Genre: Fantasy / Actie
Releasedatum: 7 augustus 1992
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Batman Returns
"The Bat, the Cat, the Penguin."
Oswald Cobblepot (DeVito) was bij zijn geboorte zo afzichtelijk lelijk, dat hij door zijn ouders in een mandje het water op is gegooid. Hij is opgegroeid tussen de pinguïns in het riool. Samen met een corrupte zakenman verzinnen ze een plan om de stad over te nemen en Batman (Keaton) van moord te beschuldigen. Behalve deze twee slechteriken heeft Batman ook nog te kampen met Catwoman, maar aan welke kant staat ze nou eigenlijk?
Bruce Wayne / Batman
Ice Princess
Charles 'Chip' Shreck
Organ Grinder
pfan
Voor mij de beste Batman film totnutoe. Verhaaltechnisch veel interessanter dan deel 1.
dutchtuga
Fikse tegenvaller na herziening die ik niet had zien aankomen.
Had deze altijd als de beste Batman gezien maar die eer gaat nu naar Batman (1989) na ook die kort geleden herzien te hebben.
Grootste obstakel in dit deel is dat het allemaal meer als een Burton/Elfman film aanvoelt dan een Batman film. Het origineel speelde zich echt af in een Batman universum, de regisseur leek er daar de juiste hand in te hebben, maar in Returns is de stempel te nadrukkelijk aanwezig van de latere Burton films. Ik ben geen fan van zijn werk dus dan gaat het tegenzitten en de muziek van Elfman ging op een gegeven moment irriteren. Té nadrukkelijk aanwezig.
Tweede obstakel is de weinige dreiging die van de twee villains af komt, en dan vooral Pfeiffer.
DeVito zet een geweldige Penguin neer maar zijn personage is er één waar je eerder sympathie in vind dan dreiging en dat gaat op den duur tegenwerken. Pfeiffer is verder een aanhangsel waar werkelijk erg weinig van af komt. De creatie van de twee is wel erg leuk in beeld gebracht en geschreven maar de afwerking faalt.
Nicholson als The Joker is de beste villain die ooit voet heeft gezet in een Batman film.
Tot ik The Dark Knight zag vond ik dat ook, maar Ledgers Joker vind ik NOG beter dan Nicholsons versie. Beiden top, eigenlijk moeilijk te vergelijken aangezien de sfeer in de 2 films verschillend is, maar Ledgers versie maakte nog meer indruk, wat een psychofreak was dat!
The Last
wat een psychofreak was dat!
Zoals tig anderen dus? Nicholson is een klasse apart... Maar goed, moet TDK nog zien.
Tarkus
Deze film is een heel goed vervolg op de eerste, met weer een goede Michael Keaton.
Ook Danny DeVito is meesterlijk, en bijna onherkenbaar als de Pinguin, echt een rol op zijn maat.
Van Christopher Walken was ik ook tevreden, maar Michelle Pfeiffer viel me in deze prent wat tegen.
Maar toch een leuke en vermakelijke film, dit 2de Batman verhaal.
Tweede Batman met Keaton met wederom Burton aan het stuur. Vermakelijk en enigszins onderhoudend maar een tikkeltje minder dan het eerste deel met de grandioze Nicholson. Walken ten spijt. Redelijk.
weaselweasel
Net als de voorganger, een heerlijke batman film.
En wat mij betreft STUKKEN leuker dan die nieuwe reeks die momenteel in de bioscopen draait.
88Fabian
Net zo goed als de batman film uit 1989,de sfeer is goed neergezet en er zaten gewoon spannende scenes in,maar ook net zoals bij batman 1989 het werd een beetje te langdradig.
Zandkuiken
Mja ik weet het niet... De acteerprestaties zijn zeker niet slecht (Danny DeVito is werkelijk hilarisch), maar gedurende de film kon ik er amper m'n aandacht bijhouden.
En dat ligt voor mij toch vooral aan de opbouw van Batman Returns, met name het gebrek eraan. Op zich geen probleem, maar ga dan voor volslagen nonsens. Het carnavaleske schouwspel waarmee Burton hier op de proppen komt, neigt af en toe wel naar complete ongein (Penguin die Max Schrek met een uitgestreken gelaat "Get in the duck" beveelt is geestig), maar tegelijkertijd proberen ze dit te rijmen met een klassieke verhaalontrafeling.
Het tweede uur sleept en sleept maar aan dat er voor mij iets schort aan hoe Tim Burton hier z'n verhaal vertelt. Toch onthou ik achteraf genoeg mooie dingen, maar ik heb te weinig genoten tijdens de film zelf.
dvd-me
Deze wat minder dan Batman (1989), maar toch nog steeds wel lachen.
niethie
Tweede deel uit de reeks was net ietsjes beter dan de eerste. Het is kwa verhaal wat- verzijdiger en ook op het gebied van actie en spektakel pakt het wat beter uit. Daarnaast zijn Pheiffer en vooral DeVito erg leuk in de bijrollen als Catwomen en de Pinguin en kon ook de sfeer me weer erg bekorren. Wel erg jammer dat het op een gegeven- moment allemaal wat langdradig werd en ze vooral tegen het einde zo ontzettend van de hak op de tak moesten springen, was dit niet gebeurd dan had ik de film wel een halfje meer gegeven maar nu houd ik het toch (net als bij de eerste) maar weer op-
rearviewmirror
Deze film heeft veel weg van zijn voorganger. Ook hier zijn de regie en de mooie beelden de pluspunten van de film. Het verhaal was aardig, maar het blijft een stripverhaal. De twee slechteriken (de pinguïn man en de zakenman) spelen een prima rol. Batman en catwoman daarin tegen zijn niet al te indrukwekkend. Burton heeft voor een film uit 92 een aardig visuel gebeuren gemaakt. De special effects en kostuums zien er wel er gedateerd uit. Als je kijkt naar de nieuwe Batman films "Batman Begins" & "The Dark Knight" zie je dat deze veel realistische lijken en het ook zien ze er net even wat gelikte uit. Leuke actie film, alleen soms wat matig geacteerd en nogal gedateerd.
Burton en Batman.
Ik begrijp die combinatie noch steeds niet zo goed. Ook het zogenaamde (!) duistere sfeertje niet. Burton maakt het allemaal net nogal kinderlijk en bijna sprookjesachtig. De muziek van Elfman (what's in a name) helpt daar ook aan mee. Tjingel-tsjangel kerstriedeltjes tijdens een Batman actiescene ... je moet er maar van houden.
Wat deze film beter maakt dan deel 1 zijn de decors. Burton heeft er duidelijk wat meer geld voor gekregen, het zag er allemaal wel wat beter uit. Verder zijn de helden en antihelden nog steeds irritant. DeVito doet hier een goeie gooi naar Nicholson, beiden zijn niet te pruimen. Pfeiffer is ook twee keer niks en Keaton, mjah, Keaton. Ze hadden evengoed z'n kartonnen stand-in kunnen gebruiken.
Halverwege wordt het dan ook nog eens geweldig saai met een compleet overbodige major run. Op het einde was het vooral vechten tegen de vaak.
Een nogal pover carnaval dat nooit echt voluit durft te gaan en constant tegen z'n eigen grenzen aanbotst, waardoor de fun die verborgen zit in Burton's fantasy ergens achter het masker van Batman blijft steken.
Er is maar één echt Batman en dat is Clooney. Dit is maar een pover aftreksel. 1*
Brooklyn
Er is maar één echt Batman en dat is Clooney.
Haha, hij zal de eerste zijn die het daar totaal niet mee eens is
aerts007
Clooney is Butman,zeker geen Batman.
88Fabian
Als je deze batman films vergelijkt met de twee nieuwe van nu.dan vind ik de films uit de jaren negetig minder goed dan die van nu,maar ze zijn zeker niet slecht.
dikkop
Deze valt best wel tegen. Het is wel een goede film, maar deVito is een kei leuke acteur maar toch zeker geen bad guy??? Helemaal verkeerd gescreend.
powerman
Misschien wel één van de beste Batman uit de serie. Keaton is een tikkie houterig als Batman, maar wel een goeie Bruce Wayne. Pfeiffer is geweldig als Catwoman, en Devito is een aardige Pinguin. Walken is weer een echte schoft, zoals hij ze met veel graagte weet neer te zetten. Dit alles met een Tim Burton sausje, maken dit een erg leuke film.
film_kaza
Goeie Batman film, waar er velen van zijn.
Deze is niet te vergelijken met het eerste deel. De duistere sprookjes stijl van Burton word hier pas goed duideljk. Wat het niet in 1 was.
Los daarvan beviel de stijl enorm met het Batman thema. En Danny DeviTo doet het echt super. In vele batman films worden de villains goed neergezet.
Een paar grappige momenten en alles zag er goed uit.
3,5 - 4*
Weertenaar
Van hetzelfde laken een pak als Batman: 2.00 (2.20)
Het riedeltje van 3 jaar eerder wordt met Batman Returns nog eens dunnetjes over gedaan. Het plot wordt van nieuw (vrouwelijk) elan voorzien, de 'goede' elementen uit het eerste deel zijn bewaard gebleven en Burton heeft aan kwaliteit ingewonnen, zei het dat ik nog altijd geen fan ben van de beste man en de regie toch echt vele malen beter kan. Succes gegarandeerd dus. Althans, voor de liefhebber, want net als in Batman haal ik hier maar weinig voldoening uit. Verhaaltechnisch mag Batman Returns dan iets interessanter zijn, dat neemt niet weg dat heet ook nu allemaal zeer frivool, cartoonesk en geforceerd wordt neergezet. Positief ten opzichte van het eerste deel is het verbeterde acteerwerk en de algehele cinematografie. Negatief noem ik de veel 'te aanwezige' sounds en het opnieuw inhoudloze script dat met name drijft op een absurd typetje en een paar slappe actiescenes.
Het hoort weliswaar allemaal bij de formule van Batman die klaarblijkelijk goed aanslaat, ik kan er niet zoveel mee. Zo heeft het plot ook nu weer helemaal niets om het lijf. Gotham dit, Gotham dat, het zal allemaal wel. Er is geen doel, geen uitgangspunt dat overeind blijft staan en bovenal weinig inspiratie om daar zelfs maar een poging toe te doen. Burton heeft in drie jaar tijd wel een inhaalslag gemaakt. Waar in het origineel toch een aantal belabberde scenes waren op te merken is daar in Batman Returns weinig meer van te zien. De film is daarnaast redelijk in balans, zei het dat de tempowisselingen soms helemaal niet 'soepel' lopen en is het camerawerk over het algemeen redelijk, al tilt het camerawerk ook deze prent niet naar een hoger plan. Verder is zo nu en dan de soundtrack veel te nadrukkelijk aanwezig, hetgeen vaak behoorlijk in de weg zit.
Keaton is in Batman Returns opnieuw de rust zelfe. Een ijsblokje heeft meer uitstraling wat dat betreft. Gelukkig maar dat zijn rol in deze prent opmerkelijk genoeg vrij beperkt is, anders vrees ik dat het niet veel beter zou zijn geweest dan het origineel. Pfeiffer is min of meer de 'opvolger' van Basinger. Echter gaat ze moeiteloos mee in het zwakke acteerniveau dat Basinger wist te bewerkstelligen in Batman. Toch is het acteerwerk over het algemeen genomen beter in dit deel, wat voornamelijk is te danken aan een zeer sterke DeVito, die wat mij betreft veel meer karakter in zijn personage legt van Nicholson en een sterke Christopher Walken. Waar Batman me niet wist te 'raken' weet deze prent dat evenmin, ondanks dat het zeker geen straf is om de film uit te zitten. Benieuwd wat de volgende Batman Forever te bieden heeft....
Script / Verhaal:................ 1,50
Acteerwerk:....................... 2,50
Regie / Speelduur:...........2,50
Realisme:......................... 2,00
Cinematografie:............... 2,50
Positie: 204/340
Batman Returns staat daarmee voor 'Ocean's 11' en achter 'The Passion of the Christ'
tijn79
Ook weer een heerlijk filmpje.
Vind hem iets minder als deel 1 maar zeer goed te pruimen
Friac
Vannacht nog eens herbekeken en mijn vier sterren blijven absoluut overeind. Voor mij blijft Batman Returns nog steeds de beste (best genietbare) Batmanfilm, nipt gevolgd door The Dark Knight.
De sfeer is zo fantastisch (met zoals gezegd werd erg mooie decors, en wat mij betreft ook sfeervolle muziek van Elfman en de treurigheid/duisternis van het verhaal) en het personage van The Penguin is de absolute sterktehouder van deze film. Ik vind het misschien wel één van de mooiste schurken uit de filmgeschiedenis; hij mag dan misschien niet zo 'stoer' zijn als The Joker, zijn tragiek is een stuk hoger en voor een filmschurk vind ik dat altijd een mooi kenmerk. Zoals Dutchtuga zei heb je inderdaad meer sympathie voor The Penguin dan dat hij dreiging uitstraalt, al komt hij bij momenten toch behoorlijk smerig en akelig uit de hoek naar mijn mening.
Grootste minpunt aan deze film is dat de rijkheid van het verhaal niet goed tot uiting komt. De makers hebben hier heel mooi materiaal zitten, maar een half uurtje meer film met de juiste focus had de film zeker en vast deugd gedaan. Nu lijken sommige verhaalelementen gewoon iets te vanzelfsprekend en te vlak, wat jammer is.
FrisoBoei
Vind catwoman kut maar de penguin is wel geweldig gespeeld door devito. Vind Keaton alleen toch wat te knullig om de held te zijn.
Gish
Miauww !!
movie acteurs
Erg goede Batman film. The Penguin is echt heel erg veranderd als je kijkt naar de allereerste Batman film met Adam West. Catwoman en haar kostuum zijn ook niet meer te vergelijken met de serie. Maar alsnog Michelle Pfeiffer / Danny de Vito en Michael Keaton maakten er een erg geslaagde nieuwe Batman film van. Over de miskleun met George Clooney praat ik liever niet. Dus de 4,5 ster was dit zeker waard.
nachtbraker
Dit is een hele sterke film en beter dan eerste Batman waar totaal geen spanning in zat.
Keaton voelt zich duidelijk beter in de rol van Bruce Wayne maar de show word gestolen door Danny de Vito.
Als de Pinguin ziet die er walgelijk uit maar toch is het een zielig persoon die niet pure evil is maar eerder verstoten en eenzaam.
Aan het begin van de film zie je ook de geboorte en verstoting van de Pinguin wat mee helpt in het meeleven met dit personage.
Ook Michelle Pfeiffer zet een goede rol neer,en ook Catwoman is niet pure evil maar meer op zoek naar wraak door dingen die haar zijn overkomen.(Net als batman)
De enige echte schurk is Christopher Walken,een acteur waar ik zelden iets over te klagen heb.
Heerlijk om hem als bad-guy te zien.
De film zelf is echt een plaatje,die decors,setting,de sfeer,zelfs nog beter dan in het 1ste deel ziet alles er prachtig uit.
movie fan
evengoed als deel 1 , in sommige vlakken zelfs ietsjes beter . verhaal was goed en was ook goed uitgewerkt . de cast acteerde ook allemaal goed . zeker en vast 1 van de betere batman films .
MrSinister
Vond deze interessanter dan de eerste (uit 89). Vond Batman Begins geen bal aan. Dus heb de dark knight niet meer gezien. Die richting van hoe batman neergezet is is niet voor mij bestemd. Maar goed Batman Returns is interessant omdat ik Catwoman een van de beste/interessantste villains vind. Michelle Pfeiffer speelt het heel overtuigend. Overigens doet Danny devito het ook goed, maar vind de penguin maar niks. Christopher Walken speelt ook erg sterk als Max Shreck. en natuurlijk "De" Batman voor mij Michael Keaton is ook weer goed bezig in dit vervolg.
De Sfeer is goed, echt Burton. Lekker donker ( vooral met kerst mooie timing).
EIgenlijk is het jammer dat de verhaallijn niet helemaal goed uit de verf is gekomen. Misschien dat de film langer had moeten zijn of er een 2e film had moeten zijn, zodat het verhaal beter tot zijn recht kwam voor de villains.
Toch zeker een 5 ster waard. .

Batman & Robin

Batman Begins
Actie / Misdaad, 2005

The Dark Knight Rises
Actie / Misdaad, 2012
vakantiecorruptiedouble lifedc comicscrime fightervillainhallucinatiedarknesschristmas treeburgerwachtsuperheldgebaseerd op stripwraakgewelddark herosuperkrachtsuper villaindeformedbird cageevil circus kerstmisgood versus evilchristmas seasonchristmas movie alternativeburton dccomic