• 9.381.150 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 31 mei 2006

Plot Poseidon

"Mayday"

Op het gigantische, luxe cruiseschip Poseidon dat over de Noord Atlantische Oceaan vaart, is een schitterend feest begonnen om het nieuwe jaar in te luiden. Maar terwijl in de balzaal de champagneglazen worden geheven, is er op de officiersbrug groot alarm. Een reusachtige vloedgolf van wel dertig meter hoog stormt razendsnel op het schip af en kan niet meer ontweken worden.

avatar van Bitking

Bitking

Zou het kunnen dat ze deze film eens opde belgische tv hebben laten zien? Of was het een andere?

avatar van Lkw

Lkw

Wat mij betreft qua effecten, acteerspel, cadans, spanning en vaart waarmee alles plaatsvindt een stuk beter dan het origineel uit '72.

3,5 ster.

avatar van H31()

H31()

Over het algemeen vind ik rampen films aantrekkelijk om te zien (het interesseert me hoe die rampen ontstaan), maar deze was verre van om te smullen.

Het was weer zo'n film waarin ik mij constant zat te ergeren aan het feit dat dingen in deze film over het algemeen niet mogelijk zijn. Een opa van minimaal 75 kan blijkbaar 5 minuten onder water zwemmen. En een motor kan ook nog heel hard draaien als de rest van het schip ontploft is (ik vraag me af waar het zijn energie vandaan haalt). Er zijn nog vele andere voorbeelden te noemen.

Ook zat ik met te irriteren aan de typisch amerikaanse verhaallijn. Alles lukt dan weer nét niet en dan weer nét wel. Het is ook vrij appart dat de helikopters net aankwamen 5 seconden nadat het schip onder de zeespiegel verdwenen was.

Ook het acteerwerk was echt verre van goed. Het jongetje zei ook veel te weinig (ook niet echt realistisch).

De special effects waren wat afwisselend van kwaliteit. Soms zag het er echt goed uit, dan weer een overduidelijk computerplaatje.

Er zaten ook wat goede puntjes in, zoals dat het wel spannend bleef, een dat is misschien wel het belangrijkste in deze film. Je blijft er wel naar kijken.

Daarom toch nog 2.0*

avatar van Yuffira_San

Yuffira_San

Bitking schreef:

momenteel is hij te zien op vt4

avatar van cdman19800

cdman19800

lol, idd net gezien op vt4 en ik vond hem redelijk goed.

avatar van eefke123

eefke123

ik vond het een hele goede film!

het deed me denken aan titanic maar dan veel minder romantisch natuurlijk! ik vond het echt spannend, ik zat de hele tijd op het puntje van m'n stoel.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

INHOUD 2.5* . 3 7.5

Ik vind het verhaal toch een beetje simpel, misschien iets te weinig drama in gestoken en veel spanning had ik toch ook niet. Maar al bij al viel de film best wel mee. Er zitten ook wel zeer onrealistische stukken in waar ik me aan stoor .

ACTEERWERK 3.5* . 1 3.5

Nogal een geluk dat er nog enkele goede acteurs meespelen.

ANDERE 2.0* . 1 2.0

Dingen waarin me ik toch wel aan stoor . Ze zwemmen met hun galkleed aan , en op het einde van de film zijn ze nog nooit zo gelukkig geweest en hun vader is 5 min. geleden nog maar dood. Dat kan ik dus niet begrijpen, vond de film wel helemaal niet langdradig.

TOTAAL 13 / 5 = 2.6*

= 2.5*

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Redelijke film, ik had er eerlijk gezegd meer van verwacht. De acteerprestaties zijn wel goed maar ik vind het verhaal wel vrij onrealistisch. Vooral de zwem -en ademinhouden prestaties. Het is niet normaal hoeling ze het volhouden om onder water te zwemmen zonder te stikken. Weinig dramagevoel, meer actie wat toch voor wat spanning zorgt. De plus en minpunten gecombineerd kom ik op een 3.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

JTV-kijker schreef:

dat vond ik ook, maar voor de rest wel een goede film

avatar van Spetie

Poseidon is een remake van "The Poseidon Adventure" uit de jaren zeventig, een rampenfilm die ik overigens nog nooit gezien heb, dus op dat gebied heb ik geen vergelijkingsmateriaal. Regisseur Wolfgang Petersen kreeg een groot budget tot zijn beschikking om deze film te maken en dat is er soms ook wel aan af te zien. Vooral de immense golf aan het begin van de film is indrukwekkend om te zien. Hoewel de film qua verhaal erg standaard is en barst van de clichés, is de film nog best redelijk vermakelijk om naar te kijken. De film bevat een hoop snelheid en actie, maar doordat de hoofdrolspelers diepgang missen doet het je allemaal weinig als een personage het niet redt. Met de actie en special effects is het echter dik in orde en dat maakt dan wel weer een hoop goed. Helaas is het net te weinig voor een voldoende wat mij betreft.

avatar van marijnvdzaag

marijnvdzaag

What Spetie said.

Plus: Jacinda... oehh... Maar, niet zo'n beste film.

avatar van Littlewouter

Littlewouter

tjah, this waar je van houd , het is verhaal is echt een Cliché en mijn persoonlijke mening: ik vind het verhaal een beetje weg hebben van titanic....alleen dan met wat meer actie in het verhaal gepompt.

Nog al toevallig dat er weer een stel heldhavtige mensen op het schip zitten die kosten wat het kost levend vrij zien te komen.

avatar van Poppe

Poppe

Heb em op BluRay die is aangesloten op een HD-surround receiver, de DTS-HD Master Audio is echt indrukwekkend !

De film zit boordevol clichés, dat hoeft niet persé slecht te zijn, het is een rampenfilm, dan heb je dat al gauw........

avatar van Thiadure

Thiadure

Cliché film , leuk als je niets te doen hebt , meer niet

avatar van Ralf81

Ralf81

Bovengemiddelde rampenfilm met prima special effects!

Script is weinig origineel (schrijvers zullen zich hebben laten inspireren door o.a. Titanic), en veel cliché's inderdaad, maar toch wel de moeite van het kijken waard.

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

Thiadure schreef:

Cliché film , leuk als je niets te doen hebt , meer niet

avatar van DeCol

DeCol

Aardige film om eens te hebben gezien. De special effects en de actie zijn dik in orde. De film loopt echter over van de clichés en heroische momenten. De personages missen diepgang waardoor het ook echt enkel een rampenfilm is. Voordeel daarvan is dat het redelijk spannend is.

avatar van DVD-T

DVD-T

Een paar aardige special effects en wat lekkere actie, daarmee is alles al gezegd over Poseidon.Verder is het maar een cliché rampen film die niet berust op karakter ontwikkeling of een goed verhaal, maar op entertainment.Dat is Poseidon zeker gelukt, het kijkt lekker weg.Het acteer werk is heel matig en komt nergens echt overtuigend over.Ook is het script wat aan de magere kant en worden de meest domme keuzes gemaakt.De muziek is ook iets te bombastisch.Half puntje eraf.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

In mijn ogen is dit een slappe poging tot het succes van Titanic.

Poseidon is een nogal matige film.

Het schip lijkt niet bijzonder en na een kwatier gebeurt het ongeluk al. Dit vind ik heel slecht.

Het ongeluk zelf was erg goed in beeld gebracht, laat dit maar aan Petersen over.

Het ontsnappen uit het schip was ook maar matig.

Was niet beangstigend of spannend.

Alleen een paar mooie beelden met matig acteerwerk.

Een hele krappe 2.5**

avatar van nightbreed

nightbreed

Nogal matig en cliche.

Ook zitten er een paar dingen in de film die gewoon belachelijk (onmogelijk) zijn, daar hoef je geen natuurkunde voor te hebben gestudeerd om dat in te zien.

avatar van The Goss

The Goss

UIteraard ga je het verglijken met het origineel die nog steeds niet aan kracht heeft ingeboet. De remake is, moet ik eerlijk zeggen, niet veel slechter.

Een voldoende.

avatar van The Oceanic Six

jumpstylemovie schreef:

In mijn ogen is dit een slappe poging tot het succes van Titanic.

Poseidon is een nogal matige film.

Het ontsnappen uit het schip was ook maar matig.

Was niet beangstigend of spannend.

Alleen een paar mooie beelden met matig acteerwerk.

Een hele krappe 2.5**

Zeker het origineel niet gezien? De film draait om het overleven NA de ramp dus nogal logisch dat de ramp al snel in de film kwam.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

In sommige gevallen, groot afjatsel van Titanic, de acteerprestaties waren wel goed en vermakelijk om naar te kijken. Het verhaal deed me wat te veel aan andere films denken, de uitvoering had wat beter gekund maar is toch ook niet echt vreselijk... Aardige wegkijker.

avatar van Theunissen

Goede remake van het origineel. De beelden zagen er zeer mooi uit. Einde was wel wat minder dan in het origineel.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ajax&Litmanen1 schreef:

Nee, ik heb het orgineel niet gezien.

Ik snap dat het draait om het overleven maar er had wel iets meer voor gekunt.

Verder is het gewoon te simpel.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Mede dankzij de beelden, de cast, de muziek en het verhaal is deze film bij mij toch erg goed in de smaak gevallen. Met name de rollen van Russel en Dreyfuss bevielen mij heel erg goed. En dan blijf ik altijd hopen dat Dreyfuss het einde haalt...voor de mensen die de film hebben gezien weten hoe het afloopt...

Verder zit het wel goed in elkaar en mijn complimenten voor de special effects want of die er waren! Ondanks al deze pluspunten waren er ook minpunten want sommige stukken duurde gewoon te lang en soms bleven ze iets te lang onder water...dus mede daardoor 3,5*.

avatar van Talkshit

Talkshit

Wat een geweldige film!

avatar van omnitoaster

omnitoaster

een standaard rampenfilm, maar dan met nog net iets meer clichés en domme keuzes dan ik van tevoren dacht . er zat gewoon geen een goed uitgewerkt personage in behalve dan de dronken malloot met de cowboy hoed. die was echt geniaal

de special effects en de muziek vond ik persoonlijk wel mooi. Daarom kom ik dan ook op een krappe (en dan bedoel ik echt heel krappe) 3*

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Tja de rampenfilm, het zal nooit mijn favoriete genre worden maar zo af en toe eentje meepakken is nog wel te doen.

Hier ook weer een boeiende opzet die al snel vervalt in voorspelbaarheid en clichés. Kan je natuurlijk wel verwachten bij een film als deze maar snap eigenlijk niet zo goed waarom er nooit moeite wordt gedaan deze te vermijden. Dankzij de actie, tempo en aardige special effects kijkt het geheel nog best lekker weg maar echt spannend over indrukwekkend wordt het nergens. Acteerwerk was ook vrij matig al was het grappig om Kevin Dillon eens in een bijrolletje te zien.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Niet veel bijzonders, maar toch vond ik deze Poseidon heel erg vermakelijk. Leuke personages (oké, erg stereotiep, weinig diepgang etc. etc.), maar ze passen allemaal goed in het totaalplaatje. Een paar erg stoere scénes, vooral wanneer Josh Lucas het brandende water induikt, erg gaaf. Ook de daaropvolgende scéne in die nauwe buizen (of hoe je dat ook maar noemt) waren erg goed gedaan. Ja, eigenlijk erg leuk allemaal, beter dan verwacht.

Wel jammer van die jankende Fergie in het begin, vind ik echt totaal niks. Maar voor de rest vond ik het eerste uur het sterkst, waarna het allemaal een beetje afneemt in het laatste half uur. Ook de ''tell me you love me'' scéne is té veel van het goede, erg jammer. Voorspelbaar ook dat Russel daarna dood gaat. Het cruiseschip als setting is geweldig, de special effects zijn ook prima in orde en de score van Badelt is redelijk. Aardig spannend, erg vermakelijk filmpje van Petersen. Dikke voldoende dus ook.