Genre: Actie / Oorlog
Releasedatum: 22 maart 2007
Vanaf 6 maart op Netflix
Vanaf donderdag 26 februari in 10 bioscopen
Plot 300
"Spartans, prepare for glory!"
In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.
- Trailer (YouTube)
Daxos
Ephialtes
Xerxes
Galantje0012
als je dan toch van die weetjes hebt die iedereen al weet zorg dan dat je ze goed hebt, 1 scene is niet in de studio opgenomen
groot gelijk! toen de film in boekjes enzo stond: las ik ook dat het speciaal is aan de film dat het decor geschildert is en dat hij bijna volledig in een studio is gefilmd. dat wist echt iedereen al volgens mij.
Montorsi
hahaha, ja, dat had mijn vriendin ook ja.
zolang die lijfjes maar in beeld waren, vond ze het wel best.
zucht, ik heb ook wel een broodjes buik, alleen is het 1 groot Turks brood, hahahahahahah
hilarisch..
DeCol
Hmm.. ik had er wel wat meer van verwacht. Het leek mij echt een 5sterren film. Er zat weinig verhaal in en was niet echt uitgebreid. Maar ik een grote fan van deze soort gevechten en hier kan ik echt van genieten. Vind het wel jammer want ik dacht echt dat dit een top10 film voor mij werd. Dus dan valt het een beetje tegen. Verder.. Mooi en apart gefilmd. Beetje animatie-achtig, maar dat was zeker niet verkeerd! Dankzij de mooie en harde fights: 3.5*
Zymovie
Zalige film:)
Zalige effects, gewoon een film die je moet gezien hebben!
Roodkapje
Wel, als avondje entertainment was dit wel geslaagd. Een halve animatiefilm die soms wel enkele steekjes laat vallen, zoals het realisme van het bloed (dat overigens in overvloed aanwezig is). Je verveelt je geen moment en de epische vertelwijze geeft iets speciaals aan de film.
Alleen... hoeveel keer heb ik het woord "freedom" niet gehoord. Volgens mij is deze film dan ook één grote propagandastunt om de oorlog in irak te rechtvaardigen voor eigen publiek.
Razorcut
Film die wel speciaal is door de belichting en de beelden, maar op elk ander vlak toch veel te flauw uitvalt. Meer dan de helft van de film bestaat uit slow-motion shots, wat bij mij na verloop van tijd echt ergernis oproept. Bovendien waren enkele acteerprestaties (zoals van Xerxes) echt ondermaats. Het verhaal is natuurlijk flinterdun. Ook had ik wat problemen met het feit dat dit enerzijds zogezegd historisch is, maar eigenlijk mag ik daar geen aanstoot aan nemen, aangezien het een comic-verfilming is. Een 3*
FrietTV
Ik houd best wel van actie en ben ook niet per definitie vies van special effects,
Maar constant die scenes met het tegenlicht van de door de computer gegenereerde zon, begon mij aardig te irriteren.
Ook de actie wist me niet echt te boeien, ik weet niet goed waarom, waarschijnlijk omdat de nep-heid te duidelijk was. (misschien was dit expres voor het 'comic' effect, maar slaat bij mij dus niet aan, terwijl het comic effect van Sin City wel aansloeg bij mij)
En normaal na het zien van een goede actiefilm; ben ik het eerste half uur helemaal euforisch en begin ik de held na te spelen door in gedachte ook te gaan vechten met de vijand. Maar helaas kwam dit euforische gevoel niet, en dus is deze film voor mij niet geslaagd.
Inperfections
De film doet waar het voor bedoeld is. Het laat brute actie zien op de meest artistieke wijze. Het verhaal is simpel, en meer dan dat hoefde het ook niet te zijn. De film heeft een prachtige vormgeving die 300 absoluut op z'n minst één keer het zien waard maakt. Kijk deze film met de juiste verwachtingen en het is vollop genieten. Maar dit kan niet verhullen dat het gemiddelde cijfer voor deze film net iets te hoog ligt.
Mee eens!
Max en Joep
wat wil je nu precies zeggen?
ben te te elitair voor een grapje ofzo?
wat is je punt?
dti
deze film is wel dope vet en wtf ook maar ik zie de doel niet zo goed in maar hij is wel 2
waard
whahahahahaaha
maar na 301× wordt i wel saai
errr
De trailer was het beste van heel de film...
1* voor de mooie beelden
5* voor de trailer (als ik die sterren kon geven)
.adham
Binnen het actie genre komt deze film nergens aan tekort.
mensen die vinden dat er teveel veldslagen waren moeten maar een andere soort film gaan kijken want ''actie'' is hier op zijn best
Zuzuu
waard
whahahahahaaha
maar na 301× wordt i wel saai
huh
RubenMeintema
Kan iemand alstublieft even de synopsis van deze film veranderen? Ten eerste slaat het niet op de film, want het gaat helemaal niet over de opkomst van democratie, absoluut niet zelfs. Ten tweede is het helemaal niet waar dat de slag bij Thermopylai leidde tot 's werelds eerste democratie, die ontstond namelijk in Athene en niet in Sparta, en werd door de Peloponnesische Oorlog die volgde op de overwinning op de Perzen alleen maar geërodeerd in Athene. Het luidde dus eerder de ondergang in, dan de opkomst van de eerste democratie.
Verander het dus, het is klinkklare onzin.
BoordAppel
Zo te zien kan je dat zelf wel. Klik op corrigeren rechts bovenaan.
Ramsteen
Binnen het actie genre komt deze film nergens aan tekort.
Dit ben ik niet met je eens. Ik kick enorm op grootse veldslagen, maar je moet toegeven dat hier van veldslagen niet echt sprake was. Ik vond het eigenlijk maar een matige film. De verhaallijn was gewoon niet super, het verhaal klopte historisch gezien ook voor geen meter en de actie was net iets TE nep. Ook was de actief continu vanaf hetzelfde perspectief gefilmd en ik kon hier weinig van genieten. O en ze mogen die decors wel wat lichter maken, alsof ze de zon nog niet hadden uitgevonden
Een kleine 2.5*** voor deze film.
Diederik58
Ik had wel wat verwacht na dit zeer hoge gemiddelde voor deze film op deze site en IMBD. Ik was zeer teleurgesteld over deze film. Wat een verschrikkelijk mager verhaal. Butler acteert of hij de Odysee op toneel moet spelen. De vechtscenes in slowmotion en de grote hoeveelheden ketchup bij elke mep waren over-the-top.
De computeranimaties vond ik van matige kwaliteit. Dat geldt ook zeker voor het decor.
Misschien was het wel de bedoeling van Snyder om een over-the-top film te maken in een op de lachspieren werkend decor. Dan is hij daarin geslaagd.
Max en Joep
dit vind ik nu wel een leuke film om weer eens te kopen als hij uitkomt.
hier komt ongetwijfeld een overdreven luxe mooie dubbel dvd van uit met ontelbaar veel extra's
af en toe wel leuk, lekker hebben hebben hebben
errr
dit vind ik nu wel een leuke film om weer eens te kopen als hij uitkomt.
af en toe wel leuk, lekker hebben hebben hebben
Geld teveel?
whitedevil
Vandaag gezien en ik moet zeggen, het is een vette film. ik vind dat persoonlijk het verhaal wat beter mag/kan omdat de film eigenlijk de heletijd om het strijden gaat.
maar de gevechten zijn wel super super. ik vind de ''slowmotion'' stukjes ook erg mooi gemaakt. de aparte kleur die over de film zit vind ik er erg bij passen.
de decors en specail effects vond ik ook super,
**** van mij
Geld teveel?
ik mag niet mopperen nee, wat dat betreft.
en dus koop ik gewoon af en toe iets leuks.
da's toch niet erg?
errr
ik mag zeker niet mopperen nee, wat dat betreft.
en dus koop ik gewoon af en toe iets leuks.
da's toch niet erg?
Nee tuurlijk niet, zo bedoel ik het niet. Ik bedoel gewoon dat het erg zonde van je geld is, vind ik....
ok, ik vind van niet.
ik vind het heel af en toe heel leuk om een luxe editie dvd te kopen en dan ook niet te wachten tot hij goedkoper wordt.
Zo heb ik bijv ook meteen The Devil's Rejects gekocht in dubbel steelcase editie, die MOEST ik gewoon hebben.
En man, alleen de voor pret al!
naar de winkel enzo, en pardoes ook even naar de macDonalds etc, een heel ritueel.
Geweldig!
(ach, ik ben 31, ga niet meer zo vaak uit, vroeger kocht ik het niet maar zoop ik rustig €50 op vrijdag weg)
Metalfist
Snap wat je bedoelt Max en Joep, ik moest ook The Devil's Rejects hebben. Alleen al voor die mooeie 2 uur durende documentaire die mee staat op de steel case edition
errr
Bij The Devil's Rejects kan ik het nog begrijpen, maar ja ik hoop dat je het niet als een aanval zag ofzo. Ik vind het gewoon een ongelofelijke slechte film daarom vind ik het raar... Maar ja leuk ritueel moet ik ook maar is gaan doen
Depplovertje
Deze film heb ik op school gezien en ik vond hem best vermakelijk! had ik eigenlijk helemaal niet verwacht, ik geef hem 3*

300: Rise of an Empire

Drama / Thriller, 2006

Fantasy / Avontuur, 2009

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007
vertellingeviscerationjavelin shieldlegerepischblood splattergebaseerd op stripzwaardgevechtbloedvergietenbloedbadoude wereldbased on graphic novelancient greeces.a.t. minionswarriorancient warfaresparta greece 5th century bcwarmale protagonist bloody deathspartaspartansbattle of thermopylaegod kingbattle axe