Genre: Actie / Oorlog
Releasedatum: 22 maart 2007
Vanaf 6 maart op Netflix
Vanaf donderdag 26 februari in 10 bioscopen
Plot 300
"Spartans, prepare for glory!"
In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.
- Trailer (YouTube)
Daxos
Ephialtes
Xerxes
hulkio
Zoals ik al zei is het niet echt slecht, maar echt uitzondelijk is het zeker niet.
Gil -Galad
@JanVR: Het was dan ook niet de bedoeling dat hij door Xerxes heen ging, het was om hem te laten bloeden, en hem zo kwetsbaar te laten lijken.
JanVR
Ah, oké bedankt dat je dat zegt. Dat had ik dus niet door.
Martijnnn
Oh, in dat geval las je niet verkeerd maar zit je gewoon verkeerd.
Alsof bloed voor de 'actiekenner' het belangrijkste is... kan je ook gewoon een saai medisch programma gaan kijken.
Oh ja het is inderdaad niet het belangrijkst, maar excuses als niet voor de filmkenner vind ik zo slap.
etel
Leuke film, veel spanning en actie!
Hou ik persoonlijk veel van. Van het einde vind ik het een beetje jammer dat ze dat niet hebben laten zien. Dar had er best tof uit kunnen zien!
roc12345
Veel actie en bloed enzo maar lang niet op het niveau van lord of the rings
een luxe gemoderniseerd film
Ik ging naar deze film als de gedachten in mijn hoofd weer een Lord of the rings Flik maar nee alleen de Vechtscenes waren te te waarderen.
en this is sparta gaf mij een kick door de aderen brrrr
maar in ieder geval het had veeel beter gekund
roc12345
Regisseur Zack Snyder (300, Watchmen) heeft één en ander los gelaten over het vervolg op de succesvolle verfilming van Frank Miller's graphic novel 300.
Het decor van de film bevindt zich tussen de gevechten om Thermopylae en Plataea. Het laatste gevecht is het gevecht waar het karakter Dilios over vertelt aan het einde van 300.
Frank Miller werkt nu aan een nieuwe 300 graphic novel, waarop de film gebaseerd wordt. Daarna wordt er een script geschreven. De film 300 bracht in 2006 wereldwijd een bedrag op van ruim 450 miljoen dollar.
Wat denken jullie deel 2
Bart Simpson
Een zéér goede film. Raar dat hij zo laag scoort. Ik had toch wel een 3.8 á 4.0 gemiddeld verwacht van deze film.
Leuke actie film, het is natuurlijk niet allemaal realistisch maar er zijn mensen die zeggen: ''Het bloed verdwijnt van de grond, van de bergen en van de kleren van de strijders na een gevecht. Totaal niet realistisch!''
Kan ik me wel voorstellen dat dat niet realistisch is, maar het gebied waar de slag zich afspeelt is ook maar beperkt. Als je het écht realistisch wilt houden moet je het bloed van 20.000 dode Perzen op dat stukje grond vertonen, tja... dan zien de kijkers alleen maar rood.
In ieder geval een goede actie film,
Adrenal
Realistisch is deze film zeker niet (die reus?) maar dat hoeft niet per sé een nadeel zijn.
Bart Simpson
Is voor mij ook geen nadeel in deze film (in andere serieuzere films wel) anders had het geen 4.0* gekregen maar een 1.5* als ik het op realisme zou beoordelen. Misschien komt dat nog wel een keer. Alleen op dit moment beoordeel ik puur op de actie, de special effects en het acteerwerk
Adrenal
Daar gaat deze film ook om he, vooral de actie en de special effects.
Martijnnn
Inderdaad, deze film is dus absoluut niet op realisme te beoordelen, welke fantasie/overthetopactie film eigenlijk wel...
damianodebeste
redelijke film heel goed vond ik hem niet heel goed het bloed bijvoorbeeld lostte op in de lucht verder was hij niet erg realistisch met die monsters enzo wel lekker veel geweld de film kijkt lekker weg Aleen wel jammer dat bijna alles met de computer gemmakt is ik zou haast denken dat de acteurs met de computer gemaakt zijn het had beter gekund hoewel zack snyder me wel had vermaakt met de remake van Dawn Of The Dead die vond ik heel goed
verder ik vond weinig spanning ( sommige mensen zeiden dat hij spannend was ) wel raar dat ze eerst iedereen versloegen maar op het einde gaat opeens iedereen eraan maarja dat moet dan maar ik hou het voorlopig op een 2,5 voor het geweld.
yugioh
Cartoonachtig overkomende manier van filmen maar desalniettemin een juweeltje, heb er echt van genoten. Lekker macho gedrag perfect verfilmd door Snyder, waar we zeker nog veel van gaan horen.
Jorge-E
Het enige goede waren die danseressen in het paleis van Xerxes
Minotaures
Het enige goede waren die danseressen in het paleis van Xerxes
Nou, er waren er ook geamputeerde, misvormd en allerlei wezens in zijn tent aanwezig.
Max en Joep
Cartoonachtig overkomende manier van filmen maar desalniettemin.....
joh, echt?
Jorge-E

Alsof ik daar op let
OliverDogg
Wat een buchtfilm zeg, op een gegeven moment spelen ze zelfs rock muziek wtf??
De film zit vol met ongeloofwaardigheden, en idiote scènes, terecht dat er een parodie op gemaakt is.
Gil -Galad
Wat WTF tegen rockmuziek? Ik vind het juist wel eens goed voor de variatie. Altijd maar die eeuweige klassieke muziek, vaak is het heel mooi hoor, maar in zo´n harde film mogen ze ook wel rockmuziek gebruiken.
Dat van de ongeloofwaardigheid is echt een idioot argument, zo is het gewoon bedoelt. Het moest over the top zijn, het wordt verteld door die Dylios?, die het natuurlijk ook een beetje opblies. Daarbij is het ook entertainment, wat verwacht je dan?
Martijnnn
Ja door die vette opzwepende muziek krijgt deze film bonus punten!
Tonypulp
Ik heb echt een gruwlijke hekel aan die herrie (Zeg ik met me hardcore, ja.)
Maar in deze film paste het gewoon, gaf de al zo brute film nog wel een extra
! Slim gekozen gewoon.
OliverDogg
Ik denk niet dat er in die tijden al rockmuziek werd gespeeld, muziek uit die tijd zou ik beter kunnen waarderen.
Minotaures
....
Martijnnn
Hahahah, muziek met houten stokken en drums gemaakt van kamelen vel zeker
Voor zover ik weet hebben archeologen nog geen cd's lp's of zelfs cassette bandjes kunnen vinden uit die tijd.
OliverDogg
Of misschien een poging om de muziek na te spelen? Ik blijf erbij dat rockmuziek hier niet past.

300: Rise of an Empire

Drama / Thriller, 2006

Fantasy / Avontuur, 2009

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007
vertellingeviscerationjavelin shieldlegerepischblood splattergebaseerd op stripzwaardgevechtbloedvergietenbloedbadoude wereldbased on graphic novelancient greeces.a.t. minionswarriorancient warfaresparta greece 5th century bcwarmale protagonist bloody deathspartaspartansbattle of thermopylaegod kingbattle axe