World Trade Center (2006)
Genre: Documentaire / Drama
Geregisseerd door: Oliver Stone
Met onder meer: Nicolas Cage, Michael Peña en Maggie Gyllenhaal
Releasedatum: 21 september 2006
Plot World Trade Center
"The world saw evil that day. Two men saw something else."
11 september 2001. Een groep Port Authority agenten gaat de Twin Towers in om mensen te redden, wanneer plots de torens ineenstorten. Twee overlevende agenten zitten vast in de ruïnes van het World Trade Center. Dit is het verhaal van de grote reddingsactie die volgde na de aanslagen van 11 september.
John McLoughlin
Dominick Pezzulo
Dave Karnes
Allison's Mother
Allison's Father
Ik vind Oliver Stone erg oke, maar ik zie hier echt helemaal niets in.
stan
Ik hoop dat het verhaal niet verdraait wordt en dat er niet dingen worden bijverzonnen, voor de rest lijkt het me wel leuk maar om nou zo'n tragische gebeurtenis te gaan verfilmen... ik weet het niet.
John Doe
Tja, met JFK en Platoon viel hij in ieder geval wel in de smaak.
Leno
Ik denk dat zo kort na de gebeurtenissen het publiek er niet klaar voor is, en de filmmakers evenmin. Het zal dan ook wel een heldenverhaaltje worden..
Doom
Ben erg benieuwd wat de Amerikanen hier van gaan maken. Ben het helemaal eens met de reactie van Stan. Hoop namelijk ook echt dat ze het bij een realistisch en origineel verhaal houden en er niet van alles bij gaan verzinnen.
De cast mag er overigens wezen, regisseur ken ik nog niet maar gezien zijn lijst is het geen 13 in een dozijn regisseur.
Als je de plot zo leest ga je daarvan uit ja. Bombastische muziek, wapperende Amerikaanse vlaggen en Cage die een vrouw en twee kinderen redt en de held van hat jaar wordt.
Maar Stone staat in de VS toch bekend om zijn linkse standpunten en zijn kritiek op de VS (die hij ook in zijn films naar voren laat komen).
Het is te hopen dat Stone geen partij gaat kiezen in de film (niet voor de Amerikanen, noch voor de daders), maar een beeld weergeeft van een land in verwarring, zonder helden, maar met mensen die er op het juiste moment zijn. Een moeilijke opdracht denk ik; het is te hopen dat Stone er iets moois van maakt...
Doom
Maak er eerder aangrijpend van, want zo erg vet lijkt het me niet om zo'n ramp mee te maken.
Edie
Titanic e.d. dan?
Ben wel benieuwd...
Doom
Hmm das een gemene maar Titanic is nog wel zeer vermakelijk. Dit komt vooral door de eerste 2 uur, daar gaat er nog geen bootje onder
Zavo
Het is al ruim 4 jaar geleden hoor.
Leno
Het is al ruim 4 jaar geleden hoor.
Kom op, het ligt echt nog heel vers in het geheugen hoor!!
Zavo
Geen reden om de film niet te maken, wie er niet aan toe is hoeft 'm niet te kijken.
Edie
Misschien dat je hier ook eerst wat stukken ziet waar niks aan de hand is, gezellig vluchtje maken met het vliegtuig, etc.. Zoiets was ooit op Discovery.. Dan gebeurt de ramp, wat me best spannend om te zien lijkt..
Wel idd best vlug komen ze met een film ervan..
Leno
Het gaat mij meer om de filmmakers die nu waarschijnlijk voor een heldenverhaaltje kiezen terwijl er een hele andere invalshoek gekozen kan worden, zoals Gotti al beschreef. Zal Stone kritisch durven zijn op de hulpverlening bijvoorbeeld? Misschien heeft Stone wel dat 'lef', al heeft hij met een script te maken natuurlijk.
Zavo
Ik denk niet dat je bij Oliver Stone een standaard heldenfilmpje hoeft te verwachten.
Angrod_Pallanén
Nicolas Cage, ja die vent wil ik een heldendaad zien doe
Ik ben niet zo bekend met Stone, maargoed, 11 september vind ik (lees: Flight 93) interessant.
Anatolia
Hoe komt men eigenlijk aan deze titel? Op IMDb kan ik er niets over terugvinden.
Daarom was hij bij mijn ook afgewezen.....
Toen was blijkbaar nog niet duidelijk dat de toonaangevende sites allemaal deze titel al aanhielden.
De ene keer heb je geluk de andere keer iets minder
zeus
Ben benieuwd wat dit gaat worden, Americanen kunnen soms zo overdrijven....
BlueSword
en er komt ook nog flight 91 ofzo...hmm ze kunnen inderdaad wel overdrijven.
maarja ik zie wel.
Angrod_Pallanén
en er komt ook nog flight 91 ofzo...hmm ze kunnen inderdaad wel overdrijven.
maarja ik zie wel.
Flight 93