Genre: Romantiek / Drama
Geregisseerd door: Baz Luhrmann
Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Claire Danes en John Leguizamo
Releasedatum: 6 maart 1997
Bekijk via Netflix
Zondag 1 februari in één bioscoop (Maastricht)
Plot Romeo + Juliet
"My only love sprung from my only hate."
Dit is het klassieke verhaal van Shakespeare, maar nu in een modern jasje gegoten. De Capulet en de Montague families zijn eeuwige rivalen. Romeo Montague en Juliet Capulet worden ondanks deze rivaliteit verliefd op elkaar, maar hun liefde is gedoemd een tragisch einde te hebben.
Romeo
Mercutio
Caroline Montague
Father Laurence
Blindfold
Ik was aangenaam verrast door deze film, maar de combinatie van oud-engelse taal in de moderne tijd werkt erg goed.
ThaDeez
SUPERVETTE film! mooi taalgebruik en mooie uitspraken! mooie beelden , props, camerawerk..ALLES!
4,5 sterren!!!!
Lolita
LIEVELINGSFILM ALLER TIJDEN!!!(Dank je wel voor het plaatsen!!) Echt briljant. Alles klopt aan deze film. Elke keer weer ben ik helemaal overdonderd. Er hangt zo'n bizarre sfeer en er zitten waanzinnige shots en decors in. Die kerk, dat strand, dat FEEST!! Meesterwerk! Baz Luhrmann rules. (En Moulin Rouge wordt net zo gaaf, al dan niet beter...)
Blindfold
Graag gedaan hoor. Als iemand nog meer verzoekjes heeft voor films, dan hoor ik het wel (als ik hem heb gezien natuurlijk).
vic
ik heb tijdens mij studie een film verslag over deze film gemaakt. Briljante film maar ik had hem toen 10 keer gezien dus ben ik hem een beetje zat maar zeker een hele goede film
Jordy
Ik heb deze film jaren gemeden omdat ik dacht dat het één of ander flauw romantisch filmpje zou zijn. Maar wat een goede film zeg! De film is echt supervet gefilmd, zit vol goede muziek, en de combinatie van oud-Engels in een moderne wereld werkt echt perfect. De locaties en kostuums zien er echt prachtig uit. Enige nadeel vind ik DiCaprio en Daines, waar ik bepaald geen fan van ben. Ook in deze film vond ik ze vrij irritant. Maar goed, ik hou het toch op 4 sterren.
jackie
Rose, ik ben het met je eens.
Maar ja wat wil je als Baz Luhrmann de regie doet.
Die man kan totaal niet filmen !
Jordy
sja ik vind juist dat hij supermooie plaatjes maakt.. genot om naar te kijken
Een holle film. Hier en daar fenomenaal gefilmd (vandaar toch nog 1,5 ster), maar het deed me allemaal niks. Mij te hysterisch. (En de teksten kwamen ook helemaal niet meer over)
sanne
Ik snap echt niet hoe iemand deze film niet goed kan vinden, dit is toch gewoon geweldig!!! echt een van de beste, ik baal ook erg van het lage stergehalte...
Wolkenmeter
Ik heb mij regelmatig geërgerd aan de hyperkinetische filmstijl die (in mijn ogen) de hele film heeft verpest. Ik had het ook graag anders gezien, maar ik vind deze Romeo + Juliet een irritante mislukking.
cornelis
Nonsens. Vergeet niet dat Shakespeare ook volks was en dat de kitsch en de clubscene-benadering passen er erg goed bij.
Hyperkinetisch? Het heeft swing en ritme.
Jordy
aan iedereen die 'm een slechte beoordeling gaf: a plague on both your families!
Jordy
zucht.. en ik had me nog zo voorgenomen om nooit dronken iets op de site te zetten...
Flexje
deze word het vanavond. Echt handig dit, als het niet voor moviemeter was had ik niet eens geweten dat ie op tv was vandaag. bedankt he jordy!
vliegtuig13
Vond er eigenlijk geen zak aan. Saai en iets te modern. Film klopt niet helemaal. 2 sterren voor de moeite.
tom
+ muziek, camerawerk, het is Shakespeare
- di caprio en je weet hoe het afloopt
Ramon K
Ik heb Shakespeare's dramatische vertellingen altijd zeer mooi gevonden. Zo ook dit grootse liefdesverhaal. Ik had al ooit een oudere verfilming gezien, maar die was maar matig. En toen kwam Luhrmann, die niet alleen de intensiteit van het aloude verhaal wist over te brengen maar dit ook nog deed met prachtige plaatjes en decors en een prachtige hippe soundtrack. Deze film is te gek en ik kan dan ook niet begrijpen dat ie zo laag scoort. Als de Di Caprio-haters hun haatgevoelens eens opzij zetten en deze film nog eens bekijken en beoordelen. Meesterwerk.5 sterren
Jos2
Ben verre van een diCaprio-hater maar vond dit een lege huls. Kitch, plat. Minder hysterisch en slecht dan Mouilin Rouge, maar zwaar overschat. Shakespeare verkracht.
Jerome-B
De film was erg apart gefilmd en het verhaal vond ik spannend, maar soms wel een beetje voorspelbaar. Maar waar ik me na verloop van tijd enorm aan ergerde, was dat constante gerijm van alle personages... 2,5 sterren.
Yak
joh, ik vond dat juist geniaal! de oorspronkelije tekst in die weirde, postmoderne context vond ik een ongelooflijk goede vondst. en vooral dat luhrmann zich niet druk maakte om de niet kloppende details: zo zegt romeo na een tijdje "here is my gold" en geeft hij in werkelijkheid een stapel dollars.
Jerome-B
Ja op zich is het ook wel knap gedaan, een mooie film waarin iedereen tegen elkaar loopt te rijmen, alleen ik werd dat gerijm toch echt wel een beetje zat na een half uur ongeveer (nou moet ik zeggen dat ik het sowieso niet erg met rijmen heb), maar misschien is het ook wel een kwestie van wennen, aangezien dit geloof ik de eerste film is waar ik het zo ben tegen gekomen..?!?
Jerome-B
Ohw maar dat kijk ik nooit, dat wordt dus meer powerpuffgirls kijken
Ramon K
Ik wil even kwijt dat ik het ongelooflijk sneu vind dat deze film slechts een gemiddelde waardering heeft van 3 luttele sterretjes. Sterker nog, mijn broek zakt er van af!!!! Moulin Rouge vond ik ook een meesterwerkje, maar deze is nog veel beter. De beste Shakespeare- verfilming ooit wordt hier sterk onderschat. Terwijl in de commentaren van Moulin Rouge de decors, de originele aanpak, de aankleding en de energieke filmstijl de hemel in worden geprezen, worden ze hier gebruikt als een vorm van kritiek. Ik vind dit echt schandalig mensen.....geef deze film toch een nieuwe kans!!

'Romeo + Juliet' met Leonardo DiCaprio verschijnt volgende maand op Netflix

What's Eating Gilbert Grape
Drama, 1993

Un Long Dimanche de Fiançailles
Drama / Oorlog, 2004
zelfmoordgang warverboden liefdemoordgebaseerd op toneelstuk of musicalgun violencestar crossed loversshakespeare in modern dressteenage romancemasquerade jaren 90ironicromeo & juliet absurdincredulousdisapproving dubiousfrustratedindifferent tragic