• 9.377.366 stemmen

World Trade Center (2006)

Documentaire / Drama | 129 minuten

Genre: Documentaire / Drama

Geregisseerd door: Oliver Stone

Met onder meer: Nicolas Cage, Michael Peña en Maggie Gyllenhaal

Releasedatum: 21 september 2006

Plot World Trade Center

"The world saw evil that day. Two men saw something else."

11 september 2001. Een groep Port Authority agenten gaat de Twin Towers in om mensen te redden, wanneer plots de torens ineenstorten. Twee overlevende agenten zitten vast in de ruïnes van het World Trade Center. Dit is het verhaal van de grote reddingsactie die volgde na de aanslagen van 11 september.

John McLoughlin

Dominick Pezzulo

Allison's Mother

Allison's Father

avatar van gotti

Weinig positiefs te melden idd. Zat er met kromme tenen naar te kijken. Vrees het ergste...

Trailer op Apple.com

avatar van Doom

Doom

Weinig positiefs, een onding? Ik vind het een schitterende trailer, erg aangrijpend. Ben erg benieuwd naar deze film.

Dat snorretje staat Cage niet trouwens..

avatar van Scratt

Scratt

Die slogan is erg.. maar de film gaat nog erger zijn vrees ik. Denk ook niet dat veel mensen in NY met veel zin naar deze fim gaan kijken :s Het is ook nog maar amper een paar jaar geleden.. maar ja .. Lijkt me zo'n titanic-achtig verhaal maar we zullen zien natuurlijk..

avatar van mikey

mikey

Weer zo'n visie van die Stone waar niemand op wacht?

avatar van ToNe

ToNe

Hm, boeken worden in no-time verfilmd.

Films in no-time geremaked.

Nu nationale trauma's, reeds voor u gevisualiseerd, terwijl u nog rouwt.

avatar van Stephan

Stephan

Trailers kunnen een verkeerde indruk geven, maar ik pak het teiltje er vast bij...

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Ai, ik had nog een sprankeltje hoop voor dit product maar de trailer bevestigde mijn gevoel dat dit gewoon een woensdagavond RTL4 filmpje gaat worden

avatar van JP

JP

ai. A true story of courage and survival. Danielle Steel?! Nope, het is gewoon de nieuwe Oliver Stone.

Tenenkrommende trailer idd...

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Ik gok trouwens dat deze film ook helemaal niets gaat doen aan de box-office. United 93 is geflopt en Ladder 49 liet al eerder zien dat brandweermannen in nood niet garant staan voor bezoekers.

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

moviefreak#1 schreef:

EUh.. Vergeet niet dat deze film op waargebeurde feiten is gebaseerd. (Als je dat niet wist, moet je de afgelopen 5 jaar op Mars geweest zijn)

En deze film iedere Amerikaan heeft geraakt, dus ik denk dat vele mensen hem gaan bekijken.

De première-datum is natuurlijk ook wel fijn gekozen

A.S.E.

Ik vind het persoonlijk een goede zet van Paramount om een 'melige en patriottische' trailer uit te brengen. Het publiek kon er niet bepaald goed tegen toen ze de trailer van United 93 in de zalen zag. De trailer is duidelijk bedoeld voor het Amerikaans publiek en als ze nu nog maar de naam van Oliver Stone vermeld hadden, dan was er weer een controverse begonnen en was de film al afgeschoten vooraleer hij uitkwam.

avatar van neo

neo

Doom schreef:

Dat snorretje staat Cage niet trouwens.

Zandalee, Raising Arizona, gedeelte Face/Off...

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Kaffeefiltjer schreef:

EUh.. Vergeet niet dat deze film op waargebeurde feiten is gebaseerd.

United 93 of hoe die film ook heet toch ook. En deze film heeft nog niemand geraakt, hij zal het vast goed doen aan de box office maar je redenatie klopt niet.

neo schreef:

Zandalee, Raising Arizona, gedeelte Face/Off...

Snorretjes zijn sowieso fout. In Raising Arizona speelt ie een loser en losers hebben snorren.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Zal mijn oom leuk vinden dat te horen

Trailer was aardig, eigenlijk alleen mooi omdat het vers in je geheugen zit. Cage is nogal slap, maar die andere agent die ook in Crash speelde heeft bewezen dat hij talent heeft, ben benieuwd. De trailer zat overigens ook vol met cliché stukken. De vrouwen, "RUN!", het naar voren stappen, en nog even benadrukken hoe erg het allemaal wel niet is. Dat weten we ook wel.

A.S.E.

Voorlopig zijn er wel positieve reacties bij het zien van een fragment van 20 minuten in Cannes.

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

feanaro surion schreef:

Die film heb ik niet gezien, naamgenoot

Maar ik veronderstel dat deze film meer melancholie opwekt en 'anders' aangepakt is dan de United 93.

avatar van alex67

alex67

bij yahoo.com is de trailer te zien even naar movies gaan en daarna zoeken, ik ben zeer benieuwd naar de film maar de trailer zegt al genoeg...kan niet wachten tot deze uitkomt .... het raakt je of raakt je niet

avatar van gondwana

gondwana

Heb er nog hoop bij.

De meeste "11' 09" 01"-kortfilms waren toch erg aangrijpend, ik denk niet dat het 'te vroeg' is voor film erover...

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Is het verhaal van de agenten ook waar gebeurd? Kan niet wachten totdat hij uitkomt. Wanneer komt hij in NL uit?

avatar van Webby

Webby

Zie boven de filmposter...

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Wordt deze film voor 16+ ?

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Volgens mij niet, lijkt me ook niet echt slim.

avatar van neo

neo

Want dan kunnen er minder mensen heen?

avatar van Youri

Youri

Ben wel erg benieuwd welke complottheorieën Oliver Stone in deze film van 11/9 zal verwerken. Verder zal er veel emoties in de film zitten, want de aanslagen zijn nog maar kort geleden gebeurt. In Amerika zal het geen hit worden denk ik, want zij vergeten liever wat er gebeurt is en kijken liever vooruit, al wordt iedereen er wel steeds aan herinnerd met een President die constant oorlog wil voeren met het midden oosten.

avatar van gotti

Denk dat je niet een tweede JFK moet verwachten, afgaande op de trailer.

avatar van as

as

Stone needs a hit krijg ik het idee bij deze trailer. Denk dat alles in het teken staat van play it safe.

avatar van Bas17

Bas17

Trailer is echt vreselijk

avatar van dmoie-master

dmoie-master

heb de trailer gezien van deze film en van United 93, ik denk dat bij iedereen die de beelden zag 5 jaar geleden wel wat traantjes gaan loskomen, ahd ik bij deze trailer de hele tijd door en bij United als die vrouw zegt I Can't Wait To Be With My Baby, of dat ouder stelt dat bang afwacht, met die van United 93 heb ik dus ook triest gelopen, heb wel gehoord op de radio dat hij in Amerika redelijk is onthaald en dat ze het een heel aangrijpende film vonden (united 93 dan), in ieder geval ik ga ze alle twee kijken, weer films die vast in dvd-collectie gaan komen