• 9.379.030 stemmen

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Gerard Butler, Lena Headey en David Wenham

Releasedatum: 22 maart 2007

Plot 300

"Spartans, prepare for glory!"

In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.

avatar van Wouter

OliverDogg schreef:

300 probeert niet een historisch correcte film te zijn omdat ze er grandioos in gefaald zijn. .

avatar van Reinbo

Schoolmeester...

avatar van Vascago

Vascago

De film is gebaseerd op een strip. Poogt niet eens historisch correct te zijn. De slag heeft wel degelijk plaatsgevonden, maar ipv 300 man waren het er waarschijnlijk 7000.

Troepensterkte

Volgens de legende: 300. Waarschijnlijk: Rond 7000 (?) tegenover: volgens Herodotus 3,4 miljoen, waarschijnlijk 250.000–300.000 (?)

In ieder geval is de film nooit bedoelt als historisch document.

avatar van Stephan

Stephan

OliverDogg schreef:

Beide films gaan toch over vechten, maar bij de Gladiator is het niet zo belachelijk.

Zo ongeloofwaardig is het 300 verhaal niet hoor. Het is een bekend gegeven dat de Falanx de geschiedenis van oorlogvoeren veranderd heeft. De Grieken waren daar de eerste mee en daarom ook zo machtig. De romeinen wisten wel wat ze over moesten nemen.

avatar van magic32

magic32

Niet mijn genre , film deed me niks!

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

toch 2?

avatar van Tiger

Tiger

GEWELDIG !!!!!!!!!

avatar van S4nd0r

S4nd0r

Wetenschappelijk historisch niet accuraat maar dat boeit niet.

Het compleet overdreven heroisme van deze film komt wellicht in de buurt een heldenepos zoals de oude Klassieke schrijvers dat graag gezien zouden hebben.

avatar van funland

funland

leuke film en leuk om naar te kijken als je niet echt iets te doen hebt

4* omdat het toch wel mijn genre is

maar echt bloed spat toch niet op het scherm? ze overdrijven als ze zagen van ' oh zoveel bloed en moord '

avatar van lindaG

lindaG

ja, super realistisch! een echte topper is toch wel een plastic sixpack op een dikke buik..

AMEN

avatar van Hayabusa

Hayabusa

Zijn jullie twee niet in de war met de parodie op dit film? Meet the spartans?

avatar van AGE-411

AGE-411

Idd, er bestaat tegenwoordig wel ergere pulp. (Lord of the rings, pirates of the caribian, ...)

Deze vond ik wel tof hoor

lindaG schreef:

ja, super realistisch!

300 wil en moet niet realistisch overkomen.

Het is de verfilming van een stripverhaal dacht ik.

lindaG schreef:

een echte topper is toch wel een plastic sixpack op een dikke buik..

Een trilogie over een soort kabouter met haren op de voeten dat is pas een topper.

Hayabusa schreef:

Zijn jullie twee niet in de war met de parodie op dit film? Meet the spartans?

Nee, dit is de slechtste van de twee. Als ik kijk heb ik zo de indruk dat het een film is waar 10 jarigen "Wauw, cool!" op zeggen. Maar ik als een heldere 17 jarige vind het er gewoon allemaal over.

avatar van AGE-411

AGE-411

OliverDogg schreef:

Dus iedereen die deze film best goed vind is heeft de mentale leeftijd van een kind van 10?

avatar van Tonypulp

Tonypulp

OliverDogg schreef:

Denk eerder dat jij niet helemaal helder bent.

OliverDogg

Alles lijkt me gewoon geforceerd "cool" gemaakt.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Dat lijkt me een understatement..

avatar van GoldFinch

GoldFinch

goede film zeer tegenvallend einde

avatar van lindaG

lindaG

het is inderdaad een kleine stap van 300 naar meet de spartans maar nee ik ben niet in de war.

stripfiguur of niet, plastic buikjes staan mij niet aan..

je kunt een harige trol uit een phantasie film niet vergelijken met een film die zich genre actie noemt.

avatar van N811

N811

Shit, Ik loop 13 jaar achter

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Lol wat moet ik mij voorstellen bij een heldere 17 jarige...

Ik zie ineens allemaal rare beelden voor me...

Anyhoo, ik weet dat ik mentaal wat achterloopt maar 14 jaar... Damn, in 1 klap weer terug in de realiteit.

OliverDogg

Ik zeg dat als je al het bloed weghaalt dat dit een film is voor kinderen die het wel cool vinden om muren van lijken omver te gooien, mensen in water te duwen en om rocky-achtige beesten te zien vechten. Nu heb ik nog maar een paar belachelijke scènes genoemd. Zo is er nog een scène dat ze gedaan zijn met vechten en even de overlevenden gaan afmaken, de camera staat op maar een klein stukje grond gericht waar 20 man op staan, en ze blijven maar steken, ze blijven gewoon doorgaan, precies of ze hebben in het gevecht iedereen KO geslagen en dan gaan ze nu even iedereen 3 keer doden voor de zekerheid. Iedereen die een beetje kritisch is weet toch dat dit een belachelijke scène is.

Ik zeg niet dat jullie mentaal 10 jaar zijn. Kom zeg, jullie zien toch zelf dat deze film aleen maar spek is.

rocky-achtige beesten

Wat is een rocky-achtig beest?

OliverDogg

Dat is dat raar ding waar ze in Meet the SPartans Rocky van gemaakt hebben, je weet wel, die kerel die eigelijk niet mens is. Tijdens het vechten kreeg hij een speer in zijn oog dacht ik.

Nomak

Nu weet ik wat je bedoelt. Ik heb Meet the Spartans niet gezien, vandaar.

avatar van N811

N811

De meeste films zijn overdreven.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Gelukkig wel ja.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Zou wat zijn als alles zo serieus was...