World Trade Center (2006)
Genre: Documentaire / Drama
Geregisseerd door: Oliver Stone
Met onder meer: Nicolas Cage, Michael Peña en Maggie Gyllenhaal
Releasedatum: 21 september 2006
Plot World Trade Center
"The world saw evil that day. Two men saw something else."
11 september 2001. Een groep Port Authority agenten gaat de Twin Towers in om mensen te redden, wanneer plots de torens ineenstorten. Twee overlevende agenten zitten vast in de ruïnes van het World Trade Center. Dit is het verhaal van de grote reddingsactie die volgde na de aanslagen van 11 september.
John McLoughlin
Dave Karnes
Allison's Mother
Allison's Father
Pastichio Rocker
Als je zonodig een opsomming van reviews van (gevestigde) recensenten wilt hebben kun je beste kijken op metacritic.
Criticism
De rillingen lopen nog over mijn rug als ik denk aan het Amerikaanse patriotisme waavan deze film doordrenkt is, ik kon hier helaas niet doorheen prikken.
flrois
Wat een slechte film was dit. Ik had er veel meer verwacht.
Maar ik had moeite om mijn ogen open te houden. Veel te veel amerikaanse patriotisme.
Maar goed dit is (gelukkig) mijn mening.
Pastichio Rocker
Ja maar het is waar gebeurd dus je kan niet bij verzinnen;)
Wat nog niet wil zeggen dat we het ook maar automatisch een goed cijfer moeten geven, omdat het nu eenmaal waargebeurd is.
A-neet
er is zoveel meer gebeurt dan dit... je hoeft nix bij te verzinnen om er een goede film van te maken.
soom
Tja, dit was wel erg Amerikaans, natuurlijk
. Een aaneenstapeling van clichés, verschrikkelijk. En Michael Peña vond ik slecht, heel erg slecht, terwijl Maggie Gyllenhaal hem als tegenspeelster wel goed tegenspel geeft, maar dat red hem niet.
De film begon erg indrukwekkend, werd daarna wel wat erg lang. Ik had eigenlijk graag ook de knal van de vliegtuigen in de torens willen zien zodat je meteen weer herinnert wordt hoe groot de ramp zelf was. Nu zie je alleen de torens die in de fik staan, dat kwam toch wat minder imponerend over. Maarja, de film moest natuurlijk om de redders draaien en niet om de crash zelf. Al bij al een mooi eerbetoon aan de overleden agenten en brandweermannen tijdens 9/11. Maar ik vind het iets te patriotistisch op enkele momenten. Als hij klem ligt krijg je steeds flashbacks naar zijn vrouw en kinderen...en als ie op het einde gered wordt dan staan daar gewoon een paar honderd man te applaudiseren. Beetje overdreven, veel te Amerikaans...
Roodkapje
Inderdaad vééél te amerikaans. Ik moet toegeven dat ik het niet volgehouden heb tot het einde. Enorm saai, geen beetje spanning en veel te "gemaakt". Ver weg blijven van dit onding !!
Malick
Oliver Stone, vaderlandsliefde plus verwijzingen naar het Christendom is hij bekeerd of vond hij tijd dat dit verhaal gemaakt moest worden. Ik weet het niet maar toch vond ik het een goed gemaakte film maar daar heb ik alles ook meteen mee gezegd. Vooral het eerste halfuur liepen de rillingen over me rug. Dat vooral kwam omdat hij een reconstructie van beelden van 9/11 sterk in de film naar voren brengt. Nicolas Cage is eindelijk weer eens noemenswaardig in zijn rol. Vrijwel alle rollen zijn aardig neergezet nergens echt uitstekend te noemen. De muziek onder de film is een behoorlijk struikelblok naar sentimenteel geneuzel. Plus dat er teveel nadruk werd gelegd om die beelden van Jezus Christus en Amerikaanse patriottisme. Dus een film die ene persoon onberoerd laat en de ander raakt in zijn hart. Maar niet de film die je verwacht van Oliver Stone.
Platoon815
Geloof je wel maar toch raar;Oliver Stone en patriotisme,als er 1 iemand is die Amerika haat dan is hij het wel.
shady161
Hoe kom je daar bij?
Stephan
Je hebt een prima avatar
johstripper
Nou wat een negativiteit allemaal zeg. Ik knap ook altijd af op die typisch Amerikaanse sentimenten en karikaturen in films, maar dat kun je in deze film moeilijk voorkomen. Ik vond het overigens juist redelijk feitenlijk, bijna documentair. Er zaten geen enkele verwijzing in naar de 'bad guys', het ging puur om het menselijk drama, en dat is heel realistisch en mooi in beeld gebracht. Wat mij betreft dus een hele goede verfilming. Ik geef 5* om de overdreven negatieve stemming van jullie een beetje te compenseren
Nikkii17
Ja maar het is waar gebeurd dus je kan niet bij verzinnen;)
Dat je er niets bij kan verzinnen wil niet zeggen dat je er geen mooi verhaal in kunt leggen. ik vond deze film nie geweldig maar ook nie heel slecht. 2,0 sterre
Veel te Amerikaans en zeer saai, tevens was hij zeer voorspelbaar. De film pakte me ook totaal niet en ik vond Nicolas Cage totaal ongeschikt voor deze rol. Het enige goede in deze film was Maggie Gyllenhaal.
Er zullen ongetwijfeld meer films komen over het World Trade Center en dan mag ik toch hopen dat die een stuk beter en boeiender zijn dan deze.
Dankzij Maggie Gyllenhaal krijgt de film nog een 1.
nightbreed
Deze viel me enorm mee, ik had trompetten en vlaggen verwacht, maar in plaats daarvan kreeg ik het verhaal over 2 agenten met hier en daar wat RTL-4 drama.
Gelukkig stoorde mij dat RTL-4 drama (de vrouwen en het thuisfront) niet zoals gewoonlijk.
Dit is eigenlijk een on-Stonese film, totaal geen kritische noot te bespeuren.
Die stoere marinier was wel een beetje misselijkmakend by the way.
Ik vond Cage trouwens erg goed acteren.
Al met al heb ik genoten van deze film.
_dangerous_
Als er iets is waar ik niet tegen kan, dan is het wel als een film te patriottistisch, waar Amerikanen wel meestal heel 'goed' in zijn.
Wat is nou vaderlandsliefde????? Mensen zijn mensen, dus begrijp sowieso niet waarom mensen in groepen/landen worden verdeeld. En dan ook nog trots worden op 'het land' van 'herkomst' of op 'hun volk'.
Ooit hebben paar mensen een potlood en papier gepakt en dan lekker gezellig de wereld verdeeld. Toevallig word je geboren op een van de verdeelde plekken/landen en word je Nederlander/Italiaan/Amerikaan/Turk/..ga zo maar ... genoemd.
Is dit nou de reden waarom we op de wereld zijn? Elkaar verdelen, terwijl we allemaal brothers and sisters zijn? En dan ook nog trots zijn op 'je cultuur', 'je volk', 'je land' die verzonnen is door verschillende mensen?
get a life man
Adrenal
Oliver Stone en patriotisme
Ik heb deze film niet gezien maar in Amerika staat Stone haast bekend als een landverrader, heb ik gelezen.
briek
Bij deze film had ik dezelfde verwachtingen als bij United 93, beide films kwamen rond de 5 e verjaardag van 9/11 in de bioscopen uit. Ik wist wel dat in deze film niet veel special effects zouden voorkomen en dat het grotendeels een sentimenteel verhaal zou worden. De ramp met de Twin Towers kan dan ook niet beter in beeld gebracht worden als de originele beelden maar toch hoopte ik dat deze film zeker zo goed zou meevallen als United 93. Maar helaas deze film overtrof alles behalve mijn verwachtingen en kon mij geen moment boeien ook al had ik grote interesse in het onderwerp.
Drama's zoals Schindler's List, United 93 heb ik nooit saai gevonden maar deze film spant toch wel de kroon wat saaiheid betreft. Na een half uur hoopte ik al op het einde dat er nog lang niet zat aan te komen. Ik had geen enkel moment het gevoel dat dit een film was over 11 september of over het World Trade Center. Dit kon even goed over de Bijlmerramp gaan.
De weinig nagemaakte omgeving en de acteerprestaties mogen dan wel in orde zijn, het verhaal is oersaai. Uit respect voor het onderwerp en de moeite geef ik deze film 2,5 sterren. Hier had veel meer ingezeten. Er is wel een docudrama (9/11 The Twin Towers) in dat zelfde jaar uitgekomen en dat is wel zeker aan te raden!
Leland Palmer
Met niet al te hoge verwachtingen ben ik deze film gaan zien. Niet al te positieve dingen gehoord en een erg matig gemiddelde hier. Toch ben ik positief verrast door deze film. Het begin is aardig indrukwekkend, maar toch vind ik het jammer dat we maar weinig zien van hetgene wat daadwerkelijk is gebeurd op die dag. Wel belanden eigenlijk al snel onder het puin samen met Cage en Peña. Die twee zetten samen een redelijke prestatie neer en vooral Peña overtuigt in deze film. Dat de film te Amerikaans zou moeten zijn kan met niks schelen. Ten eerste vind ik dat niet en als het wel zo is dan is het aardig goed uitgepakt wat mij betreft.
* * *
Mr. Cullen
Het is een overweldigend drama dat het verhaal vertelt van 2 mannen die hun leven riskeerden toen anderen al bij voorbaat verloren waren, het verhaal van machteloosheid en onbegrip voor wat er die dag gebeurde. Het is af en toe iets te veel 'Christelijk' en, niet dat dat me tegenstak, het is gewoon wat teveel van het goede. Al had het wel een heel mooie symboliek(iets wat bij dit soort films dus altijd het geval is) en eerlijk gezegd, m'n moeder hield het niet droog en aan het einde moest ik toch ook even slikken. Zeker geen topper maar als emotioneel drama kan het tellen.
Jeroenjeroen
Bah wat een vreselijke over-Amerikaanse film. Werd er helemaal onpasselijk van.
Ik kan niet meer dan 1,5 * geven.
Mels
Geweldig ik ben diep onder de indruk ik weet niet wat ik moet zeggen.
*4,5*
®Tc
Ik vond het een mooie film, ik was onder de indruk, vooral vond de scenes voor de aanval en toen ze in het puin lagen, ik kan het nog altijd niet geloven wat er op die dag gebeurd is. Beste film over 11 september.
rocky I.S
ik vind united 93 veel beter dan wtc.
briek
ik vind united 93 veel beter dan wtc.
Groot gelijk, United 93 was stukken beter dan World Trade Center!
gebruiker_56935
Herzien en nog kan ik er niet inkomen.. Ik vind dit 1 van de slechtste films die ik heb gezien.
thomas_
Ik vind de film te langdradig, het verhaal is goed, maar het boeide me gewoon niet,

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video