Genre: Actie / Oorlog
Releasedatum: 22 maart 2007
Vanaf 6 maart op Netflix
Vanaf donderdag 26 februari in 10 bioscopen
Plot 300
"Spartans, prepare for glory!"
In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.
- Trailer (YouTube)
Ephialtes
Xerxes
Carcamel
tada verhaal
misschien natuurlijk weer overbodig om te reageren maar ik kan het niet laten, ook omdat tegenwoordig iets maar een heel klein beetje op wat anders hoeft te lijken en het is al nageaapt.
Deze flim bewijst iig heel goed dat een spectaculaire vettte leuke film ook vermakelijk kunnen zijn, alleen sommige zichzelf heel erg intellectueel vindende mensen kunnen dat nog steeds niet begrijpen.
goed gesproken
FuckFace
Zwak verhaal dat opgevuld wordt door veel bloed. Voor ik iedereen op m'n kap krijg, het verhaal op zich is best wel stoer :s maar om er 117 minuten mee te vullen.. Na een tijdje kreeg ik het gevoel van: hier komt de volgende aanvalsgolf! Dat ging na een tijdje wel wat vervelen. Dat het mooi gemaakt is en dat de beelden niet slecht, da's waar maar voor de rest vond ik het weinig soeps.
Wassup !
???
Ge0force
Fantastische film! Het verhaal is inderdaad maar zwakjes, maar de manier waarop het geheel wordt weergegeven is subliem! Elk moment uit de film wordt zo ongelooflijk knap in beeld gebracht, elke scene is een schilderij op zich. De gevechten zijn heerlijk, de special effects nagenoeg perfect, en die sfeer... fantastisch gewoon! Een vette aanrader! 4 sterren
animalkrullie
Een geweldig spektakel die van het beeldscherm afspringt.
Geen groots en diepgaand verhaal, maar mooi in beeld gebrachte veldslagen.
Had van mij nog wel wat langer mogen duren.
Bami_dani
???
Ik ben reuze benieuwd welke film voldoende actie heeft voor jou!

SndR
Goeie film! Die effecten met de computer zijn echt mooi in de film.
Een 4,5
movieking
Prachtige film. Goede effecten, mooie veldslagen. Helemaal mijn ding.
Max en Joep
objectief gezien heeft hij helemaal niet zo heel erg ongelijk.
de film presenteert zich als de ultieme brute slachtfilm, maar ik denk dat er welgeteld maar een 30 minuutjes aan actie in zit (ik schat maar wat hoor).
Rudeo
Verhaal viel wat tegen, maar de sfeer maakte dat meer dan goed.
Spartanen in actie is gewoon te gek om naar te kijken, vandaar dat ik de film 4 sterren geef.
kicke film gewoon.
wat een gezeur over deze film zeg van sommige...
Wie maalt er bij dit type film in godsnaam over zoiets gay's als een verhaal of dat soort flauwe kul?
gewoon een lekkere anabolenfilm, SLOPEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4 tot 4,5 ster, twijfel nog wat.
Denden 100 Piek
De film doet waar het voor bedoeld is. Het laat brute actie zien op de meest artistieke wijze. Het verhaal is simpel, en meer dan dat hoefde het ook niet te zijn. De film heeft een prachtige vormgeving die 300 absoluut op z'n minst één keer het zien waard maakt. Kijk deze film met de juiste verwachtingen en het is vollop genieten. Maar dit kan niet verhullen dat het gemiddelde cijfer voor deze film net iets te hoog ligt. Beeld en geluid kunnen de film dragen, maar dan ben ik wel persoonlijk van mening dat de andere aspecten van de film, zoals verhaal en acteerwerk, zo mager zijn uitgewerkt dat het cijfer toch niet echt boven de 3 van de 5 punten uit mag komen.
Zuzuu
Film valt op zich wel mee, maar ik vond het irriterend dat de hele film van begin tot eind met een commentaar was, het leek meer op een tennis wedstrijd dan een film.
Effecten waren wel goed, behalve de slowmotion dat op gang ging en dan weer niet en dan weer wel, ik kreeg er alleen maar hoofdpijn van.
Ik vond de acteerwerk van Gerard Butler gewoon fantastisch, daarom verdient deze film van mij een:
*3,5*
darthconner
wist je dat heel deze film is opgenomen in een studio?
maar ik vind hem toch prachtig.
Martijnnn
als je dan toch van die weetjes hebt die iedereen al weet zorg dan dat je ze goed hebt, 1 scene is niet in de studio opgenomen
robotech01
meer, meer, meer, meer!!!!!!
had het idee dat de film te kort was,
is voor mij altijd een goed teken (had ik bij spiderman1 ook)
ik ben wel fan van zo,n film (waar heb je anders een thuisbioscoop voor)
4 dikke sterrren
demelza84
ik vond de film geweldig!
ook uitermate geschikt voor vrouwen.. superstoere mannen die half naakt aan het vechten zijn...
ik heb zitten genieten!
daarom 5 sterren
Peojuzi
Dan ben je denk ik de enige die daar last van had. Ik vond dat juist het mooie van deze film.
neles24
Super vette film ... hier hou ik echt onwijs veel van he een dikke 4 sterren
Max en Joep
ik vond de film geweldig!
ik heb zitten genieten!
daarom 5 sterren
hahaha, ja, dat had mijn vriendin ook ja.
zolang die lijfjes maar in beeld waren, vond ze het wel best.
zucht, ik heb ook wel een broodjes buik, alleen is het 1 groot Turks brood, hahahahahahah
R9
Sinds deze film ben ik full time aan het trainen geslagen, met resultaat haha
Big_bazznizz
Indrukwekkend mooi, maar misschien iets té (in de zin van onrealistisch) wel heerlijk om die actiescenes nog weer eens 5 keer terug te halen en nog een keer te bekijken. 3,5 *
movielunatic
Samen met Crank is dit de beste film van de laatste tijd, volle 5 sterren!!!!
Filmfreaker
Goede actiefilm. Goed verhaal en mooie achtergronden en beelden. Had alleen wat meer actie verwacht, maar het goede verhaal maakt dat weer helemaal goed.
ik geef deze film een 3,5. Het is geen topper, maar wel goed.
ThaMovieVoter

Drama / Thriller, 2006

Fantasy / Avontuur, 2009

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007
vertellingeviscerationjavelin shieldlegerepischblood splattergebaseerd op stripzwaardgevechtbloedvergietenbloedbadoude wereldbased on graphic novelancient greeces.a.t. minionswarriorancient warfaresparta greece 5th century bcwarmale protagonist bloody deathspartaspartansbattle of thermopylaegod kingbattle axe