• 9.374.414 stemmen

Met onder meer: Harrison Ford, Paul Bettany en Virginia Madsen

Releasedatum: 13 april 2006

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Firewall

"Nothing Is More Dangerous Than A Man With Everything To Lose."

Computerveiligheidsexpert Jack Stanfield heeft voor de Landrock Pacific Bank het veiligheidssysteem ontwikkeld. Dit systeem kan slechts op één manier gekraakt worden, namelijk door Jack zelf. Crimineel Bil Cox heeft het leven van de familie Stanfield voor maanden geobserveerd en ontvoert vervolgens Jacks vrouw en kinderen in hun eigen huis, zijn eis: Jack moet $100 miljoen stelen van zijn eigen werkgever. Om zijn gezin te redden probeert Jack een zwakke plek in zijn eigen beveiligingssysteem te vinden.

avatar van buttista

buttista

Goed spannend. Beetje standaard verhaal maar lekker vlot en niet langdradig. Kijkt goed weg. 4*

Ben een echte harrison ford fan dus deze film mocht natuurlijk niet ontbreken. Ik vond het dan ook een erg leuke film zoals we van hem gewoon zijn, en ik heb me geen enkel moment verveeld. 4,5 sterren krijgt die van mij!

avatar van natju

natju

Goede film ...spannend..al waren er een aantal dingen technisch onmogelijk wel leuk bedacht. Goed geacteerd. heb me er in ieder geval goed mee vermaakt.

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

Vlotte, onderhoudende (boeiende), goed kijkende, goede film. Geen kritiek! 4*

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede film, met een goed acterende Harrison Ford en een zeer goede Paul Bettany.

De film doet me wel een beetje denken aan "Air Force One", ook met Ford en waar hij ook in z'n eentje de hele boel oplost.

Had toch iets meer vaart in de film willen zien, vooral het begin is wat langzaam, maar toch is het een goed verhaal en een prima film die zeker 4,5 sterren waard is.

avatar van andy1980

andy1980

vlotte en spannende film die geen seconde verveelt.

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

een goede , knappe film.

spannend , maar hij gaat nogal snel op een moment in de film.

maar voor de rest is het prachtig acteerwerk daar harrison ford.

ik geef hem 4.0

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Goede film. Bleef van het begin tot eind boeiend en spannend om naar te kijken. Acteerwerk van Harrison Ford was wederom uitstekend.

avatar van helleke

helleke

Zeer goeie thriller die op het lijf geschreven is voor toch wel een schitterend acteur als Harrison Ford.

De overige acteerden ook op hoog niveau

De film boeide van begin tot einde.

Eén iets wat ik niet begreep:de foto van zijn hond kwam toch niet echt overéén met de foto op de GPS-identiteit of heb ik het mis?

Verdient toch wel een kleine 4 sterren.

avatar van mocro_9555

mocro_9555

heb de film net gezien, en ik moet je zeggen dat ik me geen seconde heb verveeld..

mooie acteerwerk wederom van ford. geen langdradig verhaal.....

tis zeker die 4.5* waard

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Vrij goede film.

Harrison Ford doet dat hier zeker niet slecht en op het einde dan zo die vieze blik die hij kan trekken, leuke gezicht dan .

Verhaal op zich was niet slecht maar is zo een film waarvan je opvoorhand het einde beetje weet.

Zeer aangename film.

3.5 sterren

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Goede film, die niet echt iets speciaals heeft, maar wel ontzettend lekker weg kijkt!

Ford is weer ouderwets op dreef als redder in nood, maar ook Bettany groeit steeds beter in zijn rol. Beetje zonde vond ik de rol voor Robert Parick. De rol was niet slecht, maar vond niet dat het nodig was om een bekend gezicht deze rol te laten spelen. Patrick kan daarnaast ook wel betere rollen krijgen lijkt mij.

Het verhaal is niet bijster orgineel, maar wordt wel zodanig neer gezet dat het bijzonder vlot verloopt en nergens vertragende scenes aanwezig zijn. De climax is zoals je die 'vroeger' veel zag in veel thrillers/actiefilms. Bad gay tegen de good guy, waarna de good guy wint. Maar gelukkig vind ik dit absoluut niet erg of storend!

Zeker een lekkere film voor een avondje genieten van een thriller! En een goede Ford!

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Een houterige Ford en een over the top Bettany in een thriller die misschien op een zaterdagmiddag lekker wegkijkt, maar die niets meer doet dan amuseren. De film, die eerst een tijdje op gang moet komen blijft daarna voortrazen om op een voorspelbare hollywoodachtige manier beeïndigd te worden. Vermaak, niets meer: 2,5*

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Vond het ook niet echt heel bijzonder.

Het was wel te doen, maar het is een vrij standaart verhaal, met ook niet echt top acteurs naar mijn mening.

Vond het ook niet echt spannend worden, het bleef een beetje saai.

Maar wel een film die je eens kan kijken als je niks anders hebt liggen.

avatar van First Angelus

First Angelus

Meh, niet warm noch koud word je ervan.

Het is zowat een fenomeen om dit soort type films te vernieuwen. De ingenieusiteit van de moderne technologie omzeilen en aanpassen zodat het eerst in het voordeel van de slechterik speelt, dan in het voordeel van de goeie. Voorbeeldje: Ocean's eleven was hiervan goeie adaptie, Ocean's Twelve en The Italian Job al veel minder.
Kweetet, ze zijn niet echt hetzelfde qua verhaal, maar toch, enige parallellisme is merkbaar (Het snoodaardig plan dat tenuitvoer moet gelegd worden door een combo van pc's, actie en niet zo ferme acteerprestaties).

Tot het midden kreeg hij een anderhalve ster. Dan na de toch merkwaardige ontsnapping en ingenieuze vondst van het gezin van Ford door de GPS-tag van de hond, dus 2 sterretjes.

Het pluspuntje in deze film is het toch wel ietsje vernieuwende. Niet grandioos, maar toch, alles word omzeild, alarm, emails, enz en de loopholes zijn inderdaad gewoon toevallig.
Maar het probleem en gevaar bij dit soort films is dat je een goede balans moet vinden tussen de inleiding en dan de eigenlijke gijzeling en diefstal. Dit, vrees ik, is een te korte inleiding en een te lang middenstuk, want hoezeer men ook probeert de aandacht te houden, dit gebeurt minimaal met de voorspelbare en magere plotwendingen.

Nog kleine vermelding over acteerprestaties: het gezin was individueel niet slecht, het noodzakelijke werk; Ford is wel goed en ze hebben blijkbaar goed rekening gehouden met z'n leeftijd(zoals zijn in het slaap vallen achter het stuur of in de zetel van z'n secretaresse) tot op het einde; en Paul Bettany suckt eigenlijk als gladde, 'cool boy' slechterik, totaal geen overtuigingskracht noch bad boy attitude, come to think of it, in Da Vinci Code had hij dat ook niet.

Dit is inderdaad een filmpje om te zien wanneer er niets anders is.

avatar van Tun-89

Tun-89

ik vond het een redelijk goede thriller met zo als altijd een

super goeie Harrison Ford. die de spannende sfeer wel

weet te cëeren door zijn strenge blik.

zaten spannende stukjes in.

het is misschien geen origineel verhaal, maar deze is op

zijn manier uitgewerkt en ik heb me vermaakt.

geen enkel moment verveeld, sterk einde.

avatar van basketballerke

basketballerke

Valt niet heel erg veel over te zeggen. Behoorlijk cliché film en verhaal. Maar toch vond ik deze beter dan andere films in zijn soort. Ondanks het cliché verhaal wordt die toch heel goed uitgewerkt en Harrison Ford acteert toch gewoon weer goed. Een erg goed acteur kan ik toch wel stellen na veel van hem gezien te hebben.

avatar van demimoorefan

demimoorefan

zeer goede film

heb mezelf eigenlijk geen moment verveeld

weinig woorden over te zeggen

gewoon goed verhaal

avatar van Bati40

Bati40

Een goede thriller, heb me de hele film lang kunnen vermaken. Zeker mooi verhaal. 4,5*

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Zonder discussie een kwaliteitsfilm.

Mooi uitgewerkt plot, goed acteerwerk van Ford en af en toe spannende momenten. Onderhoudend is ook een goed woord voor deze film. De makers zorgen ervoor dat je niet in slaap kan vallen.

Spijtig genoeg is dit concept al zo vaak uitgewerkt, wat voor mij de verrassing en vaak ook de spanning wat wegnam.

avatar van tjp1994

tjp1994

zeer slecht en Harrisson moet nu echt ophouden. het begint lachwekkend te worden. deze rol dacht hij er in drie dagen bij te doen zeker, wat ongeinspireerd zeg, bah

avatar van First Angelus

First Angelus

tjp1994 schreef:

pech, Indiana Jones 4 komt in 2008

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

tjp1994 schreef:

Ben er niet mee akkoord dat Ford ongeinspireerd zou spelen. Feit is dat zijn personage nu eenmaal een (bedoeld) kleurloos figuur is en dat moet hij dus spelen.

avatar van helleke

helleke

Dit is toch wel een goed onderhoudende actie-thriller met een rol die op het lijf is geschreven van Harrison Ford.

Misschien ietswat voorspelbaar maar mij stoorde het allerminst.

avatar van HtoJ

HtoJ

leuke film op sommige momenten best spannend. ik zeg 3,5 ster.

avatar van max4-ever

max4-ever

Had niks van deze film verwacht, maar het blijkt een goede thriller te zijn spanend weet natuurlijk pecies hoe ie gaat eindigen maar dat betekend niet dat het slechte film is......

Zeker een aanrader voor een stormachtige dag zo als vandaag

avatar van De Rekke

De Rekke

perfecte chill film op een zondag

3stars

avatar van goegs

goegs

ik vond hem wel oke

avatar van JDS

JDS

Harrison Ford komt op in het begin van de film totáál niet goed over. Weet helemaal geen gestalte te geven aan zijn karakter en lijkt de film als een mooi 'zakkenvullertje' te zien. Vanaf het moment dat het gezin in de problemen komt weet hij te overtuigen in een, door hem al vaak vertolkte, rol van 'man-in-nood'. De 'overval' deed me een klein beetje denken aan Ocean's Eleven, en de eindscénes kunnen zo in een nieuwe 007 worden geplakt. Vooral in die laatste scenes weet Ford veel goed te maken.

Paul Bettany is in mijn ogen de grote ster van deze film. Hij weet persoonlijk het niveau heel aardig op te krikken.

Al bij al een vermakelijke, spannende film. Ford's slippertjes in het begin van de film vergeef ik hem door een sterke performance in het slot van de film. in principe 3 sterren, maar een extra halve ster vanwege de krachtige Bettany: 3.5*

avatar van Pgs3000

Pgs3000

Ik vond het een goede film, veel spanning, en een goed verhaal. Alleen werd de film nogal langdradig na verloop van tijd. rennen rennen rennen zonder bepaalde bedoeling, enkel om de film te verlengen. Maar verder zat hij goed in elkaar.

4 sterren, want dat is deze film zeker waard!