Genre: Animatie / Avontuur
Met onder meer: Albert Brooks, Ellen DeGeneres en Willem Dafoe
8,2 (1.195.988)
Releasedatum: 27 november 2003
Plot Finding Nemo
"There are 3.7 trillion fish in the ocean. They're looking for one."
De clownvis Marlin leidt samen met zijn enige zoon Nemo een veilig leventje in het Great Barrier Reef bij Australië. Wanneer Nemo onverwachts weggehaald wordt van zijn thuis, en in het aquarium van een tandarts belandt, is het aan Marlin om hem te redden. Hij krijgt hierbij hulp van Dory, de vis met het slechtste kortetermijngeheugen en het grootste hart van de hele oceaan.
Marlin (stemrol)
Gurgle (stemrol)
Bubbles (stemrol)
Deb / Flo (stemrol)
Mister_Pink
Shrek moet het puur hebben van verwijzingen, funny talks & looks.
Sjoerd
Het verhaaltje is net zo dun als die van Shrek
Mister_Pink
Ik vond die ezel ook zo irritant! Een ezel die spreekt met een afro-amerikaans accent, ik lig plat. Ik hou niet van die humor die je word 'opgelegt'.
Hier is een ezel met een grappig accent. Gooi er wat hysterie bij en je hebt het publiek aan het lachen.
Dory vind ik echt geweldig. Haar kijk op de situatie, ze is vergeetachtig, zorgzaam, dapper en haar mimiek is erg goed.
GFM
Zo kun je iedere film met humor erin wel gaan diskwalificeren Mister Pink...
Elke grap die er in een film zit is bedoeld om "grappig" te zijn en wordt dus in zekere zin opgelegd.... Dat dit bij bepaalde mensen wel of niet werkt is een kwestie van smaak!! En over smaak........
flipsen
..... En over smaak........
jori
Een film zonder bij te hoeven nadenken. Gewoon lekker kijken. Soms nog best grappig ook.
WiLL
Is ook zo , maar ik denk dat mijn opvatting de juiste was.
Check het stemoverzicht van deze film. Van de 670 stemmen slechts 6 lager dan 2* !!!
Dus weinig mensen die de film echt helemaal niks vonden. Iedereen vermaakt zich wel bij een film als deze. Ook veel die 4,5 / 5 * geven inderdaad, wat ik persoonlijk iets overdreven vind.
Mister_Pink
Mensen die vergelijken met het genre, komen natuurlijk snel bij de 4,5 en 5 sterren uit.
morpheus
Ik vind trouwens dat de grappen in Finding Nemo minder opgelegd overkomen dan in veel andere films. Dit komt echt door de karakters en hun situatie, zoals Dory en haar vergeetachtigheid, de Haai in terapie etc etc. Hierdoor komen veel grappen in Finding Nemo heel ongedwongen en meer natuurlijk over, vind ik dan
tess
Was een leuk filmpje, maar waarom er zo'n enorme hype omheen is begrijp ik niet helemaal. Ik vond hem echt niet zoo gaaf.
nice guy eddy
Nee Nice Guy Eddy, dat kan...er zijn denk ik wel meer mensen met die mening....alleen geef jij een sterk episch drama als Pista wel 3*..
... Als dat wel aan jou besteed is, is dat jouw mening en dat moeten we gewoon respecteren....
Messchien ben ik wel wat laat maar het moet toch gezegd worden het is waar dat ik pista 3 sterren gaf maar ik was een beetje "wazig" zullen we maar zeggen ik heb pista! zelf nog nooit gezien en ik wil het ook niet en finding nemo stelde me gewoon teleur
En vind jij dan elke film die in de top 100 staat ook even goed en elke film met een laag gemiddelde ook even slecht??
GFM
[off topic] Natuurlijk vind ik niet elke film in de top 100 even goed........ Kijk naar mn stemgemiddelden...
Wat ik niet begrijp is dat jij stemt op films die je niet gezien hebt, maar als je daar gelukkig van wordt, moet je dat natuurlijk helemaal zelf weten.
Mijn advies: Ga de film Pista bekijken en je zult je beseffen dat Pista een heel diep dieptepunt is in de wereldcinema!! [off topic]
nice guy eddy
[off topic]
ik zei toch dat ik wat "wazig was" betekent dat ik niet goed wist wat ik deed ik ben zowat zeker dat het een kutfilm was omdat ik de tv-serie ooit heb gezien(gruwelt)
we zullen er maar over ophouden en elkaar nietmeer lopen afzeiken
GFM
Ik loop je niet af te zeiken hoor!! Ik constateer alleen maar wat. Maar laten we de zaak iddaad maar rusten
Eerste keer Pixar.
Ik ben een behoorlijke leek op animatiegebied. Behalve een paar handenvol oude Disneys en Als je begrijpt wat ik bedoel 17 x in de kerstvakantie heb ik nauwelijks iets gezien.
Aardig wat van die oude Disneys vond ik wat leuker dan Finding Nemo. Waarom weet ik niet precies. Meer magie ofzo. Of misschien ben ik gewoon soms een conservatieve dwaas.
Neemt niet weg dat Finding Nemo leuk was. Ellen Degeneres steelt de show natuurlijk (vooral gelachen om, jawel, de walvistaal, soms ben ik net een melige kleuter). Ze heeft ook alle ruimte om de ster van de film te zijn. Een top 250 film heb ik er niet in gezien, me vermaakt heb ik wel. 3.25* waarbij ik dit keer naar boven afrond.
Ikkeuh
oeps, je kan niet 0 stemmen, dan maar 0,5.
slechte film, veel hetzelfde
davidov
kvind hem wel ironisch, bedoel als je naar zn stemmen kijkt geeft hij van een paar films het 1e deel "laag" en dan het vervolg (wat toch altijd meer van hetzelfde is) wel tot een 4,5...keer op keer weer
En wat er zo erg veel hetzelde is mag je nog wel uitleggen, allemaal vissen misschien? of steeds dat water.... mja...zoiets denk ik.
Ikkeuh
Waarom?
Stomme film, veel hetzelfde, net zoals KillBill zei: "Ik snap niet wat iedereen daar zo leuk aan vind."
davidov
WAT is dan zoveel hetzelfde?
trouwens het slaat nergens op want jij geeft al die vervolg films "101 dalmations 2, lion king 2, spy kids 2, toy story 2, shreck 2, men in black 2, harry potter 3, jungle book2 wel allemaal hoge cijfers.
En die films zijn PUUR meer van hetzelfde.
Deze film is dus echt niet steeds hetzelfde, zit variate in humor in, personages, locaties. En het is niet alleen variatie dat een film goed of slecht maakt. kort gezegd, ik vind veel van hetzelfde wel een erg slecht argument om een film een 0,5 te geven.... zeg dan op zn minst "niet grappig, kut stemmen, slecht verhaal, lelijke animaties, film duurt te lang, regie is waardeloos" etc etc.
sorry maar ik geef flabber ook geen 0,5 omdat ik puur robbie williams niet kan uitstaan.... (en vervolgens good will hunting 5* geven)
maar ok ieder wat wils
darkcity
Wat een ongeloofelijk leuke film, na Shrek was het wel weer even gedaan met de leuke animatie-films, Monsters en Co en eerder al Toy Story vond ik echt 3x niks, maar deze is echt gewoon heel grappig wat ik ook niet verwachtte, topvermaak, supermooi gemaakt, mooie onderwatersfeer en die extra op de DVD van virtueel aquarium is ook zeer leuk gedaan.
De stemmen zijn ook perfect, superfilm ! 4.5 ster, misschien wel 5 na nagje slapen !

Finding Dory

Fantasy / Animatie, 2001

Fantasy / Avontuur, 2009

Hababam Sinifi Uyaniyor
Komedie, 1976
ouder-kindrelatiesydney, australiaharbor computer animatieantropomorfismeonderwaterhaaipelicanfish tankgreat barrier reefsea turtle missing childpost-credits sceneduringcreditsstingershort-term memory lossclownfish father son reunionprotective fatherpixargeni - pixar