• 9.378.888 stemmen

Genre: Animatie / Avontuur

Alternatieve titel: Op Zoek naar Nemo

Geregisseerd door: Andrew Stanton en Lee Unkrich

Met onder meer: Albert Brooks, Ellen DeGeneres en Willem Dafoe

IMDb beoordeling: 8,2 (1.195.718)

Releasedatum: 27 november 2003

Plot Finding Nemo

"There are 3.7 trillion fish in the ocean. They're looking for one."

De clownvis Marlin leidt samen met zijn enige zoon Nemo een veilig leventje in het Great Barrier Reef bij Australië. Wanneer Nemo onverwachts weggehaald wordt van zijn thuis, en in het aquarium van een tandarts belandt, is het aan Marlin om hem te redden. Hij krijgt hierbij hulp van Dory, de vis met het slechtste kortetermijngeheugen en het grootste hart van de hele oceaan.

Marlin (stemrol)

Bubbles (stemrol)

Deb / Flo (stemrol)

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Vandaag voor het eerst in 7 jaar weer eens gezien geloof ik.. De eerste keer was in de bioscoop, en daarna nog een of twee keer op DVD. Daarna nooit meer gezien. Tot aan vandaag..

Bepaalde elementen kon ik me nog wel wel herinneren, maar ook niet bepaald veel. Ik heb overigens de Nederlands gesproken versie gekeken omdat ik die vroeger ook gezien heb. Bovendien zat daar ook een aardige stemmencast bij (Jeroen van Koningsbrugge en Huub Stapel). Ik zag wel een Engelse trailer van de film zelf voor de film zelf en die stemmen klonken ook leuk. Het verhaal is mooi en verloopt best snel. Er gebeuren zoveel dingen, en er komen ontzettend veel personages aan bod. Groot voordeel is dat die allemaal wel leuk zijn. Marlin en Dory zijn erg leuke personages. Dory is wel echt verschrikkelijk met haar geheugen, zeg Maar is daardoor wel leuk. Ook de vissen in het aquarium waar Nemo terecht komt zijn leuke personages en worden leuk uitgewerkt. En de film ziet er natuurlijk prachtig uit! Bijna zoals in de echte oceaan. Zeer mooi gedaan! En er kwamen weer veel leuke herinneringen naar boven toen ik de film zag.

Ik had hem 4 sterren gegeven maar wist niet of dat nog klopte. Wat mij betreft heeft hij ze nog steeds, na al die tijd, verdiend! Mooie Pixar-werkje.

Deze film krijgt blijkbaar ook een 3D re-release:

YouTube - Finding Nemo 3D Trailer

US release: 14 September 2012

Wellicht ook in Nederland.

avatar van Spetie

Finding Nemo is een schitterend gemaakte animatiefilm en behoort duidelijk tot de beste films van Pixar.

Ongelofelijk hoe mooi een onderwaterwereld neergezet kan worden. Die kleurrijk, fantasierijk en de vissen en dieren die er leven hebben soms erg menselijke trekjes. Er zitten een hoop grappige karakters in de film, waarvan de meeste ook nog eens behoorlijk goed uitgewerkt worden. De film wisselt regelmatig tussen de oceaan en het aquarium waar Nemo en zijn vrienden uit proberen te ontsnappen en daardoor oogt de film ook erg dynamisch en afwisselend.

Vooral de stemmen worden goed ingesproken. Albert Brooks en vooral Ellen DeGeneres doen het ontzettend goed. Het script is goed geschreven en de film is behoorlijk meeslepend, waarbij zowel jong als oud hiervan kunnen genieten. Het enige echte minpunt is, dat de film richting het einde misschien een tikkeltje te sentimenteel wordt. Maar dat is een klein minpunt op een verder erg geslaagde film met een schitterende onderwaterwereld.

avatar van booyo

booyo

Fantastische film. Denk wel mijn favoriete animatie. De beelden zijn zeer indrukwekkend te noemen, je wordt helemaal meegesleept in de uiterst kleurrijke onderwater wereld. Verder vind ik de overvloed aan humor ontzettend knap, aangezien het volgens mij voor de kleintjes leuk is, maar ook voor de ouderen. Ik heb het gekeken met een vijftal 20+ers, en we lagen constant in een krik.

Helaas is er voor mij één minpunt waardoor het net niet de volle bak ontvangt, dit komt omdat ze net iets te lang doorgaan. Het had gewoon klaar moeten zijn toen vader en zoon herenigd werden. Oke, de scène dat ze terug zijn in het stadje is prima voor de feelgood. Maar waarom eerst nog even vluchtig zo'n avontuurtje? Dat ze allemaal in het visnet belanden? Voor mij meer dan overbodig.

Maargoed, dit waren slechts de laatste pak 'm beet 5 minuten. Voor de rest zeer genoten.

avatar van Ste*

Ste*

• 2073 berichten

booyo schreef:

Ik snap wel een beetje wat je bedoelt, het gaat dan een beetje lang duren, maar die scene is toch vrij essentieel. Nemo laat zien dat hij wat kan, dat hij gegroeid is, dat hij dingen geleerd heeft (swim down!) en dat zijn vader trots op hem kan zijn. Zonder dat zou het een klein beetje loos zijn allemaal, want dan is het 'you can't Nemo!' van de vader nooit ontkracht, en dat hoort er bij in een animatiefilm als deze.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een schitterende animatie is. Het is één en al pracht en praal wat je voorgeschoteld krijgt. Het verhaal is ook erg goed. Zowel voor volwassenen als voor kinderen een geweldige film om naar te kijken. Er zitten ook genoeg grappige stukjes in om als volwassene van in een deuk te liggen. Het stukje in het begin waarin Nemo voor het eerst naar school gaat is om één of andere reden mijn favoriet. Met zijn allen bij die kwal op zijn rug. Zo aandoenelijk en prachtig getekend. En de rest van de film blijft het genieten. Aanrader !

avatar van nakada

nakada

Kwal ? Komt dit nog uit jouw eigen schooltijd ?

Het leek mij namelijk eerder een rog.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

nakada schreef:

Kwal ? Komt dit nog uit jouw eigen schooltijd ?

Het leek mij namelijk eerder een rog.

Ha ha ha, wat stom. Inderdaad, het is een rog. Shame on me ! Helpt het als ik zeg dat ik eigenlijk met griep op bed lig ? Ben niet helemaal bij.

avatar van nakada

nakada

Nou vooruit dan, het is je vergeven.

En beterschap !

TheLionKingFan

Van 3,5 naar 5,0. Waarom? Omdat dit dé film is waar ik de beste herinneringen aan heb,samen met The Lion King. Hoewel TLK beter is,denk ik zelfs dat ik hier een betere herinnering aan heb.

Leuke personages,simpel verhaallijntje dat toch spannend word gemaakt,hoewel je weet dat het goed afloopt.... Must-see movie voor iedereen.

Neeeeeeee!

Gaan ze het verkloten!

De beste Pixar film ooit!

avatar van Minotaures

Minotaures

Re-release? Wat een onzin, breng het gewoon uit op Blu-ray...

avatar van Dk2008

Dk2008

Toch wel weer wat tegenvallende film, al heb ik een tijd gewacht om deze te zien. Animatie, het zal wel nooit mijn favoriete genre worden. Vissen, haaienfilms, wat heb je allemaal niet maar vaak liggen dit soort films mij toch niet. Veel werk, geschikt voor jong en oud, dat geloof ik wel maar het zegt verder niks.

Deze film ziet er vaak erg kleurig uit en daardoor waren mijn verwachtingen wel weer gewekt. Erg afwisselend, vooral de drukke ÀDHD-achtige scènes vind ik veel te veel van het goede. Die Dory is me toch partij druk, maar sommige scènes zijn dat ook. Andere scènes zijn dan weer erg mooi om te zien. En zo komen we tijdens de zoektocht naar Nemo, van het ene in het andere avontuur. Het is grappig dat ze in deze film ook met regelmaat bovenwaterscènes hebben. Die bij de tandarts zijn eigenlijk de leukste, maar op gegeven moment gaan de aquariumgedeelten wel wat vervelen. De haven, de pelikaan, de vissersboot dat zijn leuke dingen om te zien. Over het algemeen vind ik dat ze te lang blijven hangen bij één avontuur, terwijl juist de korte momenten erg grappig zijn, zoals dat Marlin en Dory even boven water komen en dan weer naar beneden zwemmen, heel mooie kleine details met erg leuke humor. Teveel om op te noemen, want er valt zoveel te zien in deze film, zelfs bij de aftiteling gaan ze nog door, met ook nog grappige dingen. Als animatie vind ik het veel meer geslaagd om te zien dan inhoudelijk het verhaal te volgen. Te lange film om continue boeiend te blijven en het had voor mij een heel stuk korter gemogen. Er zit niks anders op dan volgende keer bij de mindere gedeelten er wat sneller doorheen te gaan. 3.0 / 4.0

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

Al weer een hele tijd geleden dat ik deze heb gekeken, vond het toen geweldig, ga hem nu weer terugkijken en vanavond maar weer eens kijken wat ik voor deze film kan geven

avatar van dimi303

dimi303

Daar gaan we weer met een sequel, dat blijft maar duren. En de eerste nog eens re-releases in 3D. En ze vragen zich dan nog af waarom het bezoekers aantal blijft dalen.

avatar van Dk2008

Dk2008

dimi303 schreef:

En ze vragen zich dan nog af waarom het bezoekers aantal blijft dalen.

Wie zijn ze? en dan nog. Deze film heeft flink geld opgebracht, dus zal de sequel dat ook doen, ook al is het aantal bezoekers minder, maar dat blijft een gok, het kan net zo goed nog meer zijn. Zo werkt het volgens mij gewoon. Het moet zelfs als potje dienen voor andere films, zo staat er.

avatar van albie_john

albie_john

ontzettend leuke animatiefilm.

aanrader voor iedereen die van animatie houd.

Zit veel humor in, het verhaal is leuk, leuke figuurtjes, en de meeuwen die constand mijn mijn mijn mijn zeggen zijn erg grappig

avatar van galaxydriver32

galaxydriver32

Als het goed is komt er een Finding Nemo 2 in 2016

avatar van TheBigGreenday

TheBigGreenday

Als animatiefilm zijn is dit toch la crème de la crème. Scherpe beelden, fantastisch verhaal, ...

avatar van mrwhite

mrwhite

galaxydriver32 schreef:

Als het goed is komt er een Finding Nemo 2 in 2016

Ja lap dat is dan ook weer aan de wup om het op zijn westvlaams te zeggen. Waarom moet daar nu een tweede deel van komen. Ik kijk er dan ook vooral niet naar uit !

avatar van AmazingPP

AmazingPP

mrwhite schreef:

Als ze er een goed tweede deel van maken heb ik er niets op tegen. Moet jij toch ook niets op tegen hebben, gezien je nummer 1 in je Top 10!!

TheLionKingFan

De 2de film gaat erover dat Nemo wordt gevangen, en opgegeten dreigt te worden met een scheut mayonaise.

avatar van mrwhite

mrwhite

AmazingPP schreef:

Ja maar mijn nummer 1 vind ik niet de beste film alleen mijn favoriete film. Maar Nemo vind ik tot nu toe wel de beste animatiefilm en dat vinden veel mensen. Ook het feit dat er geen sequel van was vond ik net goed dat maakte deze net zo uniek. Maar OK ik had het wel moeten zien aankomen nu ze hem terug gaan uitbrengen in 3D.

avatar van f2sputnik

f2sputnik

ibendb schreef:
2003:
Een 7-jarig jongentje zat vol verwachting op die veel te grote bioscoopzetel. In de zevende hemel, met een big smile op z'n gezicht. Vol verwondering van de onderwaterwereld in Finding Nemo zat hij te kijken. Na afloop vroeg hij aan zijn ouders: Mama, Papa,... Ik wil ook zo'n Nemo...

2011:
Een 15-jarige tiener zat vol verwachting en mooie herinneringen op die veel te zachte livingzetel. Vol gedachten van de spectaculaire bioscoopervaring stak hij de dvd van Finding Nemo - Die hij destijds op dvd kreeg van zijn ouders - in de dvd-speler. De haartjes op z'n nek stonden recht en hij kreeg kippenvel. Voor de rest van de film zat hij weer met die big smile, die hij al een lange tijd niet meer heeft gelaten, op zijn gezicht.

Nu zit die jongen op Moviemeter zijn recensie te schrijven over deze film terwijl de soundrack van de film nog steeds in z'n hoofd zit...

Finding Nemo is - terecht - één van Disney~Pixar's mooiste films aller tijden. Die sfeer die gecreërt wordt onder water is fantastisch. Alles is zo kleurrijk en vrolijk, al heeft deze film wel wat elementen die niet geschikt, of effectief, zijn voor kleine kinderen. Met als voorbeeld de beginscène: Marlin en Coraly die gelukkig zijn omdat ze een nieuwe annemoon hebben gevonden en vanwege de vele eitjes die Coraly gelegd heeft. Maar aan hun vrolijkheid komt abrupt een einde; er zwemt een barracuda vlak bij hun. De grote vis valt aan en slaat Marlin bewusteloos en eet de andere vis op, samen met alle eitjes, met uitzondering van ééntje: /spoiler] Nemo...

Een triestig begin voor een animatiefilm. Maar gelukkig wordt het daarna weer zeel happy. Maar ook dat is slechts van korte duur. Marlins enigste zoontje wordt ontvoerd door duikers. Ze nemen hem mee naar het aquarium van ene P. Sherman uit Sydney. Dan begint een waanzinnige reis voor Marlin om zijn zoontje terug te vinden. Onderweg ontmoet hij Dory, een vis met een kort termijngeheugen. Dit is werkelijk het beste personage uit de hele film.

De vele sidekicks, zoals (Vlaamse namen) Sterre, Dick, de meeuwen, die pelikaan waarvan ik zijn naam niet meer herinneren, enz... zorgen voor de luchtigheid doorheen de film. Er zat genoeg humor in de film, mede dankzij de Vlaamse stemmen in de film. Mooie stemmen, want ik zie liever een Disney animatiefilm in het Vlaams/Nederlands dan in het Engels. Dingen die zijn meegekomen met vroeger...

Het verhaal is goed gevonden, maar wel wat voorspelbaar. Maar ja, ik zou het ook niet anders willen. Komaan: Het hoofdpersonage waarvan je weet dat iedereen er van zal houden, laten dood gaan door "Darla"... Ondankbaar kind, eigenlijk...

De animatie is wederom prachtig, zoals we gewend zijn van Pixar. Alleen ziet de bovenwaterwereld er heel wat minder uit. Maar je, dit is wel te verstaan. Want het is makkelijker om vorm te geven aan iets wat volledig nieuw en ongekend is voor het publiek, dan de alledaagse wereld waar mensen in leven. Want dan moet je alles zo realistisch mogelijk maken...

Wel dit is alweer een pareltje van Disney~Pixar. Een mooie 4*.

2013: een 40-jarige vader van een zoon van 5, inmiddels de film wel 100x gezien, wordt verleid door zijn zoon om mee te gaan naar Finding Nemo 3D.
Wat doet de vader: HIJ GAAT MEE.

Een fantastische animatiefilm die zelfs na 100x kijken niet verveeld.
Duizend maal beter dan Shrek, Ice Age en madagascar (sorry dat ik het zeg).
Maar blijkbaar zo goed, dat er nog maar 1 deel van gemaakt is, dat moet volgens mij wel wat zeggen over de kwaliteit.

Ik ga straks in de bioscoop weer genieten, samen met mijn zoon.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Nog nooit eerder gezien, deze Pixar, dus ik vond het wel tof dat ze hem terug in de zalen hebben gebracht. Finding Nemo slaagt in zijn bedoeling maar zal waarschijnlijk vooral in de smaak vallen bij minderjarigen. Niet dat alles zo kinderachtig was maar het bleef toch behoorlijk tam en we vallen steeds in herhaling. Ook de stemmen van alle vissen (inclusief haaien) zijn vrij braaf. De schidpadden daarentegen waren wel geinig met hun ''vet cool man'' en ''relaxed maat''. Vermakelijk zeker, grensverleggend niet.

avatar van teaser

teaser

11 jaar geleden al gezien. De 3D zal eerder hinderlijk zijn dan iets toevoegen - want 3D

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Voor het eerst gezien in de bioscoop. Wat blijft het een pareltje. Ontzettend genoten van de visuele pracht, de onsterfelijke humor en diepgang van het verhaal en de personages. Wat een reis.

avatar van Betamax

Betamax

Voor de tweede keer gezien en het is echt en van de beste animatie film die ik ken.

Prachtige animaties en uitstekende humor.

avatar van Ste*

Ste*

• 2073 berichten

En dan toch maar 3.5*?

Vind het altijd jammer dat deze niet net in de top 250 staat.