Genre: Drama / Romantiek
Geregisseerd door: Alejandro Agresti
Met onder meer: Keanu Reeves, Sandra Bullock en Willeke van Ammelrooy
Releasedatum: 20 juli 2006
Plot The Lake House
"How do you hold on to someone you've never met?"
Als Alex in 2004 een huis aan een meer koopt, vindt hij brieven in de brievenbus van de vorige eigenaresse, Kate Forster. Hij wil de brieven bij haar huidige adres afleveren, maar komt er dan achter dat het adres niet meer bestaat. Kate en Alex beginnen elkaar te schrijven en ontdekken tot hun grote schrik dat Alex in 2004 leeft en Kate in 2006. Ze proberen een manier te vinden om elkaar te ontmoeten, want de twee worden hopeloos verliefd op elkaar.
- Trailer (YouTube)
- The Lake House (MusicMeter)
Alex Wyler
Mona
Mulhern
Waiter
First Angelus
ok, sorry, maar ik moet iets zeggen op het vorig bericht van dat ze niet naar dat huis zou zijn gegaan als...
dit is wel 1 grote spoiler, dus:
daar draait het niet om, het gaat om die tijd op zichzelf, op het moment dat zij hem wou waarschuwen, niet toen wanneer hij in haar armen zou sterven
ze smeekt hem om te wachten in hun tijd en ruimte, want eigenlijk speelt zijn dood voor haar twee jaar vroeger af
en hij krijgt de brief voor hij sterft, dus eigenlijk twee jaar voor dat zij die brief ga posten, dus hij weet dat hij twee jaar zal moeten wachten, terwijl zij daar deels zit te sterven van schrik, maar hij beseft dat hij daar zal moeten staan, 2 jaar later
het is ingewikkeld en moeilijk uit te leggen, maar voor hen klopt het echt wel. En er zijn natuurlijk ook nog de verschillende theorien van tijd/ruimte en gevolgen als er iets in het verleden veranderd, maar in deze theorie en gedachtegang klopt het verhaal wel
en dan nog, als mijn theorie niet klopt, je weet niet of dat ze toch naar het lake house terugkeert, want de reden dat ze gaat, is niet alleen door zijn dood, maar ook omdat ze in een impasse zit waar ze niet goed weet hoe ze verder moet met haar leven
Norma
Niet spectaculair, maar voor de romantici onder ons wel een film die lekker wegkijkt vanwege de sfeervolle plaatjes zo nu en dan. En het verhaal...tsja, je moet het hele gebeuren wel met een hele flinke korrel zout willen nemen. Is die bereidheid er niet, dan zou ik me aan deze film maar niet wagen.
Dogie Hogan
Dogie Hogan

Als er op MM een "Mijn favoriete DVD-cover" topic was (zoals op enige andere forums), dan stond deze daar zeker bij!
patrick17
Een aardige film met een redelijk goed verhaal!!Soms moet je wel even goed opletten!!Maar voor de rest was hij gewoon te doen.
3 *
BenicioDelToro
Heb deze film gisteren in het vliegtuig gezien. Gelukkig maar dat ze ook daar doorhebben dat je niet steeds dezelfde oude troep kunt laten zien!
Charmant filmpje vooral dankzij de chemie tussen Bullock en Reeves (die beiden apart altijd een redelijk niveau halen maar nooit echt van het doek af spatten, maar samen toch op hun best zijn). Het concept is interessant en wordt redelijk uitgewerkt.
Prima romantische film waar je niet bij hoeft na te denken. 3*
Joseetjuh1990
dit is echt een supergoede film! Goed acteer werk, romantiek en drama, heel erg mooi, soms wel even een nadenkertje maar dat geeft niets denk ik
*4 sterren
anne J
Het was opzich een goede film, maar zo geweldig vond ik hem niet.
Op de helft verloor ik mijn interesse want het tempo ging zo langzaam.. Je kan wel zeggen: Zo moet het juist gaan, dat is de toon van de film. Maar het is gewoon niet mijn soort interesse of iets dergelijks.
En vanaf het begin, eerste vijf minuten, voorspelden wij al dat het die gozer van het verleden was die daar dood was, en ja hoor! Dat was hij.
Maarja, de film verdient toch 3 sterren. Hij was naast al die dingen best wel goed. Maar hoef hem niet nog een keer te zien..
Oja, wat ik ook jammer vond:
Toen ze op het einde naar de Lake House liepen vond ik eigenlijk dat Jack erachteraan moet rennen.
Dus ik zo: "Jej, direct komt Jack nog zeker zo rennen", maar dat deed hij niet, je zag alleen hun. Dat vond ik jammer, was anders een beter einde geweest
nairobi
Nee, deze film heeft niet aan de verwachtingen kunnen voldoen. Goed bedacht (niet origineel overigens).
Maar het klopt hier en daar gewoon niet. Er is ook geen enkel moment een chemie tussen de hoofdrolspelers.
in 1 woord: Rammelig
~Burner~
Leuke film, maar rammelt wel enigzins. gewoon lekker wegkijken! 3.5 *
sel
deze film is nu eens een goed voorbeeld van een niet standaard romantische film. ik heb echt met veel plezier deze film bekeken. de twee hoofdrolspelers zijn ook gewoon super samen. echt een aanrader voor de mensen die houden van een sfeervolle romantische speelfilm.
RemiB
ik ga hem nu kijken ik zal morgen posten hoe die was en hoeveel *
edit:
wel een apart maar wel leuk verhaal
ik dacht aan het einde nog ff dat t anders zou gaan
1 foutje in subs gezien op mijn dvd
You're lost
Heb je verloren
moest zijn ben je verdwaald
Pascal A
Leuk orgineel verhaal, alleen het eind is zonde hadden ze beter als alternatief einde kunnen gebruiken op de dvd, heel de film klopt hier door niet meer.
1- ster door einde
---------------------
3 sterren totaal
kimmetje194
Mooi, ontroerend. Heel origineel verhaal, vond ik. Lekker relaxed kijken. Aanrader voor de romantische speelfilm-fans.
Gehenna
Heerlijke romantische film, zonder meer..maar het aparte verhaal met tijdreizen tja...moest dat nou!? Keanau Reeves blijft een gast zonder enige uitdrukking. 3.5*
suziewoezie
ik vond um toch tegen vallen. had er eigenlijk meer van verwacht. 3
Rianneke_Dan
Heerlijk romantisch filmpje, met een leuke Sandra en natuurlijke leuke Keanu.
Toch wel jammer van het verhaal, want het klopt volgens mij niet echt en het was een beetje vaag allemaal.
Als ze dat iets anders hadden aangepakt had de film beter kunnen scoren.
Maar gewoon heerlijk wegkijken, en de samenwerking tussen Keanu en Sandra blijf ik heel leuk en vermakkelijk vinden.
Waku
Wel heel vergezochte lovestory die continue zweeft tussen 2004 en 2006.
Alhoewel het allemaal goed overloopt en inelkaar past blift het allemaal toch erg onrealistisch en ongeloofwaardig. Niet echt mijn genre.
gentenaar
Vond het niet spectaculair, goede acteerprestaties, maar vond het verhaal niet echt boeiend. Je zat telkens te wachten op iets, dat er precies niet kwam.
Lyssa
Redelijke film, erg ongeloofwaardig, maar redelijk te doen. Ik vond m wel redelijk saai, het bleef me niet echt boeien. Sandra Bullock acteerde goed, zoals meestal, maar ik vind Keanu Reeves, hoe leuk hij ook is, niet echt een goede acteur.
Trouwens wel een prachtig huis
faun
Ik vond het een erg aangename en romantische film om te kijken en verveelde me geen moment. Echt een film om lekker met je geliefde op de bank te kijken.
hinie
Gaaaaaaaaap... wat een tijdsverpilling deze film.
Ik vond hem ongeloofwaardig en saai gespeeld.
pfff...een 0,5
piewie
Mooie maar soms beetje langdradige film.
1 ding klopte niet : Sandra had in 2004 met
Keanu gezoend op haar verjaardagsfeestje. In 2006 gebeurt dat ongeval, zij rent erop af en heeft hem ook verder in het ziekenhuis (tevergeefs) verzorgd.
Dan moest ze hem toch herkend hebben ??
De rest klopt wel van de film, met een beetje fantasie.
Keanu blijft een leuke gast om te zien!
arlas
ik vind het een mooie film .
heb hem zo op oudjaars morgen lekker zitten kijken en vind het een mooi verhaal waarbij het wachten op uiteindelijk beloond wordt.
romantisch, en ook een nadenkertje om het te kunnen volgen.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

The Blind Side
Sport / Drama, 2009

Kolja
Drama / Komedie, 1996
chicago, illinoiswritingarchitecttoekomstlove lettertimetijdreizenremakearchitectuurmysterious letter first kisspassage of timelove letters lake house