Genre: Komedie / Romantiek
Bekijk via Videoland
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Break-Up
"…pick a side."
Als Brooke (Jennifer Aniston) en Gary (Vince Vaughn) eenmaal samenwonen, halen ze het bloed onder elkaars nagels vandaan. Na de zoveelste ruzie verbreekt Brooke hun relatie. Wat dan volgt is een opeenstapeling van oorlogsvoering, toenaderingspogingen en bemoeienissen van hun vrienden. Geen van beiden is bereid te verhuizen uit hun prachtige appartement en de enige oplossing is om er samen als vijandige huisgenoten te blijven wonen, totdat een van de twee toegeeft...
- Trailer (YouTube)
Johnny O
Lupus Grobowski
Richard Meyers
stan
Was idd geen sterke film.. Ik moest even door het begin heen komen want dat interreseerde me niet echt.. Later werd de film wel een stuk boeiender
Hilarious
Sympathiek herkenbaar filmpje maar niets speciaals. Ik was gelukkig niet teleurgesteld omdat ik zeker geen hoge verwachtingen had van deze film. De acteerprestaties van bijde hoofdrolspelers waren goed en dat redt de film het meest. Oke het verhaal is een beetje anders dan de meeste standaard romantische komedies maar leuk vond ik het niet. Op het einde als je net denkt ze gaat op reis maar ze bedenkt zich of denkt er eens goed over na en gaat terug naar Gary gaat ze toch op reis en komen ze elkaar later eens tegen. Vond ik niet veel speciaals en origineel aan. Ik vond het einde ook veel op één van de alternatieve einde's van The Butterfly Effect lijken.
Er zaten wel een paar leuke stukjes in maar geen waar je moet om lachen of waarvan je zegt dit is een pluspunt voor de film. Er hangt wel een leuk sfeertje in de film maar ik kom maar uit op 2,5*.
SSeagal
Een film die je maar 1x hoeft te zien, luchtig, vermakelijk en misschien zelfs leerzaam voor sommige...
Waarom vinden de meeste het einde zo stom? Het einde is juist geweldig, het laat de boel gewoon een beetje open, maar een ieder die even logisch redeneert weet ook wel dat ze uiteindelijk weer bij elkaar komen, alleen laten ze dat niet zien en dat is juist weer wat minder standaard. Prima filmpje, met hier en daar best goede humor ook, maar meer een drama-achtige film idd. ***
leon1970
The break up
Hij leek mij heel erg leuk.
Echter deze film viel mij zwaar tegen.
Een teleurstelling en flauw.
waardering: *
mandy18
Ik kan me voorstellen dat het einde een beetje tegenvalt... toch als je de film niet gelijk stopt, en luistert naar het nummer waar de eindtiteling mee begint, kan je voor jezelf al 'vaststellen' vaststellen dat ze ooit weer bijelkaar zullen komen
"I can see clearly now the rain is gone....."
Moet genoeg zeggen toch!
pat-01
Voor het soort film wel een goede en Jennifer blijft zelfs als het verhaal slecht zou zijn al het moeite van het kijken zonder meer waard. 3,5*
little_lOve
Toen deze film uit de bioscoop was, baalde ik er serieus van dat ik er niet naar toe ben geweest, ik wilde hem erg graag zien. Maar ik heb uiteindelijk niet eens zo heel veel gemist.. Ja, het goede samenspel van Jennifer Aniston en Vince Vaughn. De weinige droge grapjes waarvan ik alleen de humor in zag, en de rest waarmee ik keek niet. But that's it. Jammer, van Jennifer kan veel en vind ik haar ontzettend goed. Vince had ik alleen eerder in Dodgeball gezien, en dat was een film die ik wel aardig kon waarderen. Ik keek dus met hoge verwachtingen. Maar in het middenstuk van de film gebeurde niet zo heel veel. Het was allemaal een beetje gerekt voor mijn gevoel.
En dan het einde. Jeetjemina, wat viel die tegen. Ja tuurlijk, je kan er van alles bij verzinnen. Maar bij een film, en zeker bij een einde van een film ik toch graag dat veel duidelijk wordt.
Aangezien de film een leuk vermaak was, en alleen het einde écht tegen viel, kom ik toch nog uit op 3 sterren.
Hopelijk wordt de volgende film van Jennifer Aniston, en wellicht Vince Vaugh, beter.
Moviestar
Deze film wilde ik al heel lang zien, maar viel helaas tegen.
Wat betreft komedie vond ik het erg matig, heb weinig of niet gelachen. Het stukje met de broer aan de eettafel was wel leuk maar verder was het ver te zoeken.
De film is meer een vermakelijk romantisch drama dan een komisch drama naar mijn mening. Goede onderhoudende rollen van zowel Vaughn als Aniston. Al met al zeker een vermakelijk filmpje maar bijzonder zeker niet. 3*
x_ShamieeJ
Ik keek er echt naar uit om deze film te kijken, toch vreesde ik ervoor dat het alleen maar flauwe humor zou zijn wat ook zo is.
Echt tegen gevallen, niet boeiend en heel saai.. jammer
anne J
Het leek me niet geweldig, maar ik had deze middag zin om film te kijken. En mijn hoofd stond niet naar opletten en in het verhaal zitten, dus koos ik maar voor dit.
Ik dacht dat het een komedie was, maar ik vond het eigenlijk niet echt. Af en toe grappig als ze streken uithaalden of hatelijke dingen tegen elkaar zeiden maar daar bleef het ook maar bij.
Ik vond het wat overdone al dat drama af en toe en het vage einde? Daar wil ik niet eens over beginnen...
2,5* voor de moeite.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Vond de film wel vermakelijk. Het einde was natuurlijk heel verrassend en ergens wel jammer. Ik vind de film goed omdat het op dagelijkse situaties is gebaseerd, de meningsverschillen........
gewoon een leuke film om door de week te kijken, zou hem niet opnieuw huren, maar heb er zeker geen spijt van
mmm ik geef een 3
Fran
- 1953 berichten
Deze film viel mij zwaar tegen. Er gebeurde niets spannends en de liefde tussen de twee hoofdpersonen kwam nou niet echt uit de verf. Eigenlijk wel gek omdat ze in het echt wel een relatie met elkaar kregen.
Door alleen foto's te laten zien van het verloop van de relatie kwam de liefde die de twee hadden ook niet echt goed over. Ze hadden het beter met videobeelden over kunnen brengen, denk ik. Nu was het zo statisch en kon ik me niet echt inleven.
Het open einde vond ik ook erg jammer. Dit soort films moeten gewoon doen wat ze altijd doen. Gewoon een lekkere happy- ending.
juultjejulesb
Ik vind dit echt één van de slechtste films die ik ooit heb gezien... Vince Vaughn vond ik absoluut niks uitstralen en de chemie ontbrak volledig tussen de hoofdpersonen. Erger vond ik dat het verhaal zo slecht was dat ik me af en toe zelfs verveelde tijdens de film. Jennifer vind ik een leuke actrice dus zij kon de film nog een heel klein beetje redden. Ook het einde vond ik erg slecht. Dit is wat mij betreft echt een afrader!
Patat
Jennifer Aniston, bekend als Rachel uit Friends, blijft me keer op keer bekoren. Of ze nu acteert in een thriller (Derailed) of in een komedie: ze weet altijd wel m'n sympathie te winnen. Ook hier is het niet anders.
De film had misschien wat meer mogen tonen van de periode dat Gary en Brooke het nog goed met elkaar konden vinden, maar toch had ik niet veel moeite om mee te voelen met beiden. De aanleiding van de breuk -drie citroenen- lijkt vergezocht, maar het is mooi in beeld gezet hoe men van iets kleins een grote ruzie en eventueel een relatiebreuk krijgt. Het elkaar uitdagen na de breuk, waar het tijdens het grootste gedeelte van de film om draait-,maar ook de gevoelens die bij beiden nog aanwezig zijn, is herkenbaar en realistisch (maar iets uitvergroot) gebracht. De kritiek op het einde snap ik niet: liever dit dan een zeemzoeterig einde of een fatalistisch depri-einde. Perfect slot voor deze film!
"The Break-up" is geen komedie om te rollen over de vloer van het lachen. Zo'n komedies zijn toch zelden m'n ding. In deze komedie is er ook voldoende aandacht voor het dramatische aspect en de subtiele humor werkt ten alle tijde. Leuke film!
Mijn oordeel: een zeer goede 4/5.
hinie
Ai Ai .....vond hem erg matig.
Zwak verhaal, waar helemaal niets uit voort kwam.
Nog net niet in slaap gevallen.
Pure_0
Vreselijke film zeg!
Zat gewoon geen verhaallijn in, tenminste ik kon het echt niet meer volgen na een half uur.
Ik vind het nog knap van mezelf dat ik de film af heb gekeken.
Ik geef het een 1,5 omdat er veel betere films zijn dan dit
belatona
Zeer zwakke film, ik heb hem niet eens afgekeken, omdat ik me zwaar begon te vervelen.
_SC_
Nee dat is voor mij gewoon een flutfilm.
iets wat ze op het laatste moment inelkaar hebben gezet.
Ik vond dat geschreeuw te veel in de film, begon irritant te worden.
Dat Jennifer Aniston naakt ging lopen sloeg nergens op in de film onodige scene
Ik vond het niks aan.
nightbreed
Dit is een nogal aparte film.
Ik had de film gekocht in de veronderstelling dat het om een onvervalste comedy met een romantisch vleugje zou handelen.
Nou je voelt het al aankomen...NOT.
Als ik deze film zou moeten kwalificeren, dan zou ik hem onder de noemer 'drama met een vleugje comedy'.
De nadruk ligt dus eigenlijk op het drama wat zich tussen de vechtende Aniston en Vaughn afspeelt.
Het drama wordt op de juiste momenten verzacht door het vleugje comedy waardoor het nooit te dramatisch wordt.
Ik vind deze film erg origineel en denk dat deze film door veel mensen niet begrepen zal worden omdat ze deze film kopen om eens lekker te lachen (ze verwachten een luchtige comedy).
Er valt dus niet veel te lachen en echt luchtig is de film dus ook niet.
De film laat gewoon zien hoe fout het kan gaan tussen 2 mensen die van elkaar houden zonder al te sentimenteel te worden.
Cijfer: 3.5
Schiedammer
Weinig humor en weinig verhaal. Heb me niet vermaakt om heel eerlijk te zijn was ik blij dat de film was afgelopen kortom zeker niet meer dan 2*.
soj
Zonder verwachtingen naar gekeken en helaas tot de conclusie moeten komen dat ik dit geen goede film vond.
Al vanaf de eerste scene vond ik het personage van Vince Vaughn redelijk 'irritant'. Bovendien kon ik me niet inleven in het feit dat ze ooit een gelukkig koppel waren (het tonen van een paar 'goede tijden' foto's was voor mij niet overtuigend goenoeg) Eerlijk gezegd kan ik me niet voorstellen dat er sowieso iemand met Vaughn's personage zou kunnen samenleven maar dat terzijde.
Ik had de indruk dat de film qua genre ook naast elke boot of tenminste tussen enkele boten valt. Ik vond hem niet grappig genoeg voor de stempel komedie (sommige humoristsche scenes waren echt flauw/zwak) en voor de stempel romantiek komt het gebrek aan inlevingsvermogen dat ze een gelukkig kopel waren weer naar boven. Een Drama zou ik het zeker ook niet willen noemen want daar was het geheel (gedeeltelijk door de soms flauwe humor) niet overtuigend genoeg voor.
Tegen het einde aan vond ik de film wel beter worden en het einde op zich vond ik ook wel een positief punt. Ook het bijrolletje/personage van John Favreau vond ik leuk en geslaagd.
Al bij al niet echt goed 2.5* en ik zou dan eerder een film als Last Kiss aanraden die het thema (break-up) volgens mij interressanter in beeld brengt.
KicKiT
Tegen vallende film. Ik had een hoop van Vince Vaughn na zijn optreden in Wedding Crashers. De humor van vince heeft me een aantal keer flink aan het lachen gemaakt maar voor de rest was het maar een saaie bedoeling. Ook vond ik deze film veel te dramatisch.
1 * voor het acteer werk en een halve voor de leuke stukjes
Totaal 1,5 *
amburr
Aniston acteerde goed vaughn vond ik irritant. ik vond het verhaal een beetje saai en het einde vond ik veselijk. ik heb hem met verveling uitgeken.
samtari
Ik vond het maar een slechte film . Hij was nergens grappig (zelfs de grijns bleef bij mij achterwege) en ik vond er zo weinig verhaal in zitten dat het zeker als drama ook niet door de beufel kon . 2 sterren en dat is omdat ik hem niet af gezet heb .
Joy4ever
Er stond een stickertje met "humor" op de DVD. Volgens mij moet het "drama" zijn. Hoewel ik beide acteurs graag zie vond ik dit echt een draak van een film. Halverwege de film maar iets anders gaan doen.
Sugakiss
De film viel best mee hoor, het was geen cliché Hollywood einde zoals ik had gedacht, maar wel een open einde en dat irriteert me. Verder vond ik Aniston en Vaughn gewoon goed acteren. Al met al een leuke film op een meidenavondje.
WB
Dit is een nogal aparte film.
Nou je voelt het al aankomen...NOT.
Er valt dus niet veel te lachen en echt luchtig is de film dus ook niet.
Cijfer: 3.5
Goed verwoord! En dan dat on-Hollywoods einde. Ook zo onverwacht, wat het weer niet zo'n standaard Romantische Alles-komt-goed-op-het-eind-einde was. Vond ze allebei erg overtuigend spelen overigens.
Proff_celientjuh
hy.
ik had deze film gehuurd met in het achterhoofd
dat het een spannende romantische en komische film zou zijn.
Deze film duurt bijna 2 uur en als je deze aan het kijken bent lijkt het wel 4 uur.
Ik kijk nog liever iedere dag samson en gert dan deze film.
dragongirl
Ik vond het een goede film, 3,5*
Heb me weer lekker doodgeërgerd aan Vince Vaughn, die ik sowieso nogal irritant vind en die dus helemaal op zijn plaats is in deze film als ongemanierde en onverschillige partner. Jennifer Aniston maakt de film weer aangenaam om naar te kijken en in haar karakter kan ik me precies inleven.
Het einde vond ik juist sterk en realistisch. Misschien niet zo boeiend voor in een film, en het laat je misschien niet achter met een feel-good gevoel, maar het is lang zo onwaarschijnlijk niet als een gemiddeld, zoetsappig Hollywoodfilm-einde in dit genre.

August Rush

The Accused
Drama / Misdaad, 1988

There's Something about Mary
Romantiek / Komedie, 1998
vschicago, illinoisnieuwe liefdeuitmakenargumentex-boyfriend ex-girlfriend relationshipcondominium