• 9.376.964 stemmen

Met onder meer: Jennifer Aniston, Vince Vaughn en Joey Lauren Adams

Releasedatum: 15 juni 2006

Plot The Break-Up

"…pick a side."

Als Brooke (Jennifer Aniston) en Gary (Vince Vaughn) eenmaal samenwonen, halen ze het bloed onder elkaars nagels vandaan. Na de zoveelste ruzie verbreekt Brooke hun relatie. Wat dan volgt is een opeenstapeling van oorlogsvoering, toenaderingspogingen en bemoeienissen van hun vrienden. Geen van beiden is bereid te verhuizen uit hun prachtige appartement en de enige oplossing is om er samen als vijandige huisgenoten te blijven wonen, totdat een van de twee toegeeft...

avatar van Dennis Lammrs

Dennis Lammrs

Leuke film , alleen raar einde ja...

Snapte alleen de DVD niet ''kies hem of haar''. Ik heb de Alternatieve Eindscene ook gekeken maar die moest ik juist nièt kijken omdat je daar ziet wat je niet hoopt te zien..... dat haalt de drempel van de film weer omlaag... Maar zonder alter. einde te bekijken is het een leuke film!

avatar van iilSe

iilSe

Het einde sloeg helemaal nergens op.
Kom elkaar even tegen op straat, zeg hee! en dan komt de aftiteling, slaat nergens op.
verder was het gewoon een slechte film die nergens op sloeg.

Toch omdat het goed is geacteerd, geef ik ze 1* voor de moeite.

avatar van *Sara

*Sara

Echt een slechte film ik wilde eerst naar pirates of the caribbean 2 gaan maar die was helaas uitverkocht toen gingen we naar the break-up nou ik heb slechte films meegemaakt maar deze staat bijna bovenaan mijn lijstje

iilSe schreef:

Het einde sloeg helemaal nergens op.

de Amerikaanse DVD heeft een alternatief einde. Misschien dat je dat beter gaat bevallen

avatar van meuzikke

meuzikke

Vond deze film erg tegenvallen...

avatar van K-line

K-line

hij lijkt wel of er geen keuze gemaakt kon worden. Het is geen echte comedy, geen echt drama...

Wisten de makers zelf wel wat het werd?

Hierdoor bleef de film een beetje in het midden hangen en konden beide aspecten de film niet dragen...

grovonion

Ik vind het verhaal wel voor een flink stuk uit het leven gegrepen. Lichtjes overdreven doch theatraal wel verantwoord. Ik heb zelfs meer dan een aspect van mij in Gary herkend. Alvast een aantal aspecten die ik in een volgende relatie beter probeer te doen

avatar van kimmetje194

kimmetje194

Lekkere vrouwenfilm. Moest er verder niet echt om lachen, maar gewoon lekker vermaak op een vrije avond.

avatar van andrea.

andrea.

ach ik vondt het gewoon een leuke film voor een doorde weekse avond, zeker geen aanrader. en hij was lang niet zo grappig als ik had verwacht.

door de cast verwacht je er toch wat meer van.

avatar van theresia

theresia

Zeker de moeite waard. Het is geen cliché film, daarom krijgt hij van mij 3.5 * Ik denk als je deze film hebt gezien je wel even na denkt voordat je ruzie met je partner maakt

ps: veel humor komt er niet in voor helaas. Echt voor een komedie zou ik hem niet neerzetten meer drama achtige sfeertje.

avatar van hellbouncer

hellbouncer

Leuke Film, Bezorgt je en Goed gevoel

Goed uitgedrukt...

avatar van bobleeuw

bobleeuw

Ik was onder de indruk en het was voor mij heel herkenbaar. Vandaar 3* waard.

avatar van Stemmertje

Stemmertje

"gezellig avondje op de bank film". Twee hoofdrolspelers die van dit herkenbare drama veel kleur geven. Voor veel mensen is dit een leuke film omdat er dingen inzitten die je kunt herkennen van jezelf. 3*

avatar van Niqk

Niqk

nee.. deze film deed het absolut niet voor mij.. UGH

avatar van rep_robert

poeff, het was wel een sentimentele hap hoor.
Je moet er van houden, ik vond het ook eerder een drama film.
Je leeft echt mee met de karakters, hopelijk zullen vrouwen niet denken dat alle mannen zo zijn! Hahaha

Het einde vond ik juist beter, i.i.g. niet zo'n standaard hollywood einde van dat ze nog lang en gelukkig met elkaar leefden.

avatar van GroovyDrummer

GroovyDrummer

haha.. Luchtige hap hoor !!

Heb me wel vermaakt !

avatar van Kisje

Kisje

Heb de film dus in de cinema gezien en vond het geen slechte film, alleen het einde vond ik jammer. Vaughn speelde deze rol heel goed en ook Aniston! Een filmke voor op een vrijdag avond te zien e !

3 *

Waardeloos.

Flauwe humor en de relatie tussen de twee hoofdpersonen lijkt op niks gebaseerd. Lieve brave buurmeisje en botte macho. Dan zijn de ruzies en alles eromheen ongeloofwaardig en niet herkenbaar

avatar van peter 1

peter 1

Ben best wel een fan van Vince.....maar dit is een verschrikkelijk vervelende film!

avatar van Leno

Leno

Slappe film die komisch noch romantisch is. War of The Roses is in alle opzichten beter, deze film is veelal irritant; met name door het constante gekibbel.

avatar van mikeh

mikeh

beetje een flauwe film alleen Jenifer Aniston maakt het dan nog een beetje goed. Zitten ook niet echt goede scenes bij.

avatar van Gehenna

Gehenna

Romkom..die niet heel grappig of romantisch is, maar toch redelijk mee vermaakt, vooral de verbale ruzies tussen Vaughn en Aniston waren de moeite. 2.5*

avatar van missy85

missy85

heb hem gisteren op dvd gezien, vond het wel een leuke film alleen dat einde sloeg nergens op, wat een stom einde !!

avatar van Waku

Waku

Alhoewel standaard en clichematig verhaaltje is deze "Break Up" zeer vermakelijk.

Door een kleine irritatie onstaat een ruzie en dat loopt

( regelmatig op komische wijze) volledig uit de hand.

Brooke en Gary weten elkaar zeer creatief het leven zuur te maken. Dit levert simpelweg een leuke film op.

De komedie weet ondanks een voorspelbaar verloop van het verhaal er uiteindelijk toch een verrassend en enigzins onverwacht einde aan te breien en dat levert het geheel een dikke voldoende op.

avatar van Pascal A

Pascal A

Oke het is humor, maar het is niet echt om te lachen, en heel erg langdradig.

2,5

avatar van Midnighttemptres

Midnighttemptres

ik vind het geen komedie, af en toe verschijnt er wel een glimlach op mijn gezicht, de film laat goed zien dat een relatie niet zomaar altijd werkt en soms ben je beter af als vrienden, hoe irritant ik dat ook vind klinken..

ik wou heel graag dat ze toch weer samen zouden komen, maar aangezien de film the break-up heet lijkt me dat ook niet logisch..

het was een heel mooi voorbeeld van een man die het weer eens allemaal niet begrijpt, heel vervelend is dat..

*3.0*

avatar van Tun-89

Tun-89

Ik had echt veel meer van deze film verwacht,
ik dacht Leuke grappige romantiesche komedie.
Maar het was gewoon een beetje een langdradige drama,
leek het wel.
Met af en toe wat Leuke stukjes die ook niet echt grappig waren.
Ik was teleurgesteld na dat ik 'm gezien had.
Ik vond het einde echt nergens op slaan,
ze kwamen niet meer bijelkaar, en ze komen elkaar tegen op straat en dan na wat gebabbel lopen ze weer verder en is de film afgelopen..
dat was wel droog.
Maar aan de andere kant wel leuk voor een keergeen ze leefden nog lang en gelukkig- einde.
Verder vond ik het niet echt een vermakelijke film.

Tun-89 schreef:

Ik vond het einde echt nergens op slaan,

//SPOILER//dat was wel droog.

Maar aan de andere kant wel leuk voor een keer //SPOILER//

Wel, nogmaals kijk eens naar het alternatief einde dat op de (Amerikaanse) DVD te vinden is. Ik ben er zeker van dat je wat betreft 'voorspelbaar' niet teleurgesteld gaat worden.

avatar van Tun-89

Tun-89

misschien dat ik dom ben,

maar ik begrijp niet wat je bedoeld hoor, sorry.

Ik heb gewoon de film afgekeken en er was gewoon 1 einde, zo als die afliep zeg maar.

of was er nog een andere mogelijkheid?

avatar van jandirk

jandirk

Ik vond dit de slechtste film die ik in jaren gezien heb!