Genre: Actie / Fantasy
Releasedatum: 1 mei 2007
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Spider-Man 3
"The greatest battle lies within."
Een buitenaardse symbiote van een andere wereld geeft Peter Parker, alias Spider-Man, nieuwe krachten en een zwart pak die hij goed kan gebruiken om enkele nieuwe vijanden mee te bestrijden. Peters leven lijkt geweldig te zijn met zijn nieuwe pak, totdat hij en zijn geliefden merken dat er iets niet klopt in zijn gedrag...
Spider-Man / Peter Parker
Captain Stacey
Dr. Curt Connors
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11925 berichten
er was wel veel minder vecht scenes in, dat vond ik wel jammer.
Minder?!?! De gevechten vlogen je om de oren!
-jack_sparrow-
Misschien hadden ze iets langer na kunnen denken over het script? Een butler die er puur even wordt bijgehaald om Harry over te laten gaan naar Spider-Man's kant vind ik nogal een zwaktebod
het is inderdaad wel waar dat dat een beetje gemakkelijk is gevonden.
enkel 1 en 3 dan toch .
deel 2 eindigd met een bruiloft en een zweef-vlucht door new york , ...
UrbanDjampa
Wat is er toch altijd met omstanders(altijd amerikanen) die altijd het gevaar opzoeken? Vond zo leuk dat die nieuwsgierige mensen bij War of the Worlds doodgingen.
On-topic:
Romance vond ik in dit deel zeer matig en vooral hoe MJ het uitmaakte met Pete zonder enige dwang van Harry. Dacht misschien zat die brug onder explosieven, maar nee. Vond dat hele gebeuren maar vaag. Ik heb me enerzijds wel vermaakt aan 'Dark' Peter, maar anderzijds was het ook lachwekkend. Er toch wat punten die anders waren dan in de comic, maar die laat ik maar achterwege. Qua actie zat het wel goed in elkaar, maar dat is weer de grootste pluspunt van deel 3.
Al met al geef ik 'm toch een 3,5 , maar dan zeg ik wel erbij dat ik wel hogere verwachtingen heb van Fantastic Four 2
lowhusky
Hoe heet die zwarte spin (waardoor Spider-Man wordt aangetast)
huh ?
thomzi50
- 1991 berichten
Waardoor Spider-Man evil wordt zeg-maar, dat zwarte dat hem dan bekruipt als hij op bed ligt (is misschien geen spin te noemen)
UrbanDjampa
symbiont
sju
Na de Amerikaanse premiere is het gemiddelde na de eerste 10000 stemmen flink gedaald op IMDb: 7.3/10. Op MM ligt het voorlopig wat gunstiger, maar ik verwacht dat dat ook niet blijft. De recensenten waren in ieder geval maar lauwtjes over de film...
Bart Tönjann
Morgenochtend ga ik deze film zien in de bios, en morgenavond zal ik jullie voorzien van een review. In ieder geval ga ik niet kritisch naar de film, anders zit ik de hele tijd alleen maar dingen te bekritischeren en zo, en ik wil er gewoon van genieten. Denk ook wel dat dat kan bij deze movie.
weeehooo!!!!
Spartaan
Viel erg tegen. Na 60 minuten was er geen greintje van actie te bespeuren en werd het allemaal te langdradig. De enorme pseudo-romantische tragiek verpeste de hele film en liet het verhaal constant in de modder zakken.
Daarnaast werd de bombastisch gepresenteerde villain 'Venom' net zo snel weggevaagd door Spiderman als dat hij in de film werd gebracht. Een hele korte rol voor een superschurk waar de hele bioscoopzaal en alle Spiderman-fans nagelbijtend op zaten te wachten.
Nee, dit viel echt tegen. Ik had af en toe het gevoel dat ik meer naar Titanic zat te kijken. Toch nog wat punten voor de scenes met 'cool' Pete toen hij symbiote droeg en alle vrouwen op straat versierde met zijn Elvis-danspasjes.
1,5
dieuwie
er zijn genoeg mensen die de film wel erg goed vinden! waaronder ik.
PsychoBoyJack
Spiderman 3 bevat in verhouding de meeste aktie en special effects van de 3 delen. Maar ook de meeste peronages, en verhaallijnen. En dit lijdt tussen de spektakel stukken vooral tot veel bla-bla-die-bla-die-bla-bla. Heel veel bla-die-bla. Te veel. Tot vervelens toe. Sam Raimi probeert zijn personages te voorzien van diepgang, en zoiets kan ik alleen maar toejuichen. Ware het niet dat de verhaallijnen voor het grootste deel te voorspelbaar zijn, en op die momenten dat ze dat niet zijn berusten de situaties op TE grote toevaligheden, die wijzen op gemakzuchtige oplossingen. Neem nu bijvoorbeeld The Sandman.
Ja ach, die kerel valt ''per ongeluk'' in een grote bak met zand , waar nu net toevallig topgeheime experimenten met zand worden gehouden. (.....met zand?) Nee prima, ik hou van superhelden films en dergelijke, en ik ben maar al te bereid om dat soort dingetjes voor lief te nemen, puur voor mijn plezier. Bij dit gegeven, geen protest mijns kant.
Maar de laffe uitwerking stoort mij. Meneer soon-to-be-Mr. Sandman klimt al vluchtend voor de politie ergens in een vervallen weilandje over een hek en valt pardoes in een grote zandbak. "He!" zegt de ene bewaker "lijkt net of iets in de zandbak zit''. ''Och'' antwoord zijn collega, die net op het punt staat om het experiment uit te voeren ''zal wel een vogeltje zijn, zoals laatst. Die vliegt vast wel weer weg''
En zo geschiedt. Klaar. Volgende scene.
De massa slikt dit, (voornamelijk door de prachtige transformatie scene die daarop volgt) en stoort zich hier niet te veel aan- want het is tenslotte een ''superhelden'' film, en daar hoor je dingen maar ''voor lief te nemen.. ''.
Maar ik stoor me hier dus wél aan. Waarom dit experiment dan van mijn part niet ergens in een vervallen industrie gebied en een verlaten fabriek, waar de bewakers niet echt geintesserd zijn in wat daar gebeurt( en dus niet al te goed op letten) waardoor Mr sandman, al vluchtend over een dak, in een luchtkoker sprigt , naar beneden glijdt, in een LEGE bak valt, net voordat er een ander luik , dat daar ook boven hangt, open klapt en wordt hij bedolven wordt onder het zand, net voordat de bewaker op zijn monitor kijkt en vervolgens het experiment zonder argwaan in gang zet ?
Ander voorbeeld.
Dat Peter er achter moet komen dat het Venom goedje van slechte invloed is op hemzelf door Mary Jane eerst echt letterlijk te slaan vind ik mooie vondst.
Maar dan wéér die uitwerking... Tis net over de screenplay schrijvers er geen raad mee wisten, om het dus tot zover te laten te komen, en toen na lang, lang peinzen tegen elkaar hebben gezegd "Na ! als we dan geen plausibele scene kunnen bedenken laten we dan maar iets compleets belachelijk bedenken, en er maar gewoon een leuke en grappige scene voor kwakken'' Dát soort amusement vind de massa ook leuk en geeft ons weer de gelegenheid om tot het omslagpunt van Peter te komen.''
Nou bravo hoor! Én een ''grappige'' scene én een belangrijke plotontwikkeling in één.
Ik zal wel de enige zijn die het niet grappig vond. Ik vond het verre van zelfs. Walgelijk misplaats, flauw en goedkoop, die hele ''dans'' scene plus die montage dat Peter al ''swingend'' op straat sjanst met de dames.
Tel daarbij op nog eens een keer het tenenkrommende slechte acteerwerk (met name van Maguire), de veels te lang uitgesponnen scenes over die altijd maar zeurende Mary Jane, en mijn uitkomst was dat ik veels te vaak verlangde naar dan maar een aktiescene, en dan maar zo snel mogenlijk het einde.
Wat maar niet leek te komen, want voordat het zover kwam, moesten er ook weer de nodige moraal lessen op onze neuzen worden gedrukt. En daar betaal je dan véél geld voor ( E 10,50 - schandalig! )
Ik zal Spiderman 3 toch vooral blijven herrinneren als een jammerlijk falen van het intelligent uitwerken van leuke ideeen.
2 sterren voor de aktie en de special effects, met een halfje erbij voor Bruce Campbell. (en ja, Bruce Campbell leek met zn grappige ''frenchmen'' act ook volledelig uit de toon te vallen, maar kom aan, it's Bruce f*kking Campbell !)
etherman
ik vond de film zeker goed maar teveel het save mary jane gedoe.echt daar stoorde ik mij echt aan,en van mij mochten ze ook wel die gemaskerde koppen langer in het beeld laten brengen.elke keer weer dat masker af van venom goblin en spiderman zelf.dat gebeurde in de tekenfilms ook niet.maar verder een vermakelijke film die ik zeker op blu ray zal aanschaffen
Tom Savini
symbiont
Het is een zwarte levende massa uit de ruimte die in een komeet op aarde tercht komt.
Ik vond dit het minste deel tot nu toe. Goed acteerwerk, mooie vechtscènes en special effects. Maar er zit iets te veel drama in. Dat had van mij wel wat minder gemogen.
Shiroken
Ik snap werkelijk waar niet dat er mensen zijn die deze catastrofe positief waarderen. Louter doordat ik niet in zie op grond van welke argumenten. Spiderman 3 is op alle fronten een waardeloze film, een thesis die ik uiteraard met argumenten zal onderbouwen.
1. Mijn voornaamste punt van kritiek vindt haar grondslag in de inconsistente verhaallijn. Zoals ik in een eerdere post reeds aangaf ontstijgt het niveau van deze film nergens de gemiddelde 'As the world turns aflevering'. Een schrijnend voorbeeld van de frequent vertoonde inconsistentie doet zich voor aan het einde van de film.
Allereerst is het volstrekt onduidelijk hoe Venom (Eddie Brock) eigenlijk weet wie en waar de zandman is. Maar goed, dit nemen we dan maar voor lief. Hij spreekt de zandman ongeveer een halve minuut, waarna de zandman (overigens wederom volstrekt zonder opgaaf van reden) besluit tezamen met Venom Spiderman te willen doden. Vervolgens volgt de 'final battle'. Markant hierbij is dat de zandman gewoon tegen Spiderman vecht, echter, nadat Venom verslagen is wil hij ineens niet meer vechten en zoekt hij vergiffenis. Dus ondanks het feit dat hij Spiderman net nog dood probeerde te slaan moeten we nu (5 minuten later) maar accepteren dat hij het nooit zo heeft bedoeld. En dan leg ik het hier nog niet eens zo belabberd uit als dat het is verfilmd. Enfin, ik zou legio dergelijke voorbeelden kunnen geven, maar deze post is nu al te lang.
2. Het hoge 'OC'-gehalte dat door de hele film ademt. Zoals het dergelijke pulp betaamt hangt het verhaal dus al van los zand aan elkaar. Maar dat ik dan ook nog de ganse film door met mismaakt en belabberd geacteerd sentiment geconfronteerd wordt, dat gaat echt te ver. Er ontstaat een heuse 'vierhoeksrelatie' die zich nergens op baseert. Een mooi voorbeeld van een klassiek kotsmoment is het moment waarop Harry en MJ spontaan beginnen te dansen tijdens het koken.
3. De gehele 'Peter-metamorfose'. Slecht geacteerd, slecht geschreven, slecht uitgedacht. Hoewel dit een punt is waarover eventueel nog discussie mogelijk is, is het voor mij een absolute dooddoener. Zonder aanwijsbare reden (zoals het geval bij bijna alles dat zich in deze film doet voorvallen) verandert Peter onder invloed van de symbioot in een of andere vreemde mix tussen een maatschappij kritische, acceptatie nastrevende, zichzelf voor lul zettende, mismaakte macho die zich kleedt als een alternatieveling en zich 's weekends ongetwijfeld zou vermaken met het thuis nadoen van de pasjes van Saturday Night Fever en het kijken van afleveringen van Johnny Bravo. Om over die eyeliner nog maar te zwijgen.
4. Het patriottistische Amerikaanse sentiment en het alom aanwezige belerende paternalisme. De roemruchtige scène waar Spiderman voor een levensgrote Amerikaanse vlag loopt is een voorbeeld van het eerste. De nietszeggende quasidiepgaande adviezen die aunt May (te pas en te onpas) in de film geeft zijn een mooi voorbeeld van het tweede.
5. Hoewel dit punt eigenlijk aansluit bij punt 1, wil ik het toch nog even apart behandelen. De butler. Mijns inziens wordt de kijker hier gewoon letterlijk beledigd. Hersenloos, meer woorden ga ik er niet eens aan vuil maken.
6. Wat is er in godsnaam met Peters spidersense gebeurd? De hele film door lijkt die als sneeuw voor de zon verdwenen.
Ik bied mijn excuses aan voor de bizarre lengte van deze post, maar ik vond deze film zo onthutsend slecht dat ik het derhalve niet kon laten te vragen waarom mensen hier eigenlijk nog anders over denken.
Alinam202
Heb deze film gezien, lang naar uit gekeken, maar viel tegen. De film is met zijn specialeffects absoluut een uitblinker, mooie scenes van vooral de zandman, maar het verhaal had toch wel wat beter gekunt, iedereen die de stripverhalen kent waar de phantom ook in voor komt weet wat ik bedoel, zeker niet de beste van de 3, maar wel de moeite waard om te kijken. Hoop dat in een 4de deel iets minder peter parker te zien is, en wat meer aktie met nog meer tegenstanders, want er is natuurlijk nogal een lijstje op te noemen.
had er wel iets van verwacht maar niet al te veel. Het "zwarte" gedeelte vond ik vroeger het leukst aan de reeks en qua actie leek adhv de trailer wel wat te zien.
Op één punt stelt de film niet teleur en dat is de Sandman. Het enige wat er bij momenten indrukwekkend uitzag. Verder veel special effects met een erg glimmende gladde gewichtsloze (en daarmee bedoel ik niet al het vliegen en zwieren) spider-man.
Veel te veel verhaallijnen, gezeur over liefdes en kinderen en vriendschappen en bladibladibla. Niet de fout van de film maar die 10 minuten pauze (NL bioscoop) halverwege deden ook echt geen goed.
Slecht acteerwerk, pijnlijke cliché soundtrack (is dit speciaal voor deel 3 gecomponeerd of gewoon archiefmateriaal van eerdere superhelden films ?) en brakke designs.
Nee, film bracht niks. Zelfs het hele "zwarte pak" verhaaltje is maar een gegeven dat halveling in de film verwerkt zit en niet eens een belang speelt in het eerste deel.
0.5*, buiten de effecten van één personage niks te zien voor mij.
john constantine
Ik ben er afgelopen woensdag heen geweest en ik moet je zeggen dat ik dit deel ook erg goed was. Ik snap niet wat iedereen zeurt, Ik bedoel mensen wouden venom erin en die krijgen ze er ook in. Hoewel ze van mij venom er nog wel ff uit mochten laten en de Sandman die actie scnes nog erbij laten doen inplaats van venom. De hele film komt allemaal in 1 heel stuk bij elkaar en sluit zich goed overal bij aan. Zoals de meeste weten die de spider-man films hebben gezien., weten in iedergeval dat de spider-man films niet alleen om de actie draait, maar meer om de personages van de spiderman films. mensen kijken deze films graag vanwege de actie zoals dat bij de meeste mensen is. Zoals bij de voorgaande delen het ging meer om het verhaal dan de actie en ik vind dat ze dat bij dit deel erg goed gecombineerd hebben, toch op een of andere manier trek de spider-man films heel veel mensen aan waaronder ik toch in alle spider-man films niet om de actie draait hoewel het bij dit deel er toch een verandering in komt. Dit deel bevat meer dan genoeg actie en over de top aan special effects en dan mag ook wel voor 250 miljoen dollar, de duurste film ooit gemaakt. In iedegeval vond ik dit weer een erg goed deel. Overtreft het eerste deel en is net zo goed als het 2e deel. Alleen in dit deel dan veel meer actie en drama wat de film net weer nodig heeft om het net zo goed te worden als de vorige 2. Ik hou het hierbij . In mijn ogen de beste spiderman film die er is. 4.5 * !!!!!!!!!
onzin.nl
hey mensen ik ben vandaag bij spidy3 geweest,en normaal zeg ik nooit wat hierzo...
maar nu moet ik het toch echt men ei kwijt,what the fuck hebben ze met deze film gedaan,sorry hoor maar ben al jaren fan van spidy maar dit slaat alles,ten eerste,hoe haal je het in je hoorfd om venom zo neer te zetten,venom die gaat samen werken?? plus het feit hoe ze venom laten komen,in 1x boem daar is ie,en een dikke half uur later neemt ie spidy over..........
sorry hoor,kan aan mij liggen maar dat ging toch anders in de tekenfilm serie....
hij kwam via de zoon van jameson op aarde na die mislukte vlucht in de ruimte!!!!
maar nee hier laten ze em komen in een komeet!!!
en als je het dan zo doet,neem dan iemand die bruut en perfect is voor die rol,en niet die knakworst die in die serie that 70 show speelde!!! die is toch veel te skinny(venom de ouwe eddie was veel groter en breder),met zen lachwekkende kop van em,das geen venom maar een NURD,
wat een onzin!!!
plus het feit dat hij zonder dat ie weet, dat sandman bestaat in 1x voor em staat en vraagt om te helpen tegen spidy,dat zou venom nooit doen,in de serie helpt ie spidy alleen maar voor zen nieuwe lieffie nadat is opgenomen in het gekkenhuis!!!
ik vind dit gewoon vaag allemaal had er veel van verwacht...maar nu zetten ze 1 van mij favoriete slechterik te kakken!!!
en dan al dat drama met mary jane,pffff
maar goed ik vind dat het te simpel is uitgewerkt allemaal,der had zo veel meer ingezeten...en dan nog iets waar blijft THE KING PIN???
dat was toch echt 1 van de vijanden die je het meeste zag in de spidy afleveringen!!
en nu is de green golblin jr(zo noem ik em maar ff) dood..
maar waar blijft de HOBGOBLIN?? die kwam na de dood van osbourne,geen mens maar de echte goblin!!!
zal het aan mij liiggen of vond ik de tekenfilm en strips gewoon beter??
al met al heb ik best genoten,maar waarom moesten ze zo omgaan met mijn venom??
en die bruute tong waar was die?? en die zieke stem van em??(we are a symboit,we are togheter,we wil destroy peter parker,orr join uss)
nu werd dat masker elke x af gedaan en dan zie elke x weer dat mannetje van thats 70 show!!!!!
zondeeeeeeeeee,en dat meen ik echt,wil niet te veel kritiek geven maar dit was gewoon 1 van mijn favo tekenfilms vroeger!!!
het had zo veel beter gekunt..
hopelijk komt er een deel 4,en dan mag je van mij venom en garnage der in gooien,plus de the king pin....
tot die tijd blijf ik toch liever de tekenfilm kijken,dan maar geen hollywood blockster!!!
een magere 3.0
oja,en dan nog iets het draait wel degelijk om de aktie,zo was het in de strip en de tekenfilm,het loopt hier altijd met een sisser af!!!
1 tip voor de volgende regiseur, gooi nu A.U.B, is de bekendste en beruchste vijanden erin,en laat ze niet zomaar 1,2,3 het loodje leggen,kom op ,uit het niets in 1 x bij die kerk met die bel,en bam het pak gaat uit???
hoe kwam hij daar in vredesnaam?
kijk eens iets beter naar de cartoon!!!
ik wil de hobgoblin,the shocker,rhinoman,the king pin,the silver surfer,dardevill,the cameleon,the lizard,venom,carnage en ga zo maar een eindje verder,voor mij apart doe je ze allemaal in 1 film,dat zou pas actie zijn,in de cartoon werken ze ook vaak samen allemaal tegen spidy,hij kan ze hebben!!!
kom op met die film,laat me genieten van die actie!!
Jaxxx
Ik ben voor King pin in deel 4 met een optreden van Ben Affleck als Daredevil, plus Mysterio als een extra villain! En een goed verhaal er omheen zonder danspasjes en amateuristische liefdesscenes! Zodat de Spiderman reeks tot een goed slot gebracht kan worden!!
koiboy
Ik heb hem gister in de bios gezien en vond het zelf een mooie film. Ik snap zelf al die slechte kritiek niet helemaal. Ik heb zelf bijna al de spider-man comics en verwacht al zelf niet helemaal dat ze getrouw blijven aan de comic en gewoon zelf een beetje gaan fantaseren, dat vind ik goed. Jammer vind ik het dat venom gelijk in deze film word afgemaakt.
film_kaza
hele lap tekst.................
Dus jouwn kritiek op de film is dat ie niet lijkt op de tekenfilm serie? Of heb jij het hier en daar ook over de orginele stripboeken? Ik vind dat geen goeie reden voor kritiek. Het enige wat ik mij van een tekenfilm serie herinner was een beroerd getekende alleen maar actie bevatte serie op Fox Kids.
Ook begon Harry in deel 2 al met jagen, en Sandman leeft. Eigenlijk is Venom de enige in de film die niet zovaak aan bod komt en snel verdwijnt. Zoals ik al zei de film gaat niet alleen over Venom en het zwarte pak...
Mr_White
- 2067 berichten
Mensen schijnen te verwachten dat de Marvel-films de comics letterlijk volgen. In tegenstelling tot comics als Sin City of 300 (gelimiteerde reeks) zijn de Marvel-comics echter een doorlopend verhaal en kun je moeilijk er precies aan vast blijven houden. Dus zijn de films nieuwe interpretaties van die comics, een beetje zoals de verhaallijnen in de cartoon ook anders waren. 40 jaar comics kun je niet letterlijk vertalen, al was het alleen maar vanwege de tijds-ontwikkelingen.
Daarbij gezegd, deze film ging over Sandman en niet over Venom, die trouwens ook niet eens Spider-Man's aartsrivaal is. Spider-Man's aartsrivaal is en zal altijd de Green Goblin blijven.
Nyazzin
Gisteren ook in de bios gezien. Ik vond hem best tegenvallen. De actie was top, geen commentaar daarover. Het is elke keer dat gezeur met die M.J. elke keer dat gezeur over de relatie en blabla . Ook vond ik de film soms veel te druk. Nu gelijk 3 schurken in 1 film gepropt. Ik snap best dat ze het 3de deel het 2de deel wilden overtreffen maar te druk is ook niet goed. Wat ik ook erg raar vond was dat ie in 2 minuten die Sandman vergaf en dat hij in 1x wegwaait, maarja mijn mening. Van mij hadden ze ook die pasjes eruit mogen laten als hij over straat loopt met dat black-outfit aan. Echt zo stom.
Als ik alles bij elkaar optel kom ik op 3*
N811
@Onzin.nl
Doc ock, green goblin en Venom lijkt me toch wel 3 van de beruchtste vijanden in de spidey serie.
onzin.nl
ik ben zeker wel voor een 4 de deel,tijd zal het zien wat ze daar dan instoppen,dit is mijn mening
thomzi50
- 1991 berichten
Als je Ben Affleck als Daredevil erbij doet is een goed slot al ongeveer uitgesloten.

Spider-Man 2

Batman Begins
Actie / Misdaad, 2005

The Dark Knight Rises
Actie / Misdaad, 2012
verlies van geliefdedual identitygeheugenverliessandstormliefde voor iemands levenforgivenessspiderwretchegomania sandnarcissismhostilityvervolgsuperheldgebaseerd op stripwraaksymbiote spidermanspider-mansony's spider-manmarvel cinematic universe (mcu) alternate timeline