Genre: Drama / Romantiek
Geregisseerd door: Alejandro Agresti
Met onder meer: Keanu Reeves, Sandra Bullock en Willeke van Ammelrooy
Releasedatum: 20 juli 2006
Plot The Lake House
"How do you hold on to someone you've never met?"
Als Alex in 2004 een huis aan een meer koopt, vindt hij brieven in de brievenbus van de vorige eigenaresse, Kate Forster. Hij wil de brieven bij haar huidige adres afleveren, maar komt er dan achter dat het adres niet meer bestaat. Kate en Alex beginnen elkaar te schrijven en ontdekken tot hun grote schrik dat Alex in 2004 leeft en Kate in 2006. Ze proberen een manier te vinden om elkaar te ontmoeten, want de twee worden hopeloos verliefd op elkaar.
- Trailer (YouTube)
- The Lake House (MusicMeter)
Alex Wyler
Mona
Mulhern
Waiter
Chainsaw
Leuk uitgangspunt, daar had duidelijk veel ingezeten (ben dan ook benieuwd geworden naar Siworae). Deze uitvoering was echter niet al te geweldig. Ondanks het vrij originele uitgangspunt komen de meeste clichés uit het genre voorbij en nergens weet de film te raken. Daar komt bij dat scènes in de film die wél werkten weer verpest werden door flauwe humor of nutteloze en veel te lang uitgerekte momenten. Bullock was nog best aardig, Reeves is en blijft een houten plank met de uitstraling van een aardappel.
2,5 sterren.
notorious_kim
wellicht de meest romantische film die ik ooit gezien heb.
Fantastische cast en een zeer origineel verhaal.
Ondertussen heb ik hem wellicht al honderd keer gezien, maar hij blijft schitterend.
wennie24
Ik vond het een heerlijke wegzwijmelfilm voor de zondagmiddag.
3.5 sterren
filmsmurfje
Een mooie, aangename film waarbij de tijdsdimensie het verhaal extra aantrekkelijk maakt, ook al is het totaal onrealistisch. Mooi toch hoe de eenzame arts haar gelieve van zijn ongeval heeft kunnen redden en ze elkaar vooralsnog ontmoeten!
Vincent Mancini
wellicht de meest romantische film die ik ooit gezien heb.
Fantastische cast en een zeer origineel verhaal.
Dan vraag ik me echt af of jij "The Notebook" hebt gezien. Dat is de meest romantische film die er bestaat.
DragQueen
Een romantische film, die aangenaam is om te kijken. het acteerwerk van bullock en reeves is prima, en het verhaal is onrealistisch, maar leuk uitgewerkt. van mij krijgt ie 3 sterren.
DaZtorm
Laat ik voorop stellen dat mijn favoriete film(s) nooit in dit soort scene kan vallen, het is gewoon mijn ding niet. Ik kijk het toch omdat ik er, zoals ik dit geval, wel boeiend naar kan kijken en de film mij zeker kan boeien.
Om die reden kan het al niet hoger dan een 4* eindigen, maar daarnaast zit er in de film zoveel fouten dat ik op een gegeven moment begon te denken of ze dit expres was. Het is natuurlijk moeilijk om een verhaal neer te zetten met dit soort complotten, maar ik denk toch dat het anders had gekund.
Het einde van de film was na 10 min. in het begin al duidelijk, het verhaal zelf is zeer origineel en leuk bedacht. De cast vind ik ook goed en capeau voor het camerawerk, duidelijk dat daar goed over nagedacht is.
Zonde van de vele fouten en dat het niet mijn type film is. Ik zit te twijfelen tussen 2,5* en 3*, het wordt 3* omdat ik de film zonder probleem in 1 keer heb uitgezien en ik mij niet verveeld heb.
P.s.: Wat is Sandra Bullock een mooie vrouw zeg! Ik heb direct na de film haar gegoogled, nou ik kan je zegen dat ik met haar wel een beschuitje wil eten.
Cassius
Vond het op zich een goede film, terwijl ik niet echt van dit genre houd. Het concept is ook wel origineel, alleen vond ik dat het niet helemaal klopte, vooral het einde niet. Snap namelijk niet hoe het nou precies moet zitten, desondanks heb ik de film geboeid kunnen volgen.
brabusRUS
deze film is heel goed,een echte feel good movie!!
De film is alles behalve feel-good. Verwachte er veel van. Er is namelijk niks mis met een romatische film. Maar deze film kon mij absoluut niet boeien, mede doordat ik geen grote fan ben van Bullock.
confucius
Er is hier in onze contreien een zender, en die heeft blijkbaar een patent om de meligste, stroperigste en meest zieligste films op zijn zender te programeren. Vraagje:
" waar gaat deze in godsodeklote over?"
Deze film - of wat daar moet voor doorgaan - is een overweldigend portret van een niemendalletje en alleen interessant voor sentimentele vergeten oudjes. Zij zullen van deze siroop maar wat pret beleven.Ik gun het hen van harte, de lieverdjes.
Confucius zei het zo: "als we maar gezond zijn."
Timecop
- Na het tweede reclamebloc stopte ik ermee mij zelf te pijnigen. want als reclame beter wordt dan film is er serieus wat mis met film - of met mij. -
Waarschjinlijk met jou confucius, what's in a name?
-Roald-
Sentimentele oudjes

confucius
Waarschjinlijk met jou confucius, what's in a name?
Aha, een Shakespearekenner waarsch-JI-nlijk!
Erwinner
Leeftijd 7 t/m 15 en enkele uitschieters daarboven kunnen ook erg sentimenteel zijn...
Een film voor héél jong of oud!
Timecop
Aha, een Shakespearekenner waarsch-JI-nlijk!
nee, is dialect
dalma
deze film kon mij niet echt boeien. Gelukkig was er sandra bullock of ik had hem waarschijnlijk niet uitgekeken. al bij al valt de film wel mee, maar je moet op voorhand weten dat er een tijdsverschil is, anders raak je de draad een beetje kwijt.
Seifer
Hoe komen die brieven überhaupt aan? ^_^ Als de één in 2004 leeft en de ander in 2006?
Al DeNiro
Moest in het begin even op gang komen, maar werd steeds beter.
Een mooie film met een interessante onderwerp.
Greeneyelady1
Ik vond het een intrigerende film. Nooit eerder zo'n soort film gezien.
Maar het einde had beter gekund van mij! Ik bleef met een teleurgesteld gevoel achter.
nightbreed
Nogal klef. De briefwisseling hadden ze af en toe als een gewoon gesprek in elkaar gezet, daar sloeg nergens op want je gaat geen brief versturen waarin je midden in een zin of verhaal stopt.
Ik vond Reeves zoals gewoonlijk flink tekort schieten, die knul kan gewoon niet acteren.
Maar, de film kijkt wel lekker weg ondanks deze minpuntjes en Bullock doet het vrij aardig. Al speelt ze zoals gewoonlijk weer dat zelfde lieve en beetje eenzame typetje dat ze in 90% van de gevallen speelt. Op de schaal van 1 tot 10 had ik de film een 6,5 gegeven.
mister blonde
Het kan aan mij liggen, maar de film klopte volgend mij helemaal niet. Zat Back to the Future een stuk beter in elkaar. Verder ook een oversentimentele draak, lelijk gefilmd, krampachtige acteurs. Helemaal niets deze humorloze film. 1,5 sterren omdat ik me niet heb geergerd en dat is een wonder.
fwilhelmus
Deze film lekker gekeken met pasen en je kijkt hem zo weg als je begrijpt hoe die in elkaar zit, easy. Wel leuk gedaan met de 2 jaren verschil
josseheijmen
Tijdje geleden op tv meegepikt. Wat een vermoeiende film!
1e ziening van The Lake House.
Geen touw aan vast te knopen en daarbij niet ter zake doend.
Om het niet te hebben over het absurde basisgegeven. Een mislukte Back to the Future.
Bullock blijft een prachtige vrouw, ook met meer lentes. Reeves valt me mee.
sHone
hmm.. Of je vindt de film heel mooi... of je vindt de film heel slecht. Voor degene die clichés niet waarderen, onrealistische samenlopen mierzoete romantiek en tijdspanne paradoxen onmiddellijk willen uitleggen is dit GEEN goede film. Voor degene die hier wel van houden draagt deze film zeker een hoger dan gemiddeld niveau uit. Ik vond ´m heerlijk om te kijken en geniet van de tijdspanne, maar ja mijn persoonlijke ervaring is niet voldoende om iets goed of slecht te vinden toch? (das wel eens een lering voor vele reageerders hier) . knuffelen op de bank? Zeker deze film kijken
erik1677
hadt deze film gebrandt van en maatje gekregen, en dacht met een thriller te maken te hebben
Godsamme kwam ik ff bedrogen uit, maar echt slecht is deze film niet.
Sandra bullock is weer en genot om naar te kijken, en ja die keanu reeves , dat zal wel nooit wat worden.
b00ts
Films met tijdsverschil zuigen..... het klopt nooit omdat het eenvoudigweg niet kan. Sandra Bullock .....ach ja.... Ieder het zijne.
bellaatje
Ik vond dit een heerlijke film, lekkere sfeer.
Je moet niet te diep nadenken over of het tijdsverschil wat eenvoudig niet kan.
De hond vond ik wel een grappig gegeven.
Delvenaartje

The Blind Side
Drama / Sport, 2009

Kolja
Drama / Komedie, 1996
chicago, illinoiswritingarchitecttoekomstlove lettertimetijdreizenremakearchitectuurmysterious letter first kisspassage of timelove letters lake house