• 9.373.531 stemmen

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Michael Keaton, Danny DeVito en Michelle Pfeiffer

Releasedatum: 7 augustus 1992

Plot Batman Returns

"The Bat, the Cat, the Penguin."

Oswald Cobblepot (DeVito) was bij zijn geboorte zo afzichtelijk lelijk, dat hij door zijn ouders in een mandje het water op is gegooid. Hij is opgegroeid tussen de pinguïns in het riool. Samen met een corrupte zakenman verzinnen ze een plan om de stad over te nemen en Batman (Keaton) van moord te beschuldigen. Behalve deze twee slechteriken heeft Batman ook nog te kampen met Catwoman, maar aan welke kant staat ze nou eigenlijk?

Bruce Wayne / Batman

Oswald Cobblepot / The Penguin

Selina Kyle / Catwoman

Alfred Pennyworth

Commissioner James Gordon

Ice Princess

Charles 'Chip' Shreck

avatar van Wouter

Volledig oneens. De penguin is een veel tragischere villain dan de joker (DeVito speelt ook beter dan Nicholson, mijns inziens). Op alle fronten verslaat deze film het origineel. De film is donkerder, erotischer en nog mooier dan deel 1.

Misschien wel mijn favoriete film van Burton.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Devito acteerde redelijk maar kwam soms irritant over. Hij is een veel ongeloofwaardigere ( ondanks het over the top - acteerwerk van Nicholson) villain dan The joker en ik kan me dan ook niet voorstellen dat hij tragischer zou kunnen overkomen. Maar meningen verschillen. Nicholson speelde meer over the top dan Devito maar gaf zo een perfect surrealistische overdreven personage weer. Devito probeerde dit ook maar kon langs geen kanten boeien. Maar Devito was zeker niet slecht , hij acteerde vermakelijk maar kwam minder goed over dan Nicholson.

Captain Pervert

Meer een freakshow dan een film, en veel slechter dan het briljante eerste deel. De duistere sfeer is er nog, maar de omgevingen worden ineens wel èrg Timburtoniaans. Daar moet je van houden, denk ik. Daarnaast had het eigenlijk niet gehoeven, de film was zelfs beter geweest met een iets realistischere setting.

Drie slechteriken is trouwens ook één te veel wat mij betreft.

3 sterren vanwege sterk spel van DeVito en Keaton

avatar van benjamin_007

benjamin_007

Dit is ongetwijfeld de zwakste batmanfilm ooit!

avatar van tovenaar

tovenaar

Nietes!

avatar van pjotr

pjotr

Duh, zwakste....hoezo dat dan?

De beste Batmanfilm ooit bedoelt 'ie...:)

avatar van as

as

benjamin is een beetje gek in het kopke meneer houd misschien meer van die twee misbaksels die daarna kwamen. Ach misschien houdt hij wel van zo min mogelijk plot, ebarmelijke acteerprestaties en walgelijke over the top effecten.

avatar van Daangerous

Daangerous

hij komt deze week op tv

avatar van Yak

Yak

Blijft toch een onweerstaanbare film. Al die fantastische details ook - de reusachtige badeend, Selina die haar meisjesachtige 'Hello There'-neonlamp kapotslaat zodat er 'Hell Here' staat, Cobblepot die te klein is om bij de microfoons te kunnen zodat zijn speech nauwelijks te horen is, die Batmobile-speelgoedauto waar Cobblepot in zit, te veel om op te noemen. Wat je als nadeel zou kunnen zien is dat de redelijk saaie en stijve Batman volkomen wordt overklast door de geweldige karakters Catwoman, Shreck en Cobblepot. De lol spettert van het scherm af.

Captain Pervert

Jij noemt het saai en stijf, ik noem het ubercool.

Flipman

Geweldig. Wat zo gaaf is, is dat het sprookjesachtige sfeertje nog steeds in dat Gotham van burton zit in deze film: dat sfeertje dat je nergens in de comics terugvindt, maar wat wel ontzettend goed bij Batman past.

Je kunt Burton en de screenplaywriters gewoon niet anders dan vergeven voor de foutieve achtergrondinfo van Catwoman & The Penguin! In andere films zit ik daar heel erg mee (in Burtons eerste deel ook), maar hier zit zoveel dramatiek, beter kan gewoon niet!

Alhoewel, ik heb nog steeds hoge verwachtingen van batman Begins, van Christopher Nolan...

Captain Pervert

Ik vind dat deze film met die sprookjesachtige sfeer is doorgeschoten, deel 1 was daarom beter. Ook hebben veel scènes op straat een veel te hoog studio-gehalte.

Verder wel aardig (zie mijn post op de vorige pagina).

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Batman returns **** na herziening

Bij nog eeen kijkbeurt heb ik toch ten volle kunnen genieten van de visuele pracht van dit werkje. Bij de eerste kijkbeurt was ik er niet wild van maar als ik nu kijk naar dat sfeerbeeld van gotham dat wordt neergezet kan ik enkel zeggen dat Burton hier op gebied van sfeer z'n voorgaande film overtreft. De villains zijn best ok , al blijft Nicholson onovertroffen. De muziek is ook hemels goed en passend. Dat sprookjesachtige sprak me nu veel meer aan dan vroeger.

SmuttWars

Mooie Burton comic verfilming! Burton returns!!

Captain Pervert schreef:

Ook hebben veel scènes op straat een veel te hoog studio-gehalte.

Ja, dat viel mij ook op! Helaas...

Flipman schreef:

Ja, dat viel mij ook op! Helaas...

Een hoog studio gehalte hoort bij een Burton. Burton heeft nou eenmaal een abstracte stijl wat decors betreft. ****^

Flipman

Nee, maar wat ik (en Captain Pervert waarschijnlijk) bedoel(en), is dat er aan een aantal beelden van een menigte in de stad (overdag) heel goed te zien is dat het in een studio gedraaid is. En die abstracte stijl qua decors, dat weet ik. Ik ben ook op de hoogte van Burtons verdere films, maar over het algemeen geven de decors van Burton je nooit dat studiogevoel. Ook in zijn eerste Batmanfilm niet.

Effe wat anders, ik vind het wel jammer dat op deze poster de gezichten van The Penguin en Catwoman wel bleek zijn en dat van Batman niet. Ook al bedoelen ze hiermee dat degenen met een wit gezicht 'schurken' zijn, Batmans gezicht had hier ook wel wit gemogen, dan paste het wat beter in het plaatje.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Herzien en toch een halve ster eraf. Returns heeft voor mij toch niet het hoge niveau van het eerste deel. The Penguin vind ik ook niet echt een leuke villain en dat telt ook zwaar mee in mijn beoordeling. De sfeer blijft natuurlijk geweldig en hetzelfde geldt voor Keaton maar het kan moeilijk het eerste deel evenaren of overtreffen. 4*

Flipman schreef:

Heb je wel eens naar "sleepy hollow gekeken"? Daar zitten ook al van die typische Burton studio beelden in.

Ik denk dat Burton express zijn gotische decors zo studio stijl laat zien.

Ik heb Burton er nooit over gehoord, maar het valt mij gewoon op dat het altijd een hoog studio gehalte heeft.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Bij de eerste Batman viel dat ook meer mee. De mogelijkheden waren beperkter dan nu.

SmuttWars schreef:

Ik denk dat Burton express zijn gotische decors zo studio stijl laat zien.

Nee, maar normaal zijn die beelden altijd bewerkt. In Batman Returns zitten een paar beelden die in kwaliteit een beetje lijken op 'Behind-The-Scenes' beelden. Dat vond ik in Sleepy Hollow niet terug.

avatar van E V

E V

Leuke Batman-film. Vooral Danny deVito als de pinguin is meesterlijk. Michelle Pfeiffer zet Catwoman ook mooi neer.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Dit weekend Batman 1 en 2 gekeken en 2 hoewel 1 ook leuk is is 2 duidelijk beter. De sfeer is in allebij geweldig maar "Batman returns is gewoon veel affer. In Batman ergerde ik me nog aan sommige dingen die gewoon niet mooi gedaan waren, of de montage die me soms stoorde maar in Batman Returns had ik dat helemaal niet. En Pinguin is natuurlijk veel cooler dan de Joker

avatar van Fredo Corleone

Fredo Corleone

Bijna net zo goed als zijn voorganger.

avatar van Epitaph

Epitaph

Eerste Batman die ik gezien heb en wat my betreft meteen de laatste.Ik heb me 13 jaar geleden 2 uur lang zitten te ergeren in de bios. I'm suffering from a trauma,it keeps haunting me.Sindsdien nooit voor een Stripverfilming naar de bioscop geweest.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Waaraan heb je je zitten ergeren dan? Wat vond je er zo slecht aan. Een van de betere comic verfilmingen dit.

avatar van Epitaph

Epitaph

Dat weet ik niet precies meer,ik het 't denk ik verdrongen.

Misschien eens een hypnose sessie ondergaan.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Hoe kan je, als je niets meer van de film weet, een weloverwogen 0,5 geven vraag ik me af.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Niet...

avatar van Alberic

Alberic

Deze film wordt gedragen door Michelle Pfeiffer als Catwoman. DeVito is vaak vervelend. Christopher Walken trouwens ook. De sfeer is goed in de film, maar Gotham is een beetje in een Amerikaanse kerstmisetalage veranderd. De mooiste Gothams vind je in Batman Forever en Batman Begins.