• 9.375.568 stemmen

Geregisseerd door: Alejandro Agresti

Met onder meer: Keanu Reeves, Sandra Bullock en Willeke van Ammelrooy

Releasedatum: 20 juli 2006

Plot The Lake House

"How do you hold on to someone you've never met?"

Als Alex in 2004 een huis aan een meer koopt, vindt hij brieven in de brievenbus van de vorige eigenaresse, Kate Forster. Hij wil de brieven bij haar huidige adres afleveren, maar komt er dan achter dat het adres niet meer bestaat. Kate en Alex beginnen elkaar te schrijven en ontdekken tot hun grote schrik dat Alex in 2004 leeft en Kate in 2006. Ze proberen een manier te vinden om elkaar te ontmoeten, want de twee worden hopeloos verliefd op elkaar.

avatar van WB

WB

renoow schreef:
Vind het sowieso erg vaag, Sandra ontmoet op het eidne zijn broer, en die vertelt hem dat keanu dood is, 10 minuten later leeft hij weer, wt voor verklaring gaat keanu dan in godsnam geven aan zn broer? Vindt dit erg onlogisch! er zitten teveel kleine fouten in de film. Jammer, 3,5*

Haha, zulke foutjes moet je echt doorheen kijken. Sowieso dat geval met die boom, die moet er dan al 2 jaren staan, dus moest ze al aan gewend geraakt zijn. Als hij NIET aangereden is, heeft zij 14 februari niet eens zo'n hele verschrikkelijke dag. Er sterft dan niemand in haar armen, en dus loopt haar hele leven anders... Dus het leven zou die 2 jaar ook anders lopen van Keanu's broer. Misschien had ie dat architectenbureau dan wel helemaal niet opgericht.
En nog veeeeeeeeel meer. Maar als je daar gewoon doorheen kijkt en met een korreltje zout neemt, is dit een hele vermakelijke film. Romantisch, sfeervolle muziek, goed geacteerd (Bullock is super!). Niet alleen leuk voor een regenachtige zondagmiddag
3,5 sterren

avatar van JuuB

JuuB

Een goede film, maar je moet er idd niet te veel over nadenken.. Logica ontbreekt af en toe maar dat ligt natuurlijk aan de hele situatie..

avatar van kelly1610

kelly1610

balen... ik kan niet wachten tot ik hem kan zien. Maar ik lees net al bij *deborah* (kan zij niks aan doen, zoiets typ je vanzelf) dat ze aan het einde elkaar ontmoeten

avatar van Lola3

Lola3

Mijn ouders zijn gaan kijken, en op het einde snapten ze de film niet, was het zo moeilijk of gewoon een grote miskleun van mijn ouders...

avatar van SubbiE

SubbiE

Ik ben deze film gisteren in de bioscoop gaan zien. Had er misschien toch iets meer verwacht. Het hele 2-jaar-verschil gedoe is wat vergezocht en overbodig, hoewel het dan de film zou degraderen tot een doorsnee romantische hollywoodfilm en dit verdient hij zeker niet. Sfeer in de film was best ok, hoewel ik me op sommige momenten ergerde aan de ontspoorde, niet samenhangende en geforceerde dialogen tussen onze 2 geliefden. Alsof er teveel moest gezegd worden in teweinig tijd.

Aanhangers van romantische (totaly Bullock) en mysterieuze films zullen zeker aan hun trekken komen. Om nu te zeggen dat alle Reeves fans zich met haast en spoed richting cinema moeten begeven... Ik zie hem liever in de huid van de gekende actie-rollen danwel al romanticus.

Toch de moeite, het einde maakte veel goed.

I'll give it an 3.5*

avatar van olivier

olivier

Zeer degelijke en mooie film die zich gelukkig niet gaat bezighouden met het verklaren van de bovennatuurlijke gebeurtenissen, maar de camera richt op de gevoelens van de protagonisten. Leuke trip door architecturaal Amerika overigens en voorzien van een score om duimen en vingers af te likken. Hier en daar rammelt het verhaal wat, maar laat dat de pret niet bederven. 'The Lake House' is een bijster charmante prent. 3*

avatar van vincentclaesen

vincentclaesen

Nogal extreem melodramatisch

avatar van Patrickvanschaik

Patrickvanschaik

• 2096 stemmen

Erg langdradig, vond alleen sandra bullock nog een beetje aardig deed, verder was het alleen maar afwachten, op een briefje.

avatar van sam70

sam70

speed vs matrix jaja

avatar van Dr.Strangelove

Dr.Strangelove

Ik vroeg me de hele film af waarom Sandra Bullock niet gewoon keanu opzoekt.

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Dr.Strangelove schreef:

Ik vroeg me de hele film af waarom Sandra Bullock niet gewoon keanu opzoekt.

Inderdaad, had precies hetzelfde.

Een voorspelbare film met een leuk thema al was dit al door Frequency een beetje uitgemolken.

2.5/3*en

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Waardeloze romantische dramafilm met een aardig origineel concept. De uitwerking is echter bagger en het enige goede komt van Bullock. Verder alleen ontzettend langdradig en saai. Het einde en de aanloop daarna zijn te voorspelbaar.

1.5

avatar van unexpected_faith

unexpected_faith

Bullock zocht keanu niet op omdat ze niet wist waar ze moest gaan zoeken. en ze had hem, weliswaar van 2 jaar geleden maar dan nog?

ik vond het een lieve romantische film..

dat van 2 jaar verschil kan niet maar dat maakt de film wel aantrekkerlijk. Niet zo'n standaard romantsiche film!

Bullock deed het erg goed en ook keanu deed het niet slecht vond ik!

Het eind was lievig! maar ook een einde wat niet kan! je kunt daar altijd over blijven prakiseren, dat is skijnlijk waarom ze het zo hebben gedaan!

ook verwachten de mensen dat ze samen komen, willen de mensen dat ze samen komen, en niet dat kate blijft hangen bij die domme kerel!

ze zijn gewoon skattig/perfect samen!

als ze niet samen waren gekomen (wat meer echter zou zijn geweest) zou het niet mooier zijn geweest. dus ik kies voor het mooie gedeelte 4 sterren

avatar van thunderball

thunderball

Deze vanavond net gezien op een date! Die was leuk en de film was dat ook! Wow! wat een avond!

Hele lieve, aardige film met een redelijk origineel uitgangspunt en je moet wel een hele grote zuurpruim zijn om dit niet te vinden!

Hoewel het script aan alle kanten rammelt (hoe langer je er over nadenkt hoe minder er van lijkt te kloppen) is dit een feelgood movie met twee leuke, sympathieke sterren en aardige bijrollen oa van Christopher Plummer en onze eigen Willeke van Ammelrooy!

Zeker een film die aan te raden is voor alle romantische zielen!

avatar van white stealth

white stealth

Een goeie en naar mijn idee originele film.

De rollen die vertolkt worden door keannu en sandra vind ik goed.

Een goede romantische film, die beter rond valentijnsdag uit had kunnen komen.

avatar van Rudie

Rudie

Gewoon een grappig modern sprookje met een wat vreemd eind... maar dat is meestal zo met sprookjes.

3 sterren van mij.

avatar van cheris

cheris

Deze film van de week samen met mijn vriend gezien. Ik vond hem erg goed, maar m'n vriend niet...

Sommige dingen klopppen inderdaad niet in de film, maar maak me daar niet zo erg druk om...Ik heb een leuk avondje gehad...Daarom van mij een 4*

avatar van korne1983

korne1983

Ik vond het maar een vage en vooral saaie film. Beetje jammer ook dat een aantal dingen gewoon niet kloppen. Toch gek dat ze dat niet hebben aanpast in de film, iedereen ziet dat het niet klopt.

Maar goed... van mij een 1,5*

Als je echt een hele leuke romantische film wil ga dan Serendipity kijken

avatar van Channa84

Channa84

Ik vond dit een mooie film! Sandra en Keena zijn een leuk koppel. Krijgt van mij een 4.

avatar van 648

Mooie film

Toch wel een film waar je bij na moet denken,

er zaten wel wat foutjes in.. maar daar moet je

gewoon door heen kijken.

avatar van mezjurie

mezjurie

Het verhaal is goed geprobeerd, maar het tempo van de film is veel te langzaam, vooral in het middengedeelte vd film. De eerste keer van mijn leven dat ik in de bios moeite had om wakker te blijven... Toch leuk bedacht en een redelijk einde

Er zat meer in, jammer: 2*

avatar van Vamperia

Vamperia

In eerste instantie dacht ik: Getver, een film met Sandra Bullock en Keanu Reeves. Maar er draaide geen andere film in dit dorp hier, en ik moest toch even gebruik maken van de AH filmbon. En toen zag ik dat de film werd geregisseerd door Agresti, mijn held. Toen werd het interessant.

Het had wat mij betreft iets vlotter gekund, maar de acteur die de vader speelde was erg goed. Het verhaal was bijzonder. Al met al toch ontroerend. Ik heb geen enkele fout kunnen ontdekken, zoals hierboven vermeld.

3 sterretjes

avatar van Sutherland

Sutherland

Wel een aardig filmpje, maar er klopten gewoon teveel dingen niet en dat maakt de film voor mij ongeloofwaardig. Erg jammer.

Wel een mooie liefdesverhaaltje.

avatar van Inperfections

Inperfections

Geen goede film. Keanu Reeves kan dan dus tóch niet acteren (veel te statisch) en ook Bullock heb ik ooit beter zien doen.

Bovendien klopt de hele film niet. Spoiler: Op het einde zit hij in 2006 (= 2 jaar vooruit) en zij blijft lekker hangen in 2006? Zij zou dan in 2008 moeten zitten...

2* (4/10)

avatar van superred

superred

Vond hem een beetje saai, voor mijn gevoel duurde het lang voordat er echt eens wat verhaal in kwam. Het eind vond ik wel romantisch. Van 2 goede acteurs had ik een betere film verwacht, al vond ik ze wel goed acteren, alleen het verhaal was niet zoveel soeps.

avatar van savi_7

savi_7

Inperfections schreef:

2* (4/10)

als je goed gekeken had dan had je gemerkt dat het wel 2008 is waar Bullock in zit op het einde, want ze zit al in 2008 als op het kantoor van Reeves zijn broer is.
Reeves krijgt dan haar briefje waar in staat dat hij nog twee jaar moet wachten en niet naar Daily Plaza gaan. Dus dan leeft reeves in 2008 nog en klopt het einde

Zelf vond ik er maar baar weinig aan, is wel weer iets anders dan het standaard trillerjasje dat dit soort films heeft. Maar de romatiek werkte niet voor mij. 2,5

avatar van jos_athome

jos_athome

dit zijn dus films waar ik van hou, ben ook gek op bullock en keanu

je moet er even bij nadenken maar is vooral een heerlijke romantische film in het time travel genre

geweldigenoten

avatar van First Angelus

First Angelus

jesus, maria, jozef

laat ik het in 1 woord samenvatten: absurd
niet belachelijk, niet stom, neen, "absurd"

als je voorbij de 'toevallige', over-de-top, misplaatste en soms ronduit belachelijke pseudo-ontmoetingen, voorbij de emoties uit een potteke die we van sandra bullock gewoon zijn, voorbij het robotgezicht van reeves en voorbij het feit dat je het hele plot al na 10 minuten weet, kunt kijken, had deze film toch nog iets van waarde.

Ik zeg niet dat de film ronduit slecht is, want dat is hij ook niet, maar toch, sommigen scènes moesten ervoor zorgen dat je gewoon in lachen uitbarst om het absurde idee. Het eerste, en tevens enige, voorbeeld dat ik zal aanhalen, is namelijk de scene in het koffiehuis, waar ze zogezegd tegenover elkaar zitten. Wat is daar in godsnaam de bedoeling van? (retorische vraag, don't mind answering) Ok, we hadden het al door dat ze elkaar kenden, blabla, totaal overbodig. Ik begrijp dat ze iets anders moesten verzinnen dan de gewone, saaie voice-over, mar dit gaat er gewoon over.

En Keanu Reeves. Hij is al bij al niet zo slecht. Hij heeft toch getoond dat niet al zijn mogelijkheden om enige emotie te tonen is weggevijld bij het draaien van the matrix trilogie. Begrijp me niet verkeerd, hij heeft nog altijd het bombastisch gevoel van acteren, waar hij percies elk moment een vuistslag kan verkopen, maar toch, hij kon toch een beetje overtuigen.
In tegenstelling tot 'ons sandra'. Ik ben al geen fan van haar, maar dit heeft me zeker niet overtuigd, het meisje is gewoon te braaf en zal nooit anders zijn.

Maar goed, toch voor het minimale en voor de moeite: 2*

avatar van han de barman

han de barman

leuke film!
beetje back to the future achtig.

maar: Bij een ontmoeting kan alleen degene die 2 jaar later leeft de ander zien. De gene die 2 jaar eerder leeft kan niet de ander 2 jaar vooruit zien.
Dat is het geen wat niet klopt aan de film en waar je doorheen moet kijken.

avatar van flyer

flyer

1.5 ster meer is deze film niet waard. Verhaal klopt niet want als hij het ongeval niet mee maakt, zou zij nooit naar het lake house zijn gegaan. Klopt dus geen hout van.

Bovendien is het allemaal zeer traag.

Jammer we hadden er meer van verwacht