• 9.377.368 stemmen

Rocky Balboa (2006)

Drama / Sport | 102 minuten / 116 minuten (director's cut)

Genre: Drama / Sport

Speelduur: 102 minuten / 116 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Burt Young en Antonio Tarver

Gesproken taal: Engels, Spaans en Georgisch

Releasedatum: 18 januari 2007

Plot Rocky Balboa

"It ain't over 'til it's over."

Rocky Balboa, één van de grootste bokskampioenen in de geschiedenis, heeft al jaren niet meer gebokst, The Italian Stallion, die bekend stond om zijn stalen kaak en zijn wilskracht om te winnen. Zijn vrouw Adrian is inmiddels overleden en zijn zoon en hij zijn inmiddels uit elkaar gegroeid. Rocky woont weer in de straten van Philadelphia waarin hij een restaurant runt. Wanneer ESPN een virtuele match toont tussen hem en de huidige wereldkampioen, Mason Dixon, en belachelijk wordt gemaakt op tv, begint Rocky na te denken. Uiteindelijk wordt hij door de manager van Dixon overgehaald om nog één keer de ring in te gaan...

Robert 'Rocky' Balboa

Paulie Pennino

Mason 'The Line' Dixon

Robert 'Rocky' Balboa Jr.

Tony 'Duke' Evers

Lou DiBella

Mike Tyson

Stallion75 schreef:

Ik vind het wel erg gepast en het is ook meer een knipoog en een ode aan Burgess Meredith die Mickey speelde in de Rocky films.

Ik snap het wel hoor ik heb de rocky-reeks thuis en heb ze allemaal al tig keer gezien dus

@ Moviefan:

Ik zeg ook niet dat jij het niet snapt maar ik benader het anders en denk dat er een achterliggende gedacht achter zit.

@ by the way:

Het feit dat ik op fokforum meer info/plaatjes heb staan is omdat ik op dit forum niet directe plaatjes kan posten , alleen maar links.

Movie_fan#

Dat is denk ik ook het enige goede aan de film dat er een enkele zin van gedachte achter zit

avatar van finalman

finalman

ik heb er ook eens aan gedacht of sly in de film over mickey zou praten, dus zo te zien aan die foto met z'n shirt wel

Verlang ernaar te kijken

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Stiekem denk ik dat deze film wel weer kan slagen,

zolang ze er maar The Eye of the Tiger weer ingooien

lowhusky

Daardoor gaat het juist slechter worden. Nieuwe Bill Conti-muziek is genoeg vind ik.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

lowhusky schreef:

Mee eens. Eye of the tiger past niet in deze context. Ik denk dat meer melancholische muziek passend is doorheen de film. En z'n trainingen en wedstrijd, ok, daar past nog wat felle muziek bij. Maar dit verhaal, met een 60-jarige die z'n laatste staartslag wilt uitvoeren, daar past een nieuwe aanpak bij. Dat zou net een verrijking voor de Rocky-reeks betekenen.

lowhusky

1 belangrijke vraag: zit Mr. T nou in de film of niet? op IMDB staat hij er in ieder geval niet, maar meneer had vorig gemeld dat hij voor commentator zou spelen..

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

En ik kijk ernaar uit om Rocky 6 te zien. Ik hoop wel dat ze over 15 jaar niet nog eens afkomen met Rocky als trainer. Dat vind ik dan weer niet passen. Da's dan film die je als Rocky-fan een beetje verplicht gaat halen, maar niet van harte.

avatar van Salto

Salto

Het mooiste aan deze film vind ik: Dat het leven van Rocky niet is opgehouden bij dat straatgevecht aan het einde van rocky V. Het is verder gegaan en er zijn weer veel dingen gebeurd op het moment dat deze nieuwe film begint.

Ook cool in de nieuwe trailer: het rapnummer.. weet niet van wie het is... maar ze zijn niet blijven hangen in het verleden, maar toch bereiken ze met de muziek hetzelfde als toen...

Stallion75

Het rapnummer is van 3 six maffia - It's fight en zal ook op de soundtrack verschijnen.

avatar van by_the_way

by_the_way

Ja hoor lekker rappen nog erger.

lowhusky

iemand een idee waar je dat nummer kunt horen?

avatar van Eric 6

Eric 6

op limewire, :huskey

Eric 6 schreef:

op limewire, :huskey

daar is geld voor nodig..

Wat maak dat nou uit?

avatar van Evil Empire

Evil Empire

Op basis waarvan kan er al op deze film worden gestemd?

avatar van Goodfella

Goodfella

Persvoorstelling? (hoewel-ie nog moest beginnen toen deze Eric 6 stemde, maar je weet het nooit met dat tijdreizen tegenwoordig)

Gisteren gezien in ieder geval, beschamend slechte tv-film.

De openingsscène spreekt boekdelen: Rocky sleept zich 's ochtends naar de rand van zijn bed, kijkt met z`n murmelende hanglipje naar de spartelende schildpadden in zijn aquarium en uit een welgemeende "Oehw", waarna-ie de duiven voert met gekleurde snoepjes, een kopje koffie op z`n krakkemikkige veranda zet en zich drie keer optrekt aan de koprolstang in z`n postzegeltuintje.

Goeie dialogen ook.

Vrouw: "I want an appartment some day" (of iets dergelijks)

Rocky: "Appartments are nice.."

Einde dialoog.

Zelfs de jaren '80-muziek ontbreekt niet. Ouch.

avatar van moviemike

moviemike

En waar zit Talia Shire als je haar nodig hebt?

Gisteravond was de eerste screening van Rocky Balboa in Chicago:

Goodfellas' recensie klinkt al een stuk beter dan ik vooraf had gedacht.

Zou ook wel raar zijn als Rocky diep in was gegaan op het hoe en wat betreffende appartementen en zulks. Dat doet Rocky niet.

avatar van Goodfella

Goodfella

kos schreef:

Nee, maar waarom simpele zielen dergelijke stuitend slechte dialogen krijgen voorgelegd werd me nooit helemaal duidelijk.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Komt wel goed met deze film ... Rocky blijft erg fijn vermaak en kan gerust mee met z'n tijd.

lowhusky

Hij zit wel érg vol zelfvertrouwen.

avatar van Tun-89

Tun-89

hij is al 60 jaar die stallone,

hij moet niet nog een rocky maken en een rambo waar ook geruchten over gaan.

het is mooi geweest vind ik.

na II en III had hij niets meer moeten maken.

straks flopt die zwaar.

ik vind het absoluut geen goed idee.

avatar van kijkert

kijkert

Waarom eigenlijk geen andere acteur nemen? Bij de James Bond reeks werkte dat ook wel.

(OK, toegegeven, over een bokser valt minder te fantaseren dan over een jetset-spion.)

avatar van Eric 6

Eric 6

hee goodfella,ik doe idd regelmatig aan tijdreizen en kan je vertellen dat het een prachtfilmpie is knaap

avatar van Salto

Salto

Rocky heeft altijd zulke dialogen gehad... dat is wat ik juist leuk vind aan zijn karakter....

Het was veel minder geweest als hij de Midden-Oosten-problematiek probeerde op te lossen in zijn dialoog....

Wat verwacht je nou.... wil je em niet zien... kijk em dan niet....