• 9.379.946 stemmen

Genre: Animatie / Avontuur

Alternatieve titel: Op Zoek naar Nemo

Geregisseerd door: Andrew Stanton en Lee Unkrich

Met onder meer: Albert Brooks, Ellen DeGeneres en Willem Dafoe

IMDb beoordeling: 8,2 (1.196.112)

Releasedatum: 27 november 2003

Plot Finding Nemo

"There are 3.7 trillion fish in the ocean. They're looking for one."

De clownvis Marlin leidt samen met zijn enige zoon Nemo een veilig leventje in het Great Barrier Reef bij Australië. Wanneer Nemo onverwachts weggehaald wordt van zijn thuis, en in het aquarium van een tandarts belandt, is het aan Marlin om hem te redden. Hij krijgt hierbij hulp van Dory, de vis met het slechtste kortetermijngeheugen en het grootste hart van de hele oceaan.

Marlin (stemrol)

Deb / Flo (stemrol)

avatar van El Guap0

El Guap0

Sterk punt:

Vader-zoon relatie goed verpakt in een pixarfilm.

avatar van TMP

TMP

Had hier veel meer van verwacht. Het verhaal is wel echt ontzettend mager en ik kon er niet echt geboeid naar kijken. Dory is ook niet grappig, dus al met al een redelijk flauwe film.

avatar van shrink

shrink

Ik had er helemaal niets van verwacht, want ik ben zeker geen liefhebber van dit genre. Maar deze film is super. Bijna human en niet zo 'strip-achtig' zal de meeste andere uit dit genre. ERg vermakelijk, veel afwisseling, veel humor en zelfs veel psychologie. De film wordt ook niet voor niets regelmatig gebeurd bij de Hbo-opleiding Social Work.

avatar van VanRippestein

VanRippestein

Als dat verhaal wat beter zou zijn uitgewerkt, zou het echt een topfilm zijn. Nu lijdt de film toch behoorlijk onder alle losse korte avontuurtjes, maar vooral aan de moraal. Je had het inderdaad kunnen verwachten, maar toch.

De rest is top. Dat levert een erg aangename film die slechter wordt hoe langer je erover nadenkt. Dat doe ik dus ook maar niet.

avatar van VanRippestein

VanRippestein

shrink schreef:

ja, hier gebeurde hij ook. hehehehe. Anyway, erg psychologisch vind ik het niet: iemand kwijt, angsten overwinnen, eind goed al goed, afsluitende moraal. Wat dat betreft is de film inwisselbaar met elke andere Disney, of voor hetzelfde geld, Hollywood familiefilm. Maar toch leuk dat je docent het een leuke film vind.

avatar van Denzz

Denzz

Pixar weeral subliem zoals altijd. De film kan zowel klein als groot bekoren. Heel mooie animatie. De muziek was ook prachtig!

avatar van rep_robert

Erg fijne animatiefilm, al had ik toch op wat meer humor gehoopt. Deze film moet het voornamelijk van de sympathieke karakters en het aanstekelijke gevoel hebben. Dat lukt dan ook uitstekend. Zoals veel animatie films zitten er veel gekke personages in om de film luchtig te houden en ze zorgen ook voor de humor zelf.

Van Nemo en Marlin hoef je niet heel veel te verwachten, gooi er een lief stemmetje in en een overbezorgde pa(waar je empathie voor moet krijgen door het tragische begin van de film) en je hebt een ideale vader/zoon verhaal om deze film op te basseren.

Weinig verrassingen(animatie is erg mooi, die van de mensen als enige minpuntje niet) en dat vind ik wel fijn in dit genre. Alleen de film heeft me niet zo geraakt als een aantal andere animaties. Wel zeer vakkundig en bovenal ook erg leuk voor de kids.

avatar van daxclusive

daxclusive

Een erg leuke animatiefilm om naar te kijken.

Mooie graphics en genoeg humor.

Zeker de moeite waard

avatar van Black Math

Black Math

Zo, dat was saai. Snap niet dat zoveel mensen dit daadwerkelijk mooi vinden, toch vooral veel achtergronden gezien die enkel blauw waren. Goed, er waren een aantal uitzonderingen, zoals bij de vissen thuis, waar het er enigszins kleurrijk uitzag, maar ook dan vond ik het niet echt mooi.

De humor sloeg niet echt aan. Enkel de haaien en de meeuwen hadden iets, maar die Dory was gewoon schijtirritant.

1*, vooral vanwege de inwijdingsscène in het aquarium waarbij er tenminste nog een beetje sfeer was. Voor de rest was het maar een lange zit.

avatar van Minotaures

Minotaures

Ik zie al dat de Blu-ray versie op 'Coming soon' staat. Werd eens tijd.

avatar van ibendb

ibendb

Kleurrijke en hartverwarmende film over een vadervis die zijn guppy zoekt!

De animatie onder water was zeer mooi en levendig.

Het deel met de walvis vond ik het leukst.

avatar van Akron777

Akron777

Ook een schitterende film. Prachtig verpakt in een leuk avontuur over twee visjes.

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Heb deze film vandaag zondag net herbekeken. En ik vind het een echte mooie animatiefilm. Ik vind de Nederlands gesproken taal leuker dan de Engelse taal. Omdat in de Nederlandse taal veel bekende stemmen zit. Zoals Huub Stapel, Jeroen van Koningsbrugge, Frits Lambrechts, Annick Boer, en Johnny Kraaijkamp Jr. En dat is dan dus ook veel leuker.

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

Mooi, heel mooi.

Heel goede film vooral om deze uitspraak (mijn uitspraak) : Een tekenfilm over een vis dat de wereld in de zee en de wereld veroverd. Echt een heel goede film met een lief verhaaltje .

****1/2

avatar van Film Pegasus

Een animatie die enigszins indruk achterliet, maar uiteindelijk toch wat hiaten kent. De grote troef is het visuele aan deze film. Zeer mooi met een wow-gehalte. Qua verhaal is het niet echt zo speciaal, maar de film bevat wel wat humormomenten die regelmatig een glimlach doen toveren. Al zijn er evengoed momenten dat het echt naar een jong publiek gemikt is. Vooral Dory wordt op den duur wat vervelend eigenlijk. Pixar is een leuke gesuikerde snoepbol. Ziet er fantastisch uit en smaakt overweldigend als je er van proeft, maar na een tijd is het evengoed een plakkerige suikerbol.

avatar van Ste*

Ste*

• 2073 berichten

P. Sherman, 42 Wallaby Way, Sydney

Mijn favoriete Pixar.

Wat ziet deze film er geweldig uit, wat een keur aan leuke karakters, en wat een leuke humor heeft hij toch! Daar schort het nog weleens aan in bepaalde Pixar-films, maar deze film weet (bij mij althans) telkens de juiste snaar te raken.

Eigenlijk kan ik vrijwel niks negatiefs over de film verzinnen, misschien dat het verhaal een pietsje te simpel is, maar eigenlijk stoort me dat niet, in zijn genre is het gewoon een uiterst geslaagde film. Ik heb hem denk ik al bijna wel 10 keer gezien, en de herkijkwaarde van een film bepaalt voor mij ook een deel de score.

Daarom, omdat ik er nooit genoeg van krijg, ga ik gewoon eens gek doen, en hem verhogen naar 5 sterren, en hij krijgt ook een plekje in mijn top 10, als hekkensluiter.

avatar van CherryCORE

CherryCORE

Toen ik klein was (7 jaar) moest ik huilen toen die stomme lelijke haai die moeder met die kindjes had opgegeten. Ik vond echt alles zo zielig voor die vader. Dat die stomme Nemo weg gaat. En dat die Dori ook zo'n sukkel blijkt te zijn. Die arme vader....

avatar van Starlady

Starlady

Ik wou dat ik zo'n papa had.. Helemaal voor mij die avonturen af leggen. Geweldig verhaal! Uitmuntend vormgegeven. Staat in mijn favoriete lijstje wat betreft animatiefilms.

avatar van job98

Echt HILARISCH

avatar van nakada

nakada

Starlady schreef:

Ik wou dat ik zo'n papa had.. Helemaal voor mij die avonturen af leggen.

Nou, daar kan papa het weer mee doen. Minder dan een clownvisje.

avatar van Starlady

Starlady

Nou zo bedoelde ik dat nou ook weer niet

avatar van Dantiney

Dantiney

Minotaures schreef:

Ik zie al dat de Blu-ray versie op 'Coming soon' staat. Werd eens tijd.

Vind het vrij lang duren voordat die eindelijk is verschijnt op Blu-Ray. Vraag me toch af waar dat aan ligt, want na mijn weten is dit toch de grootste Pixar franchise ooit?

Weet iemand hier meer over?

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Dantiney schreef:

Weet iemand hier meer over?

Toy Story is volgens mij de grootste franchise, maar dat terzijde. Disney is de uitgever en die staat bekend om DVD/BluRay releases van zijn feature films zorgvuldig aan te pakken. Als Finding Nemo op BluRay komt gaat dat waarschijnlijk gepaard met een aardige marketing. Afhouden doet smachten, zo weet ook Disney.

avatar van Nigelwestland

Nigelwestland

Dit is gewoon een geweldige film. Begint gewoon niet te vervelen. Echt thumbsup! Wauw!

Mine, mine, mine

Ik vind dit een van de beste animatiefilms ooit. De beelden zijn geweldig mooi gemaakt,en alle vissen zien er fantastisch uit. Alleen jammer dat de mensenwereld in het wereldje van Pixar zo enorm onderdoet.

Het verhaaltje is voorspelbaar, maar mooi uitgewerkt, en de hoofdpersonages zijn interessant genoeg om te volgen. Maar de side-kicks zijn zoveel leuker! Ik kan begrijpen dat sommigen Dory irritant vinden, maar ik vind haar geweldig grappig (je moet er maar opkomen, een vis met een kort termijngeheugen, en die vegetarische haaien
Ik lag in een deuk met heel dat walvis gedoe

Echt een Pixartopper!

avatar van bozzy

bozzy

Nigelwestland schreef:

Sluit ik me helemaal bij aan!

avatar van ibendb

ibendb

2003:
Een 7-jarig jongentje zat vol verwachting op die veel te grote bioscoopzetel. In de zevende hemel, met een big smile op z'n gezicht. Vol verwondering van de onderwaterwereld in Finding Nemo zat hij te kijken. Na afloop vroeg hij aan zijn ouders: Mama, Papa,... Ik wil ook zo'n Nemo...

2011:
Een 15-jarige tiener zat vol verwachting en mooie herinneringen op die veel te zachte livingzetel. Vol gedachten van de spectaculaire bioscoopervaring stak hij de dvd van Finding Nemo - Die hij destijds op dvd kreeg van zijn ouders - in de dvd-speler. De haartjes op z'n nek stonden recht en hij kreeg kippenvel. Voor de rest van de film zat hij weer met die big smile, die hij al een lange tijd niet meer heeft gelaten, op zijn gezicht.

Nu zit die jongen op Moviemeter zijn recensie te schrijven over deze film terwijl de soundrack van de film nog steeds in z'n hoofd zit...

Finding Nemo is - terecht - één van Disney~Pixar's mooiste films aller tijden. Die sfeer die gecreërt wordt onder water is fantastisch. Alles is zo kleurrijk en vrolijk, al heeft deze film wel wat elementen die niet geschikt, of effectief, zijn voor kleine kinderen. Met als voorbeeld de beginscène: Marlin en Coraly die gelukkig zijn omdat ze een nieuwe annemoon hebben gevonden en vanwege de vele eitjes die Coraly gelegd heeft. Maar aan hun vrolijkheid komt abrupt een einde; er zwemt een barracuda vlak bij hun. De grote vis valt aan en slaat Marlin bewusteloos en eet de andere vis op, samen met alle eitjes, met uitzondering van ééntje: /spoiler] Nemo...

Een triestig begin voor een animatiefilm. Maar gelukkig wordt het daarna weer zeel happy. Maar ook dat is slechts van korte duur. Marlins enigste zoontje wordt ontvoerd door duikers. Ze nemen hem mee naar het aquarium van ene P. Sherman uit Sydney. Dan begint een waanzinnige reis voor Marlin om zijn zoontje terug te vinden. Onderweg ontmoet hij Dory, een vis met een kort termijngeheugen. Dit is werkelijk het beste personage uit de hele film.

De vele sidekicks, zoals (Vlaamse namen) Sterre, Dick, de meeuwen, die pelikaan waarvan ik zijn naam niet meer herinneren, enz... zorgen voor de luchtigheid doorheen de film. Er zat genoeg humor in de film, mede dankzij de Vlaamse stemmen in de film. Mooie stemmen, want ik zie liever een Disney animatiefilm in het Vlaams/Nederlands dan in het Engels. Dingen die zijn meegekomen met vroeger...

Het verhaal is goed gevonden, maar wel wat voorspelbaar. Maar ja, ik zou het ook niet anders willen. Komaan: Het hoofdpersonage waarvan je weet dat iedereen er van zal houden, laten dood gaan door "Darla"... Ondankbaar kind, eigenlijk...

De animatie is wederom prachtig, zoals we gewend zijn van Pixar. Alleen ziet de bovenwaterwereld er heel wat minder uit. Maar je, dit is wel te verstaan. Want het is makkelijker om vorm te geven aan iets wat volledig nieuw en ongekend is voor het publiek, dan de alledaagse wereld waar mensen in leven. Want dan moet je alles zo realistisch mogelijk maken...

Wel dit is alweer een pareltje van Disney~Pixar. Een mooie 4*.

avatar van K. V.

K. V.

Wat een mooie film Vooral de animatie en de achtergronden waren dik in orde. Zo'n kleurrijke achtergrond, je wou dat je er ook kon zwemmen

Het verhaal was ook goed gedaan en verveelde niet.

Heel leuk om nog eens terug te zien.

avatar van sss123

sss123

ik heb deze film al 3 x gezien !