• 9.370.640 stemmen

Perfume: The Story of a Murderer (2006)

Misdaad / Drama | 147 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Alternatieve titels: Das Parfum - Die Geschichte eines Mörders / Perfume

Oorsprong: Duitsland / Frankrijk / Spanje / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Tom Tykwer

Met onder meer: Ben Whishaw, Dustin Hoffman en Alan Rickman

Releasedatum: 7 december 2006

Plot Perfume: The Story of a Murderer

"Obsession can cause the unthinkable."

Op een armoedige markt in het achttiende eeuwse Parijs wordt Jean-Baptiste Grenouille geboren. Hij bezit een zeer bijzondere gave: een ongelooflijk gevoel voor reuk. Als hij opgroeit maakt hij zich volledig meester van de reuk, door alle geuren in Parijs te ontcijferen en leerling te worden van een beroemd parfum-ontwikkelaar. Toch is Jean-Baptiste nog niet tevreden, en hij raakt geobsedeerd door het 'vangen' van bepaalde geuren zoals die van vers hout. Dan ruikt hij op een dag een heel bijzondere geur...die van een prachtige jonge maagd...

Jean-Baptiste Grenouille

Giuseppe Baldini

Narrator (stemrol)

Bishop of Grasse

Mayor of Grasse

Madame Gaillard

avatar van usr14112

usr14112

Hele mooie film. Aparte sfeer en een vreemd maar boeiend verhaal. Perfect in beeld gebracht.

3,5 *

avatar van Peake

Peake

Deze film bewijst dat een verfilming van een geweldig boek door een talentvolle regisseur niet meteen een meesterwerk hoeft op te leveren. De film is weliswaar prachtig vormgegeven maar mist de lugubere toon die het boek zo goed maakt.

Near_Dark

Ik vond dit een geweldig knappe en meeslepende film met een wondermooie en betoverende soundtrack, prachtig !!

Een dikke 8/10 waard.

Filmsite : Perfume: The Story of a Murderer | Official Perfume Movie Site | Perfume - perfumemovie.com

avatar van lamalord

lamalord

Mooie film. wel niet beter dan de boek

Near_Dark

Inderdaad, dit is één van de zeldzame films waarvan ik het boek eerst heb gelezen, en dat was inderdaad NOG beter, ook al is het maar zo dun

avatar van Thorak

Thorak

AddictedToMovies schreef:

Vond er weinig aan, maar blijkbaar ben ik hier een van de weinige.

Dunder Mifflin schreef:

Ik vond er ook niks aan.

Ik vond dit ook niet heel erg geweldig maar echt slecht ook weer niet.

Afgezien van het overacting van Dustin Hoffman dan, dat was bedroevend slecht.

avatar van maikel01

maikel01

mensen , ik zag deze film liggen bij een winkel en twijfelde hem te kopen! Maar ik wil graag weten of het het geld waart is deze film?!

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

maikel01 schreef:

'' ik hoop op een reactie , alvast bedankt. ''

Uiteraard heeft iedereen daar een andere mening over...

Maar als je enkele meningen wil lezen... hier staan er genoeg lijkt me.

Near_Dark

Inderdaad, trakteer jezelf op een extra kom chips en neem rustig de tijd om de voorgaande 19 pagina's vol met meningen over deze film door te nemen, dat zal je een goed idee geven over het al dan niet de moeite zijn van deze film

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

maikel01 schreef:

'' ik hoop op een reactie , alvast bedankt. ''

Als je niet terugdeinst voor wat vreemde, lugubere taferelen, een flinke dosis vuiligheid (vooral in het begin) en een spetterende naaktscène, dan is dit een fenomenale, prachtige film.

Als je liever een klassiek, mainstream drama verwacht, dan laat je deze film beter liggen.

avatar van tjoppie

tjoppie

Thorak schreef:

Ik vond dit ook niet heel erg geweldig maar echt slecht ook weer niet.

Afgezien van het overacting van Dustin Hoffman dan, dat was bedroevend slecht.

Zo idd die Dustin Hoffman ging daar wel een beetje de mist in met zijn overacting ,maar dat lach ook aan zijn rol . Alan Rickman met bijna altyd die irrie stem wat begon op mijn zenuwen te werken. whishaw daarin tegen was velen malen beter aan het acteren ,die speelde Hoffman en Rickman aardig weg, daarom een

avatar van the new guy

the new guy

Upgrade naar 4*. Gisteren toch maar afgekeken op BBC2. Superfilm, met een geweldige sfeer en een prachtig verhaal.

avatar van eRCee

eRCee

• 1978 stemmen

Niet echt slecht, maar op alle gebieden toch ook niet bepaald goed. Met name de hier veelgeprezen vormgeving vind ik glad en wat bombastisch, maar zonder karakter. Bijna kitcherig zelfs zijn de slow-motionscenes. Het verhaal bevat een aantal clichematige gebeurtenissen; zo is de eerste ontmoeting met Baldini erg matig gedaan. Verder is Perfume onderhoudend tot de laatste 10 minuten, waar de zaken nog verder worden overdreven dan eerder, en dat zonder knipoog. Vanwege dit einde een halve ster eraf. Tegenvaller.

avatar van clockwork72

clockwork72

Niet mijn soort film. Het verhaal sprak me gewoon niet aan.

avatar van laundromat

laundromat

Kijken als je kan. Twijfel je? Gewoon kijken

avatar van donkied

donkied

Ik twijfel niet meer nadat ik net de trailer heb gezien. Lijkt me echt briljant.

Vanavond zit ik voor de buis.

avatar van kayltje

kayltje

Het lijkt mij dat deze film 2 dingen kan bereiken: je raakt ervan onder de indruk of je raakt volledig de weg kwijt. Ik vind het verhaal een beetje ver gezocht, maar de uitwerking kan erg goed zijn. Ben in ieder geval erg nieuwsgierig.

avatar van laundromat

laundromat

Ik las laatst ergens dat je de film moet kijken zónder aan boek te denken. Das makkelijk (geweest) voor mij want ik het boek niet gelezen.

Maar hij is vet

avatar van yorickk

yorickk

FUCKFEST k vind hem een beetje overdreven

avatar van Doctor Doom

Doctor Doom

Hmm... de film greep mij direct aan. De sfeer was nagenoeg perfect, de settings subliem, het acteren prima... Whishaw is echt een creepy ventje, heel eng... de spanning was vaak hoog. En ik had hier ook zeker een lovende review over geschreven, ware het niet van dat einde.

Het laatste gedeelte van de film onttrok al mijn aandacht en interesse in de film. Hoewel het idee mooi was, de gedachtegang achter het geheel vond ik heel goed, maar in hoeverre was dit nog serieus te nemen? Daarom vraag ik me ook af, heb ik soms iets gemist? Was dit allemaal een hersenspinsel?

Ik zou dat graag weten, want als zoiets het geval is dan kan ik de film toch nog positief beoordelen. Nu zit ik met dit laatste gedeelte in mijn maag wat echt stoorde.

avatar van Koss

Koss

Net gezien, hij moest even op gang komen en ik dacht in het begin soms wtf??!!... Maar het vormt een mooi geheel op het eind. Erg origineel natuurlijk, en erg mooi. Jammer dat het voor mij zo lang duurde voordat ik hem leuk begon te vinden. Wel 4*

avatar van horned_reaper

horned_reaper

Er goede film!

Een behoorlijke aanrader voor veel mensen

avatar van Parisa

Parisa

Bovenvermakelijk, maar toch storen een aantal dingen me. De zeer overdreven muziek bijvoorbeeld, die de hele aandacht naar zich toetrekt. Less is more. Dat einde was ook over the top. Het begon steeds meer op een fantasyfilm te lijken en dat was niet iets wat ik bij deze film wilde zien. Al vond ik het wel leuk dat Grenouille op het einde opgegeten werd. Net goed. Verder vond ik de kostuums ook prima gedaan en heeft de hele film iets aparts. 3,5*

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Visueel is deze film echt geweldig, ontzettend mooi (overdreven) decor. Brengt je vanaf de 1e minuut in de juiste sfeer van de film. Ik heb het boek niet gelezen (lees net pas dat er één was) dus ik ging er blanco in.
Acteer werk is prima, een aantal zeer gewaardeerde acteurs ook. Het stoorde me ook nauwelijks dat er Engels werd gesproken (daar waar Frans veel beter op zijn plaats geweest zou zijn).
Tot ik bij het einde kwam, het einde is er in geslaagd deze film nog gruwelijker en sneller om het leven brengt dan Jean-Baptiste zijn vrouwelijke slachtoffers. Ik hou van vreemde wendingen in films en af en toe een tikkeltje fantasievol. , maar dit sloeg echt helemaal nergens op. Orgie op het plein???? Ineens is er die magie, die nergens in de hele film een plaats heeft gekregen. Dit is in mijn ogen een einde onwaardig. Normaal besteed men(filmmakers, verhaalbedenkers) hier 'aandacht' aan. Dit is hier duidelijk niet het geval. Echt jammer van het hele avontuur van de film. 2sterren is echt het maximum dat ik kan geven. En dit puur alleen voor de 1e 2 uur.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Ik was zeer geboeid door deze film, de acteurs en de prachtige entourage, muziek en filmische technieken. Voor mij bevatte de film tevens een spiritueel tintje, namelijk o.a. het verhaal over het geheim van het parfum van de farao, het tot dusver niet bekende, niet ontdekte 13e element, wat m.i. de drijfveer was voor de ambitie voor en het verlangen naar het evenaren van dit parfum door de hoofdpersoon. En wat de man uiteindelijk lukte, maar niet gelukkig maakte. . Een 4.0.

avatar van Liz07

Liz07

[quote]Cinemaniak schreef:
Ineens is er die magie, die nergens in de hele film een plaats heeft gekregen.

Opzich heeft het zich wel eerder in de film plaatsgevonden, nl. in het deel dat hij het tweede meisje heeft vermoord (in die grote pot).Dan komt dat stel nl. weer van een partijtje stoeien en wil hij Jean-Baptiste wat aandoen, omdat hij buiten het 'glas' (weet het niet meer zeker)niet had opgeruimd of iets dergelijks, waarna J-B een druppel parfum op zijn hand heeft en de man opeens heel aardig tegen hem doet.
Maar ben het wel een beetje met je eens! Een beetje too much op het einde.

avatar van DeCol

DeCol

Matige film.

De eerste deel was het allemaal best leuk. Ook al vond ik het verhaal een beetje onzin, het interesseerde wel. Vooral toen hij voor Dustin Hoffman ging werken die een leuk, ietwat overdreven personage speelt. Ben Whishaw zelf speelt sterk. De onwetendheid straalde van hem af en eenmaal in zijn element zag je hem opbloeien. Met daarnaast de prachtige decors en kostuums heb ik het met de sterke punten wel gehad.

Vanaf het moment dat hij naar Grasse vertrekt zakt de film weg. Het wordt langdradig en is totaal niet spannend. De benaming thriller snap ik wel vanwege de de vrouwen die worden vermoord, maar het oogt niet. Even dacht ik trouwens dat hij zijn laatste slachtoffer zou laten leven, maar toch niet. Uiteindelijk moest ik nog heel hard lachen toen het plein opeens uitbarstte in een complete orgie . Toen had ik het helemaal gehad.

2,0* voor het acteerwerk, de decors en de kostuums.

avatar van Darker than L

Darker than L

Geprobeerd te kijken, maar uiteindelijk toch afgezet. Het verhaal rond parfum, de personages, acteur en plotwendingen konden mij niet interesseren. Daardoor is het in mijn ogen een erg saaie nietszeggende film.

De film krijgt een 2,0 omdat er eigenlijk niet echt iets mis is met de film maar het is niet mijn ding. Voor de moeite dus:p

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

@Darker than L: Ik ben het eens met je 2 sterren. Alleen in jou geval niet helemaal.

Geprobeerd te kijken, maar uiteindelijk toch afgezet

Dan kan je toch geen inhoudelijke beoordeling geven over een film? Geef sterren als je hem helemaal heb gezien.

avatar van Darker than L

Darker than L

Cinemaniak schreef:

Als ik er een deel van gekeken (en dan heb ik het natuurlijk niet over 10 minuten) heb en de film niets vond kan ik prima een beoordeling geven van wat ik vind. Ik zet een film namelijk niet voor niets af.

Indien ik een film tergend vind om naar te kijken en afzet, omdat bijvoorbeeld het verhaal slecht is en er slecht geacteerd wordt zou ik dus best 1 ster kunnen geven (om maar even iets te noemen).