• 9.381.114 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 31 mei 2006

Plot Poseidon

"Mayday"

Op het gigantische, luxe cruiseschip Poseidon dat over de Noord Atlantische Oceaan vaart, is een schitterend feest begonnen om het nieuwe jaar in te luiden. Maar terwijl in de balzaal de champagneglazen worden geheven, is er op de officiersbrug groot alarm. Een reusachtige vloedgolf van wel dertig meter hoog stormt razendsnel op het schip af en kan niet meer ontweken worden.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Filmfreaker verhoogt zijn stem naar 4,0 sterren.

avatar van newG

newG

zeer zeer degelijke remake van een ware klassieker. De special effects geven echt een meerwaarde, same old oerdegelijk verhaal en goeie acteurs: een recept met gegarandeerd succes!

Maar in vergelijking met het orgineel had ik toch wat minder meedeleven met de personages...

avatar van fluppe

fluppe

Vond de film wel nog zeer goed te pruimen. Ik heb lang gewacht om hem te zien maar wat doet een mens anders op een regenachtige zondagmiddag? inderdaad deze film bekijken. Water genoeg en toch zeker geen slechte film. Wel veel computereffecten maar het stoorde me echter nauwelijks tot niet. Qua acteerwerk vond ik het ook wel een goede prestatie. Vond het een goede film voor een regenachtige zondag. Heb me geen minuut verveeld en betrapte me zelf erop dat ik zenuwachtig was bij sommige momenten. Dit gebeurd ook niet veel.

een 4!

avatar van maerk

maerk

iniedergeval stukken beter dan de versie uit 2005!

leuk filmpje 3 sterren.

avatar van de Vis

de Vis

goede film 4**** Voor deze reincarnatie klassieker

avatar van AGoos

AGoos

hoe geweldig ironisch was het geweest als ze wanneer ze op het eind in dat oranje bootje zitten en heel hard moeten peddelen omdat de boot gaat kantelen,,,die grote boot vol op dat oranje bootje was gevallen en dan de aftiteling...hahaha...maargoed ik moet het hier mee doen...wat een slechte remake...het origineel is bijzonder leuk...maar dit...mijn god dat dreyfuss zich hier voor uit de motteballen heeft laten halen...;)

avatar van klute89

klute89

Deze film kan echt niet tippen aan het orgineel, dat moet eens duidelijk zijn!

avatar van minjatje

minjatje

Hmm.. dacht al dat t zo ging eindigen..

Noujah.. goeie film.. mr meer niet.

3.0

avatar van Nusi

Nusi

Poseidon Mooie en spannende film

4 sterren*zeker waard.Mooi film!

avatar van A.J

A.J

Mooie film,heb me goed vermaakt bij deze!3,5 sterren!

avatar van Berniertje

Berniertje

Heb hem gekocht, wel leuk vermaak maar het acteerwerk was niet altijd even geweldig. Toch een vermakelijk remake van het orgineel. Special effects toch mooi gemaakt, af en toe net iets teveel toeval. Maar goed, dat is Hollywood he? 4.5*

avatar van garlic senior

garlic senior

Heel erg gemiddelde film. Poseidon wordt niet echt gauw spannend, de special-effects zijn niet bijzonder en het acteeerwerk is niet meer dan redelijk. Ik vind het ook zeer onrealistisch dat de mensen op de boot zo lang onder water kunnen blijven. Ook word je nauwelijks gegrepen door de ramp. De camera blijft altijd vrij rustig in al die chaos, waardoor de film nauwelijks aangrijpend is. Voor de kijker blijft de situatie vrij overzichtelijk en dat heeft tot gevolg dat de spanning beneden peil is. Het eind maakt de film kwalitatief gezien nog een stuk slechter, waardoor mijn eindoordeel niet al te hoog uitvalt. Niet alleen het schip, maar ook de film is in het water gevallen.

avatar van NTsuno

NTsuno

Om de film uit 1972 te kunnen evenaren moet je wel wat uit de kast halen hoor. Dat is niet eenvoudig. Een leuke remake van de film, maar het blijft een remake. Wel een kijkje waard....

avatar van .Fee.

.Fee.

Hij heeft me toch echt niet kunnen boeien en heb 'm dan met moeite afgekeken. Gelukkig was ie sneller voorbij dan gedacht. Positief waren de acteerprestaties en de leuke special effects: 2.5*

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Leuke film om eens te bekijken

Constante actie

avatar van aerts007

aerts007

Special fx om van te snoepen. Vond hem even goed als de originele!

Daar speelde Hackman de stukken van't plafond.

avatar van ninoboy1

ninoboy1

Goede, spannende film met goed acteerwerk!

avatar van briek

briek

Knappe decors, omgeving en spectaculaire special effects, maar ook niet meer dan dat.

avatar van dualcia

dualcia

Hij was beter en spannender dan ik had verwacht, en hij was gewoon leuk om naar te kijken.

Niet een erg speciale film, maar wel spannend, doordat sommige stukjes toch wel origineel waren.

Niet heel bijzonder dus, maar wel een gave film. En ik vond de special effects erg vet en geloofwaardig, dus het zag er allemaal enorm gaaf uit.

4/5

avatar van Berniertje

Berniertje

Na het herkijken van de film toch nog een half puntje eraf, want op sommige stukjes net niet sterk genoeg voor 4 sterren.

avatar van ielss

ielss

leuke film

mooie special effects.

avatar van Dolluf

Dolluf

Is niemand opgevallen hoe willekeurig en standaard de acteurs bij elkaar zijn gezocht? :S. Echt zo'n standaardgroepje met van alles wat en een zeer voorspelbaar karakter. Zo is heel de film voorspelbaar overigens.

avatar van guylopez93

guylopez93

vermakelijke film

goeie cast, leuk verhaal en een prachtige uitwerking kwa special effects. Daardoor is de film ook veel aangenamer om te zien

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

Ik wilde eigenlijk een 3,5 geven, maar door sommige cliché dingetjes in deze film laat ik het toch bij een 3. Kijkt goed weg met genoeg spannende momentjes.

avatar van kirstie13

kirstie13

woow deze film was echt zenuwslopend !

ik heb deze op vakantie gezien want we hadden wel dvd speler

maar nog geen tv dus had me zus maar een hoop films meegenomen uit nederland heb de hele film niet stil kunnen zitten omdat ik het zo spannend vond ! ik vond de effects heel cool en veder ja goede film nheb alleen het orginele niet gezien.

avatar van nachtgekko

nachtgekko

deze film kijkt echt heerlijk weg
ik vond dat stuk waarbij die dylan ineens in dat water jumpt met die brandslang op zijn rug
een zeer vermakelijke film in ieder geval.
vond het trouwens wel een beetje vreemd dat ze zo snel stopten met het reanimeren van die ene griet

avatar van tomtomdvd

tomtomdvd

Hele goede actie film vanavond op tv

avatar van crack1

crack1

Grote actie en special effects.

Het water(zweet) stond me in de schoenen,prima film.

avatar van trebremmit

trebremmit

Voorspelbaar, slecht geacteerd, slecht script en irritante personages. Wat een slechte film.

avatar van stinissen

trebremmit schreef:

Voorspelbaar kan kloppen omdat het om een remake gaat het acteerwerk was redelijk en de personages waren gewoon ok.

kijk naar de mini-serie Poseidon Adventure, The die is inderdaad stukken minder