• 9.377.389 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 31 mei 2006

Plot Poseidon

"Mayday"

Op het gigantische, luxe cruiseschip Poseidon dat over de Noord Atlantische Oceaan vaart, is een schitterend feest begonnen om het nieuwe jaar in te luiden. Maar terwijl in de balzaal de champagneglazen worden geheven, is er op de officiersbrug groot alarm. Een reusachtige vloedgolf van wel dertig meter hoog stormt razendsnel op het schip af en kan niet meer ontweken worden.

avatar van The Hidden

The Hidden

Akron777 schreef:

Vrij origineel concept, dat hele gedoe met een boot die op de kop ligt. In ieder geval een zeer geslaagde thriller.

't Is een remake van een film uit 1972, weinig origineel lijkt me. En thriller...? Meer een non-stop avontuur/actie/spectakel

Voor de rest wel eens met je cijfer. Dit is een film die je niet serieus moet nemen, gewoon bak popcorn erbij, biertje, geluid op 10 en genieten maar!

Die special fx waren zo slecht toch niet, right? Die hele golf aan het begin was de minste, maar zelfs die viel me mee.

Voor de liefhebbers: kijk ook The Making Of eens, heel leuk om te zien hoeveel honderduizenden liters water en stuntmensen in de weer zijn geweest, i.c.m. de CGI die uiteindelijk dit spectakel vormen!

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Beetje een matige film volgens mij.

Het begon al met de overview van het cruiseschip op zee dat er allemaal heel nep uit zag. Het ongeluk zelf was ook heel ongeloofwaardig, een golf kan er nooit zo uitzien op volle zee.. De beslissing daarop van de kapitein was ook belachelijk, die wilde ff omkeer maken en fullspeed wegvaren

van de golf haha Er werd door de makers alles uit de kast gehaald om toch maar tot een ramp te komen, zoveel was wel duidelijk.

Wat zich tijdens en na de ramp binnenin afspeelde was dan weer wel erg goed uitgebeeld: de verdrinkingen, elektrocuties en vallen leken net echt.

De rest van de film ging enkel nog over het hogerop raken in het schip en buiten zien te komen. Voor grote acteurs als Kurt Russell en Richard Dreyfuss is dit een veel te beperkt scenario om hun acteerkunsten volop uit te spelen en dat is jammer.

Leuk om eens te huren maar meer niet.

2,5 sterren

avatar van tristanrc1

tristanrc1

Rampenfilm die, helaas, nergens echt spannend wordt. De opbouw van de film is dan ook veel te rechtstreeks, waardoor er, met name in het begin, te veel in één keer gebeurt waardoor je als kijker alles eerst wil verwerken, maar daar krijg je ook niet de kans voor. De personages ken je ook helemaal niet, waardoor je je niet in hen kan inleven, en de acteurs spelen ook al niet zo best, zeker Russel voor zijn doen. De film is ook al voorspelbaar en zeer ongeloofwaardig. Jammer, want Wolfgang Petersen kennende had hij hier een veel betere film van kunnen maken.

avatar van scorsese

Aardige rampenfilm over een groot en luxe cruiseschip dat kapseist door een vloedgolf. Onderhoudend en redelijk spannend, maar ook voorspelbaar en verre van origineel. Absoluut spectaculair, alleen jammer dat het gebruik van CGI soms goed zichtbaar is. Het acteerwerk is, zoals gebruikelijk in dit soort films, dik aangezet. Een goeie 3.0 sterren.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Leuk voor een keertje.

Personages zijn zo oppervlakkig als wat. Net enkele pionnen die een spelbord moeten vullen..

Je hebt dan ook geen enkele binding met één van hen. Eén en al cliché, dat wel:

je hebt de oude man, het kind, de held, de hulpeloze vrouw,...

Voor elk wat wils.

Het verhaal op zich stelde ook niet zoveel voor. Spanning? Weinig, héél weinig.

En natuurlijk, heel ongeloofwaardig.

Maar ok, leuk geprobeerd.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Geen lange intro, maar na 15 minuten midden in de actie, en dat ruim een uur lang. Het zag er erg geloofwaardig uit (wat ook nog wel eens anders is bij de gemiddelde rampenfilm) en op het eind zat ik toch wel op 't puntje van m'n bank. Wat ik zelden heb... Gelukkig deze versie gezien na de serie The Poseidon adventure (2006), dat kan hier niet in de buurt van komen. *4 Binnenkort de jaren 70 versie eens bekijken.

avatar van mikey

mikey

Paniekerige film die op den duur wat te veel van het goede wordt. Het is een lang verhaal van 30 korte verhaaltjes: 30 nieuwe ruimten en 30 nieuwe kansen om daar weer levend uit te komen.

avatar van flip1

flip1

StevenMighty schreef:

De kapitein wilde de boot haaks op de golf draaien zodat de boot niet zou kiepen, als je het mij vraagt...

avatar van m1701

m1701

was wel een aangename film

Special effects waren ook erg goed gedaan.

Lekkere spanning in de film.

avatar van Liefje12

Liefje12

Ik heb deze film heel lang geleden in de bioscoop gezien en ik kan me nog herinneren dat het non-stop actie was, bijna dan, ik heb erg genoten van deze film toen de tijd. vandaar dat ik deze film 3.5 ster ga geven

avatar van Miepjemiep

Miepjemiep

Top film!! Niets op aan te merken..

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Best aardige rampenfilm.

Eerste vergelijking die te binnen schiet is natuurlijk Titanic maar veel meer dan een zinkend schip hebben beide films niet gemeen. Want dit is gewoon een rampenfilm zonder meer. En daar is verder weinig mis mee. Erg fraai begin met enkele mooie shots van het schip (ik wil ook ooit een keer nieuwjaar vieren op zo'n manier )

Verder niet al te veel karakterontwikkeling of verhaal (hoeft ook niet) en gezien de geringe speelduur zit de vaart er ook goed in. Hier en daar uiteraard wat bij de haren getrokken maar al bij al geen slechte film. Jammer wel dat het einde gepikt is van Armaggedon.

avatar van steefke

steefke

vind hem beter dan titanic.

spanning tot het laatste ogenblik met een zeer mooi einde.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

heel mooi gemaakt, net weer even herzien, topfilm!

avatar van Nicole_1989

Nicole_1989

Jawaddedadde schreef:

(...)

ik wil ook ooit een keer nieuwjaar vieren op zo'n manier

(...)

Nou, dan hoop ik voor je dat het een betere nieuwjaarsviering is dan deze!

avatar van shrink

shrink

Goede film met veel spanning. Ik dacht dat het hele interieur nep was, maar in de making of blijkt pas dat er gigantische decors zijn gebruikt. Nu op zoek naar die serie uit de jaren 80, waarin men in een boot op de bodem van de oceaan 'leeft'.

avatar van Marvinleeaday

Marvinleeaday

Magere, matige, donkere avonturenfilm. Niet je van het.

avatar van RuudC

RuudC

Eerder al eens gezien en sindsdien is er niet heel veel blijven hangen. Gaandeweg kon ik me het wel weer herinneren wat er ging gebeuren. Het enige wat me nu zal bijblijven zijn de soms ronduit matige special effects. Wolfgang Petersen komt met een verhaal op de proppen waaruit volgens mij voornamelijk blijkt hij jaloers is dat niet hij, maar James Cameron Titanic geschoten heeft. Dat er precies om nieuwjaar een vloedgolf komt, slaat echt werkelijk nergens op. Het schip moet natuurlijk wel een keer kapseizen, maar als je geen goede reden kan bedenken, begin er dan niet aan.

Wat volgt is het zoveelste ontsnappingsverhaaltje waar op vaste tijden mensen omkomen en op het moeilijkste punt, iemand zichzelf opoffert voor de rest. Poseidon heeft wel iets vermakelijks over zich. Het acteerwerk is in elk geval beter dan de CGI. Het is alleen echt geen film die vaker opgezet gaat worden. Echt een doorsnee rampenfilm die hooguit vermakelijk is, maar qua spektakel al lang en breed overtroffen is.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ik vond dit een waanzinnige beleving. Het openingsshot is al prachtig waarbij er waarschijnlijk deels via een helikopter is gefilmd en deze langs de boot, over het dek, rondom bakboord, en nog een three-sixty maakt middels een medium close-up van de man die naar boven sprintte. Wolfgang Peterson brengt het allemaal zeer vakkundig in beeld en ik kon alleen al genieten van het schip an sich met de stijlvolle aankleding en alle chique faciliteiten zoals de discotheek, orkest met zangeres en een pokerzaal waar iedereen in smoking van hun rondreis geniet.
Wanneer de kapitein het gevaar ontdekt begint de boel letterlijk en figuurlijk om te slaan. Schitterend gedaan met al die elektriciteit, vliegende mensen en schuivende meubels. Misschien is het ook wel de manier van filmen en de intensiteit die mij vanaf het begin deden vastgrijpen. In ieder geval ontstond er een zenuwslopend avontuur met de water op hun hielen. Er zit een kind bij het ontsnappende groepje en dat vond ik jammer want dit werkt vaak kalmerend (je weet immers dat kinderen het in de meeste gevallen wel redden). Gelukkig heb ik dit keer door de cliché's heen kunnen kijken en bleef het spannend. Acteurs zitten erg goed in in rol: je ziet echt de angst in hun ogen. Daarbij vond ik het fijn dat ze gewoon met z'n allen samenwerkten zonder onnodige ruzies te maken (afgezien van de whiskey-drinkende man). De scène in de luchtschachten heeft veel aandacht gekregen (er komt iemand vast te zitten, een vrouw kan emotioneel nauwelijks verder, het jochie moet naar boven klimmen om een schroefje los te draaien en even later moet er nog een voorwerp naar hem door worden gegeven om er beweging in te krijgen). Ook die scène waarin Dylan met de brandslang in de vuurzee springt om deze aan de overkant te bevestigen en zo als kabelbaan te gebruiken vond ik gaaf uitgevoerd. Zo waren er nog tal van andere bloedstollende momenten.
Ik denk dat het groot verschil kan maken in welke gemoedstoestand je deze ramp tot je neemt en in hoeverre je de aandacht er bij kan houden. Neemt niet weg dat Wolfgang z'n uiterste best heeft gedaan.

avatar van Tarkus

Tarkus

John Lee Hooker schreef:

Ik vond dit een waanzinnige beleving. Het openingsshot is al prachtig waarbij er waarschijnlijk via een helikopter is gefilmd ....

Het openingsshot is gedaan met blue-screen, het schip bestaat niet echt.

Ik weet niet welke versie u heeft, maar op mijn DVD staat een 'Making Of.. ' waarin je kan zien hoe het, en daar heeft u wel een punt, spectaculaire, openingsshot werd gefilmd.

Maar zeker niet met en heli !!

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Aha, een blue screen. Ik had 'm gepindakaast, vandaar.

avatar van Geno

Geno

Heer-lij-ke film!

Maar wat wordt er toch zuur op deze film gereageerd. Ik begrijp niet waarom. De beelden waren toch verbluffend echt. De spanning - vooral wanneer men zich alleen nog zwemmend van de ene naar de andere ruimte kon verplaatsen, en men genoodzaakt was de ruimte dus vol te laten stromen - was tergend; je houdt onbewust ook al je adem in, en je weet; ik was allang al verzopen. Dat gillende dames en een jammerend kind ook nog hun vege lijf willen redden is toch niet zo erg? En dat men het uiteindelijk nog red ook...; is dat dan cliché en voorspelbaar? Er werd bovendien nog goed geacteerd! Nou ja, wat wil je nog meer.

Ga maar lekker zitten voor deze 3*- film : )

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Dit soort van films ben je een liefhebber van of juist niet.

Het recept is veel van hetzelfde: liefde tussen enige stelletjes, een brompot die op (zaken)reis is en nog enige uitzonderlijke typen die rondlopen in deze films.

Titanic en Poseidon: vertel mij het verschil.

Maar toch is het steeds (voor mij) weer leuk om naar te kijken, mensen die in water ten onder gaan op soms een heroïsche wijze. Zo ook in deze Poseidon, het zal de tweede maal worden dat we deze film gaan zien maar toch is het weer mooi om te zien; de reuzengolf die het schip naar de kelder jaagt.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag herbekeken, zeer goede film! Begin tot eind spanning en actie.

Kondoro

Sbs9 sinds wanneer bestaat dat?

avatar van Antonev

Antonev

Kondoro schreef:

Sbs9 sinds wanneer bestaat dat?

Vanaf 1 januari hebben ze deze zender gelanceerd. Het zou in eerste instantie een zender voor de dames worden, maar het lijkt alsof ze daar deels afgestapt zijn. Het wordt in ieder geval een zender met veel series en iedere avond een film. Elke dag wordt er een film van een ander genre uitgezonden:

Variatie op maandag, Komedie op dinsdag, Actie op woensdag, Drama op donderdag, Familie op vrijdag, Spanning op zaterdag en Romantiek op zondag.

Dit lijkt me wel wat!

Antonev schreef:

Dit lijkt me wel wat!

Ah, dat is zeker alleen voor digitaal TV? Lijkt mij ook wel wat, mooi elke Woensdag actie film kijken en dan vrijdag beetje gezelligheid .

avatar van Antonev

Antonev

Kondoro schreef:

Ja, hij komt in het digitale basispakket van de grootste aanbieders! Blij dat er een nieuwe zender is die met zekerheid iedere avond een film uitzendt.

Antonev schreef:

Haha ja, me moeder gaat in deze maanden Smart TV halen, en we stappen binnenkort ook over naar Ziggo... Dus dan nemen we ook digitaal tv ! Dus komt op het goeie moment hahah

avatar van Geno

Geno

Op de een of andere manier was ik ondanks mijn grote enthousiasme wel zuinig met de sterren (3*) ... ; even verhogen maar... naar 3.5 * ; kan altijd wederom verhoogd worden als het ook na wat langere tijd nog beklijft.