• 9.413.254 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 31 mei 2006

Plot Poseidon

"Mayday"

Op het gigantische, luxe cruiseschip Poseidon dat over de Noord Atlantische Oceaan vaart, is een schitterend feest begonnen om het nieuwe jaar in te luiden. Maar terwijl in de balzaal de champagneglazen worden geheven, is er op de officiersbrug groot alarm. Een reusachtige vloedgolf van wel dertig meter hoog stormt razendsnel op het schip af en kan niet meer ontweken worden.

avatar van G to the J

G to the J

Nee ik vond het geen leuke film...

Nja.. Deed me gewoon niks deze film....

avatar van skipy05

skipy05

Zeer sterke film. heel goed verhaal. Het is heel mooi gefilmd. Effecten zijn ook heel goed gedaan. Ik heb hem nu meermaals gezien en ik blijf hem spannend vinden tot het einde. De begin muziek is heel goed. Er wordt nog heel goede muziek gebruikt. Zeer goede acteurs

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

skipy05 schreef:

Muziek van Klaus Badelt was inderdaad de moeite waard.

De Cast vond ik net zoals skipy erg goed, en wat is Defruys een goeie acteur. Hij liet niet onwijs veel van zich zien in deze film maar toch heb ik genoten van hem, van de special effects. Ik snap dat gemiddelde niet eerlijk gezegd.

Edit: 3,07 is wel een goeie score.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Vele stoornissen! Wat ik al zei:

Met je galakleed zwemmen ? Sorry maar moest mijn leven ervan hangen zou het mij niet Schelen dat ik dan halfnaakt ben.

avatar van H1DD3

H1DD3

En hoelang ze hun adem wel niet kunnen inhouden. Dat sloeg echt nergens op.

avatar van Katharina

Katharina

Toch vond ik dat deze film stukken beter in elkaar zat dan die ozo geweldige Titanic. Hoewel de drama bij de Titanic natuurlijk beter is ik baalde van het einde. Wat mij betreft had er wel een klein epiloogje aan gemogen. Je leeft steeds zo mee met ze, en dan is daar opeens al het einde...

Dit soort films is absoluut niets voor mij, maar ik vond het toch een mooie film.

avatar van stoffel75

stoffel75

Genietbare B-film, leuk om eens te zien. Een mix van ronduit slechte acteurs zoals Dillon en Braugher, verdienstelijke B-acteurs zoals Lucas en ooit goede acteurs op de retour zoals Russell en Dreyfuss(wat is die oud geworden) maakt er nog iets van. Voor de rest is alles hier gewoon van een B-niveau; decors, geloofwaardigheid, special effects,... Had ik eigenlijk moeten weten toen dat lelijk wijf van Black Eyed Peas te voorschijn kwam.

Maar echt slecht is dit niet hoor; gewoon een film om eens te bekijken als ie op tv komt.

avatar van Tomkx

Tomkx

Katharina schreef:

Ik vind deze ook beter dan de titanic.

avatar van H1DD3

H1DD3

Ik vind dat je de Titanic en Poseidon ook niet echt met elkaar kan vergelijken, hoewel het wel over 2 schepen gaat die zinken.

avatar van davincstyle

davincstyle

Geweldig en spannend.

Je kan de film echt totaal niet met titanic vergelijken omdat het allemaal gewoon heel anders in zijn werk gaat.

Veel spannender dan titanic maar titanic is ook gewoon super goed.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Niet te vergelijken met Titanic, maar heeft wel genoeg spanning en actie.

avatar van Onweersvlieg

Onweersvlieg

Hmm het begin valt tegen

avatar van Rulo

Rulo

Leuke, spannende film, alleen wel erg voorspelbaar...

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Lekker brainless rampenfilm, maar zit strak in elkaar, waardoor de verveling of zelfs de clichées maar kort duren. Heb me wel vermaakt.

Bart Simpson

Heeft zo zijn leuke momenten, maar heel erg vaak ongeloofwaardig. Ik ben veel beter gewend van Wolfgang Petersen...

Helaas, maar omdat hij toch zo'n goede ''Das Boot'' heeft gemaakt, krijgt deze film ipv 2.5* van mij een 3.0*

avatar van Onweersvlieg

Onweersvlieg

Leuk echt super

thunderball

Aardig leuke, maar vrij overbodige remake van het in vrij wel alles superieure origineel.

Wat steken Russell en Dreyfuss vrij bleek ook af t.o.v. Hackman en Borgnine.

Voor de rest wel ok SFX's, maar niet echt buitengewoon veel beter als de film uit de jaren 70.

Meer dan een gemiddelde vijf, ofwel 2,5 ster kan ik er niet aan geven.

avatar van the new guy

the new guy

Wat een belabberd stuk. Ik heb 'm met m'n moeder gezellig samen op de bank gekeken en waarschuwde vooraf aan de film dat er waarschijnlijk weer zo'n irritant liefdes- en vriendschapverhaal in zien.

Dit is gewoon een rampenfilm, houd het dan ook zo. 1 voor verhaal, 1 voor SE.

avatar van machoknul

machoknul

erg sterke en spannende film met mooie effecten een aanrader

avatar van Dragonslayer

Dragonslayer

Een paar dagen geleden op TV gezien. Verhaal zat er niet echt in. Het was gewoon een rampenfilm met wat goede special effects.

avatar van Nieksnut

Nieksnut

Tsja, wat moet je hierover zeggen? De ramp zelf ziet er erg vet uit. Verder blijft het wel leuk om te kijken, maar tegelijk heb je gevoel dat je het allemaal al wel eens eerder hebt gezien.

avatar van bild

bild

Beter dan The Poseidon Adventure. Dit door het vermaak waar Kurt Russel gedeeltelijk voor zorgt. Er zijn wel veel clichés aanwezig en daar stoorde ik me wel een beetje aan. Door het feit dat de film niet echt spannend is zakt die ook in waarde.

avatar van Dk2008

Dk2008

De special effects zijn het enige wat echt goed is in de film verder vrij weinig aan. Lang geleden dat ik de versie uit 1972 heb gezien, maar die leek me toch spannender en geloofwaardiger. De onderwaterscenes zijn op zich goed gedaan maar niet geloofwaardig. Alleen het moment waarop het schip kapseist met alle chaos daarbij is wel indrukwekkend.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Bart Simpson schreef:

Beetje een slappe reden toch .

avatar van charmed one

charmed one

ik vond dit een goeie film. ik hou wel van rampen films. zoals deze film en zoals the day after tomorrow enz.. er zit in zulke films goeie actie daar hou ik wel van. en de special effects in die films zijn meestal ook wel goed.

JDSsmetje schreef:

Beetje een slappe reden toch .

Nee, ik vind het een erg sterke reden.

Dacht het niet.

Een film een extra halve ster geven, omdat deze regisseur een ANDERE veel betere film ook heeft gemaakt....?

thunderball schreef:

Dacht het niet.

Dat is wat jij ervan denkt ja, niet ik.

thunderball

Je gaat toch niet een film hoger waarderen vanwege een andere film?

Dat slaat echt nergens op en is sowieso dan geen eerlijke beoordeling en zou verwijderd moeten worden.

avatar van totti999

totti999

Middelmatige film, mooie SE, maar teveel acteurs die irriteren door ondermaatse prestaties. Het origineel van bijna 40 jaar oud is wat mij betreft een stuk beter.

"Dat lelijke wijf van de Black Eyed Peas" ==>

dat valt toch best mee