Genre: Actie / Oorlog
Releasedatum: 22 maart 2007
Vanaf 6 maart op Netflix
Vanaf donderdag 26 februari in 10 bioscopen
Plot 300
"Spartans, prepare for glory!"
In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.
- Trailer (YouTube)
Ephialtes
Xerxes
robbertt
Magnifiek!
Prachtige beelden, mooi camerawerk, hele mooie composities ook.
Juist het "overdone" van alles maakte de film!
Wezze
Mooie beelden, maar van mij hadden het iets realistischer gemogen.. Als je een speer in je donder krijgt ben je dood, of je nou een reus bent of niet..
Naomi Watts
Hoe weet jij dat dat fataal is voor een reus? Bovendien was het een cycloop.
twanos
ontzettend vette film! Totaal over de top, geen verhaal, extreem grafisch geweld en belachelijke onliners. En dat is precies wat deze film zo vet maakt.
michelnijmegen
En daar ben ik het dus helemaal mee eens!!
Prudh
Hoe weet jij dat dat fataal is voor een reus? Bovendien was het een cycloop.
Met twee ogen?
Naomi Watts
Een eenogige cycloops is de mythe van homer, niet die van Heliod. Bovendien is het beeld van een een ogige cycloop pas ontstaan nadat Odysseus de cycloop Polyphemos ontdeed van zijn oog. Bovendien heeft een cycloop weinig te maken met één oog hebben maar het gaan puur om een enkel oog op het voorhoofd te hebben (de twee normale ogen zijn intact alleen zijn vaak de twee ogen gesloten omdat alleen het oog op het voorhoofd omdat alleen die over visuele perceptieve capaciteiten beschikt).
Rianneke_Dan
Ik vond het wel een goeie film.
Het viel me alles mee, en ben blij dat ik hem in de bios heb gezien want daar is het effect wel het leukste qua geluid en beeld.
Verhaal is vermakelijk, maar vooral qua sfeer en effecten zag het er goed uit en natuurlijk niet te vergeten de mooie muziek.
Van mij hadden er alleen wel wat meer 'monsters' in mogen zitten, maar 300 gespierde Spartanen kon ook nog wel
(al waren ze wel té erg hoor)
Wezze
Ook een beetje voorspelbaar dat die misvormde dwerg na zijn afwijzing door Leonidas de Spartanen zou verraden..[/spoier]
Naomi Watts
Denk je aan je spoilertags.
edit: uitroepteken functie inmiddels gebruikt.
Martijnnn
tja voorspelbaar maar ook zo gebeurd
Explosive
GEWELDIG !!!!!
Deze staat bij mij in de top 10 beste films aller tijden
AmazingPP
Zeer goed gemaakte film, een genot om naar te kijken. Over elk shot is nagedacht en dat is af te zien. En je weet ook nu waar de bonbons hun naam aan te danken hebben... Een dikke 4 *.
Bami_dani
Vermakelijke film, maar om van top en geweldig te spreken vind ik nu wel weer wat overdreven. Het is gewoon117 minuten lang inhakken op Perziers en hun meegebrachte vrienden (reuzen, neushoorns, olifanten en wat nog meer zij).
Het is erg mooi verfilmd, maar op een gegeven moment ben je wel uitgekeken op het eindeloze gehak. Het deed me een beetje denken aan die oude videospelletjes als Streetfighter, waar je ronde na ronde weer een andere tegenstander verrot moest slaan. Weinig creatief, maar wel lekker voor de testosteron.
Child in time
Een zeer goede film voor wie houdt van een portie hetero-bodybuilding hersenloze actie. Als je in de juiste 'mood' bent dan is deze film heerlijk om te bekijken. Ok, het verhaaltje is ondertussen wel gekend en weinig geïnspireerd maar terwijl je overweldigd wordt door de prachtig in beeld gezette actie heb je hier geen seconde nood aan!
Een aanrader voor iedereen die zin heeft in een flinke dosis
(brood en) spelen...
Sturmia
Had al recensie geschreven maar vergeten een cijfer te geven.
Bij deze:
IcU
Ik vond hem echt goed. De sfeer, de beelden. Er is pveral veel aandacht aan besteed. Een mager verhaaltje komt goed uit de verf. Af en toe had het wel wat korter gemogen, maar goed. Normaal is dit totaal niet mijn film, maar deze vond ik erg goed. 4*
Galantje0012
stoere film en prachtig in beeld gebracht (net als sin city) 3,5*
Schuco
Erg goede film, prachtige beelden, prachtige effecten. De reden waarom ik dan 'maar' een 4 geef is omdat buiten het genoemde er niet veel is aan de film.
Altijdklagen
Alles wat oud en verrot leek, is nieuw en hip in deze film.
Wat een actie, wat een beelden, wat een heerlijke film!
must buy dvd!
Wassup !
Alles wat oud en verrot leek, is nieuw en hip in deze film.
Wat een actie, wat een beelden, wat een heerlijke film!
must buy dvd!
? Mijn 300ste bericht bij de film '300' dat is geluk
!
TheRisingSun
?
Nou, het scheelt niet veel! 29 augustus al!
Erik Dekker
ik vind de film wel bruut, grafisch erg vet
lekkere actie
alleen geef ik maar een 4, wegens het volledig ontbreken van enige vorm van verhaal
Bami_dani
ik vind de film wel bruut, grafisch erg vet
lekkere actie
Zozo! Een grafisch "vette" flim zonder verhaal krijgt 4*? Ben benieuwd wat een film moet doen om bij jouw 1* te krijgen!
Robert-Jan
Einde is genept van Gladiator,
heel jammer
Martijnnn
tada verhaal
misschien natuurlijk weer overbodig om te reageren maar ik kan het niet laten, ook omdat tegenwoordig iets maar een heel klein beetje op wat anders hoeft te lijken en het is al nageaapt.
Deze flim bewijst iig heel goed dat een spectaculaire vettte leuke film ook vermakelijk kunnen zijn, alleen sommige zichzelf heel erg intellectueel vindende mensen kunnen dat nog steeds niet begrijpen.

300: Rise of an Empire

Drama / Thriller, 2006

Fantasy / Avontuur, 2009

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007
vertellingeviscerationjavelin shieldlegerepischblood splattergebaseerd op stripzwaardgevechtbloedvergietenbloedbadoude wereldbased on graphic novelancient greeces.a.t. minionswarriorancient warfaresparta greece 5th century bcwarmale protagonist bloody deathspartaspartansbattle of thermopylaegod kingbattle axe