Genre: Fantasy / Actie
Releasedatum: 7 augustus 1992
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Batman Returns
"The Bat, the Cat, the Penguin."
Oswald Cobblepot (DeVito) was bij zijn geboorte zo afzichtelijk lelijk, dat hij door zijn ouders in een mandje het water op is gegooid. Hij is opgegroeid tussen de pinguïns in het riool. Samen met een corrupte zakenman verzinnen ze een plan om de stad over te nemen en Batman (Keaton) van moord te beschuldigen. Behalve deze twee slechteriken heeft Batman ook nog te kampen met Catwoman, maar aan welke kant staat ze nou eigenlijk?
Bruce Wayne / Batman
Ice Princess
Charles 'Chip' Shreck
Organ Grinder
dr channard
Leuke film, maar beter dan de originele? NEE
Er zijn een paar negatieve puntjes:
-The pinguin zijn gehijg irriteerd me een beetje, ok het is het personage zijn karakter, maar The joker vond ik echt leuker.
-Die pinguins met hun raketten op hun rug? Wat is dat belachelijk!
Maar dat zijn twee kleine minpuntjes omdat het laatste minpunt waarschijnlijk te maken heeft met de slechterik.
Ik vond de originele batman beter, batman zegt ook geen leuke zinnetjes meer? Catwoman was wel leuk
3.0 sterren
shawny1
Ken de film niet alleen ik vind dat de film Catwoman zelf een beetje is nageaapt uit deze. Mja,
Ik weet alleen dat Michelle zichzelf heeft overtroffen met deze film.
Wist je dat:
-Michelle ja zei omdat ze dacht dat het maar een paar scene's hoefde te spelen maar dat ze het toch heeft gedaan omdat ze als kind af aan Catwoman al aanbidde?
Leuk he? Zo heb ik nog meer leuke Catwoman weetjes.
(ben catwomanfreak en een meisje ze is mijn grote voorbeeld
als je begrijpt wat ik bedoel)
RealMovieFan
Hey shawny1 mag ik eens vragen wat die andere weetjes zijn die je hebt? Ben wel benieuwd, hoe oud ben je trouwens? volgens mij niet zo heel oud
Maar wel leuk dat Catwoman je voorbeeld is
thunderball
Deze tweede Batmanfilm vind ik een stuk beter dan de eerste, omdat er veel meer vaart in zit (de eerste was echt soms saai) en de schurken stukken interessanter zijn dan het geschmier van Nicholson (hoewel eigenlijk de Joker normaal mijn favoriete schurk zou zijn, maar geef mij maar Cesar Romero uit de TV serie!).
Wel heb ik het altijd jammer gevonden aan deze film dat er niet echt een eindduel/gevecht in zit tussen Batman en de schurk(-en), toch een beetje een anti-climax!
En Michelle is inderdaad een fantastisch Catwoman, maar de allergrootste kattenkoppen blijven toch m'n twee exen!
lowhusky
DeVito was in deze film een erg vies, klein, zielige griezel. Batman was wel wat traag in deze film maar oké. Catwoman vond ik niet in deze film passen. Toch nog 3 sterren
al_pacinO
Het leukste aan de film zijn natuurlijk de amusante schurken dat doet geen enkele batmanfilm meer na.
De beste uit de hele batman-reeks
goede film met goedgeleverd acteerwerk van danny de vito
en michelle pfeiffer doet het ook niet slecht als kwaadaardige schurk catwoman.
michael keaton zit beter in zijn vel dan de eerste batman.
Hele amusante film die lekker wegkijkt door cobblepot
JurassicPark
een 4,0. dit is ook een leuke batman film. die pinguin is ook heel grappig.
jack-sparrow
knappe film met geweldige bad guy's
catwoman en the penguin
kArIzMa_TuRk
leuke film, vond de penguin ook erg grappig.. leuke batmanfilm...
ik geef een * * *
soom
Sommige scenes gaven me echt een ongemakkelijk gevoel. Veel grimmiger ook dan het eerste Batman-deel dat Burton regisseerde. Wat Michelle Pfeiffer hier flikt, is echt meesterlijk! Zij en Danny DeVito, tegenover Michael Keaton is echt een goede keus geweest. De drie zijn aan elkaar gewaagd, en wat eruit rolt, is een mooie prent. Precies zoals je dat van Burton mag verwachten.
Ghola
Ik begin een beetje te twijfelen door de meeste berichten hier, maar ik geloof dat ik deel één toch leuker vond dan deze. Het zal ook ongetwijfeld liggen aan de volgorde waarin ik de films heb gekeken, want de eerste keer is het toch net iets leuker: de films moeten het wat mij betreft dan ook voor een groot deel van herkenning en herinnering hebben. (Het muzikale thema! Gotham City! De Batmobiel!) Desalniettemin geweldig vermakelijke onzin.
Tenshinhan
Net zo goed als deel 1, of misschien zelfs beter. Visueel erg mooi, erotisch, leuke slechteriken, geweldige muziek en het karakter van Batman wordt in dit deel beter uitgewerkt dan in deel 1.
Conclusie: één van de betere superhelden films die er is.
4 sterren, hoewel een 4,2 de perfecte score zou zijn voor een film als deze.
Movie_fan#
De beste van de reeks terwijl ik de 1e leuker vind en amusanter. Dit deel is vooral leuk door zijn fantasie en bedoelingen en uitingen. Cobblepot is mooi vertaald door de vito die het meesterlijk doet als pinquin. Verder is het super leuk bedacht (about catwoman). Walken is voor deze rol in de film bestemd en doet het super leuk.
Erg vermakelijk batman deel
Patat
Nadat de eerste "Batman" me totaal verraste door zijn sublieme sfeer, amusante verhaal en interessante personages keek ik vol verwachting uit naar dit tweede deel. Misschien lagen m'n verwachtingen te hoog na het zeer goede eerste deel, maar al bij al was ik toch iets teleurgesteld in dit tweede deel.
Met de sfeer zit het goed, maar het is vooral het verhaal en de personages die hier minder sterk uit de verf komen. The Pinguin is na The Joker een grote achteruitgang: daar waar de grappen van de Joker veelal erg geslaagd waren, waren de one-liners van The Pinguin toch meer geforceerd en minder overtuigend. Ook het personage van Catwoman vond ik eigenlijk niet echt leuk: ze weet met zichzelf geen blijf en ik vond dit op bepaalde momenten nogal verwarrend. De aantrekkingskracht tussen Selina en Bruce vond ik bovendien veel minder sterk dan de sterke prestatie die Kim Basinger in het eerste deel neerzette.
Dit tweede deel verliest op alle vlakken tegenover het eerste deel, maar desondanks dat is "Batman returns" verre van slecht. Als losstaande film is hij aangenaam om te zien met best een aantal boeiende scènes en wendingen in het verhaal. Leuk kijkvoer, al hoop ik niet dat de volgende films nog bergafwaarts gaan, al doen de kritieken me anders vermoeden.
Mijn oordeel: een goede 3,5/5.
veron35
De beste Batman film. Mede dankzij Danny DeVito. En Michelle Pfeiffer is de beste actrise die er is.
Rianneke_Dan
Deze bijna gelijk gezien na de eerste Batman, en vond het weer geweldig goed.
Zoals gewoonlijk zet Tim Burton een heel goed en lekker donker sfeertje neer, waar ik echt van kan genieten.
De personages waren ook weer goed, en ik vind Keaton het aardig goed doen in zijn rol als Batman.
Ook erg leuk dat Catwoman er nu bijkwam, en vond het zeker goed gecast want Michelle deed het erg goed!
Het karakter van Danny DeVito vond ik minder dan het karakter van Jack Nicholson in de eerste Batman, maar dat kon de pret niet drukken.
Norma
De opening van deze film vind ik echt geweldig: de sfeer, de beelden, de muziek, helemaal Burton!
Ik zag destijds deze film op het grote doek en vond het toen een spektakel, maar nu eigenlijk nog steeds. ****
danny speelt echt geweldig en de sfeer is perfect.
goede actie.
Silvio Dante
Aardig vervolg op Batman, maar Jack Nicholson heeft toch net dat ietsje meer charisma om een gestoorde badguy te spelen dan De Vito. Alhoewel die toch ook wel een zeer sterke rol had
Het verhaaltje is niet zo doordacht, maar ach, wat verwacht je nu van een stripverfilming?
Aan één ding stoorde ik me echter wel: het happy end dat sugereerde dat Catwoman nog leeft. Het had echt veel mooier geweest moest ze gestorven zijn terwijl ze een tong draaide met Schrek. Het had een 4 kunnen worden...
Toch een 3.5* voor een zeer vermakelijke avond.
P.S.: De naam Max Schrek, is dat geen verwijzing naar die ene creep dat Nosferatu speelde? Of ben ik verkeerd?
thunderball
Nu je het zegt!!
Nooit bij stil gestaan, maar dat zou best wel eens kunnen!
Iets te toevallig anders!!!
soom
Niet te geloven dat ik hier maar een 3 voor had gegeven. Dit is zeker een 4* waard. Mooie film, mooi vormgegeven, met aardige decors en een heerlijke Burton-sfeer.
Inland Rabbit
donkere sfeer zeg. helemaal goed. Ik hou niet zoveel van Batman, maar deze was wel erg mooi. Tzal dan ook wel erg schelen dat ik Burton liefhebber ben. Moet de 1e ook maar snel een keer kijken. Mensen hebben me al gezegd dat als ik de Burton versies goed vind, ik de recente batman met Bale ook kan waarderen. Nou is bale wel een goeie acteur..dus we zullen zien.
4.0 voor deze, zoals ik denk ik de meeste burtons wel geef.
davidov
ben een beetje een batman marathon aan het houden in losse stukjes. 2 maanden terug Begins gezien. Vorige week "batman" en nu "returns"....
Dit deel viel me erg vies tegen... Vooral omdat ik het veel mooiere, vermakelijkere en betere deel 1 de week ervoor heb gezien. De humor is minder, de villains zijn wel redelijk maar komen niet even goed uit de verf als de Joker, het verhaal is warrig, de decors zijn wel mooier maar ook veels te licht en vrolijk.... De romance klopt niet echt, de film is ook nooit echt sinister of spannend.
Nee waar de vorige 4.5* krijgt omdat ik het misschien wel de beste superhelden verfilming tot nu toe vind... moet deze het doen met een 3* en dan ben ik nog gul...
Gizzmann
Dit deel is zowel een stuk donkerder als meer cartoony dan zijn voorganger. De humor was veel duidelijker aanwezig, maar verder was hij ook een heel stuk zwarter. Deel 1 was niet zo heel erg sinister, deze toch veel meer bijvoorbeeld bij zo'n scene waar de Penguin gewoon even in iemands neus bijt totdat die gaat bloeden is gewoon een lekker stukje zwarte komedie. Nee, dit deel is juist geweldig, maar heeft gewoon ook teveel te leiden onder het 'Deel 1 is altijd beter'-gezeur.
Theatertje
Bijna net zo goed als de originele BATMAN. Pfeiffer is perfect gecast als Catwoman, een rol die me zal bijblijven tot ik sterf. Toen ik jong was, heb ik na het zien van de film samen met mijn moeder ook een Catwoman-pak genaaid, om te dragen bij Halloween. Ik heb het nog steeds, al hangt de staart er maar wat bij.
Voor de rest is deze film zo goed als perfect. Max Shreck is griezelig!!!
ChielB
Prima vervolg dat een andere weg volgt dan deel 1, maar toch een heerlijk Batman-gevoel. 3,5**
ILDIB
Deze heb ik tot mijn verbazing niet eerder gezien. De sfeer is prima, maar ik ben simpelweg niet weg van batman 1 en nu dus ook blijkt 2. Ik weet niet wat het is, ik vermoed het simplistische totaal. Daar waar the mask soortgelijke cartoonsettings kent kan deze me niet bekoren, ondanks de prachtige aankleding..

Batman & Robin

Batman Begins
Actie / Misdaad, 2005

The Dark Knight Rises
Actie / Misdaad, 2012
vakantiecorruptiedouble lifedc comicscrime fightervillainhallucinatiedarknesschristmas treeburgerwachtsuperheldgebaseerd op stripwraakgewelddark herosuperkrachtsuper villaindeformedbird cageevil circus kerstmisgood versus evilchristmas seasonchristmas movie alternativeburton dccomic