• 9.381.558 stemmen

Met onder meer: Tobey Maguire, Kirsten Dunst en James Franco

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 1 mei 2007

Plot Spider-Man 3

"The greatest battle lies within."

Een buitenaardse symbiote van een andere wereld geeft Peter Parker, alias Spider-Man, nieuwe krachten en een zwart pak die hij goed kan gebruiken om enkele nieuwe vijanden mee te bestrijden. Peters leven lijkt geweldig te zijn met zijn nieuwe pak, totdat hij en zijn geliefden merken dat er iets niet klopt in zijn gedrag...

Spider-Man / Peter Parker

Dr. Curt Connors

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Goede film.

Spider-Man 3 weet nergens het niveau van zijn voorganger te behalen, en haalt soms zelfs wat cliché's aan. Toch is dit voorlopig laatste deel in een van de meest succesvolle stripverfilmingen een geslaagd project.
Van de drie film-reeksen die dit jaar het derde deel uitbrachten had Spider-Man bij mij de laagste verwachtingen, toch bleek de film boven Shrek 3 en Pirates of the Caribbean: At World's End uit te stijgen, met gemak zelfs. Niet alleen heeft Spider-Man 3 goede slechterikken, ook de persoonlijke laag die deel 1 en 2 zo goed maakten krijgt weer voldoende aandacht.
Het verhaal
Toegegeven; de film had vele mankementen. Zo moest Sandman een goede reden hebben om de misdaden te begaan en werd de draai aan de dood Peter's oom, waar ik nog zo bang van was dat het verkeerd zou uitpakken, erg dramatisch en gerechtvaardigd voor Sandman. Ook moest Harry uiteindelijk sterven wat Mary Jane en Peter weer in elkaars armen zou drijven. Jammer, maar bevredigend. Want Harry zou altijd tussen die twee in blijven staan, als vriend én als vijand. En Sandman is praktisch onverslaanbaar dus moest hij uiteindelijk wel goed worden en zijn fouten inzien.
De Special-Effects
Dat gezegd te hebben gaan we over tot de fouten die niet gerechtvaardigd kunnen worden. Te beginnen bij de scène waarin Harry en Peter elkaar in de haren vliegen door de smalle steegjes van New York. Het is meer CGI dan iets anders waardoor je naar een game lijkt te kijken in plaats van een film. Zwak voor een high-budget film en haast onvergevelijk als de wending die die scène bracht niet zo goed was geweest. Sandman daarin tegen is erg mooi gemaakt. De scène dat hij uit de modder kruipt ziet er perfect en realistisch uit en de scène dat hij door de straten van New York bulderd is even indrukwekkend.
De muziek
Ook een zwaktepunt was de magere score. De openingstheme was fenomenaal, maar dat was dan ook echt het enige. Het verschil tussen Danny Elfman en degene die nu de score voor zijn rekening nam is erg groot. Zo was de scène waarin Peter voor het eerst genoot van zijn nieuwe krachten erg belangrijk en mooi geschoten, alleen werd het compleet vernacheld door een krakkemikkig thema dat geen enkel gevoel meebracht. En zo ging dat bij elke belangrijke wending. Over mood-killer gesproken.
Het acteren
Lichtpunt waren de hoofdrolspelers. J. Jonah Jameson was erg grappig en hield de film vlot, Dunst en Franco waren weer lekker bezig en Maguire was op zijn best in elke scène.

Kortom: een goede film met zijn min- en pluspunten. De actie was erg spannend (voornamelijk omdat dit Dunst laatste film was en Raimi niet opziet tegen een vierde waardoor alle scènes waarin MJ in gevaar was de gelegenheid boden om haar te doden om zo Dunst een uitweg te bieden voor deel 4, mocht die er komen) en de slechterikken waren goed (genoeg). Lekkere filmavond en zeker de film (van de drie reeksen) dit jaar waar je wel met een goed gevoel achterblijft bij de aftiteling.

3.5

Niet geweldig, gewoon goed, verder niks over te zeggen. 3,5*

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Gave film natuurlijk, duh. Echt prima vermaak. Paar minpuntjes:

- Het komt een beetje routineus over allemaal
- De special FX zijn weinig indrukwekkend aan het begin (de kraan, de achtervolging met Spidey/Goblin). Het lijkt allemaal erg nep en bluescreen/achtergrond (je weet wel wat ik bedoel). Later wordt het beter.
- Het laatste halfuur van de film is enorm voorspelbaar. Dat de Sandman-flashback een vervolg zou krijgen, kon je zien aankomen. Die dude is gewoon te sympathiek om een ijskoude killer te zijn, dat dat niet klopte was overduidelijk. En natuurlijk dat hij zijn excuus maakt. En vooral dat Harry in het stof zou bijten. Lo-gisch.

Eens te meer poogt de film te onderstrepen dat de mens van nature goed is. Bad guys zijn in strips en stripverfilmingen dan ook vaak slachtoffer van omstandigheden, van duistere machten of blubber uit een meteoriet. De enige "echte" badguy die me zo te binnenschiet is Joker uit Batman.

Ik geef de film 3 sterren

P.S. Thomas Haden Church lijkt trouwens sprekend op een Arnold Schwarzenegger zonder spieren. Bravo

avatar van MLO

MLO

Onderhoudende film welke hetzelfde niveau haalt als zijn voorgangers. Special effects waren goed (die met "sandman" waren zeer goed).

Maguire was weer in vorm - Dunst was echter minder dan in de vorige films; vooral de scenes waarin ze "zingt" waren absoluut niet geloofwaardig.

avatar van tn2543

tn2543

Spiderman 1 vond ik heel goed.

Spiderman 2 vond ik een heel stuk minder dan Spiderman 1.

Spiderman 3 vond ik ook heel goed.

Spiderman 3 vond ik leuker omdat er meerdere karakters meededen. Goblin Jr, Venom, Sandman en Spiderman natuurlijk. In voorgaande Spidermans was er alleen Spiderman en nog een badguy. In dit opzicht vond ik deze Spiderman beter.

Ook de special effects vond ik erg leuk gedaan. Het kwam heel overtuigend over.

De actiescenes vond ik echt heel goed. Ik heb met aandacht zitten kijken wanneer er zich actiescenes voordeden en heb hier ook heel veel van genoten.

Af en toe waren er wat onnodige scenes in de film waardoor ik even werd afgeleid. Tobey Maguire vond ik op sommige punten ook niet heel overtuigend acteren.

Ik denk.... dat deze film nog beter zou kunnen ... met twee andere hoofdrolspelers. Ik vind Tobey Maquire nét niet in het pakje van Spiderman passen en Mary Jane, welke gespeeld wordt door Kirsten Dunst vond ik ook niet ontzettend overtuigend. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de film Blade, dan vind ik Wesly Snipes gewoon helemaal passen bij de rol die gespeeld moet worden, dat heb ik van Tobey Maguire dus niet.

Al met al ... zeker een goeie film ! En ik heb ervan genoten! Ik gaf een 3,5, net zoals vorige Spidermans.

P.S.

Ik zit echt met smart te wachten op een film waarbij alle actiehelden van Marvel samenkomen, zoiets als Ultimate Avengers. In de film moeten dan sowieso Blade, Spiderman, X-men in zitten.

avatar van detayz

detayz

spiderman blijft leuk.

3,5

avatar van MiekieMow

MiekieMow

Heb één en twee niet gezien, misschien ligt het daaraan, maar ik vond m niks aan. T was een hele zit.

Vooral sandman slecht in elkaar gefronseld.

avatar van IcU

IcU

Wat een lelijke poster is dat trouwens

Bart Tönjann

Valt wel mee toch? Vind hem juist mooi. Pakkend en symbolisch. Beter dan die van Spidey 1 en 2. Maar ja, smaken verschillen

Ik heb overigens gehoord dat er een film in de maak is die specifiek op Venom gebasseerd is. Geen nieuwe Spidey, maar echt Venom. Ben benieuwd.

avatar van fritsje

fritsje

Werkelijk( letterlijk) duizelingwekkende opnames cq effects, maar verhaal en cliche moraal ooo......

Tobey is wel leuk ,die gaat nog wel wat worden

avatar van Jolienepien

Jolienepien

De minst leuke van de drie vind ik.

avatar van han de barman

han de barman

peter parker geilt steeds meer op de media... bah, vroeger was ie nog een beetje discreet!

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Alles is perfect aan deze film. Eindelijk is Spider-Man een beetje af van zijn verlegen en saaie personage en komt hij een beetje tot leven. De sfeer is uitstekend, wat Burton met Gotham City voor Batman deed, doet Raimi voor Spider-Man 3. De actrices die er meedoen, wow; Bryce Dallas Howard - Elizabeth Banks - Kirsten Dunst, super keuzes! Ook leuk dat onze vriend uit That 70's show een grote rol heeft gekregen, hij heeft altijd al iets evils gehad. Thomas Haden Church zag er meer uit als een goodguy, maar verder legt hij de rol van Sandman erg stoer neer. Zeker genoten!

Voorlopig nog even een 4,5*

avatar van art2d2

art2d2

Wat een P film veel slechter worden ze niet !

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Turkeyloverz schreef:

Allemaal goed en wel, maar dat geeft Raimi nog niet het recht om er een regelrechte karikatuur van te maken. De uitspattingen van Parker in de wereld van de 'dark side', gepaard met wat flauwe zwarte make-up, getuigen werkelijk van weinig ernst en gevoel voor karakterontwikkeling. Merkwaardig dat Raimi dit alles in 'Spider-man 2' wél zo precies wist te vatten, en hier niet...

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Matchostomos schreef:

Daar heb je wel gelijk in ja. Er was geen ernst of kwaad te zien, vond het eerder grappig.

avatar van film_kaza

film_kaza

onzin.nl schreef:
,ik vind dat er gewoon meer in had gezeten,ze gaan te snel dood(zoals venom zeker) en ze worden te snel vergeven!!!
instoppen,dit is mijn mening

Laten reactie van mij:
Ongeveer in de helf van de film begint Spider-Man's haat voor Sandman erb te stijgen als ie erachter komt dat ie verantwoordelijk is voor z'n dood. Vervolgens als ie het tegen z'n tante zegt beweert die dat het fout is. En Peter denk daar LANG over na. Dan ook leert Peter "begrip" te tonen gedurende de HELE film. Ik weet niet wat jij een snelle vergeving vind maar dat met Sandan was in ieder geval tijd in gestoken.

En bij Venom had je wel gelijk, wist direct er vanaf te komen. Maar toen ontstond er wel de echte Venom[/spoiler

Hem 'm gisteren gezien en wat een ongelooflijke tegenvaller. Het draait bij deze film vooral om de symbiot, die van Parker een slechtaardig iemand moet maken, de manier waarop dit wordt uitgewerkt doet echter sterk denken aan een persiflage op Spiderman. Dansend over straat en in een club doet allesbehalve donker aan en 'verkracht' de hele spiderman film.

Het liefdesverhaal met MJ krijgt dezelfde persiflage vormen als het Symbiot verhaal. Het omslaan van verlegen nerdy jongen uit de eerdere delen naar zelfbewuste, vol zelfvertrouwen zittende nerdy jongen irriteert mateloos. Als je iemand ten huwelijk gaat vragen mag je toch wel wat meer liefde verwachten ipv een kus op de wang voor het moment supreme. Daarbij komt de kus met Gwen Stacey uit het niets vallen en irriteer je je alleen nog maar meer aan Parker.

Ook de schurken zijn deze keer slecht uitgevallen. The Sandman lijkt onverslaanbaar en is daardoor helemaal niet leuk, het is ook niet duidelijk waarom hij zich 'slecht' gedraagt. Alleen het einde is nog een beetje goed te pruimen wanneer Eddie Brock in Venom verandert, alleen hadden ze hiervan wel wat meer mogen laten zien.

Al met al is het moeilijk te geloven dat deze film van dezelfde hand komt als van de voorgaande delen en is het meer dan terecht dat ie zo slecht ontvangen is.

1,5 *

avatar van FixX

FixX

ik hoop dat spider man 4 beter word

avatar van mera

mera

Oh my god, hopeloos slechte film. Alleen sommige special effects waren goed, maar het verhaal was echt bijzonder slecht. Ik begrijp ook wel dat het bij dit soort films niet om het verhaal draait, maar ze hadden wel iets beters kunnen verzinnen dan dit.

avatar van FredKrueger

FredKrueger

Bart Tönjann schreef:

In oktober

Bart Tönjann

Oké, bedankt. Dan weet ik dus dat ik morgen nog niet enthousiast naar de winkel hoef te rennen

avatar van N811

N811

Is deze nu pas in de videotheek...

avatar van mikey

mikey

Verreweg het minste deel. Als Peter en MJ al zijn geintroduceert in de vorige delen, zou je op zijn minst verwachten dat de geschiedenis van helden Sandman en Venom spannend uitgerwerkt mag worden. Nee hoor. Verder weer veel van hetzelfde soapachige praktijken. En de helft is tekenfilm bovendien. M.n. de sandman is bijzonder lelijk zeg. 3, maar verdient eigenlijk veel minder.

avatar van metaledje

metaledje

Bart Tönjann schreef:

Is de dvd al uit? Zo niet, weet iemand de release?

11 oktober overal te koop!! valt op een donderdag,komt goed uit..koopavond in utrecht, ik ga hem die dag meteen aanschaffen bij de mediamarkt natuurlijk..

avatar van Jaxxx

Jaxxx

Het probleem van succesvolle tekenfilmseries, is dat ze niet lang genoeg uitgemolken kunnen worden. Wegens de vele villains die nog niet in de films aan bod zijn gekomen ( The Vulture, The Punisher, Kraven the hunter, Dr. Strange, Shocker, Rhino, Carnage, Tombstone, Morbius, Scorpion, Blade, Mysterio, Hydroman, The Chameleon, King Pin, Hobgoblin, Rocketracer, The Ultimate Slayer, Electro, Nick Fury, The Spot, Madame Web, The Beyonder, The Black Cat, The Lizard, The Vampire Queen, The Prowler ) zal er nog lang doorgegaan worden met de Spidermanfilms. De vraag is: Willen we dit wel?

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Ja dat wil ik wel Jaxx.

Want Spiderman is gewoon 1 van de beste tekenfilm series die er ooit zijn van gemaakt.

Geef me 1 rede waarom ze niet verdere delen moeten maken.

omdat jij toevallig de 3e deel niet goed vindt.

Dat wil toch niet zeggen dat de andere delen ook slecht zijn?

Bart Tönjann

Ik zou ook graag nog vervolgen zien, als ze van goeie kwaliteit blijven. De mix van mooie muziek, goeie acteerprestaties en vette villains blijft me altijd fascineren, dus van mij mogen ze doorgaan. Hopelijk doen ze dan wel een keer een 'echte' puur duivelse schurk. De 'Good man turned bad and turned good again' methode werkt, maar af en toe moet er ook eens een échte etterbak zijn (het liefst iemand die het meer dan één film volhoud). Dan zou ik willen hebben, Mysterio, Hobgoblin, of Vulture. Kingpin zou ook leuk zijn, maar meer voor een bijrolletje of cameo. Of misschien wel een grotere rol, maar niet de 'main villain' rol (sorry voor alle engelse termen, maar die werken hier nou eenmaal beter bij). Uiteraard mogen ze ook de gesprekken met tante may, de problemen met MJ en de persoonlijke problemen van Parker niet vergeten. Want als het helemaal een grote mix van baddies en gevechten word, heeft het op een gegeven moment geen effect meer. Net als bij Spidey 2. Het was biezonder aangrijpend, als je na een tijdje rust ineens Doc Ock ineens weer zag. Ging het zo de hele film door, dan had dit karakter lang niet zo veel 'coolgehalte' meegebracht. Ook zou ik het leuk vinden als Norman Osborn er op één of andere manier een rol in zou blijven hebben. Bijvoorbeeld dat hij voor zijn dood een video achter gelaten heeft voor een of andere schurk, en hem daarin vraagt Spidey te killen. Of dat iemand wapens van Oscorp jat. Maar dat is geen vereiste, meer omdat ik Norman een leuk personage vond (De Green Goblin vond ik niet zo leuk als bijv. Doc Ock of Sandman, maar Norman zélf wel).

Als de series al het bovenstaande blijven houden, of misschien zelfs perfectioneren, zal ik met plezier nog vele Spidey films tegemoet zien