Genre: Fantasy / Actie
Releasedatum: 7 augustus 1992
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Batman Returns
"The Bat, the Cat, the Penguin."
Oswald Cobblepot (DeVito) was bij zijn geboorte zo afzichtelijk lelijk, dat hij door zijn ouders in een mandje het water op is gegooid. Hij is opgegroeid tussen de pinguïns in het riool. Samen met een corrupte zakenman verzinnen ze een plan om de stad over te nemen en Batman (Keaton) van moord te beschuldigen. Behalve deze twee slechteriken heeft Batman ook nog te kampen met Catwoman, maar aan welke kant staat ze nou eigenlijk?
Bruce Wayne / Batman
Ice Princess
Charles 'Chip' Shreck
Organ Grinder
Karl van H.
Hilarische film met melige dialogen en oneliners ('Eat floor!'), maffe kapsels (oké, eigenlijk alleen 't kapsel van Walken, maar dat telt dan ook voor twee), een heerlijk cartooneske vormgeving en absurde situaties (pinguïns met raketten op hun rug; een enorme rubbereend) die zich bijna kunnen meten met de absurditeit waar Adam West koning van was. De film valt moeilijk serieus te nemen, maar wat wil je ook met 'n hoofdpersoon die zich verkleedt als vleermuis en daarbovenop ook nog eens verliefd wordt op een vrouw die half kat is? Vermakelijk is het in ieder geval!
FunkStarr
- 1922 berichten
Goede Batman film, met een goed neergezette sfeer en goede acteerprestaties van DeVito, Walken en Pfeiffer. Keaton blijft voor mij de enige echte Batman. De cast is dus zeer goed te pruimen. Toch vind ik deze ietsjes minder dan Batman (1989) maar nog steeds goed voor een ruime voldoende.
Rosicky
Erg geslaagde Batman sequel. Zoals altijd bij Batman vind ik dat de boeven de show stelen. Devito doet het heerlijk als de onnavolgbare pinguin maar kan (ondanks het feit dat hij een oversexte, dikke, pinguinman met een paraplu-fetish is) niet tippen aan the joker uit Batman. Catwoman is wat minder maar nog zeer goed te pruimen. Walken is een mooi extratje.
De settings zijn weer briljant. Burton's Gotham city ziet er veel magischer uit dan de nieuwe versies. Ook is Returns doorspekt met goede humor en een prima te doen verhaal.
Enige minpunt vind ik Michael Keaton. De beste man weet niet te overtuigen als Batman. Daarop zijn we sinds "Begins" er dan weer flink op vooruitgegaan met Bale. Ook Batman's pak vind ik wat te kinderachtig in Returns.
Uitstekende Batmanfilm, op The Dark Knight na de beste tot nu toe.
Iets beter dan het origineel uit 1989 en van het gelijke niveau van de nieuwe Batman films.
Waar de nieuwe films het vooral van het verhaal, actie en het acteerwerk heeft en minder op de sfeer en setting is het bij de reeks vanaf 1989 omgekeerd. Het verhaal is wat te simpel en zit hier en daar vol met cliché's in mijn ogen. Ook valt er veel minder actie te beleven in dit deel en ligt het accent vooral op de dialogen.
Het acteerwerk is prima(De Vito, Pfeiffer, Walken), alleen zoals ook al vaker wordt aangegeven is Keaton bij lange na niet de beste Batman.
Wat mij vooral aanspreekt is de hele sfeer die Tim Burton kweekt bij deze films. Gotham City ziet er werkelijkwaar prachtig en uniek uit, iets wat de nieuwe reeks echt totaal mist(die lijken gewoon op een normale Amerikaanse stad).
De hele film is donker en grauw, echt een perfecte sfeer en Gotham City. Dat in combinatie met de mooie muziek en de prima rollen van de schurken maakt dit voor mij de beste Batman film die er is. Nipt gevolgd door TDK en BB.
Wel dezelfde beoordeling,
IronHide
Geweldig vervolg van de eerste uit '89. Goeie cast zoals DeVito en Pfeiffer. Ik vind Michael keaton Batman goed neerzetten. Afzeidig van de politie en donker.
Ozymandias88
Lekker creepy!! Enorme donkere film. De sfeer sprak me enorm aan!
Menace2society
Ik vind deze poster eigenlijk veel mooier. Mag die niet de saaie huidige poster vervangen?? Dat gepas en gemeet krijg ik alleen nooit voor elkaar op moviemeter. ..
Laat deze maar staan,veel beter
mrwhite
het is toch wel raar dat mensen nu enkel nog praten over het feit dat michael keaton eigelijk geen goeie batman is.
terwijl ze voor het ongelooflijk slechte "batman begins" zeiden dat hij dat wel was.
val kilmer paste zeker niet .
george clooney was de slechtste.
cristian bale is redelijk maar hij doet er een zeer vervelende stem bij.
voor mij is micheal keaton de apsolute nummer één en hij zal dat altijd blijven.
skipy05
Goede film. Toch wel wat minder dan de vorige. Wat een slecht dom personage is die pinguïn toch. Ik van de joker al slecht maar dit is nog veel erger en dommer. Catwoman daar in tegen vind ik dan weer wel heel goed. Ik Michael Keaton wel een goede batman.
gukker
Erg vermakelijk. Het is een echte standaard superheldenfilm en zo moet je er ook naar kijken. De schurken zijn lekker gestoord, maar kunnen helaas niet tippen aan de joker in het eerste deel. Het verhaal is echter wel wat beter. Vooral omdat er nu 2 schurken zijn ipv 1. Al is het verhaal nog steeds wat dun.
Vinokourov
Nah, toch een stuk matiger vervolg van de eerste Burton-Batman-film. Michelle Pfeiffer als Catwoman en Selina Kyle vond ik grandioos misplaatst en stupide. Keaton vond ik ook maar een sulletje, terwijl Batman vooral stoer moet zijn. Danny Devito als pinguin ging nog wel. Verder had het wel de typische Batmansfeer met een flinke scheut Burton-saus.
harm1985
Tim Burton heeft veel meer zijn stempel op deze film weten te drukken dan op de eerste en dat zie je terug. Qua sfeer bevalt me deze film een stuk beter dan de eerste en ook het verhaal is beter uitgewerkt, Danny Devito doet niet onder voor Jack Nicholson en ook Christopher Walken doet goed zijn best. Michelle Pfeiffer's Catwoman is misschien niet helemaal overtuigend maar wel oneindig veel beter dan die van Halle Barry. Alleen MIchael Keaton overtuigt niet helemaal, zelfs als Batman is ie niet echt stoer. Desalniettemin de beste Batman film na the Dark Knight.
Prudh
Gelijkwaardig aan de eerste Batman. Geen Nicholson, maar De Vito als Penguin is ook vermakelijk. Een leuke toevoeging van Catwoman hierin, goed gespeeld door Pfeifer. Net als in deel 1 moet een groot deel van de cast serieus maar toch niet serieus zijn en zij voelt dat feiloos aan. Jammer genoeg wederom met een stoffige Keaton. Hij is gewoon geen Bruce Wayne en al helemaal geen Batman. Verder weer erg cool vormgegeven, weer heel erg typisch Burton. De intro van de hide out van The Penguin is prachtig, net A Nightmare Before Christmas in Gotham Zoo. Leuke film.
mnrk
Een prima 2e Batman film van Tim Burton.
Vanaf het eerste moment kun je goed de "creative" hand van Burton zien.
Zoals alles eruit ziet kan alleen maar deze man.
Danny DeVito en Michelle Pfeiffer zijn heerlijk op dreef in dit deel en Christopher Walken speelt ook goed.
Wel is Michael Keaton nog steeds niet echt een geweldige Batman, kijken of Val Kilmer dit beter zal gaan doen in Batman Forever .
Wel is de muziek van Danny Elfman weer geweldig in deze film.
palaver
goeie batmanfilm, echte batmansfeer;
en die penguin is echt wel heel goed
kostaboda
moet zeggen vondt dit deel veel beter dan deel 1
maar heb gewoon iets meer met de peguin en catwoman
dan met de joker
lang leve de meningsuiting
Pete_033
Samen met The Dark Knight de beste batman film gemaakt. De Vito is geweldig als Oswald Cobblepot!
Net als TDK heeft deze film ook een geweldige soundtrack.
mister blonde
Herzien en dit is met stip mijn favoriete batman. Humorvoller, fantasierijker, sprookjesachtiger, kleurrijker en gewoonweg leuker dan alle andere Batman films. Burton gooit alle schroom van zich af en laat Batman zien vanuit zijn visie, die me bevalt. Verhoogd naar dikke 4 sterren.
El Guap0
Dit vond ik een briljante Batmanfilm, het is geen dark knight maar dat kan ook niet als ze zo verschillend qua toon zijn.
Het legertje pinguins vond ik echt grappig.
Pete_033
Na de heel goede Batman (1989) is dit wel een zeer zwak en vooral flauw vervolg.
Wat vindt jij flauw aan deze film?
kostaboda
ik vind deze film de beste van de vroegere reeks
daarom ook een 4* voor deze film
ook omdat i, helmaal weg ben van michel pfeiffer
en natuurlijk tim burton
mottsluhrev
Stukken minder dan de eerste in 89'. De penguïn vind ik trouwens een behoorlijk irritant en zeker niet angstaanjagend personage. Het is een donkere film doordat de scènes meestal in het donker zijn; dreiging gaat er nochtans niet uit van de film vind ik. Michael Keaton als batman krijgt van mij trouwens een voldoende. In tegenstelling tot velen vind ik hem echt zo slecht nog niet. De film was wel te doen, maar de batman-sfeer was toch niet bepaald aanwezig zoals het zou moeten.
rayman
Stem verhoogd naar 4.5
Eerste keer dat ik deze film zag vond ik 'm flauw, maar hoe vaker ik deze film kijk hoe beter dat ik 'm ga vinden.
Vind sowieso de "oude" Batman reeks beter dan de "nieuwe", meer Fantasy en staan ook veel dichter bij de Batman Comics
Musicer
Typische Burton met een enorm goede sfeer in het eerste halfuur, maar daarna verliest 'ie een beetje de focus. Bepaalde verhalen zijn niet goed te volgen (waarschijnlijk door editing) en het lijkt roerloos aan te sturen op een degelijke, maar zeker als het op Penguin aankomt, teleurstellende finale.
Toch heeft Burton het goed begrepen: series zoals Batman, Spider-man,... draaien niet rond het hoofdpersonage, maar rond de villains. Hierdoor blijft Bruce Wayne echter net iets te vlak en begin je je soms af te vragen of Batman er wel in hoefde te zitten. Maar de focus op Catwoman en Penguin is alleen maar te bejuichen en maakt de film dan ook.
Toprollen van Pfeiffer en DeVito en een erg leuke sfeer, maar niet meer dan een leuk filmpje.
Sergio Leone
Beter dan de eerste Batman. Een leukere sfeer (mijn favoriete-kerstfilm totnogtoe).
Ook een beter verhaal dan Batman. er zit wat meer structuur in. Er is plaats voor karakterontwikkeling. Vooral van Selina Kyle, maar ook iets of wat van Bruce Wayne. Michael Keaton komt hier ook beter tot zijn recht dan in de vorige Batman-film (nu ik de Burtons heb gezien=> Keaton beste Bruce Wayne, en misschien ook wel de beste Batman, al vond ik Bale ook een goeie). Met the Penguin beschikt ook deze film over één van mijn favoriete Batman-villains.
Waar in Batman alleen Batman en The Joker echt goed acteerden, deed hier iedereen dat. Zoals gezegd komt Keaton hier beter tot z'n recht, Danny DeVito is een waardige villain, maar het is ook beter dat hij minder screentime heeft in vergelijking met The Joker uit 1989. Michelle Pfeiffer vind ik altijd wel goed. Een latex-pakje kan er altijd wel bij. En Christopher Walken tot slot is een erg leuke aanvulling. Hij is voor mij de verpersoonlijking van acteurs die acteren uit plezier. Dit is geen hoog aangeschreven rol in een niet hoog aangeschreven film, maar hij doet het toch weer goed.
Misschien ook nog even vermelden dat Michael Gough weer prima was als Alfred.
De sfeer is nog beter dan in Batman. Ook grimmiger. De kerstsfeer past perfect in deze film. Die laatste scène van Wayne en Alfred, is daar een mooi voorbeeld van. De muziek was ook beter dan in Batman. Iets minder nadrukkelijk aanwezig ook.
Een 7,5/10 -> gulle 4 hier op MovieMeter.
david bohm
Stukje beter dan deel I, minder een pure comic verfilming en met interessantere bijrollen, met name die van Ms Pfeiffer. Heb weinig toe te voegen aan het stukje van dhr. Leone hierboven al ben ik wat minder scheutig met de sterren. En ik vind Mr Bale een betere Bruce Wayne vertolken dan Mr Keaton. De finale vind ik nogal langdradig. Het is net alsof makers van de Batman films denken 'dit is een duur grapje, we laten de film sowieso langer dan 2 uur duren.' Drie sterretjes

Batman & Robin

Batman Begins
Actie / Misdaad, 2005

The Dark Knight Rises
Actie / Misdaad, 2012
vakantiecorruptiedouble lifedc comicscrime fightervillainhallucinatiedarknesschristmas treeburgerwachtsuperheldgebaseerd op stripwraakgewelddark herosuperkrachtsuper villaindeformedbird cageevil circus kerstmisgood versus evilchristmas seasonchristmas movie alternativeburton dccomic