Genre: Romantiek / Drama
Geregisseerd door: Baz Luhrmann
Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Claire Danes en John Leguizamo
Releasedatum: 6 maart 1997
Bekijk via Netflix
Zondag 1 februari in één bioscoop (Maastricht)
Plot Romeo + Juliet
"My only love sprung from my only hate."
Dit is het klassieke verhaal van Shakespeare, maar nu in een modern jasje gegoten. De Capulet en de Montague families zijn eeuwige rivalen. Romeo Montague en Juliet Capulet worden ondanks deze rivaliteit verliefd op elkaar, maar hun liefde is gedoemd een tragisch einde te hebben.
Romeo
Mercutio
Caroline Montague
Father Laurence
*eef
Shakespeare's klassieker wordt op een meesterlijke manier moderner gemaakt. Het enige minpunt is het einde, Julliet wordt wakker terwijl Romeo zijn vergif nog niet heeft ingenomen. Haar hand beweegt op die van Romeo, je zou toch zeggen dat je zoiets merkt.
ginny
daar heb je idd wel gelijk in.. dat stukje film dreef mij de 1ste keer tot wanhoop..:( ghehe gewoon zo'n mooie film..
lottetje
ja, dat stukje vind ik ook een beetje raar.
ik vind het echt van top tot teen een hele mooie film, maar hij bevat wel meer van dit soort dingetjes.
Polysicsordie
Een erg bijzondere film. Het oude taalgebruik in een moderne setting, de spetterende decors en het aparte kleurgebruik geven deze film een speciale uitstraling.
Dat alles maakt het echter niet per sé een hele goede film. Ik vond het bijvoorbeeld jammer dat er relatief weinig aandacht werd besteed aan de opbouw tussen romeo's en juliets relaties, waardoor er voor mij toch een soort band miste tussen mij en de personages.
Toch een belangrijk element bij dit soort films, en daarom 'maar' 3.5*
morpheus
Orgineel maar van geen kant te vatten, Shakespear in een MtV jasje en gek genoeg soms nog best leuk ook, maar nee toch niet echt mijn film.
[m]arieke
Ik vind dit echt een dieptepunt in Leonardo's carriere, het verhaal heeft me vanaf het begin tot het eind niet geboeid, maar ik moet toegeven dat leonardo dit goed heeft gespeeld (mijn favo acteur
en daarom tog nog een **
Elvirna
Het begin deed me denken aan een slechte trailer... Vond de moderne setting en het klassieke taalgebruik niet goed aaneensluiten...
Heb geen enkele traan moeten laten tijdens de film, de laatste stukjes heb ik zelfs doorgespoeld en heb continu zitten kijken hoe lang ie nog zou duren.
Dit vond ik écht he-le-maal niks, máár:
Leonardo was wel sexy as ever.
Twee sterren, het idee was heus niet slecht en DiCaprio + Danes leverden wel aardig acteerwerk.
matthijs_013
Het acteerwerk was in orde, maar het is wel een film waar je echt van moet houden. Voor mij was dit niet het geval.
!Lise...!
Ik vond de scène int begin wel wa lang.
Maar als da feest begint, betert het wel!
*Nientjah*
Best aardige film, enige minpunt is dat ik hem met mijn klas heb gekeken en bij elk emotioneel moment iemand een grap maakte zodat het gelijk belachelijk werd. Maar als ik het los van dat bekijk ging het wel.
3,0 sterren.
X__Liesjj
Mooie film , Claire Danes heeft echt van die sprankelde ogen
Ik moest wel eerst wennen aan het taalgebruik maar toch goed dat Baz Luhrmann het zo gedaan heeft. De zwembad scéne was heel mooi.
Minority_Check
ik heb het 2 jaar geleden voor het eerst bij geshiedenis gekeken
heb het kort geleden weer gezien
een leuke film voor een woensdag om te zien met een vriendin verder is het niet veel aan
serpico
Het probleem van de film is dat de sfeer die door het gebruik van door Shakespeare geschreven dialogen is opgewekt, de emotionele band met de personages in de weg zit. Daardoor sleepte de film niet écht mee, ook al blijft het einde triest.
Daarnaast is hij af en toe wat saai. Maar de relatie tussen Romeo en Juliet blijft heel mooi om te zien, je voelt de liefde bijna. En tegelijkertijd blijft de film wat afstandelijk door bovengenoemd punt.
Daarom heb ik hem verlaagd naar 3*
VinnieJones
Laat ik ten eerste zeggen dat er lef voor nodig is om zo'n film te maken. Sowieso moet je al van goede huize komen wil je aan meesterwerken gaan sleutelen. De manier waarop is helemaal gewaagd: de originele teksten en een sterk eigentijdse setting. Hierdoor is er aan de ene kant afstand tussen personages en kijker, zoals Serpico terecht opmerkt, maar door de verplaatsing naar onze tijd ontstaat juist contact. Het is een verhaal van alle tijden.
Oordeel: expiriment geslaagd. Het eerste deel is wennen en kan niet echt boeien, maar zodra het verhaal in een stroomversnelling komt, stijgt de spanning en raakt de kijker steeds meer betrokken. Ik houd een positief oordeel over. William Shakespeare kan gerust zijn: zijn meesterwerk wordt hier in ere gehouden. 3,5 ster.
Lilyroos
Mooie, meeslepende film. Goede muziek en filmografisch erg sterk. De acteerprestaties van de hoofdpersonages en vooral de bijrollen waren zeer degelijk. De liefde tussen Romeo en Juliet werd goed weergegeven. Ik kreeg de krop in de keel op het einde, en daar moeten ze al veel voor kunnen...
Heleentje
Geweldige film. Prachtig geacteerd en hij is een dikke 5,0 waard. Je wordt er echt in meegesleept en hij is op een 'meesterlijke' (zoals eerder genoemd werd) manier moderner gemaakt. Super!
veron35
zondag weer op tv! kijken dus:)
Is niet zeker. Alleen als RTL 8 nog een week word uitgesteld.
Gizzmann
Als hij niet op tv komt koop ik hem wel voor 5 eurie bij de Van Leest. Ik MOET deze nog eens herzien
Is niet zeker. Alleen als RTL 8 nog een week word uitgesteld.
Het is toch al zeker dat dit niet het geval is? Ik meen dat Tien morgenavond een afscheidsuitzending heeft en dat vanaf zaterdag ochtend RTL8 op de plek van Tien uit gaat zenden.
veron35
Dat wist ik niet. In onze gids staat alleen dat het nog niet zeker is.
nightbreed
Theatrale bullcrap, 'ancient epic' meets 'action Hollywood', geen goede combi naar mijn mening.
Cijfer: 2
effie_1
Op de site van rtl staat bij de gids van rtl7 dat deze film vanavond helemaal niet op tv komt :s.
Denise16
Ik zie ook net dat ie niet komt:s
echt stom,had me op deze film verheugd
Linske
ik denk ook niet dat ie komt
er is iets anders aan de gang, iets van die extreme ongelukken ofzo..
jammer ik had me erop verheugd!
lottetje
Ik had me er ook op verheugd, in mijn gids stond dat hij alleen zou komen als ze geen goedkuring kregen van iets. waarschijnlijk heeft het te maken met rtl 8.
maar goed, het is echt een film die je wanneer je wilt kan zien dus ik ga hem wel een andere keer kijken.
RedEye_18
Cijfer: 2
Theatrale bullcrap? Wat een onzin, ik verbaas me nog over sommige mensen die zijn ingeschreven op dit board. Als echte filmliefhebber moet toch een beetje verandering waarderen, een andere kijk op dingen. Romeo + Juliet is een bijzonder meesterwerk met prachtige shots, die scene dat Romeo en Juliet elkaar voor het eerst zien heeft mij meer aangegrepen dan elke andere film ook die een liefdesverhaal vertelt.
De soundtrack was fantastisch, het acteerwerk en vooral de chemie tussen Leo en Claire Danes was echt goed.
Kijk de film opnieuw en geef het nog een kans.
Dit is Shakespear's goes MTV. Een slechte combinatie die wel leuk zal zijn bij jongeren maar even hyperkinetisch is als Moulin Rouge. Echt niet mijn ding. Wel gedurfd, dus ik denk dat er wel mensen zijn die dit apprecieren, maar voor mij is het echt niet besteed.

'Romeo + Juliet' met Leonardo DiCaprio verschijnt volgende maand op Netflix

What's Eating Gilbert Grape
Drama, 1993

Un Long Dimanche de Fiançailles
Drama / Oorlog, 2004
zelfmoordgang warverboden liefdemoordgebaseerd op toneelstuk of musicalgun violencestar crossed loversshakespeare in modern dressteenage romancemasquerade jaren 90ironicromeo & juliet absurdincredulousdisapproving dubiousfrustratedindifferent tragic