• 9.375.093 stemmen

Geregisseerd door: Alejandro Agresti

Met onder meer: Keanu Reeves, Sandra Bullock en Willeke van Ammelrooy

Releasedatum: 20 juli 2006

Plot The Lake House

"How do you hold on to someone you've never met?"

Als Alex in 2004 een huis aan een meer koopt, vindt hij brieven in de brievenbus van de vorige eigenaresse, Kate Forster. Hij wil de brieven bij haar huidige adres afleveren, maar komt er dan achter dat het adres niet meer bestaat. Kate en Alex beginnen elkaar te schrijven en ontdekken tot hun grote schrik dat Alex in 2004 leeft en Kate in 2006. Ze proberen een manier te vinden om elkaar te ontmoeten, want de twee worden hopeloos verliefd op elkaar.

avatar van cyclopean

cyclopean

gister naar mijn eigen bioscoop geweest in sneek en gelijk de premiere gepakt. ( super ) deze film heeft een sterk verhaal en zal echt wel goed lopen als het verhaal eenmaal de ronde doet, na de 2e film van pirates kan deze er ook wel tussen staan.

ze zeggen dat het een romantische drama is.. ik vind het eerder een romantische komedie.. er zaten erg grappige stukjes tussen maar ook weer erg sterke stukken die je aan het huidige leven doen denken

met al Éen top film weer ( 5.0 )

avatar van Ice_Princess

Ice_Princess

Ik vond het een hele leuke film, Keanu en Sandra zijn top samen op het doek.. vooral het stuk waar keanu haar wil zoenen op haar verjaardag, je voelt de spanning gewoon Maar het hele verhaal rond zijn vader had wel een heel stuk ingekort mogen worden..

Maar ja.. ben ook een Keanu fan he hahahah

avatar van Locutus

Locutus

Nou deze film viel mij zwaar tegen. Ik vind films met een timeshift altijd uitermate interessant, maar dat was in deze film maar bijzaak (goh?). Hierdoor werd het verhaal allemaal veel te onpraktisch.

Bijvoorbeeld als je er achter komt dat je kunt praten met iemand van de toekomst, dan is toch het eerste dat je vraagt wat de sportuitslagen zijn? Kun je een hoop geld verdienen. Daarnaast het stuk dat Keanu niet komt opdagen op de date. En meteen gooit ze de handdoek in de ring. Vergezocht. Dat de persoon die dood gaat bij het autoongeluk Keanu is, weet je natuulijk meteen.

Al met al: leuk romantisch verhaaltje, maar niks voor de meer wetenschappelijk ingestelde man/vrouw.

avatar van Angel25

Angel25

ga hem snel kijken! lijkt mij een mooi verhaal en tja Keanu Reeves is altijd wel goed hahaha in mijn ogen dan

avatar van riivas

riivas

Dit lijkt me echt een schitterende film, gezien de trailer, poster, verhaal en cast natuurlijk. Een bioscoopkaartje waard..?

avatar van roelm

roelm

Hij is goed ! Het samen praten moet je anders zien: het zijn de briefwisselingen, maar dan uitgesproken.

Goede film, weer eens een ander verhaal dan al die anders. We hebben hem vanavond gezien in de bios.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Hmmm.. a remake of SIWORAE / "Il Mare".

Bronnen:

Welke versie is aan te raden?

avatar van ToNe

ToNe

Kijk ze gewoon allebei.

avatar van christian

christian

kan iemand mij uitleggen hoe deze film in mekaar zit want ik heb er echt niks van begrepen. vond het echt een hele vage film

avatar van ~Jewel~

~Jewel~

Ik kom net terug van de bioscoop, ik vond het een prachtige film! Keanu Reeves en Sandra Bullock spelen geweldig, zeer overtuigend. Het verhaal zit goed in mekaar, twee mensen die verliefd op elkaar worden terwijl ze elkaar nog nooit gezien hebben (of toch wel?), ze schrijven alleen met elkaar.

Aan het begin was de film wat onduidelijk, later viel alles op zijn plaats. De natuur wordt prachtig weergegeven, door de hele film heen was het filmwerk uitstekend.

De scene waar Ice_Princess het over heeft vond ik erg mooi, er is zeker 'chemie' tussen Keanu Reeves en Sandra Bullock in deze film! Drama / Romantiek is helemaal mijn genre.

Wanneer de film op dvd uitkomt zal ik hem zeker kopen.

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Weer een amerikaanse remake van een Oosterse film, maar ik heb de originele niet gezien en ik heb genoten van deze film.

Is ook leuk om met je vriendin heen te gaan. De film speelt best op safe, maar het blijft een hele leuke film...

***1/2

avatar van MoTh

MoTh

Deze film zegt me HELEMAAL niets maar ik vernam vandaag dat Willeke mee doet en ik ben een grote fan van haar dus ga hem zeker zien!

avatar van Zeeleeuw

Zeeleeuw

Wauw! Ik ben gister naar deze film geweest. Echt prachtig! Zo'n mooi verhaal, goed geacteerd. Erg romantisch, maar ook met veel lachwekkende kleine dingetjes erin. Echt een aanrader.

En helemaal gelijk: Origineel!

We gingen er heen omdat Over the Hedge niet deed, maar achteraf hebben echt zoiets: TOP. Anders waren we misschien niet eens gegaan.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

lijkt een goeie film.. er zijn al 13 mensen die 5* hebben gegeven..

avatar van mister blonde

mister blonde

Dat zegt niks. Dat zijn volgens mij mensen die elke film met Keanu Reeves en Sandra Bullock 5 sterren geven.

avatar van gotti

En in enkele recensie's die ik las (en niet de minste) werd er weinig van de film heel gelaten...

avatar van Gothepica

Gothepica

Een eenzame arts (Bullock), die ooit een huisje aan een meer huurde, begint liefdesbrieven te schrijven aan de nieuwe bewoner van het huisje, een gefrustreerde architect (Reeves). Wanneer zij ontdekken dat ze een verschil van twee jaar tussen hun beide levens hebben, proberen ze dit mysterie te ontrafelen om hun ongewone romance te redden.

Uhm ik snap dat stuk niet, wie kan uitleggen!?

avatar van ~Jewel~

~Jewel~

Ik zou zeggen, ga de film kijken...

avatar van Rastil

Rastil

hmm omdat ik die man en die vrouw kent keek ik naar de film ze zijn top 8

avatar van sel

sel

erg mooie sfeervolle film, lekker voor een regenachtige zondagmiddag. leuke cast en goed geacteerd

*deborah*

Gister ben ik naar deze film geweest. Elke keer dacht ik het verhaal te snappen, maar bleek achteraf niet te kloppen.
Wie kan mij het verhaal vertellen, zodat ik het toch snap.
Want hoe kan op het eind nou ineens dat ze elkaar ontmoeten. Het is toch onlogisch dat voor haar de tijd heeft stil gestaan in 2006 en voor hem het na 2004 gewoon is verder gegaan.

Ik snap dat zij het ongeluk heeft voorkomen, maar hoe kunnen ze elkaar dan ontmoeten als er 2 jaar verschil tussen zit..?

dus als iemand het kan uitleggen, dan dank ik je hartelijk!!!

avatar van renoow

renoow

Vind het sowieso erg vaag, Sandra ontmoe6t op het eidne zijn broer, en die vertelt hem dat keanu dood is, 10 minuten later leeft hij weer, wt voor verklaring gaat keanu dan in godsnam geven aan zn broer? Vindt dit erg onlogisch! er zitten teveel kleine fouten in de film. Jammer, 3,5*

renoow schreef:

ja ook zo vaag idd,,,die vroeg zegt dat hij 2 jaar geleden is overleden hmmmm. Ben het met je eens!

renoow schreef:

Die verklaring hoeft 'ie niet geven aan z'n broer, want als zij 't met haar brief heeft weten te voorkomen is in één keer de hele tijdlijn veranderd en ís hij dus nooit overleden.
En nog 'n algemene tip uit 'n engelstalige recensie voor 't met plezier bekijken van deze film: "Love beats logic any time. Don't you know that Newton's 3rd Law of Love Stories is more powerful than Einstein’s Theory of Relativity when it comes to the space-time continuum of romance?"

*deborah* schreef:
Wie kan mij het verhaal vertellen, zodat ik het toch snap.

dus als iemand het kan uitleggen, dan dank ik je hartelijk!!!

De tijd hééft voor haar niet stilgestaan in 2006. Op 't moment dat zij met die brief zijn ongeluk van 2006 voorkomt is 't namelijk al 2008. Zij vraagt 'm in diezelfde brief twee jaar te wachten en naar de magische brievenbus te komen waar ze zojuist de brief in had gedaan. Et voila, daar komt 'ie aangereden.

axel33 schreef:

maar dan is het bij haar toch 2008 als zij bij die magische brievenbus staat, terwijl het voor hem dan (na 2 jaar wachten) 2006 is?

*deborah* schreef:

Ja, 't is bij haar 2008, maar zijn ongeluk gebeurde niet in 2004 maar op Valentijnsdag 2006, dus als 'ie dan 2 jaar wacht is 't 2008 en vindt 'ie haar bij de brievenbus waar ze net de waarschuwing in gedeponeerd heeft. 't Klopt echt.

*deborah*

ok dan! Ik snap het! bedankt voor het uitleggen !

avatar van Yakhals

Yakhals

Goede film met mooi camerawerk hier en daar.

Het verhaal zit leuk in elkaar. Het enige nadeel van de film vond ik dat er de laatste tijd zoveel films zijn waarin met de tijd "gespeeld" wordt.

avatar van illogical

illogical

Ja, dit vond ik echt een hele mooie film, met zeker ook grappige momenten!