Genre: Actie / Oorlog
Releasedatum: 22 maart 2007
Vanaf 6 maart op Netflix
Vanaf donderdag 26 februari in 10 bioscopen
Plot 300
"Spartans, prepare for glory!"
In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.
- Trailer (YouTube)
Ephialtes
Xerxes
damon
"300" is een verfilming van de gelijknamige graphic novel van
Frank Miller (Sin City (2005))
cinefil18
Lijkt me vet, misschien dat dit eindelijk Gerard Butler's doorbraak wordt...
olivier
"300" is een verfilming van de gelijknamige graphic novel van
Frank Miller (Sin City (2005))
Maar toch wel gebaseerd op de historisch slag om de thermophylae?
Angrod_Pallanén
Een nieuwe epos? Kan aardig zijn.
Het verhaal staat me alleen niet echt aan.
Hi-Tek
Ik weet het niet het lijkt laatste tijd niet echt goed te gaan met die historische films Alexander, Troy, King Arthur als voorbeelden en ik ben vaak bang bij dit soort films.
De enige film in de 21e eeuw die dan nog goed te beschrijven valt is Gladiator als het niet meer is.
Maar goed eigenlijk ben ik wel altijd benieuwt, omdat de geschiedenis mij gewoonweg boeit.
A.S.E.
Gladiator is eigenlijk nog steeds 20ste eeuw.
Louisa
lijkt me geen leuke film.
zal vast net zo tegenvallen als Dawn of the dead.
Goodfella_90
Ik kan de afbeelding van die demoon ofzo niet echt plaatsten bij de beschrijving van de film..
as
Promotrailer: http://mftm.blogspot.com/2006/09/300-2007-promo-trailer-scoop.html
Call me a comicbook nerd, laat ik van mooie plaatjes houden... Maar dit ziet er fucking cool uit
Oh boy!
Hi-Tek
De kwaliteit van de trailer is helaas wel een beetje bagger, maar het ziet er wel super stoer uit. Het verhaal kan ik er niet echt in terug vinden, zie alleen een overvloed aan spektakel. Wat is trouwens de link tussen deze film en de graphic novel van Frank Miller.
catweasel
De poster lijkt eerder op een horrorfilm, maar over het algemeen hebben films met een historisch onderwerp bij mij een streepje voor, dus ik ben benieuwd.
Sinner
Dat het blijkbaar gewoon een rechtstreekse adaptie is? Ik kijk er in ieder geval naar uit. Niet om het "verhaal" want dat is vast al beter verteld in boek (Gates of Fire) en film, maar wel om het visueel spektakel. Een echt historische film kan je dit niet noemen.
catweasel
Een echt historische film kan je dit niet noemen.
Ik ben overal voor in... dus dat maakt me niet uit.
Sinner
Ik ben overal voor in... dus dat maakt me niet uit.
Ik ook. Maar er zijn veel mensen die ik ken die verkeren in de veronderstelling dat ze een historische film gaan zien, en dat is niet het geval.
De roots van het verhaal liggen in historische gebeurtenissen maar de uitwerking is alles behalve dat.
Hi-Tek
En nog steeds niet duidelijk wat de link met Frank Miller is ...
as
En nog steeds niet duidelijk wat de link met Frank Miller is ...
Hi-Tek
Deze confrontatie zal leiden tot wereld's eerste democratie.
Deze zin deed mij vermoeden dat het op een feit was gebasseerd en ik het vreemd vond dat het dan op een graphic novel gebasseerd zou zijn. Ook vroeg ik me af of dezelfde visuele stijl wordt gebruikt als de strip, het zelfde verhaal e.d.
edit: vond het ook vreemd, omdat hier namelijk al een film van is die ver voor de tijd van de graphic novel van Frank Miller uitkwam en het eventueel een remake zou kunnen zijn. Ik wist ook helemaal niet dat Frank Miller zich bezig hield met historische verhalen.
Sinner
Het is ook op een historisch feit gebasseerd. 300 is Frank Miller zijn take op de historische gebeurtenissen. Dus het heeft wel degelijk zijn roots in de geschiedenis. Maar dan op zijn Miller's. En dan blijft er van historische correctheid wellicht niet meer veel over.
Hi-Tek
Oke, het is ongeveer wel duidelijk dan
Stevo
Nieuwe link naar trailer. http://www.firstshowing.net/img/vid/300-trailer.mov
Kenshin
Zojuist de trailer gezien. Geschiedenisverkrachting in een pseudo-hip jasje, volgestopt met anarchronismen en overgoten met een stevige portie neoconservatieve ideologie. Een recept dat er bij mij niet goed in gaat.
as
gebaseerd op de strip van Miller geinspireerd door het verhaal van de 300 spartanen. Laten we het alsjeblieft niet al te serieus nemen.

300: Rise of an Empire

Drama / Thriller, 2006

Fantasy / Avontuur, 2009

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007
vertellingeviscerationjavelin shieldlegerepischblood splattergebaseerd op stripzwaardgevechtbloedvergietenbloedbadoude wereldbased on graphic novelancient greeces.a.t. minionswarriorancient warfaresparta greece 5th century bcwarmale protagonist bloody deathspartaspartansbattle of thermopylaegod kingbattle axe