensen deze film op imdb zullen afkraken en dus een 1 geven. deze film wordt denk ik wel erger dan rocky vi. En verder, wat een lelijke, nieuwe filmtitel! rambo iv: in the serpent's eye???

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Als Sly net zo goed is als in de voorgaande delen maak ik me geen zorgen. Alleen jammer dat het nog zo lang duurt, voordat hij uitkomt.

avatar van Reinbo

Vind Sly er nogal gebotoxed uitzien op de poster. Doodzonde dat ze van het "Straw dogs" scenario zijn afgestapt.

Ravenstein schreef:

Hopelijk krijgen we nu een degelijk vervolg op First Blood, want delen 2 en 3 deden afbreuk aan de status van het erg goede eerste deel en het personage van John Rambo.

Dan heb je zeker gemist dat de grote doorbraak van de Rambo serie pas met deel twee kwam (ook duidelijk het beste deel). Met dank aan Ronald Reagen.

Vanaf deel twee werd het juist echt bagger.

kos schreef:

Vanaf deel twee werd het juist echt bagger.

Inderdaad. Deel 1 is en blijft de beste. Rambo 2 en 3 zijn maar flauwe flutfilms, gewoon effe zijn spieren showen, pijl, boog en je hebt al een groot deel van het verhaal

avatar van lowhusky

lowhusky

ieder zijn eigen mening, deel 2 was voor mij speciaal omdat dat de eerste rambo-film voor mij was. dit deel, in the serpent's eye, ga ik waarschijnlijk niet kijken. misschien pas als die op tv komt.

finalman schreef:

Rambo 2 was in z'n eentje verantwordelijk voor het verwerken van het Vietnam trauma van een hele natie. Da's heel wat meer dan een simpel zoveelste spierballen filmpje. Het creërde het genre. Scenario was dan ook van niemand minder dan James Cameron. Perfecte actiefilm met geweldige soundtrack.

finalman

ik hoop gewoon dat de rauwheid uit deel 1 terug in deel 4 komt. Hij was toen al een tikkeltje gek en toen ze hem bruut behandelden in de cel knapte er iets los in hem.

Maar alez komaan, zie jij al iemand in z'n eentje de oorlog winnen vol met vuurwapens zoals hij in Rambo 2 en 3 deed terwijl hij in deel 1 zowat de enigste was met hevige overlevingsinstinct?

Ik zeg maar m'n persoonlijke mening hé

avatar van Reinbo

Ik Rambo 2 nam hij het slechts op tegen een paar Russen met één helikopter. Niet echt een hele oorlog in z'n eentje.... Niet dat je de film al te serieus moet nemen.

avatar van Charles Manson

Charles Manson

vraag me af hoe gespierd Stallone nog kan worden op zijn oudere dag.

Hij zal zich vast wel helemaal suf trainen.

Waarschijnlijk ziet hij er op zijn oude dag straks opgepompter uit dan wij allemaal zouden kunnen bereiken, hahahaha

Charles Manson schreef:

vraag me af hoe gespierd Stallone nog kan worden op zijn oudere dag.

Hij zal zich vast wel helemaal suf trainen.

Kijk maar binnenkort naar Rocky Balboa, ik denk dat je nog een beetje zou verschieten, zie de foto's hier:

Sylvesters Body

Sylvesters Body 2

En dat voor een 60-jarige!!! Ik doe echt m'n hoed af voor hem.

avatar van Charles Manson

Charles Manson

Ja, dat dacht ik al.

Nu ja, hij was natuurlijk altijd al een pro en hij heeft de tijd en het geld om via een professionele persoonlijke begeleider te trainen.

Daarnaast heeft hij natuurlijk ook nog alle hulp op het gebeid van voeding, toevoegingen etc.

En als ik op die foto zo eens naar die aderen kijk, dan is het allemaal volgens mij ook niet geheel naturel

Maar: zeker impressive!

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Plastic surgery is hij ook niet vies van

avatar van Riddick

Riddick

Op deze film verheug ik me ook zeer erg.. Ik ben altijd een beetje fan geweest van Rambo, een wereld bekende titel.. Ik verheug me erop, al duurt het even voordat hij uit komt.. En Ja Erg impressive die Foto's, maar ik weet niet het met Cirurgie te maken heeft. Misschien gewoon Harde training, Bruce Lee zei ooit. Als je je leven toewijd aan sport en elke dag hard je best doet, dan lukt het. Hij zei, niet door talent maar door hard werk kom je er..

Riddick schreef:

gelijk heb je ivm Bruce Lee! Zoals ik altijd al zei, Stallone is een gym-freak en sport graag. Toen hij moest verdikken voor zijn rol in Cop-land voelde hij zich erg slecht en moddervet. Toen de opnames gedaan waren, ging hij terug trainen als een beest om een gespierd lichaam te krijgen

Ik hoop echt voor deel 4, dat de rauwheid terugkomt uit deel 1. Duimen maar.

avatar van markie1978

markie1978

Wat een flop zal dit worden, wie zit er nu te wachten op de zoveelste film van Rambo met Sylvester Stalone, kan die man nu echt niets anders dan Rambo en Rocky films maken??? Echt triest.

Deze film zal wel floppen, Sylvester zal nooit een groot acteur worden en is het nooit geweest, hij is ook niet echt slim. Ik denk dat hij daarom rollen krijgt met weinig tekst.

avatar van mikey

mikey

Sly is best okee en ik ga wel naar deze film als hij uitkomt. wel jammer dat het nog zo lang moet duren. Hij kan ook best goed acteren, zelfs als komiek. In de death race 2000 was hij verreweg de beste en grappigste acteur. Ook rocky 1 was erg aardig gespeeld. En rambo 1 is ook erg goed, geloofwaardig zelfs..

avatar van by_the_way

by_the_way

markie1978 schreef:

Sylvester zal nooit een groot acteur worden en is het nooit geweest

Rocky was een kassucces en Stallone werd vergeleken met Brando De niro en Pacino

markie1978 schreef:

hij is ook niet echt slim.

Denk je echt dat mensen die niks weten film na film kunnen regisseren dan hebben ze het echt wel bekeken na de 1e film.

avatar van mikeh

mikeh

ben het totaal niet eens met markie1978. De rocky films allemaal goed gespeeld. Oke over dat domme moet ik je gelijk geven, (althans in de films) maar de rest nee.

De rocky serie is geweldig, de rambo serie valt een beetje tegen. Ja de eerste rambo film was goed.

avatar van markie1978

markie1978

[/quote]

Als je mensen met elkaar vergelijkt wil nog niet zeggen dat ze gelijkwaardig aan elkaar zijn. De enige overeenkomst is dat zij een Italiaanse achtergrond hebben.

avatar van by_the_way

by_the_way

By_the_way schreef:

markie1978 schreef:

Nou het ging echt niet over de afkomst hoor haha hoe kom je der bij. In een tv spot (die op de extra-edition staat) wordt hij vergeleken met Brando en Pacino omdat hun sterren waren/zijn.

markie1978 schreef:

Jij ook niet, je moet ook wel erg dom zijn om twee van de meest succesvolle franchises te initiëren en dan ook nog eens alle rechten in eigen hand te houden. Knap stom inderdaad.

Zeker ook nooit Copland gezien?

Ik verheug me erg op deze film,alleen jammer dat het nog zo lang wachten is.

avatar van streeter

streeter

Op Aintitcool.com beantwoord Stallone elke dag 10 vragen, voor 20 dagen. Ik heb een vraag ingestuurd - hoe lang zal zijn haar zijn in Rambo IV? Nog geen antwoord helaas.

avatar van as

as

streeter schreef:

Vind je het gek?

avatar van streeter

streeter

as schreef:

Vind je het gek?

Kijk maar naar de andere vragen die gesteld zijn tot nu toe.

Ben jij zelf niet benieuwd of Rambo lang haar zal hebben?

streeter schreef:

Kijk maar naar de andere vragen die gesteld zijn tot nu toe.

Ben jij zelf niet benieuwd of Rambo lang haar zal hebben?

Misschien is hij zelfs kaal?