• 9.377.368 stemmen

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Michael Keaton, Danny DeVito en Michelle Pfeiffer

Releasedatum: 7 augustus 1992

Plot Batman Returns

"The Bat, the Cat, the Penguin."

Oswald Cobblepot (DeVito) was bij zijn geboorte zo afzichtelijk lelijk, dat hij door zijn ouders in een mandje het water op is gegooid. Hij is opgegroeid tussen de pinguïns in het riool. Samen met een corrupte zakenman verzinnen ze een plan om de stad over te nemen en Batman (Keaton) van moord te beschuldigen. Behalve deze twee slechteriken heeft Batman ook nog te kampen met Catwoman, maar aan welke kant staat ze nou eigenlijk?

Bruce Wayne / Batman

Charles 'Chip' Shreck

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Deze gaat toch ietsje omhoog. 4.5*

Ik heb gewoon een zwak voor Burton en hij doet het gewoon heel goed in deze film. Lekker duistere sprookjesachtige wereld met vreemde types en een geweldige Devito. Perfecte fantasie en details. Oswald rijdende in een soort badeend, geweldig gewoon. En dan die zieke clowns. De muziek van Elfman is zoals gewoonlijk ook weer zeer sfeerverhogend. Top! Een toekomstige verhoging is niet onwaarschijnlijk.

avatar van Marki_san

Marki_san

beste en eigenlijk ook enige goeie Batman film...

avatar van ILDIB

ILDIB

Ik ben erachter wat het is wat me niet bevalt, de combinatie van manier van filmen en de donkere beelden. Doet me teveel denken aan die irritant slechte stripboeken vroeger en ook enigzins ook dat japanse dramagedoe.. te agressief en chatotisch en somber allemaal.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

ILDIB schreef:

te agressief en chatotisch en somber allemaal.

Jummie

avatar van abeltjuh 25

abeltjuh 25

Met Danny DeVito en Michelle Pfeiffer zeker een sterrencast, voor de rest was het niet echt spannend of grappig. Michael Keaton is niet bepaald een superheld. Toch heeft deze film qua verhaallijn toch redelijk wat te bieden vind ik. 3*

avatar van Kevin_1989

Kevin_1989

Vond de spelers wel goed acteren, maar dan heb ik ook alles gezegd. Vond het echt een overdreven, onzinnig verhaal. Het raakte mij totaal niet en na anderhalf uur heb ik hem afgezet. Zwaar overschat in mijn ogen.

1.5 *

avatar van Jmaister

Jmaister

Dit is de eingste Batman film op Batman Begins na die goed is de rest is veel slechter vandaar een 4,0

avatar van peruaansefilm

peruaansefilm

Deze is de beste, de leukste, v.d Batman delen hoewel de allereerste ook erg goed was...

avatar van sangha

sangha

deze kan in mijn ogen niet tippen aan het eerste deel, maar toch een goede film. Keaton krijgt hier wat meer ruimte om te laten zien wat hij in zijn mars heeft. in het vorige deel overheerste Nicholson toch wat meer.

zoals gewoonlijk bij een Burton film weer prachtige beelden en het acteerwerk is ook dik in orde.

toch mis ik iets in deze film, en ik kan niet omschrijven wat.

avatar van screamer

screamer

zaalige acteer prestaties van pfeifer en goede film muziek van danny elfman

tommykonijn

Danny deVito vind ik een slechte batman schurk als penguinman Catwonman vind ik dan toch nog redelijk en het verhaal daar vind ik eigenlijk ook niet veel aan kortom : slechtste batman deel ik geef hem *!

avatar van DragQueen

DragQueen

Hoewel hij niet zo goed is als de eerste film, weet wederom tim burton, gotham city weer met dezelfde prachtige donkere sfeer neer te zetten. keaton is weer terug als batman, en pfeiffer en de vito nemen de rollen van bad guy voor hun rekening deze keer. en doen dat uiteraard erg goed. met de actie zit het ook weer snor, en het verhaal is goed uitgewerkt. al met al een geslaagd vervolg. 3,5 sterren.

avatar van Dirigentenleven

Dirigentenleven

Wat een flop man, dit had ik echt niet verwacht van een Batman deel en het stelt me erg te leur Danny Devito vind ik niet echt geweldig in deze film en het verhaal daar vind ik ook geen flikker aan echt jammer want dit had ik nooit verwacht......

avatar van Hankster

Hankster

tommykonijn schreef:

Slechtste? .... Batman & Robin nooit gezien?

Minder dan Batman, maar dat komt ook omdat ik de Penguin gewoon geen interessante villain vind.

Dirigent

Hier vond ik echt niet veel aan, de film boeit me eigenlijk gewoon niet, sommige locatie's vind ik wat saai (ik zou effe niet weten meer welke maar ik weet wel dat ze er waren) 1 ster voor Micheal Keaton die het dan toch nog een beetje redde, maar zo goed als ik deel 1 vond zo slecht als ik deel 2 vond!

avatar van DragQueen

DragQueen

Met een half sterretje verhoogd, naar 4 sterren.

Hankster schreef:

Slechtste? .... Batman & Robin nooit gezien?

Nou ja ik moet toegeven dat ik Batman & Robin inderdaad geen spetter vond maar die vond ik nog een beetje vermakelijk, onder deze verveel ik me zeer!

Dirigent

Wel het gemiddelde is toch wel redelijk hoog, ik ga hem binnekort nog eens ontspannen en relaxed bekijken en misschien verander ik wel van stem!

tommykonijn

Ik heb deze film nog eens bekeken en ik moet zeggen dat hij al een stuk beter in de smaak viel maar ondanks dat is hij nog altijd niet top!

(verhoogd naar) ***

avatar van Baklap

Baklap

de Batmans der Batmans.. ik zou bijna zeggen alles klotp aan de film. Keaton (geen fan van) zet een hele aardige Batman neer, Pfeifer.. is echt een topper dankzij Tim B hier. En Danny de Vito wat een geweldige rol het had niet beter gekozen kunnen worden. Mijn favoriete Batman versie! dikke 4,5

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

Fantastische film. Veel mooie scenes, zeer interesante muziekondersteuning van Danny Elfman. In tegenstelling tot Joker is Penquin een schurk met wat meer verhaal. Catwoman maakt het verhaal nog even wat mysterieuzer en spannender. 4.5 sterren. Heb er erg van genoten.

Dirigent schreef:

Yep, hij is twee sterren gestegen blijkbaar had ik de eerste keer dat ik hem keek niet goed opgelet ofzo.

avatar van IcU

IcU

Deze hele film steekt gewoon goed in elkaar. Ik kan hier naar blijven kijken. Burton's sfeer komt hier nog beter uit de verf dan het eerste deel, en de muziek van Elfman is naar mijn mening fenomenaal. Ik heb zoiezo al een hoge pet op van de combinatie Burton/Elfman. Keaton zal voor mij ook wel de enige echte Bruce Wayne blijven, hoewel Bale nu ook aardig opweg is deze status te verroveren.

avatar van film master

film master

goede vervolg beste batman film tot batman begins.

avatar van henristroe

henristroe

Dit is de mooiste batman film.

avatar van film88888

film88888

Weer een goed vervolg van Burton's eerste Batman meesterwerkje.

Ook deze heeft het sprookjes achtig sfeertje terug, en de gezelligheid, en leuke personage's net zoals de eerste.

Keaton speelt weer goed Wayne/Batman net zoals de vorige, en DeVito was een goede schurk, maar soms vond ik hem iritand(in deze film toch) maar voor de rest goed acteerwerk van de man.

Pfeiffer vond ik eigenlijk het beste van al spelen in een zeer intresante rol die haar zeker staat, en hier speelt ze denk ik toch één van haar beste rollen ooit!

De actie was leuk, en het avontuur ook. De special effects waren ook weer mooi gedaan.

Tim Burton mag dit meesterwerkje zeker naast zijn vorige Batman film plaatsen!

4,5 sterren. Hoe doet de man het toch? Ik daag een andere regiseur uit om de man zijn inspiratie na te maken.

avatar van Pannenkoek

Pannenkoek

Een van de beste batman-films.

Alleen al door Catwoman. Wauw.

avatar van The One Ring

The One Ring

Burton op zijn allermatigst en superheldencinema op zijn slechtst. Batman Returns is een gigantische tegenvaller en nog maar net bekijkbaar. Niets lijkt te werken.

Keaton weet van Batman geen interessante held te maken. Catwoman heeft potentie tot een geweldig personage, maar die potentie komt nooit boven de oppervlakte. The Penguin is wel opvallend, maar vooral opallend irritant. Ik heb DeVito eigenlijk nog nooit zó slecht zien acteren. Dit personage zorgde ervoor dat ik de film soms af wou zetten, zo vervelend.

Burtons stijl herken ik hier wel, maar helaas werkt het hier niet. De sets zijn rommelig en gewoon lelijk. Dit valt me trouwens bij meer oudere Burtons op en gelukkig is Burton er ietsje op vooruit gegaan.

Het verhaal tenslotte is een oninteressante brij en loopt voor geen meter. De verhaallijnen van The Penguin en Catwoman worden met een flinterdun touwtje aan elkaar gemaakt, maar het blijven gewoon twee films. De belachelijk slechte one-liners helpen ook niet echt.

Nee, dit vond ik helemaal niets, en dat terwijl ik de eerste Batman van Burton een van de betere films uit het superheldengenre vond. Waarschijnlijk was dat dan toch alleen te danken aan Nicholson.

avatar van The Last

The Last

The One Ring schreef:

De sets zijn rommelig en gewoon lelijk.

Zijn toch nagenoeg hetzelfde als die van het eerste deel.

avatar van The One Ring

The One Ring

Ja, het was ook al een beetje een kritiek in deel 1 (ik schreef dan ook al dat oudere Burtons er vaker last van hadden), al was het hier op zijn storendst. De riolering waar de Penguin woont is niet alleen bedoelt onsmakelijk, maar ook lelijk qua ontwerp. Ook komen de krappe sets de actiescènes niet ten goede.