• 9.376.236 stemmen

Geregisseerd door: Alejandro Agresti

Met onder meer: Keanu Reeves, Sandra Bullock en Willeke van Ammelrooy

Releasedatum: 20 juli 2006

Plot The Lake House

"How do you hold on to someone you've never met?"

Als Alex in 2004 een huis aan een meer koopt, vindt hij brieven in de brievenbus van de vorige eigenaresse, Kate Forster. Hij wil de brieven bij haar huidige adres afleveren, maar komt er dan achter dat het adres niet meer bestaat. Kate en Alex beginnen elkaar te schrijven en ontdekken tot hun grote schrik dat Alex in 2004 leeft en Kate in 2006. Ze proberen een manier te vinden om elkaar te ontmoeten, want de twee worden hopeloos verliefd op elkaar.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Meestal ben ik niet echt zo'n fan van die zoetsappige verhaaltjes, maar ik vond dit een goede uitzondering. Het gegeven van die 2 jaar ertussen zorgt ervoor dat je er soms wel even met je gedachtes bij moet blijven of de scriptschrijver geen foutjes heeft gemaakt. 1 dingetje vond ik dan ook wel een beetje vreemd.Hij geeft op een gegeven moment de sleutel van the lakehouse aan de vriend van Bullock. Hij had toen ook even kunnen vragen om zijn vrouwtje Bullock uit te nodigen of zo, zodat hij met dr kon praten?? Anyway als je niet teveel gaat muggeziften is dit best een vermakelijk verhaal. Een echte net5-film zullen we maar zeggen

avatar van ILDIB

ILDIB

Ze moeten zich bij speed houden. Bullock (wordt oud) kan nog net als dramamevrouw maar reeves kan echt niet. Verhaal is op zich wel mooi, maar klopt van geen kanten. Ach ja.

avatar van barns

barns

b00ts schreef:

Films met tijdsverschil zuigen..... het klopt nooit omdat het eenvoudigweg niet kan. Sandra Bullock .....ach ja.... Ieder het zijne.

Die tijdsverschil maakt het juist mysterieus, iets wat ik enorm kan waarderen

avatar van nachtgekko

nachtgekko

avatar van Lovely Boy

Lovely Boy

Leuke film om samen met het vrouwtje te kijken. Het verhaal zitten zo wat punten in die niet kloppen en waar je vraagtekens bij kan zetten maar daar moet je eigenlijk niet naar kijken. Het is een alleraardigste verhaal over twee mensen die graag bij elkaar willen zijn en daar een heel groot problemen voor moeten oplossen....eluk gedaan, zitten zeker leuke momenten in enzovoort.

avatar van Dello

Dello

Wel een leuke film, al kloppen er een aantal zaken niet.

Het eind vond ik erg slap en ook erg abrubt..

Nog een hollands tintje met Willeke van Ammelrooy.

avatar van riesma

riesma

Los van alle fouten die 'tijdreizen' met zich meebrengt, is dit een zeer flauwe romantische film. Het verlefd worden via brieven door tijd naar elkaar te sturen kan wellicht een metafoor voor internetrelaties zijn. Ook daarbij vraag ik mij af of echte verliefdheid kan ontstaan.

Terug naar de film: twee van de vervelendste acteurs in karakter en talent weten het nog maar net boeiend genoeg te houden. De romantiek tussen die twee is erg opgeblazen maar op weinig gebaseerd. Dat vind ik nog het meest ongeloofwaardige aan de film, als je een film op geloofwaardigeheid kunt beoordelen. De invulling van 'tijdreizen' vind daarentegen wel een leuke vondst, hoe Alex bijvoorbeeld twee jaar moet wachten op de date met Kate. Dat aspect zorgde ervoor dat ik de film nog een redelijke score kan geven. Ik ben zeer benieuwd naar het origineel, Siworae.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Niet zo hele bijzondere film maar opzich wel vermakelijk.

Sandra Bullock kan beter acteren en Keanu Reeves kwam voor mij

niet overtuigend over.

Het verhaal is lastig vanwege de tijdsverschil, en komt rommelig over vind ik.

Alles loopt door elkaar heen.

Toch wel vermaakt hier en daar, maar heb nog niet echt kunnen huilen of echt kunnen lachen. Meer er tussen in.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Best aardig.

Het verhaal is best leuk. Alleen het feit dat zij brieven naar hem kan sturen in een tijd die al voorbij is vind ik nogal een plothole, het lijkt me dat alleen hij brieven naar haar zou kunnen sturen..

Sandra Bullock doet het goed, Keanu Reeves zie ik niet zo snel thuis in dit soort films maar ging er best mee door..

Verder heeft het best wat aardige punten in het verhaal verwerkt: dat hij 2 jaar moest wachten, dat hij die persoon was die aangereden werd etc. Het enige wat wel jammer is dat het door die tijdslijnen tegen het einde aan wat verwarrend wordt (waar dat het eerste gedeelte van de film niet het geval is).

Geen topper, maar toch een ruime voldoende 3,5*

avatar van Kizzy

Kizzy

Wat een teleurstelling was me dit ...

Geen superslechte film fzo, maar zeker ook niet goed. Was ondanks de toch wel goede acteurs, helemaal niet goed geacteerd. Ze hadden er duidelijk niet zo veel zin in ..

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Sandra Bullock en films met een tijdsverschil, het is me wat! Hoewel ik Premonition wel goed vond, is dit toch wel een kleine teleurstelling. Ik ga dus akoord met wat de meerderheid van de users hier schrijven.

Het verhaal is te slepend en komt rommelig over. Sandra Bullock acteerde weer voortreffelijk, maar echte romantiek heb ik niet gevoeld. Het verhaal rond de vader was opvulsel en niet echt interessant.

Naar het einde toe kwamen dan wel weer mooie momenten, ook al waren sommige clues wat voorspelbaar. Een film met enkele goede momenten, maar de som van de delen maakt helaas maar een matig geheel. Leuk voor een keertje, verder niets speciaals.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Helaas, hij kwam niet meer op TV vanavond! Klote-voetbal

In plaats daarvan is nu (met enige vertraging) Behind Enemy Lines (2001) net begonnen op BBC1.

But who cares........?

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

narva77 schreef:

Helaas, hij kwam niet meer op TV vanavond! Klote-voetbal

Vanavond de herkansing voor je

avatar van skipy05

skipy05

Erg mooie film. Maar de eerste keer ik deze zag vond ik hem toch beter. Goed verhaal. goede acteurs en goed geacteerd.

avatar van Baba Chui

Baba Chui

Met de 1e Speed film in gedachten heb ik Sandra nooit verder bekeken.

Maar na The Blind Side en nu weer na deze film ben ik toch iets anders over haar gaan denken.

Ze mist het vulgaire van de meeste Hollywoodjuffen maar helaas voor haar zullen passende rollen steeds moeilijker te vinden zijn. Hollywood is een grote witwasfabriek en de huidige generatie financiers wil maar een ding en dat is poen. Film komt op de 2e plaats. Vandaar dat goede films zeldzamer zullen worden. Behalve dan voor degenen die van het bekende sloop- en breekwerk houden.

avatar van erik1677

erik1677

Baba Chui schreef:

Met de 1e Speed film in gedachten heb ik Sandra nooit verder bekeken.

wat is dit nu weer voor een onzin

avatar van Forrest001

Forrest001

Een film met een niet al te sterk scenario, maar met wel een hele leuke sfeer. Een goed tempo , leuke en goede acteurs, en genoeg vreemde plotwendingen om je te dwingen je aandacht erbij te houden. Wel een wat vreemde poging om Frank Lloyd Wright over het voetlicht te brengen, Deze alom bewonderde en gerespecteerde architect verdient meer dan een bijrol in zo'n film. Natuurlijk is het een leuke poging om de verwijdering tussen Alex en zijn vader te duiden, maar deze Grote Architect verdient meer dan een 'voetnoot' in een gemiddelde film.
Na de film voor een tweede keer te hebben bekeken moet ik constateren dat de fouten in het tijdsprobleem minder groot zijn dan ik bij de eerste keer dacht te hebben ontdekt. Hoewel de eerste ontmoeting tussen Kate en Alex veel te makkelijk wordt weggegschoven is vooral het ingrijpen van Kate in de geschiedenis natuurlijk de fout die veel schrijvers maken. Kate hoort van Alex' broer dat hij dood is en vervolgens voorkomt ze zijn dood. Hoe zal de broer reageren als hij ervaart dat Alex weer leeft? Om maar iets te noemen. Nog even afgezien van alle andere problemen die ontstaan bij het ingrijpen in de geschiedenis. Klassiek is natuurlijk dat je je eigen geboorte kunt voorkomen.. Maar goed. al met al een hele aardige film.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Ze waarschuwt hem toch, waardoor als hun tijd elkaar kruist ze alsnog verder kunnen. Het broertje zal niet anders weten dat zijn broer altijd in leven is geweest.

Al weet ik niet precies meer hoe alle tijden liepen.

avatar van FMHZ

FMHZ

nachtgekko schreef:

En er werd ook niemand aan stukken geschoten, zonde hoor

Dat laatste had inderdaad moeten gebeuren. Wat een waardeloze film vond ik dit zeg...

avatar van sofripa

sofripa

Soms, ja soms, is dit best te pruimen. Beetje tijdhandel zodat je soms je hersens moet aanzetten. Reeves en Bullock zijn niet rottig om naar te kijken. Voldoende vermakelijk voor een keer. 3 sterren

avatar van ChelseaH

ChelseaH

vond het een hele mooie film. Als je er over na denkt klopt het niet helemaal,,, Maar bij welke tijdrijs heb je dat niet? Ik vind Sandra erg cool, leuk, goede actrice en grappig. In deze film was zo ook echt goed. Het was leuk om Keanu eens van een emotie kant te zien en echt een top film!

avatar van Senta

Senta

Wat een waardeloze film, traag slaapverwekkend, zelfs de meeting viel me niet eens op. Ik heb hem na een uur uitgezet.

daxclusive

De film had wel iets mysterieus...

Acteerwerk van Bullock en Reeves waren weer perfect.

Het is een film die je echt op een goed moment moet kijken en je volledig kunnen concentreren. Het verhaal tussen 2004 en 2006 is nogal een mysterieus complot.

nachtgekko schreef:

En er werd ook niemand aan stukken geschoten, zonde hoor

Dat is ook niet altijd nodig in een film, ofwel?

Bovendien is The Lake House daar niet op gebasseerd.

Senta schreef:

Dan kan je nooit een goed oordeel en cijfer geven aan een film die je niet afkijkt

avatar van hdehoon

hdehoon

Ondanks het zoete verhaaltje, heb ik toch met aandacht zitten kijken. Het was vooral een sfeervolle film. Maar diepgravend of psychologisch interessant was het natuurlijk niet. Ik vond de plotwendingen echt verrassend en dat smachten op afstand heeft wel wat. Iemand zei dat Keanu Reeves 'echt niet meer kan'. Hoezo niet? Ik vond dat ie erg goed uitzag. Maar ik val op oudere mannen, dus dat zal het zijn.

avatar van Catwoman1986

Catwoman1986

Na lange tijd deze film maar eens een kans gegeven en ik moet zeggen, hij beviel me prima. Alleen net als velen vond ook ik de tijdlijnen aan het einde wat warrig weergegeven.

En wat ik niet begrijp is dat als zij via die brief heeft weten te voorkomen dat hij dood gaat, ze ook schrijft dat hij naar het lakehouse moet komen. Maar bedoelt ze dan weer 2 jaar later? Net als wat ze hebben geprobeerd bij het etentje?
Het lijkt namelijk net alsof hij direct na de situatie waar eigenlijk het ongeluk zou gebeuren naar het huis is gegaan, terwijl het voor hem 2006 is en voor haar 2008.

avatar van Jeroenymus

Jeroenymus

Ik moet zeggen dat ik eigenlijk helmaal niet van dit soort films houdt. Maar ik moet zeggen, petje af voor de script schrijvers. Ze hebben een heel aparte wending gegevens aan de standaard concept van een romantische film. De mysterieuze en afentoe beetje sci-fi elementen verhogen juist de entertainment van de film, die anders niet boven het middelmatige zwijmel niveau van dergelijke films had uit kunnen stijgen. Dat doet het nu wel en voeg daar een prima cast aan toe en je hebt een prima film avondje.

avatar van blurp194

blurp194

Wat een tenenkrommend slechte film is dit. Met een verschrikkelijk slecht en onmogelijk verhaal en een zo mogelijk nog stommer einde. En met echt heel slecht acteren van Keanu Reeves en Sandra Bullock. Ze komen allebei volstrekt apathisch en geinteresseerd over - laat staan dat er van iets als chemie sprake is. De hond is verreweg de beste acteur - het beestje steekt met kop en schouders boven de rest uit.

Half puntje voor de hond, en een half puntje voor het huis. Da's echt meer dan genoeg voor dit stuk tijdverspilling.

avatar van Rutte

Rutte

Toch wat tegenvallend naar mijn idee, gezien de score hier.

Vooral vanwege het feit dat de 2 hoofdrolspelers in een verschillende tijd leven, kwam het verhaal nogal rommelig over. Er had met dit gegeven veel meer gedaan kunnen worden, want nu vond ik het maar allemaal "geforceerd" zoet.

Over het acteerwerk zelf valt niet echt veel op of aan te merken, het ging routinematig, maar voldoende.

Tijdsverspilling wil ik het niet noemen, maar ik had er in ieder geval meer van verwacht.