• 8.706.460 stemmen

Releasedatum: 15 februari 2007

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot The Good Shepherd

"The untold story of the most powerful covert agency in the world."

Edward Wilson (Matt Damon) is een ijverige student aan de universiteit van Yale. Daar wordt hij gerekruteerd door het geheime genootschap Skull and Bones, een kweekvijver voor toekomstige wereldleiders. Zijn scherpe geest, onkreukbare reputatie en zijn oprechte geloof in de Amerikaanse normen en waarden maken van Edward Wilson een uitstekende kandidaat voor een bloeiende carrière bij de overheid en hij wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog overgeplaatst naar het OSS - de voorloper van de geheime dienst CIA. Als een van de grondleggers van de CIA, werkend in een organisatie waar je op je hoede moet zijn, wordt Wilsons idealisme al snel op de proef gesteld door een groeiend gevoel van onbehagen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Edward Bell Wilson

Margaret Ann Russell

Sam Murach

Arch Cummings

Bill Sullivan

Senator John Russell, Sr.

Dr. Fredericks

Hanna Schiller

Philip Allen

Erg standaard.

Wist zelfs niet dat De Niro ooit wat geregisseerd had, maar na het zien van deze film verbaast het me niet echt dat er daarna niks meer volgde. Het is toch vooral érg basic, erg typisch. Zo'n Hollywood filmpje met diepe zakken, maar waar je je achteraf maar weinig van herinnert.

Voor een thriller is het vooral niet thrilling genoeg. De opbouw is traag, personages zijn nogal grijs en suf en hoewel alles om bedrog en verraad draait, ligt het er ofwel te dik op, ofwel boeit het gewoon niet zo. Dat zijn toch zaken die de regisseur aan te wrijven zijn.

Aan het budget zal het niet gelegen hebben. Een dure cast, lange speelduur en verzorgde sets en props. Maar dat kan je, De Niro zijnde, wel lospeuteren. Als je er dan uiteindelijk zeer weinig mee weet te doen, zeker binnen een genre dat al niet bulkt van de originaliteit of creativiteit, dan baar je gewoon de zoveelste grijze muis.

Echt heel slecht is het dan uiteindelijk ook niet, gewoon alles behalve leuk of memorabel.

avatar van frans123

frans123

Paar honderd dvd's gekocht voor een prikkie ( waardeloze Netflix opgedoekt...), en deze zit er bij ( gezien trouwens lang geleden)..Over slaan maar ?/ Of een zeiknatte zondagmiddag afdraaien?? Behoorlijk oninteressant verhaal trouwens..Ik mijd alles over drugs, maffia, FBI./CIA. Vaak is aan het verhaal geen touw vast te knopen., en is het 1 lange gaaaaaap , met heel veel gelul... Melkmuil Damon zie ik ook niet zitten.

En wat zieN ik??? Bijna drie uur???? No way!!!!

U ziet , ik zit op 0,5*.......( bij mij te koop voor 1 eurie...)

avatar van frans123

frans123

frans123 schreef:

En wat zieN ik??? Bijna drie uur???? No way!!!!

U ziet , ik zit op 0,5*.......( bij mij te koop voor 1 eurie...)

Er aan begonnen..na een uur nog niks gebeurd. Gaaaaap. Weg er mee.

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

Film opnieuw bekeken in november 2017 en geen reden om waardering aan te passen. Goede, intrigerende film maar in een traag tempo en weinig actie. De hoofdpersoon wordt op zich prima neergezet door Matt Damon (alhoewel zijn jeugdigheid soms wat ongeloofwaardig overkomt voor de rol) en het verhaal is goed. Toch geen topper door de saaiheid en traagheid helaas.

Redelijke film waar je wel even voor moet gaan zitten. Verwacht geen overdaad aan acties. Goed verhaal.