• 9.374.749 stemmen

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Michael Keaton, Danny DeVito en Michelle Pfeiffer

Releasedatum: 7 augustus 1992

Plot Batman Returns

"The Bat, the Cat, the Penguin."

Oswald Cobblepot (DeVito) was bij zijn geboorte zo afzichtelijk lelijk, dat hij door zijn ouders in een mandje het water op is gegooid. Hij is opgegroeid tussen de pinguïns in het riool. Samen met een corrupte zakenman verzinnen ze een plan om de stad over te nemen en Batman (Keaton) van moord te beschuldigen. Behalve deze twee slechteriken heeft Batman ook nog te kampen met Catwoman, maar aan welke kant staat ze nou eigenlijk?

Bruce Wayne / Batman

Oswald Cobblepot / The Penguin

Selina Kyle / Catwoman

Alfred Pennyworth

Commissioner James Gordon

Ice Princess

Charles 'Chip' Shreck

puckb96

Redelijke film, niet beter dan deel 1. Hetzelfde probleem: totaal geen spanning, ongeloofwaardigheid en flauwe humor.

avatar van erik1677

erik1677

De beste batman- film ooit, al wel 4 keer gezien, maar blijft te gek.

puckb96

Ik ben het toch helaas niet helemaal eens met erik1677.

Een goeie batman-film is dit wel, maar de beste absoluut niet.

Ik hou veel meer van die duistere nolan sfeer, dan die van burton.

toch vind ik deze film geniaal.

mrwhite schreef:

het is toch wel raar dat mensen nu enkel nog praten over het feit dat michael keaton eigelijk geen goeie batman is.

terwijl ze voor het ongelooflijk slechte "batman begins" zeiden dat hij dat wel was.

Dankzij zijn Batmanrollen zal ik altijd zwak voor meneer Keaton hebben, dus ik vind hem wel geslaagd als Batman.

avatar van erik1677

erik1677

De beste Batman-film ooit, al wel 5 keer gezien en blijft te gek

avatar van VanRippestein

VanRippestein

Een fijne film! Schandelijk genoeg moet ik bekennen dat ik deze nog nooit in zn geheel had gezien. Typisch zo'n tvfilm waar je halverwege in zapt. Nu ik m in zijn geheel heb gezien:

Een fijne luchtigere batman film. De sets waren echt nice, en DeVito steelde wat mij betreft de show. Echt spannend wordt het inderdaad nooit echt, maar dan staat het kijkgenot nergens in de weg. 3 omdat het nergens echt diepgaand wordt of spectaculair, maar toch wel fijn wegkijkt.

Tot nu toe geef ik erik1677 gelijk, maar ik heb er nog 3 te gaan die ik ook allemaal maar half ken.

avatar van rayman

rayman

samen met Batman (1989) de beste batmanfilm(s)

Beter dan de nieuwe Nolan films, die zijn te serieus, te weinig fantasy.

avatar van movie-edje

movie-edje

Deze batman-film moet het gewoon van de decors en kostuums hebben.

want inhoud en de ballen die de films van Nolan wel hebben, zit hier totaal niet in!

En zo vreselijk kinder-achtig!

avatar van K. V.

K. V.

Nog eens van deze film genoten. Natuurlijk draagt deze film een duidelijke Tim Burton stempel en ook de muziek vond 'k de moeite waard. De cast deed het ook erg goed: Danny DeVito is haast onherkenbaar als Penguin (erg knappe make-up) en Michelle Pfeiffer is toch veel beter Catwoman dan Halle Berry.

'k vond het een waardig vervolg.

avatar van Hollywood007

Hollywood007

Dit is zo een film die je door de jaren heen telkens weer opnieuw kunt bekijken. Danny DeVito en Michelle Pfeiffer zijn geweldig. Het verhaal op zich is wel leuk. De make-up en de kleding zijn super. Voor mij de beste van de reeks.

avatar van JustB

JustB

Nothing beats Michelle Pfeiffer as Catwoman!!

YouTube - BATMAN PENGUIN and CATWOMAN Meow

herder

Miauwwww, betaat er ook een echte Catwoman in real life? Ben benieuwd

K. V. schreef:

Michelle Pfeiffer is toch veel beter Catwoman dan Halle Berry.

Qua acteerwerk of qua lichaam? Wel duidelijker zijn he.

avatar van Zandadder

Zandadder

Minder als zijn voorganger, toch een waardige opvolger.

Prachtige setting, top-cast en Danny Elfmans soundtrack goed aanwezig. Echter wel minder dan in deel 1 waarin ik deze nog beter vond toegepast. Ook de inbreng van Prince voegde daar veel in toe.

Wat ik minder vond was dat de film zo nu en dan wat kinderachtig was. Ook de badguys waren eigenlijk geen tegenstand. Ik miste ook een eindgevecht zoals die geweldige scéne bij de kerktoren in Batman. (waaronder ook de prachtige muziek)

De opvolgers van deze films hebben het grootste zwaktebod in de Batman-geschiedenis "Robin". Ik hoop dat deze overbodige sidekick in de goede reeks van Nolan niet voor gaat komen.

Zandadder schreef:

Geen nood, Christian Bale weigert Batman te spelen als Robin in het verhaal voorkomt, en Christopher Nolan wil de serieuze sfeer van z'n reeks behouden, en daar past Robin niet in.

avatar van sofripa

sofripa

Na Batman is het nieuwe er duidelijk af. Deze aflevering gaat wat mij betreft een beetje van de wal in de sloot. Redelijk. 3 sterren

avatar van Spetie

Een waardige opvolger van Batman, maar net wat minder dan de eerste film.

Naar het schijnt kreeg Burton bij deze film nog meer de vrije hand dan bij de eerste film en dat resulteert wederom in prachtige decors, een lekker duister sfeertje, behoorlijk goed uitgewerkte personages, fijne muziek en een goed verhaal.

Net als in de vorige film speelt Michael Keaton de rol van Batman. Hij doet het naar behoren, maar ook in deze film zijn het de schurken die de echte hoofdrol voor zich opeisen. Danny DeVitto speelt een vermakelijke rol als de Penguin, al is het wel jammer dat er van hem niet zoveel dreiging uitgaat als van bijvoorbeeld “The Joker”. Daardoor is de dreiging toch wat minder aanwezig hier. Michelle Pfeiffer speelt ook een leuke rol als Catwoman, die op wraak uit is. Verder heeft Christopher Walken nog een leuk klein rolletje als de slechte Max Shreck.

Gewoon een leuke film in de reeks.

Spetie schreef:

Oswald Cobblepot is dan ook veel menselijker - althans, volgens dit verhaal - dan The Joker. Hij is eerder gefrustreerd door z'n zielige verleden dan écht door en door slecht.

avatar van RudeDog

RudeDog

Ik heb dit altijd al de beste batman film gevonden! ieder jaar weer speel ik hem weer af voor kerst Danny DeVito speelt echt meesterlijk als de penguin,and Michelle Pfeifer als cat woman is zo verdomd lekker. de donkere sprookjesachtige sfeer doet het voor mij! en natuurlijk de muziek van Danny Elfman is perfect een dikke 5! deze film heeft me geen seconde verveelt.

avatar van rayman

rayman

herder schreef:

Qua acteerwerk of qua lichaam? Wel duidelijker zijn he.

beide, Michelle Pfeiffer is beste Catwoman ooit.

Ben benieuwd naar Anne Hathaway als Catwoman in the Dark Knight Rises [2012]

YouTube - Catwoman Close-Up!! (The Dark Knight Rises)

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Ge-weldige Batman deze. Wat een sfeermakende film dit zeg. Ik vond de eerste Batman met Nicholson als the Joker al super en kon me niet voorstellen dat deze Batman-film de eerste zou overtreffen. Toch heeft die het gedaan. Meer actie, meer spanning en een nog mooiere, grimmerige sfeer. DeVito speelt fantastich en zo ook Pfeiffer als the Catwoman. Elk personage heeft iets cools in zich. Film kijkt lekker weg tot het eind en verveelt geen minuut.

Jammer dat dit de laatste film was met Keaton als Batman. Een dikke 4,5!

avatar van Pirmais

Pirmais

puckb96 schreef:

En dan nog een 4.5*

Pirmais schreef:

En dan nog een 4.5*

Klopt, heb de film eigenlijk laatst herzien en ben aangenaam verrast. Was vergeten een mening op te schrijven, maar toch een erg goeie film. Komt misschien omdat het jaren geleden was dat ik hem gezien had.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Prima Batman film nog steeds.

Donkere sfeer en een aardig verhaal.

Batman zelf moest het wel meer hebben van de dialogen dan van de actie vind ik. In z'n vleermuis pak vind ik hem in deze film een beetje houterig overkomen.

Danny DeVito als Penguin is een geslaagde engerd met z'n lelijke pinguin uiterlijk en rauwe vis die hij oppeuzeld, brr..

En dan wauw.. Catwoman! Dat latex pakje, die stem, die ogen... Haar vind ik absoluut het leukst aan heel de film

Christopher Walken is zoals vaak de ideale onbetrouwbare bad guy (Max Shrek), altijd geweldig die man

Aan te raden film, ook als je de figuur Batman nog niet goed kent, met regelmatige actie en vooral leuke dialogen.

PS: voor wie van videogames houdt bestaat er het geweldige Batman Returns supernintendo spel die super getrouw is aan de film (tot in de details). Zeker eens proberen als je de kans hebt!

avatar van mrwhite

mrwhite

In de wereld van Playstation 3, X box en Wii denk ik dat de kans wel heel klein om de game nog te kunnen speeln.

avatar van Film Pegasus

In tegenstelling tot de latere Batmanfilms in de jaren 90 werken die met de Burtonlook wel als stripverfilming. Hier kan je nog weg met een held als een vleermuis die vecht tegen een pinguin en een kat. Keaton is nog altijd één van de betere Batmanfiguren. Ook al wordt zijn Batman-versie weinig uitgwerkt, Keaton past goed in het rijkelui prentje dat Batman over zich heeft. Opvolgers Kilmer en Clooney doen het wat dat betreft een pak minder. Enkel Bale doet nog beter, maar heeft ook een betere Batman uitwerking met zich mee. Burton is nog meer dan de originele Batman bezig met de sfeer en creëert een prachtige wereld voor de Pinguin en Catwoman zodat die zeker niet moeten onderdoen voor The Joker. Pfeiffer is hell sexy trouwens in dat latex pakje.

avatar van schram101

schram101

Burton's Batman's blijken vooral vervelend. En dat ligt heus niet alleen aan die oersaaie Keaton(blech wat een miscast). Want net als in de eerste prent is ook in Batman Returns opnieuw een uitstekende slechterik gecast. DeVito doet het namelijk heel goed. Ik had alleen wel wat meer van Walken verwacht. Zonde, want een erg leuke en grote rol heeft hij niet. Catwomen is daarnaast wel weer een leuke toevoeging aan de cast.

Het plot vind ik hier net wat minder. Want ondanks dat de film eigenlijk een wat donkerder verhaal heeft, ging van Gotham City in deel één toch echt de meeste dreiging uit. En ook The Joker had toch iets onheilspellends over zich, wat Pinguin niet voor elkaar krijgt. Daarnaast was dat hele burgemeester stuk in de film verre van boeiend. Pinguin was doordoor veel te veel onder de burgers en mistte daardoor iets mysterieus.

Nee, hoewel ik de films van Nolan behoorlijk overschat vind, passen die toch nog een stuk beter bij mij dan die van Tim Burton.

avatar van paul83

paul83

schram101 schreef:

Toch benieuwd waarom je die van Nolan overschat vindt..... Je houdt blijkbaar niet van Batman films?

avatar van schram101

schram101

The Dark Knight vind ik absoluut geen slechte film, volgens mij heb ik hem op 3* wat een prima cijfer is, maar de lof die ze krijgen vind ik wat overdreven. Mwa, Batman spreekt me op zich best aan. Maar qua aanpak ligt die van Nolan (de wat serieuzere aanpak) me een stuk beter dan die va Burton (de clowneske aanpak). Maar zoals gezegd vind ik die best overrated.

schram101 schreef:

Burton (de clowneske aanpak).

Zie dan vooral niet de Schumacher-films.