• 9.377.559 stemmen

Geregisseerd door: Richard Loncraine

Met onder meer: Harrison Ford, Paul Bettany en Virginia Madsen

Releasedatum: 13 april 2006

Plot Firewall

"Nothing Is More Dangerous Than A Man With Everything To Lose."

Computerveiligheidsexpert Jack Stanfield heeft voor de Landrock Pacific Bank het veiligheidssysteem ontwikkeld. Dit systeem kan slechts op één manier gekraakt worden, namelijk door Jack zelf. Crimineel Bil Cox heeft het leven van de familie Stanfield voor maanden geobserveerd en ontvoert vervolgens Jacks vrouw en kinderen in hun eigen huis, zijn eis: Jack moet $100 miljoen stelen van zijn eigen werkgever. Om zijn gezin te redden probeert Jack een zwakke plek in zijn eigen beveiligingssysteem te vinden.

avatar van JDS

JDS

toch maar verlaagd naar 3 sterren

avatar van kleez

kleez

heb m in de bios gezien vorig jaar!

Matige film!! Had liever een andere film gezien in bios,

achteraf!!

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

best een goeie film.

met een top-cast , en weer geweldige acteerprestaties van harrison ford.

ik geef hem 4.0

avatar van vulcan750

vulcan750

De moeite om te kijken zeker waard!! Spannend en goed verhaal. Zeker 4* waard!

avatar van Zwart kijker

Zwart kijker

Ja in 1 woord geweldig

Heb mezelf eigenlijk geen moment verveeld .

Ik vond dat met die pen en mic ook leuk gevonden .

Een film die je gewoon gezien moet hebben ! kijken dus !!

avatar van P8rb

P8rb

uhm ja, wel een goede film, maar hij wil eigenlijk nooit echt spannend worden, en hij komt niet echt op gang.

buiten dat om vond ik hem best wel goed. dus een goede score is wel op zijn plaats.

3,5

avatar van seanpuffy

seanpuffy

goede film.

avatar van superred

superred

Ik vond hem tegenvallen, ik had er veel meer van verwacht. Over het algemeen een voorspelbaar verhaal wat traag door blijft gaan tot aan een slap einde. Nee... ik kan niet zeggen dat ik het een goede film vond, maar ook niet super slecht, waarschijnlijk had ik er teveel van verwacht (door de trailer).

avatar van veni

veni

Echt een chantage-film. Die vind ik meestal nog wel het spannendst. Je weet nooit of het lukt of niet. Deze film is echt ontzettend spannend. Is alweer een tijdje geleden dat ik hem gezien heb, maar weet nog precies hoe die was. Echt een aanrader, gewoon een ontzettend goede, spannende film. 4,5

avatar van Kricky

Kricky

goeie thriller, Ford weet er het beste van te maken en het heeft toch een aardig origineel verhaal

avatar van dje-em

dje-em

leuke en spannende film, de eind scenes zijn wellicht wat ongeloofwaardig maar ach zouden we niet allemaal ons gezin verdedigen?

avatar van janssen16

janssen16

Niet zo een originele film maar dat is tegenwoordig bijna onmogelijk, heb me toch goed vermaakt met deze film.

*3.0

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Superspannede Thriller vol met actie en spanning. Sterk acteer-werk. Het mindere aan de film is dat er geen plot is. Dat zou het beter gemaakt hebben.

toch een 4,5.

avatar van bugno

bugno

Dit is zo'n film waarvan je denkt als je hem gezien hebt,hmm dat had van mij niet gehoeven,Ford op zijn slechts dus.

Heb geen actie gezien,voelde geen spanning,kortom kon nog net mijn ogen open houden,0.5*

avatar van SPT

SPT

Een typische dertien uit een dozijn film. Doet me denken aan Flightplan. Volgens mij krijg je dit soort films als een professionele groep filmmakers aan de slag gaat omdat ze een opdracht + budget hebben gekregen en proberen nauwgezet de lijn der verwachting te volgen. Enigszins inspiratieloos dus. Toch moet ik zeggen dat ik er best met plezier naar heb gekeken. Een atristiek hoogstandje is deze film echter geenszins.

avatar van Cicero83

Cicero83

Opzich wel leuke film, alleen ik snap niet waarom de film "Firewall" heet :s

avatar van stinissen

Cicero83 schreef:

Opzich wel leuke film, alleen ik snap niet waarom de film "Firewall" heet :s

Wat is een firewall?

Een firewall is een op internet aangesloten machine, die speciale software draait. De firewall bepaalt aan de hand van een lijst met regels (ook wel rules genoemd) of internet verkeer wel of niet wordt doorgelaten. Een firewall kan één PC beschermen, maar kan ook een heel netwerk beschermen tegen aanvallen van buitenaf.

avatar van DragQueen

DragQueen

Matige film, met een toch vrij aardig verhaal. ford speelt zijn rol goed, maar kan de film niet in z'n eentje redden. vrij platte thriller, met weinig uitspattingen naar mijn mening. 2,5 sterren.

avatar van B100

B100

Een beetje een bekend verhaal met een einde dat voor de hand ligt.

Maar desal niet temin zeker het bekijken waard.

Er blijft spanning in het verhaal zitten.

avatar van ~Burner~

~Burner~

Spannende film! Na sommige reacties hier had ik het idee dat het een beetje een saaie film was, maar zeker niet. Ik vond eigenlijk de hele film spannend ondanks het bekende concept. Gewoon een goede film die zeker 3.5 ster verdiend!

avatar van siepietheman

siepietheman

Super film met Harrison Ford, goed geacteerd en een super verhaal, 4.5 sterren!

avatar van Isildur

Isildur

Fantastische film erg goed verhaal en geweldige acteerprestatie 's van Harrison Ford!!!

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Dit is nou weer zo'n typische Harrison Ford film zoals we die al vaker gezien hebben. Nou, mocht je met dit gegeven naar deze film kijken zul je nooit van een koude kermis thuis komen, want hij is best wel goed te pruimen, maar meer ook niet.

Wordt alleen eens tijd dat Dhr. Ford eens naar wat andere rolprenten gaat uitkijken, want ik krijg toch maar meer en meer de indruk dat ie altijd de gebeten hond moet spelen, en de shit moet opknappen. Zal dat bij hem thuis ook zo zijn?

*3.0*

avatar van seth gecko

seth gecko

zelfs paul bettany kan de aandacht niet wegleiden van dit doodbrave saaie formulewerkje van een script en de middelmatige regie dit dit werkje de dieperik in slepen.

Ford acteert alsof hij staat te slaapwandelen en dat typeert ook de hele film, slaapverwekkend.

avatar van FilmFreakDimi

FilmFreakDimi

Een leuke klassieker met een goede Harrison Ford en een wat sarcastische Paul Bettany.

avatar van ange21

ange21

ik vind bij het ontvoeren van het gezin de slecteriken zachtaardig :S

das de meeste luxuese ontvoering in huis dat ik heb gezien. pannekoeken eten, monopoly spelen bla bla bla.

het is wel een leuke film, de einde mocht van mij wat verder!!!

avatar van J3zz

J3zz

Alweer 2 jaar geleden dat ik m gezien heb, maar is me nog wel bijgebleven. Goede cast, een aardige film met een verhaal dat een beetje dun is maar gewoon een aardige film, 3*

avatar van rotem

rotem

Lekkere echte Harrison Ford film. Best spannend en ik heb me prima met de film geamuseerd.

Wel jammer dat de laatste minuut van de film niet nog net iets langer duurde door mooi uitzoomen ofzo, want de omgeving daar was schitterend,

avatar van otherfool

otherfool

Vreugdeloos doorsnee thrillertje met een inspiratieloze Ford die zijn gebruikelijke held-tegen-wil-en-dank rol op de automatische piloot afdoet. Na de ronduit saaie eerste helft komt de film zowaar een beetje op stoom maar het belachelijke einde doet de film definitief naar de thumbs down sectie gaan. Bijzonder matig 13 in een dozijn werkje derhalve.

1,5*.

avatar van rickaleks

rickaleks

Een erg ongeloofwaardige film, met een redelijke acteerprestatie van Ford. Kijkt op zich lekker weg, maar daar is dan ook alles mee gezegd.