Genre: Actie / Oorlog
Releasedatum: 22 maart 2007
Vanaf 6 maart op Netflix
Vanaf donderdag 26 februari in 10 bioscopen
Plot 300
"Spartans, prepare for glory!"
In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.
- Trailer (YouTube)
Daxos
Ephialtes
Xerxes
AGE-411
Lol wat moet ik mij voorstellen bij een heldere 17 jarige...
Ik zie ineens allemaal rare beelden voor me...
Anyhoo, ik weet dat ik mentaal wat achterloopt maar 14 jaar... Damn, in 1 klap weer terug in de realiteit.
Niets van aantrekken hoor,
Tis nen Waaslander. (Of bedoel je Beveren bij Roeselare, Oliver?)
Die staan gekend om hun grote mond en gewoon er alles uit te floepen zonder eens na te denken voor ze iets zeggen
gillette
De film is gebaseerd op een strip. Poogt niet eens historisch correct te zijn. De slag heeft wel degelijk plaatsgevonden, maar ipv 300 man waren het er waarschijnlijk 7000.
Troepensterkte
Volgens de legende: 300. Waarschijnlijk: Rond 7000 (?) tegenover: volgens Herodotus 3,4 miljoen, waarschijnlijk 250.000–300.000 (?)
In ieder geval is de film nooit bedoelt als historisch document.
Het waren der 300 hoor! :s
Vascago
In de film ja, maar wat ik had opgeschreven staat op wikipidea . De slag waar deze strip over gaat.
Niets van aantrekken hoor,
Tis nen Waaslander. (Of bedoel je Beveren bij Roeselare, Oliver?)
Ja, ik ben Waaslander, en nee, ik heb geen grote mond, ik denk na over wat ik zeg.
Alles wat ik over deze film gezegd heb meen ik.
kimberlyVD
Ik las hier net een interview met Zack Snyder waarin hij zegt dat het absoluut NIET de bedoeling was om een historisch correct beeld te geven met deze film. Dus mensen die liggen zagen dat hij niet realistisch is...
Tonypulp
Dutchero
Net zoveel verzonnen als dit, meer zelfs.
Geloofwaardig is wat anders dan realistisch. Beide films zijn onrealistisch (duidelijk) maar beide zijn ook ongeloofwaardig. (LOTR in mindere mate). Ik stoorde me er in deze overigens niet echt aan, het is gewoon een domme hak en slacht film met een hoop ongeloofwaardig geblaat, een film die in feite nergens op slaat maar best vermakelijk is.
Net zoveel verzonnen als dit, meer zelfs.
LOTR is van het fantasy genre, deze film is gewoon domme actie.
Martijnnn
Het waren der 300 hoor! :s
Ja Spartanen, maar gelukkig kregen ze hulp, zoals je in de film ook kunt zien
kimberlyVD
Het is dus de bedoeling om hem zo ongeloofwaardig mogelijk te maken.
Realisme is iets totaal anders dan geloofwaardigheid...
pjmuller
Binnen het genre van man-tot-man gevechten GENIAAL gedaan.
de 'tijdelijke' slow-motions konden mij zeker bekoren.
ook de sfeer (verhaal met de wolf enz.) die er van het begin wordt overheen gegoten weet zeker te boeien.
kahraman
wat een domme gehypede film was dit toch. slechte special effects, dom verhaal, allemaal overgeacteerd, vaag verhaallijn..
Verder viel me op de opeenstapeling van beledigingen voor bijna alle bevolkingsgroepen die niet man, westers en oorlogszuchtig zijn.
Wat voor een beeld geeft deze film van gehandicapten, vrouwen, gelovigen, aziaten etc..
88Fabian
Het effect in deze film was zeker tof beter als bij sin city vind ik.maar de film zelf is niet geweldig.
aerts007
Geen idee,moeten die zich een beeld vormen na het zien van deze film. Puur kijkplezier,meer niet.
Of zat er een verborgen boodschap in misschien?
Glacius
Wat een argumenten zeg... Beledigingen..
Gehandicapten werden toendertijd nou eenmal als waardeloos beschouwd of als slaaf behandeld.
Vrouwen hadden in vele culturen weinig te zeggen en seksslaven waren geen vreemd voorkomen.
De film gaat over een invasie, verwacht je dat de Perzen e.d. de Spartanen kwamen omhelzen?
Ga eerst de geschiedenis een beetje doornemen voordat je gaat klagen over geweld en ongelijke behandeling.
Kaiser
Fantastische film die entertainment en historisch besef weet te verenigen. Alle historische incorrectheden in deze film dragen bij aan een beter historisch beeld voor het mainstream publiek. Voorbeeld: de verschillende dieren en volkeren die het perzische leger gebruikte waren toen net zo vreemd en indrukwekkend als de bizarre wezens die wij op het scherm zien verschijnen. Correcte weegave van dit soort details zou de impact en het historisch besef alleen verminderen. Of dit nu bedoeld is of niet ik kan me als historicus geen betere weergave van de slag van Thermopylae wensen.
maus9
Geweldig film die van het begin tot einde blijft boeien. Alles is zeer fraai in beeld gebracht, en is na Gladiator en Troy weer een meesterwerk in dit genre. *5
medansavamhel
Een geweldige film met mooie special effects die doen denken aan Vidocq. Ook geweldig hoe ze dat hebben gedaan met het bloed dat door de lucht vliegt. Het ziet er erg digitaal uit, maar het zorgt voor een stripboek-achtige sfeer, als een tribute naar de bron waaruit te film is voort gevloeid.
hbarendrecht
Het is een mooie film om tegen de geschiedenisboekjes te houden. Niet te serieus, maar gewoon om te kijken wat er gebeurd zou kunnen zijn.
De film als geheel is gewoon entertainment en daarin erg succesvol. Iets minder bloed per slachtoffer had ik ook goed gevonden.
griffier
Neem een klassiek verhaal, met mystiek, helden, universele en heroïsche levenslessen, erotiek, massale veldslagen, en maak daar een film van. Altijd prijs!?
Niet dus. De film 300 heeft het allemaal maar lukt het niet om de gemanipuleerde beelden als werkelijkheid over te brengen. Iets wat de Lord of the Rings wel grandioos lukt, ondanks het feit dat de personages en het verhaal veel verder van de werkelijkheid afstaan.
300 is gebaseerd op een ‘graphic novel’, een literaire strip. Als ‘stills’ moet 300 alle prijzen ter wereld winnen, maar film is meer dan een verzameling achter elkaar geplakte sterke beelden. Film dient je in de getoonde werkelijkheid in te zuigen, hoe onwerkelijk die ook is. Film moet je alles om je heen laten vergeten. Bij een goede film zit je zelf in het verhaal. En daarin faalt 300 naar mijn mening. Je kijkt ernaar, hebt bewondering voor het camerawerk en de CG-elementen. 300 is een vehikel voor het technisch kunnen van het productieteam, niet meer, niet minder.
Lexcoaster
En bij griffier sluit ik mij aan. Leuke actiefilm, maar helaas niets meer dan dat. Enorm overhyped hier op MoMe, terwijl hier juist veel ondergewaardeerd zjn. Ik had dus ook nooit verwacht dat hij hier zo in de smaak zou vallen..
Zoals griffier zegt, prachtige plaatjes maken een vermakelijke film, maar het echt boeien doet het je allemaal niet. 3*
stoffel75
Leuk filmpje om eens te zien, maar ook niet meer dan dat. Het is wel eens wat anders, de speciale manier waarop dit gefilmd is, de kleuren, het slow-motion bloedvergieten maar het nieuwe is er snel af. Hoewel ik mij kan inbeelden dat dit in de bioscoop wel meer indruk maakt dan op tv. Maar eigenlijk is dit niets meer dan een 'klop- en smijtfilm', vermomd als een historisch epos. De muziek is wel ok, en die Spartanen zijn wel leuke kerels maar deze film is inderdaad overhyped. En spreekt Butler nu met een Schots accent of zo, of is dat mijn verbeelding ?
Littlewouter
Mooie film, ik was alleen een beetje afgeknapt op het feit dat ze in één keer van die magische dingen gebruikte .. En die Mismaakte dwerg vond ik ook minder. Verder zag ik een aantal fouten in de film.. Echt low budget kun je het ook niet noemen maar voor mijn gevoel is het wel een B- film
zonnemeisje
Mooie film, wij hebben ons kapot gelachen om al het gebrul ("Tonight we dine in hell!""Hoea Hoea Hoea!") en de droge opmerkingen. Bijv. de scène na de pauze, dat de koning op een grote stapel lijken staat en op z'n gemak een hap neemt van een smakelijke appel, dat kwam me op dat moment zo absurd over.
Heerlijk dat pretentieuze van het Spartaanse volk dat zo naar voren dringt. 'Only Spartan Woman give birth to real man."
Echt prachtig vormgegeven ook, ik vind dat het stripidee heel goed bewaard is gebleven in de film. Ik heb er erg van genoten, je moet dergelijke films niet te serieus nemen.
E2K
Mooie historische film.
De muziek is ook echt goed gedaan. Ik luister regelmatig de soundtrack op mijn iPhone als ik naar de uni fiets
dan heb ik weer genoeg energie voor die dag.
OliverDogg
Uit wat ik hier lees lijkt een 3.5 mij toch te veel voor een absurde film die je niet serieus kunt nemen.....
Max en Joep
waarom?
3,5 ster is hetzelfde als een rapport cijfer 7, een ruime voldoende.
prima cijfer voor een film waar ze erg van genoten heeft
OliverDogg
Een absurde film die niet serieus te nemen is...
Dan lijkt een 7/10 mij een beetje veel
Nomak
Onzin, Lord Of the Rings zijn ook absurd en niet serieus te nemen en daar geef jij nog een hoger cijfer voor.
En zo vind ik nog wel meer absurde films die niet serieus te nemen zijn in jouw stemlijst.
Het belangrijkste is dat je van een film kan genieten.

300: Rise of an Empire

Drama / Thriller, 2006

Fantasy / Avontuur, 2009

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007
vertellingeviscerationjavelin shieldlegerepischblood splattergebaseerd op stripzwaardgevechtbloedvergietenbloedbadoude wereldbased on graphic novelancient greeces.a.t. minionswarriorancient warfaresparta greece 5th century bcwarmale protagonist bloody deathspartaspartansbattle of thermopylaegod kingbattle axe