• 9.375.523 stemmen

Geregisseerd door: Alejandro Agresti

Met onder meer: Keanu Reeves, Sandra Bullock en Willeke van Ammelrooy

Releasedatum: 20 juli 2006

Plot The Lake House

"How do you hold on to someone you've never met?"

Als Alex in 2004 een huis aan een meer koopt, vindt hij brieven in de brievenbus van de vorige eigenaresse, Kate Forster. Hij wil de brieven bij haar huidige adres afleveren, maar komt er dan achter dat het adres niet meer bestaat. Kate en Alex beginnen elkaar te schrijven en ontdekken tot hun grote schrik dat Alex in 2004 leeft en Kate in 2006. Ze proberen een manier te vinden om elkaar te ontmoeten, want de twee worden hopeloos verliefd op elkaar.

avatar van First Angelus

First Angelus

ok, sorry, maar ik moet iets zeggen op het vorig bericht van dat ze niet naar dat huis zou zijn gegaan als...

dit is wel 1 grote spoiler, dus:
daar draait het niet om, het gaat om die tijd op zichzelf, op het moment dat zij hem wou waarschuwen, niet toen wanneer hij in haar armen zou sterven
ze smeekt hem om te wachten in hun tijd en ruimte, want eigenlijk speelt zijn dood voor haar twee jaar vroeger af
en hij krijgt de brief voor hij sterft, dus eigenlijk twee jaar voor dat zij die brief ga posten, dus hij weet dat hij twee jaar zal moeten wachten, terwijl zij daar deels zit te sterven van schrik, maar hij beseft dat hij daar zal moeten staan, 2 jaar later
het is ingewikkeld en moeilijk uit te leggen, maar voor hen klopt het echt wel. En er zijn natuurlijk ook nog de verschillende theorien van tijd/ruimte en gevolgen als er iets in het verleden veranderd, maar in deze theorie en gedachtegang klopt het verhaal wel

en dan nog, als mijn theorie niet klopt, je weet niet of dat ze toch naar het lake house terugkeert, want de reden dat ze gaat, is niet alleen door zijn dood, maar ook omdat ze in een impasse zit waar ze niet goed weet hoe ze verder moet met haar leven

avatar van ~Jewel~

~Jewel~

Is het al bekend wanneer deze film op dvd uitkomt?

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Jazeker, Jewel! 15 November, dus nog even wachten.

avatar van Norma

Norma

Niet spectaculair, maar voor de romantici onder ons wel een film die lekker wegkijkt vanwege de sfeervolle plaatjes zo nu en dan. En het verhaal...tsja, je moet het hele gebeuren wel met een hele flinke korrel zout willen nemen. Is die bereidheid er niet, dan zou ik me aan deze film maar niet wagen.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

~Jewel~ schreef:

Is het al bekend wanneer deze film op dvd uitkomt?

Zie: http://tinyurl.com/k37e3

Dogie Hogan

TheRisingSun schreef:

Zeker een mooie cover!
Ja, inderdaad.

Als er op MM een "Mijn favoriete DVD-cover" topic was (zoals op enige andere forums), dan stond deze daar zeker bij!

avatar van Matthis

Matthis

Een film met een 'origineel' verhaal, die in hollywood gemaakt wordt, maar volgens mij is het concept gejat van een film die de commercie van hollywood niet haalde...... Ditto

avatar van iGeO

iGeO

Lekkere romantische wegkijkfilm, die goed in elkaar zit...

avatar van patrick17

patrick17

Een aardige film met een redelijk goed verhaal!!Soms moet je wel even goed opletten!!Maar voor de rest was hij gewoon te doen.

3 *

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Heb deze film gisteren in het vliegtuig gezien. Gelukkig maar dat ze ook daar doorhebben dat je niet steeds dezelfde oude troep kunt laten zien!

Charmant filmpje vooral dankzij de chemie tussen Bullock en Reeves (die beiden apart altijd een redelijk niveau halen maar nooit echt van het doek af spatten, maar samen toch op hun best zijn). Het concept is interessant en wordt redelijk uitgewerkt.

Prima romantische film waar je niet bij hoeft na te denken. 3*

dit is echt een supergoede film! Goed acteer werk, romantiek en drama, heel erg mooi, soms wel even een nadenkertje maar dat geeft niets denk ik

*4 sterren

avatar van anne J

anne J

Het was opzich een goede film, maar zo geweldig vond ik hem niet.
Op de helft verloor ik mijn interesse want het tempo ging zo langzaam.. Je kan wel zeggen: Zo moet het juist gaan, dat is de toon van de film. Maar het is gewoon niet mijn soort interesse of iets dergelijks.

En vanaf het begin, eerste vijf minuten, voorspelden wij al dat het die gozer van het verleden was die daar dood was, en ja hoor! Dat was hij.

Maarja, de film verdient toch 3 sterren. Hij was naast al die dingen best wel goed. Maar hoef hem niet nog een keer te zien..

Oja, wat ik ook jammer vond:
Toen ze op het einde naar de Lake House liepen vond ik eigenlijk dat Jack erachteraan moet rennen.
Dus ik zo: "Jej, direct komt Jack nog zeker zo rennen", maar dat deed hij niet, je zag alleen hun. Dat vond ik jammer, was anders een beter einde geweest

avatar van nairobi

nairobi

Nee, deze film heeft niet aan de verwachtingen kunnen voldoen. Goed bedacht (niet origineel overigens).

Maar het klopt hier en daar gewoon niet. Er is ook geen enkel moment een chemie tussen de hoofdrolspelers.

in 1 woord: Rammelig

avatar van ~Burner~

~Burner~

Leuke film, maar rammelt wel enigzins. gewoon lekker wegkijken! 3.5 *

avatar van sel

sel

deze film is nu eens een goed voorbeeld van een niet standaard romantische film. ik heb echt met veel plezier deze film bekeken. de twee hoofdrolspelers zijn ook gewoon super samen. echt een aanrader voor de mensen die houden van een sfeervolle romantische speelfilm.

avatar van RemiB

RemiB

ik ga hem nu kijken ik zal morgen posten hoe die was en hoeveel *

edit:

wel een apart maar wel leuk verhaal

ik dacht aan het einde nog ff dat t anders zou gaan

1 foutje in subs gezien op mijn dvd

You're lost

Heb je verloren

moest zijn ben je verdwaald

avatar van Jerry1981

Jerry1981

Wel aardig, kijkt lekker weg maar blijft niet lang hangen

avatar van Pascal A

Pascal A

Leuk orgineel verhaal, alleen het eind is zonde hadden ze beter als alternatief einde kunnen gebruiken op de dvd, heel de film klopt hier door niet meer.

1- ster door einde

---------------------

3 sterren totaal

avatar van kimmetje194

kimmetje194

Mooi, ontroerend. Heel origineel verhaal, vond ik. Lekker relaxed kijken. Aanrader voor de romantische speelfilm-fans.

avatar van Gehenna

Gehenna

Heerlijke romantische film, zonder meer..maar het aparte verhaal met tijdreizen tja...moest dat nou!? Keanau Reeves blijft een gast zonder enige uitdrukking. 3.5*

avatar van suziewoezie

suziewoezie

ik vond um toch tegen vallen. had er eigenlijk meer van verwacht. 3

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Heerlijk romantisch filmpje, met een leuke Sandra en natuurlijke leuke Keanu.

Toch wel jammer van het verhaal, want het klopt volgens mij niet echt en het was een beetje vaag allemaal.

Als ze dat iets anders hadden aangepakt had de film beter kunnen scoren.

Maar gewoon heerlijk wegkijken, en de samenwerking tussen Keanu en Sandra blijf ik heel leuk en vermakkelijk vinden.

avatar van Waku

Waku

Wel heel vergezochte lovestory die continue zweeft tussen 2004 en 2006.

Alhoewel het allemaal goed overloopt en inelkaar past blift het allemaal toch erg onrealistisch en ongeloofwaardig. Niet echt mijn genre.

avatar van gentenaar

gentenaar

Vond het niet spectaculair, goede acteerprestaties, maar vond het verhaal niet echt boeiend. Je zat telkens te wachten op iets, dat er precies niet kwam.

avatar van Lyssa

Lyssa

Redelijke film, erg ongeloofwaardig, maar redelijk te doen. Ik vond m wel redelijk saai, het bleef me niet echt boeien. Sandra Bullock acteerde goed, zoals meestal, maar ik vind Keanu Reeves, hoe leuk hij ook is, niet echt een goede acteur.

Trouwens wel een prachtig huis

avatar van faun

faun

Ik vond het een erg aangename en romantische film om te kijken en verveelde me geen moment. Echt een film om lekker met je geliefde op de bank te kijken.

avatar van hinie

hinie

Gaaaaaaaaap... wat een tijdsverpilling deze film.

Ik vond hem ongeloofwaardig en saai gespeeld.

pfff...een 0,5

avatar van piewie

piewie

Mooie maar soms beetje langdradige film.

1 ding klopte niet : Sandra had in 2004 met
Keanu gezoend op haar verjaardagsfeestje. In 2006 gebeurt dat ongeval, zij rent erop af en heeft hem ook verder in het ziekenhuis (tevergeefs) verzorgd.
Dan moest ze hem toch herkend hebben ??

De rest klopt wel van de film, met een beetje fantasie.
Keanu blijft een leuke gast om te zien!

avatar van arlas

arlas

ik vind het een mooie film .

heb hem zo op oudjaars morgen lekker zitten kijken en vind het een mooi verhaal waarbij het wachten op uiteindelijk beloond wordt.

romantisch, en ook een nadenkertje om het te kunnen volgen.