Genre: Thriller / Actie
Geregisseerd door: Richard Loncraine
Met onder meer: Harrison Ford, Paul Bettany en Virginia Madsen
Releasedatum: 13 april 2006
Plot Firewall
"Nothing Is More Dangerous Than A Man With Everything To Lose."
Computerveiligheidsexpert Jack Stanfield heeft voor de Landrock Pacific Bank het veiligheidssysteem ontwikkeld. Dit systeem kan slechts op één manier gekraakt worden, namelijk door Jack zelf. Crimineel Bil Cox heeft het leven van de familie Stanfield voor maanden geobserveerd en ontvoert vervolgens Jacks vrouw en kinderen in hun eigen huis, zijn eis: Jack moet $100 miljoen stelen van zijn eigen werkgever. Om zijn gezin te redden probeert Jack een zwakke plek in zijn eigen beveiligingssysteem te vinden.
Jack Stanfield
Harry
Arlin Forester
Bobby
resensie
Op zich geen slechte film is het niet dat Harrison Ford van mij ook wel eens een andere rol mag spelen dan constant the fugitive zijn. De film keek lekker weg. Kom niet verder dan een 3*.
festool
Ik vond het een goede film met redelijk veel spanning en een wat miezerig einde, maar ja het is er één als vele anderen. Je kon inderdaad het einde voorspellen en de vecht scenes vond ik ook een beetje soft. Harrison Ford heeft betere rollen gespeeld en wordt inderdaad oud. Als je er eenmaal inzit dan kijk je hem uit. Over het geheel genomen een prima tussendoortje.
animalkrullie
Een standaard film, die me zeker kon boeien.
Vooral Bettany speelt sterk.
Harisson Ford kan beter rollen als grootvader uitzoeken.
bertmarc
Nee, zonde maar een waardeloze film. Zal ook niet stemmen want ik kon het niet opbrengen om het af te kijken.
balkie
Niet nadenken en kijken-film. Leuke film, maar niet super. Van mij een 3*
Tolkienfan
dit is nou 1 van de zwakste films van het jaar..slappe Actie... Tip: kijk eens naar Running Scared met paul Walker..die is veeeel beter..
tjoeptoe
Ach, in wat er de laatste tijd uit is gekomen is dit toch wel één van de beter te pruimen films. Ik kreeg wel een beetje een Hostage-deja-vu tijdens het kijken, zij het dat Hostage stukken beter is.
moviefreak#1
Tja en dan krijg je dit weer. Een huisvader met de typische kinderen : een vervelende puberende dochter en een zoontje met allerlei soorten allergiën, vervolgens nog een hond en natuurlijk de moeder die de kinderen gerust probeert te stellen. Deze worden dan gekidnapped door de typische boeven : een slimme leider, een domme agressieve boef en een technisch vernuftigde boef met een goed hart.
Een hoog been there, done that gehalte wat er voor zorgt dat de film redelijk te doen is maar op geen enkel moment zorgt voor verrassingen.
En spijtig voor de Indiana Jones fans maar Ford kan dit al niet meer aan, laat staan nog een Indy-film
teus66
Leuke film voor de liefhebbers van Harrison Ford, als je van z'n voorgaande films kan genieten (ik wel in ieder geval) dan zal je deze ook zeker kunnen waarderen. Klassiek spannende film zoals je gewend bent van 'm, niks mis mee
fotzenbikkel
Inderdaad een vrij standaard receptje, maar toch zeker niet slecht bereidt. Qua originaliteit scoort deze film dan ook niet hoog. Maar al met al best lekker weg te kijken stereotype-Hollywoodmateriaal. De film is geen topper van het jaar, maar hij is echt niet zo slecht als sommige mensen hier doen overkomen. Films hoeven van mij echt niet altijd te streven naar een originaliteitsovertreffer van films als b.v. Pulp Fiction, Kiss Kiss Bang Bang of Lucky Number Slevin. Daarom toch een goede 3 ***.
neo
Ik kreeg wel een beetje een Hostage-deja-vu tijdens het kijken
Wat wil je met een score van dezelfde componist (Alexandre Desplat)
flyer
lekker spannende film goed verhaal hele film op het puntje van de stoel gezeten.
Waku
Ondanks het idee dat je het een en ander al wel eerder denkt gezien te hebben is "Firewall"een vermakelijke
en degelijke actiethriller.
Soms redelijk voorspelbaar
Harrisson Ford is genoeg door de wol geverfd om zijn rol proffesioneel neer te zetten en doet dat dan ook glansrijk.
"Firewall"brengt niets nieuws onder de zon maar staat garant voor een dikke 2 uur spanning en vermaak.
Icer
Waar zijn de tijden van Indiana Jones toch gebleven
... Deze film, ondanks dat ik voor de eerste keer kijkt krijg ik het gevoel dat ik 'm al gezien heb ... voorspelbaar saai
... en op de mooie kostuums kan ik het ook niet gooien
. 2,5 ster en dan ben ik nog royaal
iGeO
Standaard filmpje met een een paar momenten dat je denkt van: "hmja...., niet echt geloofwaardig". Redelijk goed geacteerd. Alleen zou Harrison meer de opa dan de vader c.q. man moeten spelen gezien zijn leeftijd en voorkomen.
2,5 *
obuma
3,5* ster gegeven. Ruim voldoende dus.
Een typische Harrison Ford film. Een keurige man wordt in het nauw gedreven en moet ervoor vechten zijn gelijk te krijgen. Zijn recept dus.
Tuurlijk is het standaardkost, geen verrassende effecten, geen suspence, maar eigenlijk vond ik dat wel lekker. Teveel films gooien het over die boeg de laatste tijd met helaas vaak teleurstellende resultaten.
Als je van de "Harrison Ford films" houdt moet je deze meenemen.
AmazingPP
Ik vind dat gezeur over "Ford moet maar eens opa-rollen op gaan zoeken" dus echt nergens op slaan. In deze film pretenteert hij nergens dat hij een jonge God speelt die al koppeltje duikend door het beeld heen vliegt, hij acteert gewoonweg naar zijn leeftijd. Daarbij is deze film een prima thriller, niet erg origineel, ok, maar erg vermakelijk. Als je goed kijkt naar hoe Ford zijn rol speelt, zie je dat hij zijn leeftijd wel degelijk in acht neemt. 3,5 *.
En eh... Nog eens even wat: Hostage is inderdaad een stuk slechter!! Vanwaar die vergelijking??
iGeO
Ik zeg ook niet dat Ford, "opa rollen" moet spelen, gezien zijn leeftijd.
Ik zeg alleen maar gezien de samenstelling van het gezin in deze film was het logischer geweest dat hij de opa was geweest.
En ja, hij speelt natuurlijk niet een jonge God die over het scherm heen flitst. Hij speelt gewoon een man op leeftijd die onder druk wordt gezet en dat doet ie zoals ik van hem ben gewend, gewoon goed.

sel
het was lang geleden dat ik zo'n leuke spannende film heb gezien en ik zie er veel (werk in een videotheek). Ford blijft goed zoals altijd.
Ford kan dit soort rollen inmiddels spelen in zijn slaap, en het script is waarschijnlijk ook geschreven door een half slapende scenarioschrijver. Voorspelbaar van begin tot eind, met schematische personages zonder inhoud en een zeer oppervlakkig verhaal dat iedere vorm van detail weet te vermijden. Behoorlijke tegenvaller van regisseur Loncraine. Van Ford geen tegenvaller- die heeft het aan zichzelf te danken dat hij de laatste jaren uitsluitend dit soort flutscripts uitzoekt.
Spineglass
Aardige en vlotte film, aardig verhaal maar krijgt van mij toch niet meer dan 2.5 sterren
moon44
Wij vonden de film supergoed, men mag blij zijn dat er af en toe nog zulke films gemaakt worden. Waarom altijd dat gezeur over bepaalde films. 4*.
Beatboy
wel een leuke film maar het verhaal klopt soms niet echt.
maar het idee van het verhaal is wel goed. 3.0
Norma
Aardige film, redelijk spannend (met redelijk wil ik zeggen, het houdt de aandacht vast maar het wordt nergens zo spannend dat je op het puntje van je stoel zit)
De bad guy zet zijn rol goed neer en ook Ford vind ik niet onverdienstelijk spelen. Wel erg voorspelbaar je kon meteen wel aanvoelen dat die ontsnapping van vrouw en kids niet ging lukken de eerste keer en ook wie er neergeschoten gingen worden mocht geen verrassing zijn Wat ik dan weer een meevaller vond was dat de slechterik niet meer overeind kwam na die houweel in zijn rug, is ook niet aannnemelijk maar meestal komen ze nog eenmaal overeind om vervolgens definitief om zeep te worden geholpen Ik heb me wel met deze film vermaakt maar bijzonder is hij beslist niet.
Schildkröte
Goede film. Voor een bankoverval film vind ik het origineel. Aan de andere kant zijn sommige stukjes voorspelbaar, maar dat heeft niet direct met de bankoverval zelf te maken. Je weet gewoon wie er wanneer het loodje gaat leggen. Het lijkt inderdaad dat Ford in elke film weer dezelfde rol speelt, maar dat kan hij in iedergeval goed.
Snitsel
Goeie film, ik zag er Ford niet onmiddellijk in meespelen maar hij deed het geweldig
Wat je niet veel tegenkomt in een film is dat de overvallers niet alles weten (de servers die weg zijn).
Het is een boeiende film die wel de moeite waard is om te zien maar natuurlijk zoals altijd, de slechten sterven...het gezinnetje blijft over (+de hond).
een verdiende
4****

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

The Constant Gardener
Drama / Thriller, 2005