• 9.373.809 stemmen

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Michael Keaton, Danny DeVito en Michelle Pfeiffer

Releasedatum: 7 augustus 1992

Plot Batman Returns

"The Bat, the Cat, the Penguin."

Oswald Cobblepot (DeVito) was bij zijn geboorte zo afzichtelijk lelijk, dat hij door zijn ouders in een mandje het water op is gegooid. Hij is opgegroeid tussen de pinguïns in het riool. Samen met een corrupte zakenman verzinnen ze een plan om de stad over te nemen en Batman (Keaton) van moord te beschuldigen. Behalve deze twee slechteriken heeft Batman ook nog te kampen met Catwoman, maar aan welke kant staat ze nou eigenlijk?

Bruce Wayne / Batman

Ice Princess

Charles 'Chip' Shreck

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

In Forever is Gotham alles behalve mooi en moet ook sterk tegenin gaan dat Pfeiffer deze film draagt, integendeel.

avatar van koreaan

koreaan

Omdat dit de beste batman film is. De pinguin en catwoman en batman zijn goed neergezet. De decors vond ik juist erg mooi

avatar van Derek Vinyard

Maar de beste Burton????

NO WAY!

avatar van Word_Play

Word_Play

Pfeiffer is echt geweldig als Catwoman.

avatar van valentino

valentino

Zeer matige film. Alleen Catwomen en Pinguin konden zich onttrekken aan de voorspelbare saaiheid van de film. Zij waren beiden wel grappig en veel sympathieker dan die verschrikkelijke Bruce Wayne/Batman.

avatar van sju

sju

Een klassieker, die vrijwel net zo goed is als de 1e. Zeer vermakelijk, met verhaal en humor. Deze lijkt qua sfeer en muziek veel meer op Edward Scissorhands (de duistere kant dan)

avatar van ¤smas¤

¤smas¤

ow wat was dit saai ik viel bijna in slaap...mocht wel wat maar actie in zitten of wat diepgang..this maar hoe je het bekijkt... verder vond ik danny devito goed spelen en kon ik me dood ergeren aan zn kleding..man wat zag hij er lelijk uit haha..

avatar van muismat

muismat

Vet, een film met een heerlijk sfeertje, anders dan zijn voorganger, veel beter dan zijn opvolgers.

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Goede batman film.Vind deze niet overdreven zoals de derde en de vierde.Michael Keaton is de beste acteur vind ik ook voor batman te spelen.Dani DeVito speelt hier ook wel een goede rol.Ook nog deftig verhaal zoals de eerste.

Hier blijft mijn stem op 3.5 want is nog een goede film:-)

avatar van pompoen

pompoen

Slechte film, Tim Burton kan beter.

Gewoon niet om aan te zien deze film 0,5.

Forever met Jim Carry is pakken beter.

avatar van koreaan

koreaan

Word_Play schreef:

Pfeiffer is echt geweldig als Catwoman.

ben het met je eens dat Michelle geweldig is als cat woman. Dat pakje hmmm

Vreemd dat ze Catwoman hebben verfilmd met Halle Berry, terwijl catwoman een blanke dame is.

Batman returns is een klasieker in de stripverfilmingen verhoogt naar 4*

avatar van bvonk

bvonk

op batman en betman begins de beste batfilm. leuke rol voor Devito en Pfeiffer.

4.0

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

De poster is trouwens maar dom, Batman ziet eruit als een mietje in een vleermuizenpak. Dat had veel beter gekund. De poster van Batman Begins is veel beter

avatar van Bad Kitty

Bad Kitty

Catwoman rules!

De enige echte catwoman is en blijft Michelle Pfeiffer.

"Life's a bitch. Now so am I."

Doordat Michelle deze filmrol zo voortreffelijk neerzet, vind ik het leuk om te naar te kijken.

Maar Batman gespeeld door Keaton is echt niks, straalt niks uit en acteert niet 'losjes'..

avatar van Apoc

Apoc

Superfilm dit! Fantastisch sfeertje neergezet door tim burton! Acteren kon iets beter, maar dit is toch wel mijn favoriete batman film!

Ben dan ook wel een tim burton & batman fan....

avatar van Diesel

Diesel

Een film die het moet hebben van sfeer en freaky personages. Verder aardige oneliners en Pfeiffer in vorm, letterlijk en figuurlijk. 3*

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Wat is Michael Keaton toch een oersaaie acteur... *gaap*

Ik geef de film drie sterren vanwege Walken (niet zozeer vanwege de rol, meer vanwege het feit dat 't Walken is), een voor zijn doel redelijke DeVito, een aardige Pfeiffer en uiteraard Burton.

avatar van otherfool

otherfool

Na het briljante eerste deel toch wel een teleurstelling, deze 2e batman film. Vooral bad guy DeVito komt niet lekker uit de verf. Ook de komische noot van Guhl wordt node gemist.

3*.

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Voor mij persoonlijk samen met de eerste Burton Batman (1989) een klassieker, de sfeer van de music en decors heeft dat duister gothic tintje dat men vaker in latere Burtonfilms tegenkomt en dat me erg bevalt. Qua decors en muziek vind ik deze Batman nog beter dan de eerste, maar ondanks het feit dat Pfeifer, De Vito en Walken hun rollen op een fantastische manier invullen, kunnen ze niet tippen aan The Joker (Nicholson) in Batman. Batman en batman Returns - een nek aan nek race. In elk geval 2 prima films van de hand van Tim Burton. (4,5)

avatar van pablo petresco

pablo petresco

De beste Batman-film! Duisterder ook. Danny De Vito is ontzettend grappig als pinguin. Michelle Pfeiffer is werkelijk onovertroffen als Catwoman. Vooral haar transformatie is erg leuk om te zien. I'm Catwoman.......hear me roarrrrrr!

avatar van 007

Ah zalige film hé. Ik heb hem na enkele jaren nog eens gekeken en hij blijft goed, ik was vroeger een echte batman fan en dat ben ik van de batman films altijd gebleven. Deze is echt prachtig. Hij is er zo over, maar dat maakt hem juist zo goed. Gotham is prachtig weergegeven, er hangt een bijna magisch sfeertje over de film, en dit dus mede door de prachtige decors.

Ook de personages zijn er zo over. Die clowns, die doodskoppen op hun motorfietsen, de pinguin zelf, alles is er ZO over, en dat is gewoon prachtig. Danny de vito zet een bijna schrikwekkend pinguin neer, pfeiffer een 'kattige' catwoman, walken een echte super slechterik die zo manipulerend kan zijn, en het blijft gewoon werken, zo dat ene gezichtstrekje, prachtig gewoon en ja Keaton zet weer een onovertroffen batman neer, de beste, hoewel ik in mijn bericht over Batman begins, misschien iets anders heb beweerd, ik zou het niet weten. Het begin van de film is erg sterk en ook de climax met de pinguins, die er weer echt over was, nooit gezien en beter zal ik het waarschijnlijk niet zien.

De film is erg goed geregiseerd door Tim Burton, prachtig gefilmd, en het verhaal is ook erg sterk, ook de dialogen zijn goed, vooral de romance die zich tussen batman en catwoman afspeelt vindek erg intrigerend. Batman lmaat zich in deze weer niet te veel zien en de actie blijft beperkt, super, ook in de gevechten zit niet veel actie, het is soms zelfs grappig. deze film is echt goed, maar ik ben dan ook een beetje bevooroordeeld.

4 sterren.

Mee eens, dit is echt de beste, gewoon zeer vermakelijk.

avatar van werry

werry

geweldige film!!

deel 1 is goed maar deze is super!

deel 3 is wazig.. deel 4 is slechter dan slecht!!

en batman begins heb ik nog niet gezien..

schaam schaam:$

avatar van sateck

sateck

koreaan schreef:

He-Le-Maal mee eens !!

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Nog beter dan de eerste!

Wederom geweldige rollen. Van Catwoman, Max Shreck en Pinguin.

avatar van danijel

danijel

Beste Batman film van allemaal!

avatar van Friac

Friac

Waarschijnlijk de meest duistere Batmanfilm van allemaal (al kan 'Batman Begins' misschien ook aanspraak maken op die titel), doordrenkt van een heerlijk romantisch-gotisch sfeertje: een stijl die Tim Burton in mijn ogen toch eigen is.

In tegenstelling tot de Joker uit de eerste Burton-Batman werden de slechterikken menselijker voorgesteld en iets beter uitgewerkt (persoonlijk vind ik de Penguin een tragisch figuur, prachtig vertolkt door Danny DeVito), wat zeker en vast als een pluspunt te beschouwen valt.

De casting is perfect, de mise-en-scène erg genietbaar, de score zoals we van Danny Elfman gewoon zijn is wederom betoverend en de film baadt in een heerlijk Burtonsfeertje.

Eén punt van kritiek: ondanks het feit dat de film toch reeds een 120-tal minuten duurt had hij voor mij nog iets langer mogen zijn. Ik heb het gevoel dat er teveel materiaal in de film zit en dat dit niet altijd even grondig uitgewerkt werd (Catwoman had bv. iets meer aan bod mogen komen).

Binnenkort bekijk ik Burton's eerste Batman nog eens (dat is alweer enkele jaren geleden): tot zover blijft Batman Returns in elk geval mijn favoriete Batmanfilm.

Mijn oordeel: 4*

P.S.: Bestaat er een filmpersonage dat sexier is dan Catwoman?

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Friac schreef:

P.S.: Bestaat er een filmpersonage dat sexier is dan Catwoman?

Elephant Man

Ben vandaag de film gaan huren om hem nu eens in 1 keer te bekijken, maar de delen die ik zag waren goed!

avatar van Flipman

Flipman

Een vriend van me verstuurde me de Theme van deze film: KIPPEVEL !!! Ik ken de muziek door en door en dan is het nòg mogelijk, gek hè ??