Genre: Komedie / Romantiek
Bekijk via Videoland
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Break-Up
"…pick a side."
Als Brooke (Jennifer Aniston) en Gary (Vince Vaughn) eenmaal samenwonen, halen ze het bloed onder elkaars nagels vandaan. Na de zoveelste ruzie verbreekt Brooke hun relatie. Wat dan volgt is een opeenstapeling van oorlogsvoering, toenaderingspogingen en bemoeienissen van hun vrienden. Geen van beiden is bereid te verhuizen uit hun prachtige appartement en de enige oplossing is om er samen als vijandige huisgenoten te blijven wonen, totdat een van de twee toegeeft...
- Trailer (YouTube)
Johnny O
Lupus Grobowski
Richard Meyers
helleke
Redelijke film om eens te bekijken maar meer ook niet.
Er zaten wel enkele leuke momenten tussen.
Daarom 3 sterren.
Franktastic
Gisteren gezien,
het einde vond ik goed omdat het geen standaard Hollywood-einde was .
Hij viel me niet tegen ook al had ik een meer komische film verwacht.
Het meest hilarische moment vond ik; Vince Vaughn en zijn vriend die het in de bar erover hebben om de jongen eens 'een bezoekje te brengen' omdat ze dachten dat Jennifer Aniston ermee vreemd ging.
seth gecko
een film die meer waarde in zich heeft dan de vele vaak onterechte kritiek die hij krijgt doet vermoeden.
de film is geen grappige romantische komedie...dat is ook nergens de bedoeling van het script. wat de film doet is ten volle een universeel gegeven als dit met al zijn dramatische en frustrerende kantjes verpakken in een komedie camouflagejasje.
de film staat mijlenver van Vaughn en Aniston's vorige luchtige werk, maar lijkt meer gemeen te hebben met films als High Fidelity.
de film bevat een aantal grappige scenes en is luchtig, maar is tegelijk ook dramatisch en o zo herkenbaar. de gevoelens van onmacht, angst en woede en ga zo maar door die bij een liefdesbreuk gepaard gaan, steken ondanks het komische kantje de kop in in The Break-Up
The Break Up is herkenbare tragikomedie met een ziel.
3.5***
Mug
The Break Up is herkenbare tragikomedie met een ziel.
Inderdaad. Ik vind het opmerkelijk dat de doelgroep deze film niet echt een warm hart toedraagt, en het probleem met een actrice als Jennifer Aniston (ja, ook ik wens haar vooral een ongename tijd in een Zweeds anorexia-kliniek toe) is dat de critici ook met veel plezier een produktie de grond instampen.
Gek genoeg stoorde mevrouw Aniston me deze keer niet. Sterker nog, het samenspel met Vaughn is op hoog niveau. Snelle en sterke dialogen. Het script kent ook veel vrij spel van een hoop bijpersonages die allemaal een rol spelen in dienst van het verhaal.
Dat het script ook boordevol flauwe en voorspelbare humor (voor de doelgroep) bevat is begrijpelijk, maar wel jammer, maar ik heb me niet uitzonderlijk geirriteerd deze keer. Maar het niveau van de rest van de film torent flink boven het gros van de romcom Hollywood-flicks van de laatste tijd. Verrassend goed, zeer dikke 3*. Een bezichtiging waard, zeker als je Owner of a Lonely Heart van Yes ook zo'n vreselijk nummer vindt.
e8212
Omg? Na 15 min vond ik de film al een beetje saai, en dat blijft gewoon de hele film door zo. Een komedie? Waar zijn de grappen dan? Misschien dat de trailer (die ik ooit ergens in de bios had gezien) mij gewoon een totaal verkeerde beeld gaf. Ik geef hem dan ook maar 2*.
tevelenco
Matige romantische comedy.
Die bol staat van de cliche`s en weinig verrassingen kent.
Of het moet het einde wezen.
Er zitten best wel wat grappige momenten in en ook Jennifer Aniston is wel aardig om naar te kijken.
Maar dit is niet genoeg om de film aan een voldoende te helpen.
Puthenaer
De achterkant van Anishton was wel de moeite waard hoor
. Verder vond ik het een erg leuke comedie.
Andrea99
Ik ben persoonlijk een groot fan Jennifer Aniston dus verwachtte veel van deze film.. Dat viel me zwaar tegen. Die Vince Vaughn vind ik echt helemaal niks. Ik snap ten eerste niet waarom Brooke überhaupt voor Gary is gevallen, maar ach.
Opzich wel leuk vermaak, gewoon standaard verhaaltje, alleen vond ik het einde helemaal niks.
G.1Rl
Wel een leuke film. Hij is zo flauw dat 'ie best grappig is. Een echt sterk verhaal heeft hij niet, maar dat is in dit geval niet heel erg. Persoonlijk had ik liever gehad dat 'ie anders was afgelopen, maar goed.
Voor mij 3*
doeshnormal
Juist het enige wat deze overdreven kinderachtige ruziefilm had kunnen redden was een standaard hollywood-happyend, dan had je er miss nog een klein beetje een goed gevoel aan over gehouden. Maar nu was het echt ongelofelijk zielig.
Mollie ♥
Had een gemiddelde leuke romantische komedie verwacht, maar ik vond het niks. Vince Vaughn speelt alleen maar een verwende zelfdunkende irritante vent. In de hele film doet hij geen 1keer iets normaals/aardigs. De film had voor mij beter kunnen gaan over hoe je op de verkeerde mannen kunt vallen.
Het is ook zo slecht opgebouwd.. Bij de eerste ontmoeting in het stadion gedraagt hij zich als een stalker dat zit te smeken om een date. En dan blijkt dat ze iets hebben. En meteen alweer de eerste dialogen (het etentje) draait het uit op ruzie. Waarmee het de rest van de film mee doorgaat. Je ziet geen enkele keer dat ze echt samen gelukkig zijn. En dan moet je het nog pikken dat -aan het eind- het eigenlijk allemaal niet had gehoeven.
Het enige wat nog iets van niveau had, was de rol van Judy Davis. En de 'gay' telefonist-collega van Aniston.
veertjuh
Niet echt een sterk verhaal, maar wel vermakelijk om een keer naar te kijken
Sorrypander
Gisteravond maar eens gekeken. Naar aanleiding van alle kritieken had ik eigenlijk een tenenkrommende rukfilm verwacht. Aan het eind van de film was ik aangenaam verrast.
Zowel Vince als Jennifer weten een goeie acteerprestatie neer te zetten. En afgezien van wat onwaarschijnlijke gebeurtenissen (wie gaat er nou een videospelletje zitten spelen met Vince als je met Jennifer op stap kan????????? Neerschieten! Da's geen vent!) is de film goed te verteren. Zelfs wel een paar keer hard moeten lachen. Het niet standaard eind vond ik erg verfrissend. 3.5 ster.
Thieske
idd leuk om een keer gezien te hebben, maar vond hem op sommige punten erg saai.
het was langdradig af en toe en idd weinig echte grappen er in!
dualcia
Sodeju. Deze film viel tegen.
Is dit nou een komedie?
Het was misschien een beetje leuk voor 1 keertje, maar meer keer hoef ik hem echt niet te zien hoor!
Hij was absoluut niet grappig, ik heb lam op de bank gehangen en geen enkele keer mijn mondhoeken omhoog gekruld.
En het verhaal was ook niet echt geweldig.
missl
deze film is bij vlagen grappig. maar vooral heel herkenbaar.
de mensen om het stel heen vond ik een beetje overbodig.
wel realistisch en dat is ook wel eens fijn om te zien.
flrois
Ik vond de ruzie scenes erg goed uitgewerkt, erg herkenbaar. Wel een van de leukste RomComs die ik heb gezien de afgelopen tijd. leuk einde.
wwelover
Zeer matige komedie. Alleen Vince en Jennifer maken veel goed.
Had er echt meer van verwacht.
Af en toe was het erg grappig maar ook vaak helemaal niet.
LeeGer
Vond het een vervelende film met bijzonder weinig komedie voor een komedie. Kon 't ook niet opbrengen de hele film uit te zitten.
rubberduckie
Er stond 'humor' bij. dus ik dacht een simpele no-nonsense-humorfilm te zien. bleek weer een film met drame-onderspel en een achterliggende bedoeling.... daar was ik NIET voor in de stemming. dan zouden ze er humor-drama van moeten maken. dit is géén humor.
heb namelijk meer irritatiemomenten op de bank gehad dan lol...
had er echt véél meer van verwacht....
tommykonijn
Matige komedie. Ik vind dat de ruzies soms erg irritant begonnen te worden, en alsjeblieft zeg hoe kan een ruzietje om 3 citroenen nu uitlopen op een hele film ... nou ja vreselijk was hij ook weer niet, Aniston deed goed haar rol maaar Vaughn vond ik eigenlijk soms niet echt geweldig acteren. Hele matige film nogmaals ik heb ook bijna niet gelachen, maar hij is wel soms vermakelijk.
Dark Knight
hele vervelende film. Break-up is erg overdreven. ze liggen continu te schreeuwen en het heeft weinig verhaal. 1,0************
Tha Luz
Het enige leuke stukje was toen die vent met vince vaughn op de ps2 ging spelen terwijl jennifer op hem zat te wachten
rest van de film vind ik meevallen
geef hem nog een 3.0
Kijkwijzer
Ik vond het niks meer dan irritant, ik heb me de hele film zitten irriteren aan Vaugh en het oerslechte verhaal, 2 mensen hebben een hele film lang op elkaar te schelden, ik werd er knetter gek van met heel veel pijn en moeite afgekeken.
tommykonijn
The Break-Up
Oké, Vince Vaughn en Jeniffer Aniston ik dacht : ik gun die 2 nog eens een kijkbeurt van deze film, zonder de beste resultaten.
In het begin denk je : misschien wordt dit nog wat maar dat verandert al snel : Vaughn in een van zijn irritantste rollen en zelfs Aniston waarvan ik een hele goede komedie al eens heb gezien (Bruce Almighty) weet dit niet te redden.
Muziek : 2,0*
Vond ik niet veel, heb ik ook niet echt veel op gelet.
Grappen : 1,0*
Helemaal niet grappig, ik kon bijna geen (erg geslaagde) grap bespeuren. Ook het acteerwerk was op dat gebied niet sterk. De bijrollen waren ook vrij weinig voorstellend. En niet grappig.
Acteerwerk : 1,5*
Eigenlijk probeert gewoon iedereen zijn best te doen maar er komt verdraaid weinig uit. Ik had gehoopt dat alles in orde zou zijn maar daar had ik dus beter niet op kunnen rekenen.
Kortom : 1,5*
Ik vind dat deze film erg saai is en dat er bijna niks gebeurd. Het ruzie maken van beiden begon me zo langzamerhand de keel uit te hangen, alleen de scene met Aniston's date van zo'n vriend die dan op de Playstation gaat ofzoiets met Vaughn is leuk verder niks grappig bijna en het einde maakt ook al niet heel veel beter.

August Rush

The Accused
Drama / Misdaad, 1988

There's Something about Mary
Romantiek / Komedie, 1998
vschicago, illinoisnieuwe liefdeuitmakenargumentex-boyfriend ex-girlfriend relationshipcondominium