Genre: Actie / Oorlog
Releasedatum: 22 maart 2007
Vanaf 6 maart op Netflix
Vanaf donderdag 26 februari in 10 bioscopen
Plot 300
"Spartans, prepare for glory!"
In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.
- Trailer (YouTube)
Daxos
Ephialtes
Xerxes
Max en Joep
zou deze zeer graag in mn collectie willen hebben.
misschien kun je hem aanschaffen..........?
SouthParkFan
misschien kun je hem aanschaffen..........?
ik zat te al te denken aan gewapende overval
Fingquality
De Hollywood-versie van de geromantiseerde slag bij Thermopylae. Tegen mijn verwachtingen in was dit een behoorlijk vermakelijke film.
Het verhaal is weliswaar schromelijk overdreven, maar dat mag de pret niet drukken. De film heeft spectaculaire gevechtsscènes en visueel is het allemaal oogstrelend. Gewoon knap in beeld gebrachte actie met overdreven mannelijke schreeuwende Spartanen.
Minpuntjes zijn toch de muziek die iets zorgvuldiger had mogen worden gekozen en de wel erg magere laatste scène.
Desalniettemin lekker filmpje.
OliverDogg
Ik blijf erbij dat de muziek nergens op lijkt, misschien een duentje als in de LOTR films?
Waxli
luister eens even... om deze film te maken hebben ze meerdere miljoenen euro´s uitgegeven en jij denkt dat ze de muziek niet met zorg uitzoeken? dat jij het geen passende muziek vind betekent niet dat het niet met zorg is gedaan...
Martijnvz
Geniale film, alles klopte er aan. 5 Sterren, duidelijk. Deze film moet je in de bios gezien hebben.
Tonypulp
Dan is dat een kwestie van smaak, jij houd gewoon niet van zulke muziek..
Het valt mij ook niet, maar in deze film voelt het zo ontzettend goed en het voegt ook echt iets toe aan de scéne's, lekker rauw en hard
OliverDogg
Toen ik rockmuziek te horen kreeg had ik meer het gevoel dat dit een hersenloze hack and slash film is.
Hersenloos zeker, het hack and slash gehalte beperkt zich helaas tot sechts één scene. Gebeurd veel te weinig om het een actiefilm te noemen. Homo erotisch drama is een betere genre aanduiding.
Lui (crew films)
- 11911 stemmen
Homo erotisch drama is een betere genre aanduiding.

Lexcoaster
Oogstrelende actie. In feite gewoon een oogstrelende film, met veel prachtige shots. Het verhaal is erg dunnetjes helaas, en bij vlagen is de film wel érg bloederig. Leuk, maar niet bijzonder. 3*
lindaG
wij hebben deze film met 4 mensen zitten kijken, we konden geen andere conclusie trekken dan dat dit een lachwekkend slechte film is.. 1 van de slechtste die ik gezien heb dit jaar (en ik kijk er nogal veel )
nu dat ik deze beoordelingen lees vraag ik me sterk af waar de grenzen liggen want deze film vergelijken met bijvoorbeeld de gladiater vind ik wel echt te ver gaan..
ik lees vaker beoordelingen op moviemeter en ook al ben ik het soms niet eens met de reacties, ik kan me dan wel verplaatsen in de mening van anderen maar dit kan ik niet geloven..
Jorge-E
Hetzelfde hier.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
daar ben ik het ook wel mee eens, ik vond dit wel een goede film maar die mag en kan je gewoon niet vergelijken met The Gladiator, een film die nog vele malen beter is.
OliverDogg
En waarom zou je die er niet mee mogen vergelijken? Beide films gaan toch over vechten, maar bij de Gladiator is het niet zo belachelijk.
Arieba
Wat een mooi verhaal over Leonidas die met 300 Spartanen de indringers uit zijn land wil houden. De special effects zijn zeer realistisch en een ledemaat meer of minden maakt dan ook niet uit.
Zeer aangrijpend ik heb deze film idd aangeschaft om hem nog meerdere malen te kunnen zien.
Zeer realistisch? Woon jij in Toon Town?
Tonypulp
Omdat ze in opzet anders zijn, 300 probeerd niet een historisch correcte film te zijn, het is amusement in een mooi jasje met toffe actie.
Daarom mag je ze niet vergelijken, ze doen beide iets heel anders.
Tonypulp
Gladiator is anders ook niet bepaald historisch correct

OliverDogg
Omdat ze in opzet anders zijn, 300 probeert niet een historisch correcte film te zijn, het is amusement in een mooi jasje met toffe actie.
Daarom mag je ze niet vergelijken, ze doen beide iets heel anders.
300 probeert niet een historisch correcte film te zijn omdat ze er grandioos in gefaald zijn. Het is gewoon een historisch onderwerp, maar het is belachelijk afgebeeld.
Tonypulp
Wat je nu zegt slaat werkelijk nergens op..
300 heeft nooit de intentie gehad, of de indruk gemaakt, een historisch correcte film te (willen) zijn, en wat jij zegt van dat dat zo is omdat ze erin zijn gefaalt..tsja meen je dat nou serieus?
Btw, de bedoeling was om deze historische setting te nemen, omdat er toffe dingen mee gedaan kan worden, en dat hebben ze ook gedaan.
Een vette style, harde actie (Daar zijn de spartanen een goede aanleg voor) en een goed verhaal er omheen

300: Rise of an Empire

Drama / Thriller, 2006

Fantasy / Avontuur, 2009

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007
vertellingeviscerationjavelin shieldlegerepischblood splattergebaseerd op stripzwaardgevechtbloedvergietenbloedbadoude wereldbased on graphic novelancient greeces.a.t. minionswarriorancient warfaresparta greece 5th century bcwarmale protagonist bloody deathspartaspartansbattle of thermopylaegod kingbattle axe