• 9.372.317 stemmen

Geregisseerd door: Baz Luhrmann

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Claire Danes en John Leguizamo

Releasedatum: 6 maart 1997

Plot Romeo + Juliet

"My only love sprung from my only hate."

Dit is het klassieke verhaal van Shakespeare, maar nu in een modern jasje gegoten. De Capulet en de Montague families zijn eeuwige rivalen. Romeo Montague en Juliet Capulet worden ondanks deze rivaliteit verliefd op elkaar, maar hun liefde is gedoemd een tragisch einde te hebben.

avatar van Norma

Norma

Ik vind het moeilijk om te zeggen wat ik nou van deze film vind. Ja, hij is origineel, ja er zijn prachtige decors, ja hij intrigeert me. En toch heb ik er geen waanzinnig entousiast gevoel aan over gehouden. Misschien omdat ik Di Caprio te gladjes vind, misschien omdat ik sommige bijrollen als erg irritant heb ervaren. Misschien omdat ik welke vorm van gevoel dan ook mis bij deze film? Het is een tragisch verhaal dat subliem verfilmd is, maar het raakt me gewoon niet. Toch 3,5 sterren omdat ik hem wel anders dan anders vind, maar ik kan nog niet zeggen of ik mijn beoordeling na een volgende keer kijken (want die komt er wel) nou juist zal verhogen of verlagen.

avatar van markie1978

markie1978

Zeer ongeloofwaardige film, het taal gebruik van de maffia komt niet over, veel te veel bla bla.

avatar van Latesta

Latesta

Maffia?

avatar van aegron

aegron

markie1978 schreef:

Welke film heb jij gekeken? hier zit geen maffia in hoor.

avatar van :DOEMAARGEK*

:DOEMAARGEK*

Ik vind hem súper. Het taalgebruik is anders, en de regels ook. Maar hij is ook gemaakt naar een heel ander jaar. Echt een meisjes film! Echte liefde..

4 sterren!

(Oja, maffia? Ik weet niet welke film je hebt gezien, maar dat is dan een hele andere! )

avatar van CellieY

CellieY

Ik vond deze film hartstikke leuk om een keertje te zien. Het verhaal van Romeo en Juliet kent iedereen wel, en dat verhaal is SUPER. Ik vond het alleen niet zo mooi in deze film passen, de scenes tussen romeo en juliet waren prachtig, met die dichtregels. Alleen de rest van de film vond ik een beetje onduidelijk en daarin paste die dichtregels juist weer niet (met name in die scenes tussen de twee families)

Toch 3*, omdat ik me heb vermaakt, en voor de chemie die opbouwt richting het einde, je wilt toch telkens maar weer dat hij opmerkt dat ze niet dood is, en als hij het dan merkt dan is het al te laat. Jammer, maar een keer iets anders dan het standaard: en ze leefde nog lang en gelukkig

avatar van Reinbo

markie1978 schreef:

En Shakespeare draait zich nog maar een keertje om....

avatar van Lientjuh

Lientjuh

Een goede film. Ik vond het wel wat onsamenhangend maar voor de rest wel een romantische film.

avatar van luoqi

luoqi

heel romantisch film, jammer dat gedoe met die geweld enzo.

die stukken vond ik niets aan.

het taalgebruik was heel erg mooi

die gedichten

oooooooooooooooooo

super mooi

voor mij heeft het niet met dat geweld en al

maar wel een triestig einde:(

maar nog altijd een super film

avatar van lottetje

lottetje

mooie film maar meer ook niet.

dat geweld vind ik helemaal niet leuk.

en het taalgebruik kan ik ook maar niet aan wennen.

maar verder blijft het een prachtig verhaal en mooie liefdescene's

avatar van ivon901

ivon901

de soundtrack klinkt bekend.. tenminste, de stem. In ieder geval een mooie film!

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Erg origineel gedaan, met de erg moderne jas en de toneelachtige teksten. In het begin moest ik daar wel erg aan wennen. Het is een redelijk boeiende film, met hier en daar leuke muziek en interessante momenten. Als geheel vind ik echter toch niet echt top. Ik vind de film namelijk niet altijd even boeiend, hier en daar is het wat vervelend en oppervlakkig.

avatar van donhamel

donhamel

Echt een klassieker top film!!!!

Goede romantisch film.

ik vind deze film eerlijk gezegd nogal een vage film. Hij is opzich wel goed gemaakt, maar het is in hele ouderwetse shakespeare taal, en daar moet je net van houden denk ik. Ik vind het persoonlijk niet echt een filmpje om lekker bij onder uit te zakken, maar dat hoeft natuurlijk ook niet altijd hihi Maar de acteurs spelen geweldig, das weer een pluspuntje, dus alsnog

*2* sterren

avatar van soom

soom

Claire Danes speelt geweldig, ze speelt Leonardo Dicaprio helemaal van het scherm af.

Ik vind zeker dat de hand van Baz Luhrmann merkbaar is: De kostuums in sommige scenes, en de sfeer die er in deze film hangen was ook merkbaar in Moulin Rouge!

Gewoon een fijne romantische film, niks mis mee. 4* zijn wel verdiend, vooral door de sfeer die Baz weet op te roepen.

avatar van Brechje

Brechje

Prachtige film.

De eerste keer dat ik deze film keek stonden de tranen in me ogen. Ik had hem gister weer gezien en ik blijf hem mooi vinden.

3,5 sterren

avatar van hitemup

hitemup

niet echt supergoed acteerwerk maarja ik kan ermee leven.. Dialoog was ook niet echt schitterend en zeker niet voor iemand zoals mij (lees alles behalve romantisch )..

Maar verhaal is gewoon super dat maakt het allemaal goed..

avatar van veron35

Verschikkelijk.

Waarom?

avatar van Venus1992

Venus1992

Het was wel leuk maar dat ouderwets gezeik maakte het wat irritant om naar de kijken

avatar van Ramon K

Ramon K

Dat 'ouderwetse' gezeik is voor mij toch echt 1 van de grote pluspunten. Shakespeare rules.

avatar van markie1978

markie1978

Dialogen vee onnodig lang, en erg gemaakt. Komt niet geloofwaardig over. Het verhaal is ook niet echt orgineel, het is namelijk gestolen van een boek van Shakespeare.

avatar van Ramon K

Ramon K

De dialogen komen rechtstreeks uit het toneelstuk van Shakespeare. Wat er niet geloofwaardig aan is, is me een raadsel. Ik snap verder ook niet wat er dan onorigineel aan is. Het is juist een unieke verfilming van het stuk, mede omdat het verhaal naar een moderne setting is geplaatst.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

markie1978 schreef:

het is namelijk gestolen van een boek van Shakespeare.

DE DIEVEN! HET IS NIET WAAR!

avatar van cornelis

cornelis

markie1978 schreef:

het is namelijk gestolen van een boek van Shakespeare

ROTFLMAO.

avatar van Schuco

Schuco

Leuke film met leuke technische hoogstandjes en goede shots hier en daar maar op 1 of andere manier blijft hij bij mij op een 3/5 steken. Toch wel een aanradertje om 1x te hebben gezien.

avatar van veron35

avatar van Jiresa

Jiresa

veron35 schreef:

dat taalgebruik.

En dat had je van te voren kunnen weten lieverd...

avatar van lienaa

lienaa

vind het wel een mooie film. door de taal soms wel een beetje moeilijk maar dat had je inderdaad kunnen verwachten