- Home
Geregisseerd door: Alejandro Agresti
Met onder meer: Keanu Reeves, Sandra Bullock en Willeke van Ammelrooy
Releasedatum: 20 juli 2006
Plot The Lake House
"How do you hold on to someone you've never met?"
Als Alex in 2004 een huis aan een meer koopt, vindt hij brieven in de brievenbus van de vorige eigenaresse, Kate Forster. Hij wil de brieven bij haar huidige adres afleveren, maar komt er dan achter dat het adres niet meer bestaat. Kate en Alex beginnen elkaar te schrijven en ontdekken tot hun grote schrik dat Alex in 2004 leeft en Kate in 2006. Ze proberen een manier te vinden om elkaar te ontmoeten, want de twee worden hopeloos verliefd op elkaar.
- Trailer (YouTube)
- The Lake House (MusicMeter)
Alex Wyler
Mona
Mulhern
Waiter
thunderball
Deze vanavond net gezien op een date! Die was leuk en de film was dat ook! Wow! wat een avond!
Hele lieve, aardige film met een redelijk origineel uitgangspunt en je moet wel een hele grote zuurpruim zijn om dit niet te vinden!
Hoewel het script aan alle kanten rammelt (hoe langer je er over nadenkt hoe minder er van lijkt te kloppen) is dit een feelgood movie met twee leuke, sympathieke sterren en aardige bijrollen oa van Christopher Plummer en onze eigen Willeke van Ammelrooy!
Zeker een film die aan te raden is voor alle romantische zielen!
Rianneke_Dan
Heerlijk romantisch filmpje, met een leuke Sandra en natuurlijke leuke Keanu.
Toch wel jammer van het verhaal, want het klopt volgens mij niet echt en het was een beetje vaag allemaal.
Als ze dat iets anders hadden aangepakt had de film beter kunnen scoren.
Maar gewoon heerlijk wegkijken, en de samenwerking tussen Keanu en Sandra blijf ik heel leuk en vermakkelijk vinden.
Had toch wel heel wat meer in gezeten. Het basisidee is wel heel aardig, ik ben benieuwd naar het origineel. (en ook ik heb geen idee wat Van Ammelrooy hier doet).
Mug
Prachtig voorbeeld van een film die haar eigen glazen weet in te gooien met een ridicuul einde. Een doodsteek voor deze anders fijne romantische film met fantasy-elementjes. Alhoewel hier zeer duidelijk is dat Bullock duizend maal beter past in een film van dit soort allure dan Reeves.
Een mooie en soms ontroerende romantische film die kwa verhaal natuurlijk aardig ongeloofwaardig is. Maar in dit geval maakte dat niks uit omdat je (ieder geval ik) er wel in wilt geloven. Het is gewoon leuk in elkaar gezet en Reaves en Bullock hebben een goede chemie met elkaar in de film. Het einde is wel weer wat suf, maar dat krijg je helaas vaak bij dit soort verhalen.
Toch is het zeker een aanrader voor de liefhebbers.
Chainsaw
Leuk uitgangspunt, daar had duidelijk veel ingezeten (ben dan ook benieuwd geworden naar Siworae). Deze uitvoering was echter niet al te geweldig. Ondanks het vrij originele uitgangspunt komen de meeste clichés uit het genre voorbij en nergens weet de film te raken. Daar komt bij dat scènes in de film die wél werkten weer verpest werden door flauwe humor of nutteloze en veel te lang uitgerekte momenten. Bullock was nog best aardig, Reeves is en blijft een houten plank met de uitstraling van een aardappel.
2,5 sterren.
brabusRUS
deze film is heel goed,een echte feel good movie!!
De film is alles behalve feel-good. Verwachte er veel van. Er is namelijk niks mis met een romatische film. Maar deze film kon mij absoluut niet boeien, mede doordat ik geen grote fan ben van Bullock.
mister blonde
Het kan aan mij liggen, maar de film klopte volgend mij helemaal niet. Zat Back to the Future een stuk beter in elkaar. Verder ook een oversentimentele draak, lelijk gefilmd, krampachtige acteurs. Helemaal niets deze humorloze film. 1,5 sterren omdat ik me niet heb geergerd en dat is een wonder.
fwilhelmus
Deze film lekker gekeken met pasen en je kijkt hem zo weg als je begrijpt hoe die in elkaar zit, easy. Wel leuk gedaan met de 2 jaren verschil
josseheijmen
Tijdje geleden op tv meegepikt. Wat een vermoeiende film!
1e ziening van The Lake House.
Geen touw aan vast te knopen en daarbij niet ter zake doend.
Om het niet te hebben over het absurde basisgegeven. Een mislukte Back to the Future.
Bullock blijft een prachtige vrouw, ook met meer lentes. Reeves valt me mee.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Best aardig.
Het verhaal is best leuk. Alleen het feit dat zij brieven naar hem kan sturen in een tijd die al voorbij is vind ik nogal een plothole, het lijkt me dat alleen hij brieven naar haar zou kunnen sturen..
Sandra Bullock doet het goed, Keanu Reeves zie ik niet zo snel thuis in dit soort films maar ging er best mee door..
Verder heeft het best wat aardige punten in het verhaal verwerkt: dat hij 2 jaar moest wachten, dat hij die persoon was die aangereden werd etc. Het enige wat wel jammer is dat het door die tijdslijnen tegen het einde aan wat verwarrend wordt (waar dat het eerste gedeelte van de film niet het geval is).
Geen topper, maar toch een ruime voldoende 3,5*
Jeroenymus
Ik moet zeggen dat ik eigenlijk helmaal niet van dit soort films houdt. Maar ik moet zeggen, petje af voor de script schrijvers. Ze hebben een heel aparte wending gegevens aan de standaard concept van een romantische film. De mysterieuze en afentoe beetje sci-fi elementen verhogen juist de entertainment van de film, die anders niet boven het middelmatige zwijmel niveau van dergelijke films had uit kunnen stijgen. Dat doet het nu wel en voeg daar een prima cast aan toe en je hebt een prima film avondje.
blurp194
Wat een tenenkrommend slechte film is dit. Met een verschrikkelijk slecht en onmogelijk verhaal en een zo mogelijk nog stommer einde. En met echt heel slecht acteren van Keanu Reeves en Sandra Bullock. Ze komen allebei volstrekt apathisch en geinteresseerd over - laat staan dat er van iets als chemie sprake is. De hond is verreweg de beste acteur - het beestje steekt met kop en schouders boven de rest uit.
Half puntje voor de hond, en een half puntje voor het huis. Da's echt meer dan genoeg voor dit stuk tijdverspilling.
Kwijtrakende kluts.
Een aardig en redelijk luchtig blijvend romantisch drama. De kijker kan makkelijk halverwege de kluts kwijtraken omtrent enige zoek rakende logica, die schijnbaar inherent is aan het filmgegoochel met tijdslijnen. Toch biedt juist dit een originele invulling aan de romantische verwikkelingen tussen Bullock en Reeves. Met, extra leuk, Van Ammelrooy die moeders speelt. Het zoetige einde lijkt er echter met de haren bijgesleept om een ieder te pleasen. Iets wat niet per se nodig was geweest.
Goed.
BBarbie
Volkomen overbodige remake van Siworae (2000). Omdat ik het Zuidkoreaanse orgineel nog niet zo lang geleden gezien heb, heb ik deze film halverwege uit ergernis afgezet.
Roger Thornhill
Heerlijke romantiek waarbij één opgeworpen obstakel de beide hoofdrolspelers gedurende de hele film belet om elkaar te ontmoeten – met één uitzondering die meteen een spannende scène bij het feestje van Kate en Morgan oplevert. Uitstekend spel van de beide leads. Wel vraag ik me steeds af wat Christopher Plummer nou eigenlijk in deze film doet en wat de moeizame relatie van Alex met zijn vader precies aan deze film toevoegt, maar goed, verder niet belangrijk. (Of heb ik een hint gemist dat pa bepaalde magische eigenschappen aan zijn bouwtekening heeft toegevoegd om het leven van zijn zoon zo mogelijk nog meer in de war te schoppen?)
AnyaH
Wat romantisch.... een huis aan een meer..... Vergelijkbaar met Premonition (2007) waarin Sandra Bullock ook speelt. Ik vind het een bijzonder verhaal, een romantisch drama met een happy ending. Je moet niet teveel nadenken over de tijdslijnen, natuurlijk kan dit niet in het echt, maar dat geldt voor alle phantasy- en SF-films. De film greep mij wel, want wat was ik opgelucht dat ze elkaar eindelijk in de armen konden sluiten! Ik ben geen bijzondere fan van Sandra Bullock, maar Keanu Reeves, jaaaa erg prettig om te zien! Oh ja, het hondje was ook geinig!
Movsin
Twee mensen die met elkaar corresponderen maar toch in een verschillende tijd leven. Staat voor twee geliefden die om welke reden dan ook niet tot elkaar kunnen komen, zoals vaak gebeurt en vaak in boeken en films gebruikt.
Wat verwarrend. Romantiek echter boven.
Filmreiziger
Leuk concept, aardig geprobeerd, maar te saai, te vlak. Vooral de eerste helft is moeizaam om door te komen. Er gebeurt niet zo veel en de emoties zijn te vlak. Geen hoogtepunten, geen dieptepunten, geen droefenis, geen blijdschap. Daardoor kabbelt het wat voort met het risico dat je in slaap valt. Vrij snel wordt duidelijk - en door de hoofdpersonen geaccepteerd ? - dat ze uit twee verschillende jaren met elkaar corresponderen. Maar de film slaagt er niet in om de tijden goed uit elkaar te houden waardoor je langzaam de draad kwijt raakt. Wie liep voor op wie, hoe kan dat dat hij dat wist, hoe kunnen ze elkaar ontmoeten.... In het begin is het allemaal te volgen, op het einde was ik het spoor bijster. Qua acteerwerk doet Bullock het aanzienlijk beter dan Reeves, maar ondanks de moeite die ze er in steken, het gaat nooit echt vliegen. Het blijft gewoon te mat.
Al met al viel het me tegen. Een leuk concept en ik zou zeggen: materiaal voor een (betere) remake. Deze krijgt 2,5 ster. Er zijn leukere films in het genre zoals het briljante About Time (2013). Daarbij verbleekt dit niemendalletje.

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod

The Blind Side
Drama / Sport, 2009

Kolja
Drama / Komedie, 1996
chicago, illinoiswritingarchitecttoekomstlove lettertimetijdreizenremakearchitectuurmysterious letter first kisspassage of timelove letters lake house