Firewall (2006)
Thriller / Actie
105 minuten
geregisseerd door Richard Loncraine
met Harrison Ford, Paul Bettany en Virginia Madsen
Computerveiligheidsexpert Jack Stanfield heeft voor de Landrock Pacific Bank het veiligheidssysteem ontwikkeld. Dit systeem kan slechts op één manier gekraakt worden, namelijk door Jack zelf. Crimineel Bil Cox heeft het leven van de familie Stanfield voor maanden geobserveerd en ontvoert vervolgens Jacks vrouw en kinderen in hun eigen huis, zijn eis: Jack moet $100 miljoen stelen van zijn eigen werkgever. Om zijn gezin te redden probeert Jack een zwakke plek in zijn eigen beveiligingssysteem te vinden.
TRAILER
Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.
2.0 sterren

Laatste kwartier viel ik steeds in slaap, stem even niet...waarom nog meer energie verspillen aan deze film...gaaaap
Matige film , niet spannen ontzettend voorspelbaar !
Daarom een 2*
Alleen het einde vond ik een beetje slapjes/magertjes
dit hadden ze wel iets mogen uitdiepen.
Zeker de moeite waard om te kijken
Zeker een aanrader!

Ook de zogenaamde slechteriken zijn uiteindelijk weer veel te braaf en komt zelfs alles op zijn pootjes terecht. Eind goed al goed-film.
Nergens opvallend goed of slecht. Verhaaltje dat je snel weer zal vergeten in ieder geval. Banken kraken etc, begint ook wel uitgemolken te raken hoor.
Vond de film echt niet slecht.
Sommige dingen zijn niet echt realistisch, maar dat neemt niet weg
dat de film best goed weg te kijken valt.
Als je bij elke film op de details gaat letten, zie je overal fouten, een film is niet de werkelijkheid, de kijkers willen bedrogen worden.
Het is een leuke film, die aardig wegkijk, ga niet teveel op de details
letten , een 3.5 waard

Dat het tijd wordt dat Ford minder op de actietour gaat en het zelfs smerig lijkt wanneer hij filmisch getrouwd blijkt met het inmiddels oude zusje van Michael, moge duidelijk zijn. Echter wanneer een film naast het goede camerawerk nog meer pluspunten kent, moge de eerder opgesomde woorden rustig worden ingeslikt. Helaas is er naast het degelijk filmen weinig positiefs te melden en blijkt de film een grote voorspelbare flauwe hap. Met dank aan een zeer clichématig script.
Doorsnee.

Daar ik Harrison Ford als actieheld hoog heb zitten, vond ik hem hier tegenvallen. Maar ja, zo'n voorgekauwd script kan je ook weinig mee.
Wat we voorgeschoteld krijgen is dan ook wel leuke actie, maar o zo voorspelbaar.
Bettany als schurk is natuurlijk ook wel bekend. Ook hij speelt op de automatische piloot.
Matig filmpje, leuk om een keer gezien te hebben, maar daar is ook alles mee gezegd.
Wel is Harrison Ford voor deze rol de juiste persoon en speelt Paul Bettany ook prima.
Er is wel af en toe genoeg spanning aanwezig en zelfs wat actie, maar net te weinig om deze film helemaal in orde te maken.
Als je als acteur al zolang meedraait dat je je eigen films blijft recyclen, is het tijd om te stoppen. Een paar jaar terug deed Ford het al met het overbodige vierde deel uit de Indiana Jones reeks, hier komt hij met een soort Fugitive reload. Dit keer als opgejaagde bankier.
De film kan op geen enkele manier verrassen, de cast acteert als een stel ongeïnteresseerde robots en Ford schuift daar als bejaarde vader doorheen. Hier en daar is de actie nog wel te pruimen, maar als je werkelijk elke vervolg scene kan uittekenen, biedt dat ook weinig soelaas.
Voor de jongere kijkertjes, die nog weinig gezien hebben, kan zo'n film best aardig zijn. Anders maar beter overslaan. 2**