• 9.378.991 stemmen

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Gerard Butler, Lena Headey en David Wenham

Releasedatum: 22 maart 2007

Plot 300

"Spartans, prepare for glory!"

In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.

avatar van ®Tc

®Tc

OliverDogg schreef:

Ik denk niet dat er in die tijden al rockmuziek werd gespeeld, muziek uit die tijd zou ik beter kunnen waarderen.

Werd er in die tijd eigenlijk al muziek gemaakt? En als het gemaakt zou geweest zijn zou dat maar wat getokkel op potten geweest zijn

Martijnnn

Tja ik blijf erbij dat deze muziek juist zo gaaf maakt, toen ik voor het eerst die trailer zag met die knallende muziek. Waauw!

avatar van Maximov

Maximov

Hele mooie film! De comedy versie van deze film heet: Meet the Spartans, ik vind die film best wel grappig verder niet.

Ik geef 300 een 5,0*

avatar van Torsten

Torsten

geweldig die geit met die kleren die viool speelt. Hoe verzinnen ze het

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

Torsten schreef:

geweldig die geit met die kleren die viool speelt. Hoe verzinnen ze het

Je hebt Pan's Labyrint nog niet gezien?

avatar van foray

foray

Redelijk verhaal, mooie actiescenes en mooie kleuren gebruikt in deze film. Zeker de moeite waard om deze vaker te kijken.

Max en Joep

gewoon een ongelooflijk vette film!

ik blijf er bij: het tofste stukje vond ik The Immortals, die zien er zo cool uit

Hercules

Echt wel dingen gejat uit Lord of the Rings zoals Gollem die hun de weg wijst en de olifaunts en die halve gares lijken wat op orcs alleen moeten dan wat anders voorstellen. Jammer van die neppe krijger en die troll die hun de weg wijst ( wat het ook moet voorstellen) die verpest de film, maargoed de meeste vinden dat juist te gek. Jammerzzz anders kon het net als Troy een meesterfilm zijn ! Raar btw dat die koning zo raar opkijkt als hij bloedt,dacht hij soms echt dat hij God was ? Whaha ..

avatar van Kevin13

Kevin13

Hercules schreef:

Hoe zou jij kijken moest een speer jouw hoofd bijna doorboord hebben ?

avatar van N811

N811

Hercules schreef:

Ik hoop juist op ooit een goede verfilming van het verhaal van Troy.

Hercules schreef:

Hehe, die olifanten zijn gewoon olifanten, dat figuur wat volgens jou dus die gollum komt rechtstreeks uit de verhalen van honderden jaren geleden.

Die trol die hun de weg wijst, ach ja het is ook maar een mens.

Gelukkig dat de film niet meer als Troy is want dat was toch wel de flop van het jaar.

En ook ik hoop op een fatsoenlijke verfilming van de slag van Troje. (inclusief de mythologische waarde dus goden enzo.)

Overigens kunnen we het wel gaan testen, jij gaat staan, ik gooi een speer en we gaan zien hoe jij kijkt

avatar van gizmoart

gizmoart

Als kerel zijnde een echte die hard aktie film heb hem meerdere malen gekeken en heb zeer meegeleefd met de 300. Heerlijk om af en toe een film te kijken die niet zo blabla begint. Dit is aktie pur sang

avatar van Dronq

Dronq

Ik heb deze film nu een paar keer bekeken, en het blijft een goede.

Heerlijk sfeertje, zeker door het vage donkere kleurgebruik en de lekkere muziek. Het verhaal is simpel en er wordt goed geacteerd.

Over the top, niet realistisch, bloederig en een simpel verhaal in een aantrekkelijke setting, gecombineerd met eerder genoemde pluspunten, maakt 300 voor mij een van de beste actiefilms van de jaren '00.

4,5 ster.

Hercules

Ja precies daarom zei ik ook al dat de meeste dat juist te gek vinden. goden, monsters, trollen enz enz. Die gast keek raar naar zn hand waar bloed op zat. En hij hoeft niet raar te kijken dat de speer bijna door zn harses heen vloog want hij was God toch ?! Lmao wat een film.

Hij was een mens...

Hercules schreef:

Jammerzzz anders kon het net als Troy een meesterfilm zijn !

avatar van stkolaf

stkolaf

Hercules schreef:

ja jammer joh, dat het verhaal rechtstreeks uit de griekse mytholgie komt... die gollem wijst helemaal niemand de weg en is gewoon een misvormde mens. en Troy is zeker geen meesterfilm.. en xerxes dacht idd dat hij een vermenselijking van een God was

Martijnnn

Die gollem (we blijven hem zo maar noemen dus ) wijst zeker wel de weg.

De slag van Thermopylae is overigens geen mythe.

avatar van bosco

bosco

De special effects zijn echt tof maar ze hebben toch echt te weinig moeite gedaan om de film kwa dialoog boeiend te houden.

en ik vind het jammer dat je niet een beter beeld krijgt van de 1 miljoen vijanden waar de spartanen tegen vechten.

Al is de echte strijd ook op een bergpas uitgevochten.

Ze hadden van mij de laatste strijd van 10,000 spartanen en 50,000 grieken mogen laten zien.

Maar kwa actie is de film zeker gslaagd!!

Hercules

Ik zou er maar niet te veel over discussieren want dan worden mn berichten tg weer gewist. Waarom waarom, waarom, waarom, in vredesnaam staat er Actie / Oorlog Dat had gewoon oorlog / fantasy moeten zijn. Mwahiejahj.

avatar van AC/DC

AC/DC

Geweldig

avatar van Nomak

Nomak

bosco schreef:

Dat zou dan een reden kunnen zijn om een 2de film te maken.

avatar van stkolaf

stkolaf

Martijnnn schreef:

Die gollem (we blijven hem zo maar noemen dus ) wijst zeker wel de weg.

De slag van Thermopylae is overigens geen mythe.

ow ja sorry, het is idd geen mythe maar het is gewoon een (soort van) waargebeurd verhaal, dus het is niet gebasseerd op Lord of the Rings of wat dan ook... En wijst die gollem de weg?? wanneer ook al weer, lang geleden dat ik de film zag.

300.2 lijkt me wel een beetje een rare naam voor een film, en het lijtk me ook zeker een afknapper...

avatar van JacoBaco

JacoBaco

stkolaf schreef:

Volgens het verhaal was hij (Ephialtes) gewoon een boer en was hij niet misvormd als ik het goed heb. Maar ze hebben hem wel een soort Gollem-look gegeven net als in de strip.

Nomak schreef:

Dat zou dan een reden kunnen zijn om een 2de film te maken.

die er dan ook lijkt te komen

Martijnnn

Er word eerst een vervolg stripverhaal gemaakt en dat word waarschijnlijk dan weer verfilmd.

Misschien een prequel, misschien een vervolg. Wil nog niet zeggen dat het einde van 300 bewust gemaakt is om een vervolg mogelijk te maken.

Ephialtes was een gewoon mens, in de film hebben ze hem echter een wat makkelijker uit te leggen reden voor zijn verraad gegeven.

avatar van crack1

crack1

Dit is gewoon een topper!

avatar van 83Utreg!

83Utreg!

zeer brute film, met oogstrelende gevechtsscenes. Ik heb de film nadat hij uitkwam dan meteen ook zo'n 300 keer gezien.

Het enige nadeel is dat hij te kort is, over de spartanen en hun cultuur valt nog veel meer te vertellen.

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Gaat nooit echt vervelen. De vechtscenes zijn mooi en het camerawerk is ook prachtig. Een goeie film.

avatar van tijntrix

tijntrix

En dan zeg je ; voor de rest niks op aan te merken....